Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie miałem zaczynać dyskusję o tym Greenie, bo jest naprawdę niesamowity. Dobry shooter, świetnie zbiera i przy tym także doskonale podaje. Powiedzmy sobie szczerze, na poziomie NCAA rzadko objawiają się tak wszechstronni gracze (ostatnimi czasy chyba Turner najbardziej), co w tych wszystkich elementach są klasowi. Co ważne nie wykręcił tych cyferek w jakiejś WAC Conference (;)) tylko w Big Ten. Jest niestety jedno ale.. 201 cm wzrostu. Jak na PFa to zdecydowanie za malutko, dlatego Greena nawet nie ma w mockach. Pod koszem rzeczywiście będą go niszczyć w NBA, ale czy na sf nie może hulać? Dobry dystans ma, więc problem pewnie z nadążaniem w obronie?

Tymczasem może ktoś ma ochotę trochę oderwać się od MM i zejść poziom niżej, bo Oluś rozpierdala Bucknell do przerwy ;)

Edytowane przez theo001

Ok dzieki , wedlug mnie Green poradzi sobie w NBA , jeszcze nie wiem na jakiej pozycji ale bedzie tam gral . Gosc ma wysokie koszykarskie IQ i trudno zeby brak kilku centymetrow przekreslil jego marzenia.

IOWA State ?

nie wiem właśnie, na pewno Kosi nam więcej powie. Na razie z tego co ja mogę zaobserwować, to brakuje mu cm, ale jest bardzo solidnie zbudowany, dlatego chyba właśnie za wolny na sf.. Typowy undersized pf, ale tak very very very undersized, bo tak samo się mówi o takim Warricku, a jednak swoje 2,06 ma (Green tylko 2,01!). 4 rok w akademickiej lidze, więc kończy teraz. Na DE nie widzą go w mocku. Na draftnba.net jest na początku 2 rundy, ale oni mają dosyć szalone niektóre przewidywania.

e: 16/13/6.. jak tu nie jarać się takim typkiem

Edytowane przez theo001

Rozmowa o Greenie rzeczywiście nie kwalifikuje się do tematu "NCAA", nie wiem co my sobie myśleliśmy.

Ta nie koniecznie. To tak jakbym ja poszedł do tematu o Heat i pisał o tym jak Wade grał w NCAA.

Specjalnie założyłem temat o Drafcie, żeby tam prowadzić takie dyskusji i ludzie zainteresowani NBA w poszukiwaniu istotnych informacji nie musieli przekopywać się przez kilka stron nie istotnych dla nich rzeczy z tego tematu.

Ta nie koniecznie. To tak jakbym ja poszedł do tematu o Heat i pisał o tym jak Wade grał w NCAA.

Nie, bo w temacie o NBA mówiłbyś o NCAA i to jeszcze dalekiej przeszłości. Aktualnie znajdujemy się w temacie o NCAA i mówimy o zawodniku NCAA. A nieodłączną cechą bycia czołowym graczem NCAA jest perspektywa zostania zawodnikiem NBA.

Poza tym na tym forum o NBA były już dyskusje o gotowaniu makaronu, idei chrześcijańskiego boga i diecie na masę i nikomu w związku z tym nie stała się krzywda. Także dej pan żyć.