Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie kluczowa postać w UNC, obok Hensona, który ma w sobie coś zajebistego ;)

Jak przez cały regular można było się przyczepiać do jego strzeleckiej awersji, tak teraz nie ma z tym najmniejszych problemów. Nie wiem czy mu zostawiają rywale dużo miejsca, bo ja widziałem wczoraj trafiane jego jump shoty przy bliskiej obronie rywali. Ciekawa statystyka była pokazana wczoraj:

10 pts or over: first 30 games-4 last 6-6 (dziś już 7)

O jaki nieuprzejmy.

bez podtekstów ;)

cholera naprade szkoda mi UNC bo w pelnym skaldzie mogliby pyknąć każdego ,ale mimo wszystko mam nadzieję że co najmniej final four będzie. Zeller z Barnesem muszą odpalić , Henson zacisnąć zęby a McAdoo i Hairston dawac solidne minuty z ławki .

BTW: co za kretyn ustalał godziny meczów w Sweet Sixteen ?! Myslalem że spokojnie rozwale sobie wszystkie mecze ale nie .... cholerny amerykanski prime time ...

mnie Barnes jakoś zajebiście irytuje. Niby potencjał ma, przede wszystkim zważywszy na atrybuty fizyczne - siłę, dynamikę, ale bardzo chaotyczny jest. Rzutu, jak ktoś pisał już, nie bardzo potrafi sobie sam wykreować. Wczoraj dwa razy ładnym manewrem wbił pod kosz, to musiał z kolei spi*****ić wykończenie samo.. Barnes Barnes Barnes co z ciebie wyrośnie.

Na 3 dni można wrócić do NBA ;)

e: a słyszeliście w ogóle, że Karnowski ma do Cincinnati iść?;)

:o CZY BERNARD JAMES MA NAPRAWDĘ 27 wiosen?:D

Edytowane przez theo001

Na temat Karnowskiego z dobrego źródła. Możesz się ignazz pytać, ale nie wydaje mi się byś uzyskał odpowiedź.

When I spoke with his father last month, I was told that Karnowski has got at least 30 scholarship offers! Word on the street is that Karnowski has cut his list to his top 10 schools, which include: Gonzaga, California, Cincinnati, Washington State and Utah. Too be honest, Karnowski is really reserved about his recruiting process. He is most focused on finishing out this season and playing at the best level he can.

Taking this into account, along with the fact that Karnowski is going to take the TOEFL exam soon, I am convinced that he will make his final decision as late as possible.

u Przemka jedno jest pewne

decydujące zdanie ma wspomniany Tata Przemka bo pamiętam jak był okres gdzie znalazło się paru domorosłych "doradców" gdzie każdy wiedział co najlepsze dla naszej nadziei koszykówki

sam prowadziłem gorące dyskusje na temat z Bonim ( Tata a zarazem były szkolny trener naszych dwóch filarów amatorskiej drużyny w kosza ) gdy była okazja wyjechać do Hiszpanii 3 lata temu

prawda jest taka że trzeba być mentalnie przygotowanym na wyjazd i rozłąkę z najbliższymi a wtedy było to praktycznie niemożliwe...na razie znając psychikę mega sympatycznego gościa wybierze uczelnie z....

najłatwiejszym połączeniem lotniczym z Polską

sprawa jest delikatna, porozmawiam i jeżeli dostanę zgodę na opisanie tematu to na pewno coś skrobnę

Ponitka też mógłby o tym pomyśleć, bo na razie to takie dziwne plany ma. Nie wiem czy w końcu podpisał ten kontrakt z Olimpią Ljubjlana, ale to bez sensu dla mnie. Po co ma wyjeżdżać do Słowenii, skoro może sobie grać w Polsce w Eurolidze w barwach Asseco Prokomu, który zatrudnił Waltera Jeklina i od nowego sezonu ma być model drużyny 2-3 gwiazdy + najzdolniejsi młodzi Polacy. Bez wątpienia więc Ponitka dostałby sporo minut (tym bardziej, że APG gra na 3 frontach), a i tak jest już w ścisłym top sg TBL. Mam nadzieję, że przez wgląd na osobę Jeklina wybierze Gdynię. Ljubjana to zły wybór. Albo NCAA albo Prokom.

Aha, nie zapomnijcie dzisiaj oglądać Olka! ;)

Cholera , szkoda by bylo gdyby zrezygnowal z gry dla topowego Uniwerku ze wzgledow rodzinnych . Oby zdal TOEFL i jazda za wielką wodę

Przykład Olka Czyża pokazał co daje wybór topwego Uniwerku. Lepiej zdecydować się na słabszą uczelnie i konferencji, a grać, niż większość czasu siedzieć na ławce.

Przykład Olka Czyża pokazał co daje wybór topwego Uniwerku. Lepiej zdecydować się na słabszą uczelnie i konferencji, a grać, niż większość czasu siedzieć na ławce.

tylko, że Czyż był nikim jak przychodził do NCAA, a Karnowski to znana już postać w świecie koszykarskim i jeden z czołowych C w swoim roczniku. Powinien właśnie iść do najsilniejszego uniwerku od jakiego dostanie ofertę. Albo będzie grał, okaże się, że jest mocny i zostanie spokojnie wydraftowany, albo grał nie będzie, okaże się, że to nie jego poziom i niech wraca czym prędzej do Europy.

Przykłady Czyża i poprzednich Polaków jak Obrzuta czy Hrycaniuka, są nieadekwatne do sytuacji Przemka.

Ponitka też mógłby o tym pomyśleć, bo na razie to takie dziwne plany ma. Nie wiem czy w końcu podpisał ten kontrakt z Olimpią Ljubjlana, ale to bez sensu dla mnie. Po co ma wyjeżdżać do Słowenii, skoro może sobie grać w Polsce w Eurolidze w barwach Asseco Prokomu, który zatrudnił Waltera Jeklina i od nowego sezonu ma być model drużyny 2-3 gwiazdy + najzdolniejsi młodzi Polacy. Bez wątpienia więc Ponitka dostałby sporo minut (tym bardziej, że APG gra na 3 frontach), a i tak jest już w ścisłym top sg TBL. Mam nadzieję, że przez wgląd na osobę Jeklina wybierze Gdynię. Ljubjana to zły wybór. Albo NCAA albo Prokom.

Potnika ma agenta, więc NCAA odpada. Plus od kolejnego sezonu w Europie będzie można grać tylko w dwóch ligach.

tylko, że Czyż był nikim jak przychodził do NCAA

Lol serio? Gdyby był nikim to jakieś Duke by się nim nie zainteresowało. Olek był w Top100 większości czołowych rankingów jak ESPN czy Scout.com. Także chyba trochę przesadziłeś z tym "nikim".

Karnowski to znana już postać w świecie koszykarskim i jeden z czołowych C w swoim roczniku. Powinien właśnie iść do najsilniejszego uniwerku od jakiego dostanie ofertę. Albo będzie grał, okaże się, że jest mocny i zostanie spokojnie wydraftowany, albo grał nie będzie, okaże się, że to nie jego poziom i niech wraca czym prędzej do Europy.

Nie rozumiesz właśnie, że przez taki zły wybór uczelnie zmarnowało się wiele talentów? Głównie z Europy. Tu chodzi o wybranie jak najlepszej opcji dla siebie pod wieloma względami, a nie wybór najbardziej znanej uczelni.

Lol serio? Gdyby był nikim to jakieś Duke by się nim nie zainteresowało. Olek był w Top100 większości czołowych rankingów jak ESPN czy Scout.com. Także chyba trochę przesadziłeś z tym "nikim".

w kontekście Karnowskiego czy Ponitki tak, Czyż był "nikim". Ktoś musi wypełniać roster, a szkoda, że Krzyżewski nie interesował się tak Olkiem, kiedy ten przesiadywał całe mecze na ławce.

Nie rozumiesz właśnie, że przez taki zły wybór uczelnie zmarnowało się wiele talentów? Głównie z Europy. Tu chodzi o wybranie jak najlepszej opcji dla siebie pod wieloma względami, a nie wybór najbardziej znanej uczelni.

mi chodzi po prostu o to aby jak najszybciej Karnowski przekonał się sam, czy jest w stanie rzeczywiście coś znaczyć w NBA. Jeżeli ma być potem wybierany w 2 rundzie, kontrakt niegwarantowany, kolejne ekipy będą sobie "podarowywać" prawa do niego, to niech sobie i nam dupy nie zawraca i robi karierę w Europie, bo tu na pewno będzie centrem klasowym.

obraź się, ale proszę nie skacz z okna, bo nie chce cię mieć na sumieniu.

Nienawidzę takiego pajacowania. Nie zgadzasz się do się odnieś do tego, a nie "sorry nie mamy o czym gadać, szkoda czasu.." Masz 3 dni odpoczynku od MM to myślałem, że masz czas.

Jeżeli tak cię poruszyło to co napisałem, to wyjaśnię: chodzi mi o robienie nadziei u kibiców, że w końcu będziemy mieć jakiegoś wielkiego (dosłownie i w przenośni) koszykarza. Jeżeli ma grać w jakiejś Nevadzie, to sorry, ale ja nie widzę większego sensu. Jest dobry, utalentowany, ma warunki, to niech gra w silnym zespole i jeśli się sprawdzi, to nie będziemy się zastanawiać czy ktoś go wybierze, tylko czy z 10 czy 15 pickiem. W inny przypadku lepiej jakby kontynuował grę w Europie niż w jakiejś lamerskiej konfie. Proste.