Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Przesadzacie. Louisville zrobiło w drugiej połowie niezłego runa, przez chwilę wydawało się, że a może-może i napędzili Kentucky trochę strachu. Niestety Wildcats mają w tym roku niesamowitą ilość talentu nawet jak na własne standardy i ciężko o bardziej close mecze. Kansas - Ohio też był całkiem niezły, dużo dobrej młócki pod obręczami i losy meczu ważyły się do samego końca.

Przesadzacie. Louisville zrobiło w drugiej połowie niezłego runa, przez chwilę wydawało się, że a może-może i napędzili Kentucky trochę strachu. Niestety Wildcats mają w tym roku niesamowitą ilość talentu nawet jak na własne standardy i ciężko o bardziej close mecze. Kansas - Ohio też był całkiem niezły, dużo dobrej młócki pod obręczami i losy meczu ważyły się do samego końca.

hm? dlaczego przesadzacie? chyba liczby pomyliłeś, bo narzeka tylko Luki ;)

ja napisałem właściwie to samo co ty.

NCAA fani, powiedzcie mi, co jest ciekawego w meczach tej ligi, że tak namiętnie ją oglądacie? Pytam całkiem szczerze i bez cienia ironii. Wczoraj oglądałem Kentucky - Louisville i wytrzymałem tylko 10 min. Akcje rwane, nieprzemyślane, głupie rzuty, w porównaniu do NBA oczywiście. Wiadomo młodsi gracze, ale żeby to była aż taka przepaść?

Teraz to naprawdę już "ogarnięte" drużyny grają. Kolega by zobaczył wcześniejsze fazy rozgrywek, to by chyba padł. Czasem przez kilka ładnych minut obydwa teamy napierdalają szybkie ataki, kończące się stratami albo głupimi rzutami. Trwa to do momentu, aż ktoś się ogarnie i uspokoi grę, ale w sumie to jest właśnie cały urok NCAA ;)

ano i jeszcze jedno, nie ma zblazowanych i przepłaconych gwiazdorków, a drużyny są drużynami którym chce się kibicować, nawet jak grają kiepsko i chaotycznie. o kibicach kolega sam już wspomniał

no i jedna duża zaleta była: ESPN America, gdzie mecze leciały często gęsto w dobrej jakości i o normalnych godzinach

Bez przesady.

W czym, pomijając oczywiście takie aspekty jak ławka, jest lepsza piątka: Augustin (Kemba), Henderson, Williams, Mulens, Biyombo, od Teague, Lamb, MKG, Jones, Davis?

Oczywiście wiadomo, że Kentucky nie ma żadnego C i w ogóle ławki, ale po dołączeniu do ligi, tak czysto teoretyzując, na pewno by kogoś podpisali w stylu, załóżmy Nazzi Mohameda i kilku bench playerów. Myślę, że mniej meczów od Bobków by nie wygrali ;)

Oczywiście wiadomo, że Kentucky nie ma żadnego C i w ogóle ławki, ale po dołączeniu do ligi, tak czysto teoretyzując, na pewno by kogoś podpisali

No to już wtedy nie będzie Kentucky, tylko mieszanina Kentucky i graczy NBA, prawda?

http://www.sportspickle.com/opinion/12086/flowchart-are-you-a-moron

na dzień dobry by nie ogarnęli co drugiej akcji w 24s, nie dali rady biegać przez 48 min i nie wyprowadzili co drugiej piłki z autu, bo to zauważyłem chyba największy problem dla nich czasem :P (choć wiadomo że w NBA nikt full court press by nie stosował przez cały mecz bo by mu się nie chciało)

ojoj, chyba wiadomo, że chodzi o szkielet drużyny, bo jakby mieli grać w NBA bez żadnego C i jednym Millerem z ławki?:D jak już puszczamy wodzę wyobraźni i rozmawiamy o czysto hipotetycznych sprawach, to warto dodać szczyptę realizmu..

e: k**** tu chodzi o to co potrafią zagrać zawodnicy, poziom drużyny, a nie o jakieś ogarnianie durnych przepisów. To co jakby zagrali na przepisach z akademickiej to by rozjebali każdego?

prima aprillis już minął, więc dopiero za rok z takimi żartami ;)

no właśnie chodzi o poziom drużyny i to co potrafią zagrać. i jakbyś ich postawił nagle tak jak stoją dzisiaj w NO na parkiecie Bobcats to w co drugiej akcji by nic nie wymyślili bo by mieli za mało czasu. i nie, nie wynika z tego że w akademickich przepisach by "rozjebali każdego" ale to już Twoje fantazjowanie

nie zauważyłem, żeby Irving czy jakiś Wall rok temu mieli jakieś wielkie problemy ze skumaniem, że akcja trwa 24 sek w NBA.. Mówiąc krótko uczepiliście się jakiś bzdurnych argumentów, a tu chodzi o to czy Kentucky mają w sobie na dziś już tyle umiejętności by pokonać takich Bobcats, czyli: debiutantów, drugoroczniaków + scrubów. W mojej ocenie spokojnie mają i to nie tylko Bobki. Jeżeli już tak fantazjujemy jakby sobie poradzili Wildcats w NBA, to wiadomo, że by musieli przygotować się, poznać nowe przepisy.. Jakbyś wstawił "tak jak stoją" nawet jakiś niezły team z NBA do akademickiej, to też by nie kumali ocb..

Mówiąc krótko uczepiliście się jakiś bzdurnych argumentów, a tu chodzi o to czy Kentucky mają w sobie na dziś już tyle umiejętności by pokonać takich Bobcats, czyli: debiutantów, drugoroczniaków + scrubów.

Nie, nie mają.

NBAowski scrub to przekozak na NCAA, rookie lub drugoroczniacy, którzy pojawiają się na parkiecie, najprawdopodobniej nawet byli przekozakami rok czy 2 lata temu.

Kemba Walker rok temu w NCAA robił 24-5-5. DJ Augustin w NCAA rzucał 19 ppg i już 5 lat temu był dużo lepszy niż Marquis Teague teraz, Gerald Henderson rzucał 15 - obaj od tego czasu zrobili ogromne postępy, prawda? Tyrus Thomas jako freshman miał prawie double-double i 3 bloki na mecz.

Maggette jakby się tam rozpędził, to by wlazł pod obręcz z całą piątką Kentucky, nawet pomimo tego, że ledwo trzyma się w jednym kawałku.

Wildcats mają w porywach jednego shootera za 3 na warunki NBA.

Jeśli teamom NBA wyłączymy czynniki typu "gramy na 50%", tylko każemy grać jakby to był mecz przeciwko drużynie NBA, to Kentucky ukręci 0-82 w sezonie.