Skocz do zawartości

NCAA

ai3

Rekomendowane odpowiedzi

Kosi i maciek, takie jeszcze pytanko nt. draftu...

Czytam sobie tak RealGM, nie żeby to była jakaś alfa i omega, ale masa ludzi już teraz pisze, że Harison Barnes to będzie drugi Marvin W/Wes J bo nie za bardzo potrafi sobie wykreować rzut. No, ale oglądałem kilka jego meczy i aż tak źle to nie wyglądało(zwłaszcza z Duke).

Więc jak to z nim w końcu jest? ;]

Ćwiczenia na siłowni nie mają bezpośredniego wpływu na kontuzje późniejsze.

Bezpośredni wpływ mają źle wykonywane ćwiczenia albo ćwiczenie bez niektórych partii: np. ktoś robi tylko klate i ramiona bo chce być wielki a zapomina o nogach i jest 'kolosem na glinianych nogach'. Źle wykonane ćwiczenia to np. przysiady na zbyt wielkim ciężarze, do tego niepełne i niepoprawne technicznie. Oden nie wydaje mi się być jakimś mądrym gościem i pewnie sobie pakował tak, żeby pakować i mógł wyniszczyć w ten sposób stawy. Warunki genetyczne też mają wpływ na to.

Ćwiczenia siłowe lub siłowo-dynamiczne mogą pomóc. Dla przykładu siła wybicia (albo dosiężny) to czysta fizyka: F=m*a - więć wraz ze wzrostem masy i przyspieszenia dany zawodnik ma większe wybicie.

Na swoim przykładzie mogę podać, że zawsze grając miałem problemy z łydkami (częste skurcze) i bólami w kolanach - zacząłem ćwiczyć nogi 2 razy w tygodniu i po 3 miesiącach bóle całkowicie zniknęły bo mięśnie łydek wzmocnione i mięśnia oraz ścięgna w okolicach kolach lepiej utrzymują stawy. Ja osobiście odczuwam komfort grania ważąc obecne 98kg niż wcześniej 82 przy wzroście 1.93m - straciłem trochę szybkości, a dosiężnego minimalnie. Mimo wszystko mam większąsiłę by móc pod koszem się przepychać.

Kosi i maciek, takie jeszcze pytanko nt. draftu...

Czytam sobie tak RealGM, nie żeby to była jakaś alfa i omega, ale masa ludzi już teraz pisze, że Harison Barnes to będzie drugi Marvin W/Wes J bo nie za bardzo potrafi sobie wykreować rzut. No, ale oglądałem kilka jego meczy i aż tak źle to nie wyglądało(zwłaszcza z Duke).

Więc jak to z nim w końcu jest? ;]

W 1szym sezonie wygladało to słabo u niego, ale od tamtej pory się sporo poprawił w tym względzie i dla mnie nie jest to jego słaba strona, na pewno nie na tyle żeby mieć takie obawy. A nawet jeśli nie wykreuje sobie jakoś rzutu, to on w przeciwieństwie do Wesa i Marvina umie trafiać sprzed ryja obrońcy, z ręką niemalże na twarzy.

był sobie taki gracz kiedys podobny gdy urósł szybko 16 cm i nazywał się David Robinson

poza szybkością i zwinnością kota pozostał mu niezły jumper

jeżeli Davis także szybko urósł w sumie w 2 lata a wcześniej był wzrostu SG to czy ma rzut z 2 nóżek?

PYTAM BO NIE ZAUWAŻYŁEM

Davis trafia ciutkę ponad 70% FT, czyli mniej więcej tyle, co w jego wieku KG czy Bosh. Gość nie będzie robił z miejsca różnicy jak np Blake, ale na pewno ma "frenczajz plejer potenszal". Work ethic ponoć na wysokim poziomie, żadnych head issues, jak na razie dla mnie no brainer w tym drafcie.

• 2 tygodnie później...

Meyers Leonard - czego on tak nisko? oO Jakbym ja miał wybierać to bym go spokojnie w top5 wziął.

Oglądałem sobie ostatnio dużo Drummonda i jego własnie i nie wiem czy bym nie wziął białasa nad czarnuchem :o

Drummond + JonesIII - ich gra w nba to może być największe rozczarowanie ostatnich 10 lat po draftach.

Módlcie się, żeby dzisiejszy mecz Kentucky z Vanderbilt pojawił się w sieci. I jeśli ktoś po obejrzeniu jego dalej będzie miał wątpliwości czy Anthony Davis zasługuje na pierwszy numer Draftu, to powinien zająć się innym sportem.

no i zajebiscie ... dogrywka w meczu Missouri-Kansas i stream zbanowany :/ calyt mecz mozna ogladac ale co z tego jak na 17 sekund do konca reg time zbanuja Ci streama ...

P.S. Mecz Kentucky jest juz na sports-scene

Na szczescie stream wrocil na ostatnie 2 minuty OT - szalona koncowka ! mega mecz !

Edytowane przez SkoczekS1

Ej spece od NCAA ? Mógłby mi ktoś wyjaśnić, kiedy będzie wiadomo, czy Nevada zagra w MM ? oraz jakie są na to szanse ? A drugie pytanie, czy Czyż ma jakiekolwiek szanse być wybranym w drafcie?

1) Turniej konferencji WAC trwa od 8 do 10 marca. Czyli najpóźniej 10 marca.

2) Nevada jest faworytem turnieju, ale żeby zagrać w MM musi wygrać mistrzostwo WAC.

3) Na sam wybór raczej szans nie ma.

2) Nevada jest faworytem turnieju, ale żeby zagrać w MM musi wygrać mistrzostwo WAC.

Z bilansem 25-5(25-6 jeśli przegrają) imho nawet jeśli nie wygraja tournamentu konfy to i tak zagrają w MM. Niby schedule słaby, no ale ja sobie nie przypominam, żeby zespół z takim bilansem nie zagrał w NCAA Tournament.

Z bilansem 25-5(25-6 jeśli przegrają) imho nawet jeśli nie wygraja tournamentu konfy to i tak zagrają w MM. Niby schedule słaby, no ale ja sobie nie przypominam, żeby zespół z takim bilansem nie zagrał w NCAA Tournament.

- Coastal Carolina bilans po sezonie 28-6 porażka w finale turnieju Big South i brak gry w NCAA Tournament.

- Cleveland State bilans 26-8 brak wygranej turnieju Horizan i brak gry w MM.

- Harvard bilans 23-7, sytuacja jak wyżej.

- Fairfield 25-8

Podobne przykłady tylko z zeszłorocznego sezonu. Terminarz odgrywa ogromne znaczenie i jeśli Nevada nie wygra turnieju zabraknie ich w MM. Mogę się o to założyć.