Skocz do zawartości

jazda jazda jurobasket

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

ale patrząc na nasz skład ciężko mi uwierzyć, że nasi byli faworytami.

oj weź nei gadaj, ustalmy że w tym meczu cięzko było wskazać faworyta. Szkoda ze te nadzieje takie krótkotrwałe były, no cóż brakło kogoś w tym spotkaniu kto by na tablicy powalczył 20 zb w plecy to wręcz przepaść, ale lać na tego kogoś :) I tak gratki dla chłopaków pokazali sporo fajnej gry szczególnie w ataku, Pipan powinien się ostać na stołku może coś sie ciekawego uda sklecić z tej ekipy w dłuższym okresie czasu.

Pipan powinien się ostać na stołku może coś sie ciekawego uda sklecić z tej ekipy w dłuższym okresie czasu.

amen.

nawet nie chodzi o to ,że Pipan jest jakiś zajebisty nie wiadomo jaki trener ale chodzi o jakąś ciągłość której w polskiej koszykówce brakuje.

Dla mnie to oni nic nie pokazali jesli chodzi o kwestie koszykarską. Tylko ambicja i wola walki, a patrzeć na ich gre się nie dało.

nieprawda, kilka razy w ataku widać było że gra jest nieźle ustawiona, rozegranie było całkiem wporzo, plus do cholery liczby nie kłamią średnia 80 na mecz to znaczy że coś sie ofensywnie dobrze działo, plus jak gadasz że była ambicja i walka to chyba większego pozytywu wobec trenera nie jest się wstanie wymyślić, zeby w sytuacji kiedy kadra skazywana na pożarcie jest w stanie dobrze się pokazać właśnie walką i ambicją.

nawet nie chodzi o to ,że Pipan jest jakiś zajebisty nie wiadomo jaki trener ale chodzi o jakąś ciągłość której w polskiej koszykówce brakuje.

to jedno, ale trener w sumie z jakąś tam renomą i jakoś cięzko się przyczepić po tym turnieju do niego, ci co grali robili to na miarę możliwości dobrze, przygotowani byli chyba ok, zmiany były w porządku ogólnie zmieniać go to byłby nonsens teraz ( czyli znając pzkosz to pewnie się tak stanie :twisted: )

Dla mnie to oni nic nie pokazali jesli chodzi o kwestie koszykarską. Tylko ambicja i wola walki, a patrzeć na ich gre się nie dało.

Brednie, koszykarsko pokazali bardzo sporo, brakowało im warunków. Ambicje i wole walki drużyny pokazują na tablicach/obronie, dobry atak wymaga umiejętności koszykarskich co swoją drogą pokazuje Joel czy wcześniej Ben w Nba.

Zajebisty kolejny mecz, Serbia przegrała, ale nic im dziś nie wychodziło. I tak czuję, że zajdą daaaleko :]

dobry dobry

tak sobie myslalem ze litwie siedzialo dzisiaj prawie tak jak hiszpanom w meczu z litwa wlasnie

ale

z drugiej strony, taka litwa ma calkiem niezlych strzelcow za 3 z ktorych duza czesc dobrze rozgrywa + swietnie rollujacych wysokich [javtokas, mlody]

a taki zestaw jest trudny do zatrzymania, czego nikomu tlumaczyc nie trzeba

wiec jesli to nie byl dzien konia tylko normalnie tak graja to zajda wysoko

btw litwe widzialem pierwszy raz na tych mistrzostwach, wiec jesli komus sie ta analiza wydaje lakoniczna to tak, ma racje

aha, widzialem mecz z hiszpania ale to byl z dupy mecz

btw ta serbia mnie nijak na tle tej litwy nie przekonuje, ja rozumiem ze bylo troszke lewe gwizdanie, nie ogladalem powtorek ale na oko to teodosic zostal troche wygwizdany

ale bodajze pod koniec II kw litwa odskoczyla na double digit i serbia nawet jej nie pogrozila

p.s.

ten mlody litwin MOZE zajsc daleko, co prawda poki co rzuca tylko z p'n'r ale ladnie bardzo pod kosz cisnie

taki ibaka chocby gral w kosza 100 lat nie bedzie wiedzial jak sie w ataku ustawic, a ten ma 19 i juz jednabardzo wazna umiejetnosc opanowal

p.s.

ten mlody litwin MOZE zajsc daleko, co prawda poki co rzuca tylko z p'n'r ale ladnie bardzo pod kosz cisnie

taki ibaka chocby gral w kosza 100 lat nie bedzie wiedzial jak sie w ataku ustawic, a ten ma 19 i juz jednabardzo wazna umiejetnosc opanowal

http://czwarta-kwarta.com/index.php/201 ... es-kanter/ ;]

Litwa jak ma dzień to z tymi kibicami i z gwizdkami gospodarskimi jest nie do pierdolnięcia. Ich też lubię, ale myślę, że przy zetknięciu z mocną obroną(Hiszpania, Rosja) pękną.

Serbia z kolei broni c***owo, ale nie ma się co temu dziwić skoro pod koszem stoi niejaki Nenad Krstić. Savanovica jest mi ciężko oceniać bo za mało go oglądam, ale tez jakimś super obrońcą się nie wydaje.

Ale za to atak - o k****. Przede wszystkim zajebisty trener i kilka pewnych zagrywek. Do tego Teodosić czyli nba all star level. Keselj, Savanovic, Markowić, Tepić - wszystko maszyny do robienia dobrego ataku. Mi się tam ich z przyjemnością ogląda. Z Francją przegrali tylko u siebie w grupie i to frajersko bo Savanovic nie trafił layupa spod kosza.

Dziś Słowenia-Grecja w miarę ciekawy, ale ogólnie kupa straszna. Za to jutro Litwa-Francja i Hiszpania-Serbia.

p.s.

Moim zdaniem obaj będą coś znaczyć w NBA, ale wyżej cenie Valanciunasa w perspektywie 5lat. To nie jest kolejny europejczyk jump shot happy, jest bardzo obiecujący ze względu na jego charakter, bardzo zawzięty, inteligentny, dużo serca wkłada w grę, emocjonalny - to jest dobry prognostyk na przyszłość. Całkiem realne, że kiedy już przyjdzie do NBA to będzie ważył 10kg więcej i będzie znacznie silniejszy, kiedy ten dzień nadejdzie spokojnie powinien dać sobie radę. Absolutnie nie skreślałbym Kantera, gość ma masę talentu, trafia osobiste, ciało NBA ready w wieku 19 lat, dużo zależy od tego jak ciężko będzie pracować nad sobą, ale całkowicie zostawia po sobie dobre wrażenie.

Grecję widzę na tych mistrzostwach pierwszy raz w całym meczu, Słowenię chyba trzeci. Może mało żeby ocenić Grację, ale imo obydwie drużyny zajmując miejsce 2-3 jadą do domu po ćwierćfinale.

Gracja fajna w obronie, ale FATALNA w ataku, trzecia kwarta to jakiś horror.

p.s.

Moim zdaniem obaj będą coś znaczyć w NBA, ale wyżej cenie Valanciunasa w perspektywie 5lat. To nie jest kolejny europejczyk jump shot happy, jest bardzo obiecujący ze względu na jego charakter, bardzo zawzięty, inteligentny, dużo serca wkłada w grę, emocjonalny - to jest dobry prognostyk na przyszłość. Całkiem realne, że kiedy już przyjdzie do NBA to będzie ważył 10kg więcej i będzie znacznie silniejszy, kiedy ten dzień nadejdzie spokojnie powinien dać sobie radę. Absolutnie nie skreślałbym Kantera, gość ma masę talentu, trafia osobiste, ciało NBA ready w wieku 19 lat, dużo zależy od tego jak ciężko będzie pracować nad sobą, ale całkowicie zostawia po sobie dobre wrażenie.

ja to nie żeby cię kontrować czy cos, bo vanalciaunasa widziałem półtora meczu a kantera te urywki w arcie kosiego, ale co się rzuca w oczy

że post moves kantera są chyba na poziomie top5 czy top3 centrów w nba, a chłopak ma 19 lat !!!!!!!!!!!!!!!

a valenciunas to po prostu świetnie biegający bardzo dobrze łapiący piłkę wysoki

zlookam sobie jeszcze jakies mecze na euro ale wydaje mi się że wskakuję wkrótce na bandwagon kantera [shit, czyli że będę fanem utah jazz]

ai jest jego wiernym fanem więc można było się spodziewac takiej formy/regersu. Choć ja tam nigdy w nim nic specjalnego nie widziałem

Serbia fatalnie na razie, ale wciąż są w grze. Jak dzis przejebią to chyba do domu.

no chyba sie nie zrozumielismy

przeciez gra dzisiaj zayebiscie

ogladasz mecz wogole ? ;)