Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

coś cichutko tu.. wszyscy wkurwieni? nie tak pewnie większość z nas wyobrażała sobie finał, ale Kentucky było w tym roku poza zasięgiem. Kansas i tak powalczyli, tradycyjnie w końcówce notując run, ale blok MKG + wymuszenie kroków Johnsona przy trójce, który wystraszył się lecącego ze swoją długą łapą Davisa załatwiły wszystko.

Należało się Calowi i tyle.

A z hypem na Davisa dla mnie już przesadzają nieźle. best big freshman? EWING? k****, bez przesady.

Calowi się należało?

za całokształt tak, nie dajmy sobie przesłonić oceny jego osoby przez zdarzenie, w którym oficjalnie nie udowodniono mu nic.

Kosi, a w czym statystycznie jest gorsze 19/11/3 Joe Smitha? albo 16/10/3 Odena?

I muszę też przyznać, że Jeff Withey gorzej nie blokuje, a powiedziałbym nawet, że efektowniej ;)

Kosi, a w czym statystycznie jest gorsze 19/11/3 Joe Smitha? albo 16/10/3 Odena?

Na korzyść Davisa działają wszystkie rekordy jakie ustanowił plus nagrody jakie zgarnął.

I muszę też przyznać, że Jeff Withey gorzej nie blokuje, a powiedziałbym nawet, że efektowniej ;)

No jego Blocks % to 15,39 i jest pierwszy w NCAA. Davis ma 13,76 i jest trzeci.

Thx.

za całokształt tak, nie dajmy sobie przesłonić oceny jego osoby przez zdarzenie, w którym oficjalnie nie udowodniono mu nic.

Nie mam na myśli owego zdarzenia. To po prostu jak powiedzieć "należało się Spoelstrze" gdyby Heat zdobyli mistrzostwo.

Inna sprawa, że zapewne do 3-4 lat NCAA im ten tytuł zabierze ;]

Chytry, ale Calipari nie dostał mistrzowskiego składu na tacy, tylko sam go stworzył decydując się na grę freshmanami. Chociażby za tę decyzję zasłużył. Inne powody to oczywiście to, że był już kilka razy blisko, ale zawsze coś stawało na drodze do końcowego tryumfu..

No jego Blocks % to 15,39 i jest pierwszy w NCAA. Davis ma 13,76 i jest trzeci.

no nawet nie sprawdzałem jak statystycznie dokładnie wypada. W jednej akcji wczoraj zajebiste wrażenie na mnie zrobił, gdy super na nogach się przesunął za penetrującym bodajże Teaguem i poczęstował go zajebistą czapuńką. W ogóle ostatnio sprawił, że trochę zmieniłem o nim opinię, bo dotychczas miałem go za sztywnego, drewnianego 7-footera, który wykorzystuje warunki do bloków, ale nic poza tym. A tu jednak Jeff dosyć sprawnie się porusza w obronie i w ataku jak go ktoś wykreuje to ładnie potrafi się wbić pod kosz. Jeszcze mógłby być agresywniejszy na tablicach, bo niestety często zbierają nam nim znacznie niżsi zawodnicy. W półfinale Sullinger, wczoraj Davis.

Chytry, ale Calipari nie dostał mistrzowskiego składu na tacy, tylko sam go stworzył decydując się na grę freshmanami. Chociażby za tę decyzję zasłużył. Inne powody to oczywiście to, że był już kilka razy blisko, ale zawsze coś stawało na drodze do końcowego tryumfu..

Kilka razy też spektakularnie poległ, a jak złożył ten skład możemy się dowiedzieć z mediów za parę lat jak już mówiłem ;] Ja wyżej stawiam trenerów od gry na boisku, a nie tych z licznymi znajomościami. Dodając ile razy stawał na drodze swoim teamom w wygraniu czegoś, uważam go za coacha trzecioligowego. To taki Carmelo Anthony trenerki w NCAA.

Nie mam na myśli owego zdarzenia. To po prostu jak powiedzieć "należało się Spoelstrze" gdyby Heat zdobyli mistrzostwo.

Inna sprawa, że zapewne do 3-4 lat NCAA im ten tytuł zabierze ;]

przyblizysz co to za zdarzenie za ktore mieliby im zabrac mistrzostwo?

i Spoelstra to cienkie porownanie moim zdaniem. ile lat on trenuje? 3?

przyblizysz co to za zdarzenie za ktore mieliby im zabrac mistrzostwo?

Cal being Cal.

UMass had its 4-1 record in the 1996 NCAA tournament and Final Four standing vacated after Marcus Camby was ruled ineligible due to his contact with a sports agent.

Memphis had its entire 38-2 2007-08 season vacated by the NCAA due to academic fraud not directly related to the university.

A teraz pokaż ładnie Chytruz co ma z tym wspólnego John Calipari, poza faktem że był trenerem jednej i drugiej drużyny? :)

Jak mieszkam w Krakowie i mój sąsiad został zamordowany tępym narzędziem, następnie przeprowadzę się do Gdańska i tam mój nowy sąsiad też zostanie zamordowany tępym narzędziem, to cała sprawa jest podejrzana.

Jak mieszkam w Krakowie i mój sąsiad został zamordowany tępym narzędziem, następnie przeprowadzę się do Gdańska i tam mój nowy sąsiad też zostanie zamordowany tępym narzędziem, to cała sprawa jest podejrzana.

Tak, ale nie czyni z Ciebie mordercy. Tym bardziej, że tutaj "przestępstwa" nie były podobne.

Nie wiadomo, nigdzie nie napisałem, że to nie ja ich zabiłem.

Ale wciąż wini Ci nie udowodniono. Dlaczego w tych szczegółowych raportach nie ma wzmianki o związku Calipariego z tymi naruszeniami? Dopóki Twoja wina nie zostania udowodniona według prawa jesteś niewinny. Żyjesz Chytruz stereotypami i tyle.

I nie zrozum mnie źle, ja nie mówię, że Calipari jest święty, bo nikt w NCAA nie jest, ale nie można przesadzać w drugą stronę, jak Ty to robisz teraz.

Ale wciąż wini Ci nie udowodniono. Dlaczego w tych szczegółowych raportach nie ma wzmianki o związku Calipariego z tymi naruszeniami? Dopóki Twoja wina nie zostania udowodniona według prawa jesteś niewinny.

Dlatego napisałem to w formie żartu. Ale to żart z gatunku "- Idziemy na piwo? - A czy papież chroni pedofilów?" - niby się pośmiejemy, ale nie wiadomo co będzie na rzeczy.