Skocz do zawartości

jazda jazda jurobasket

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie Jonas V gra mega kaszankę, nawet z Polską zagrał słabiutko mimo, że większośc Litwinów wymiatało. Kanter bardzo ok, przydatny, dużo robi, będą z niego ludzie na 100% jak go już w nba oszlifują.

Valanciunas ma o wiele lepsze warunki ale ogrania brak i talent jeszcze nieoszlifowany.

Jak na razie Jonas V gra mega kaszankę, nawet z Polską zagrał słabiutko mimo, że większośc Litwinów wymiatało. Kanter bardzo ok, przydatny, dużo robi, będą z niego ludzie na 100% jak go już w nba oszlifują.

Valanciunas ma o wiele lepsze warunki ale ogrania brak i talent jeszcze nieoszlifowany.

Kanter jakoś wydaje się być mentalnie i fizycznie lepiej przygotowany do gry, pomimo że przecież to Valanciunas powinien być bardziej ograny, no ale nie bez kozery jeden poszedł jako #3 a drugi jako #5, w drafcie w którym było ciężko o top prospekty taka różnica może mówić sama za siebie jeśli ewentualnie Kantera losy potoczą się lepiej niż Vala.

http://ivanjordan.blogspot.com/

tak jak kogoś to interesuje

a jakże, jak najbardziej interesuje :) ja wczoraj nawet tak się wciągnąłem w to euro że losy brytyjskiego kosza sobie przyswoiłem i jeszcze parę skrótów z ichniej ligi obejrzałem :)

btw mycek nie wiem czy sledzisz ale to wyglada tak, jakby noah byl szczuplejszy niz podczas ostatniego sezonu

i bardziej opalony :)

wyślij mi proszę zapro na sport-scene:

mail: patrykzieba1993@gmail.com.

chociaż...

nie wiem jak to jest z JN, po kontuzji wydawało mi się że przybrał,

Co nie zmienia faktu, że żeby wejść na następny poziom noah musi nabrać masy. W ogóle zastanawia mnie ten człowiek. Początek RS bez boozera to wyglądało tak że MVP bulls nie jest rose tylko właśnie joakim, potem kontuzja, w międzyczasie mega kontrakt i powrót, BOAH nie funkcjonuje za dobrze, staty lecą w dół, liderszip chyba też, zaczynają się PO a noah już nie drze ryja, i dalej 8-8 w kiepskim stylu, seria z miami, i starcie z drużyną jamesa, co powinno zmotywować noe, ale dalej nic.

Nie oglądam francuzów (pół meczu z łotwą) : jak noah się prezentuje?

Nie wierzyłem, że uda się im wydźwignąć.

Zajebisty mecz, jeden z najbardziej emocjonujących jakie kiedykolwiek oglądałem.

+1

Co prawda nieco pomogli nam sędziowie,

a tu się nie zgodzę. przez cały mecz były gwizdki dla turków. jedynie pod koniec trzeciej kwarty ten technik można uznać za wybitnie pro polski.

jedynie pod koniec trzeciej kwarty ten technik można uznać za wybitnie pro polski.

Właśnie o ten moment mi chodzi - byliśmy już lekko w dupie, a gwizdki pozwoliły nam wrócić do gry. Gdyby puścili akcję Szewczyka bez faulu przy rzucie, nie byłoby 3 rzutów z osobowych i 2 z technika... To spory kapitał. No ale nie chcę szukać dziury w całym. Jutro już nikt nie będzie o tym pamiętał.

Jaram się jak dzieciak :)

a tu się nie zgodzę. przez cały mecz były gwizdki dla turków. jedynie pod koniec trzeciej kwarty ten technik można uznać za wybitnie pro polski.

Tak ale miało to miejsce w kluczowym momencie, dzięki tym 5 punktom Szewczyka na koniec 3 i na początku 4 kwarty znowu było blisko remisu.

BTW, waszym zdaniem byl faul Hrycaniuka na Kanterze w jednej z ostatnich akcji meczu?

Tak ale miało to miejsce w kluczowym momencie, dzięki tym 5 punktom Szewczyka na koniec 3 i na początku 4 kwarty znowu było blisko remisu.

w takim meczu każdy moment jest kluczowy. przecież można odbić piłeczkę i powiedzieć, że gdyby nie wcześniejsze gwizdki pro tureckie, to w ogóle nie doszliby polaków i pod koniec trzeciej kwarty nasi mieliby kilku punktowe prowadzenie.

Łukasz, ja też jaram się jak dziecko. nawydzierałem się na tym meczu jak nigdy ;) nawet kieliszek ku zdrowiu naszych już wychyliłem ;)

Jaram się jak dzieciak :)

Ja mam to samo, coś jak w 97 człowiek wyrósł ale jak tak grają to emocje i reakcje pozostają te same :)

To spory kapitał.

Niby prawda ale jakoś nie powiem żeby mecz był wypaczony przez to, Turcy dostawali więcej gwizdków ta akcja charakterystyczna to sie w pamięć może rzucić ale trzeba być turkiem żeby się jakoś bardzo tego uczepić i nie gratulować naszym zawodnikom :)

brak tylko jeszcze jakiegoś wysokiego, broniącego zawodnika.

tak był nawet podobno jeden taki ale ostatecznie małej wiary się okazał, chociaż szczerze mówiąc nazwiska jakoś teraz nie pamiętam :D

ps. w ogóle to spotkanie to totalny ideał dla Polaka co to kciuki za Jazz trzyma, Kanter 19 lat po roku bez kosza na poważnie nagle urasta do roli lider, cholera niech ten lockout się kończy bo ja już nie mogę się doczekać tego aby okazał się największym stealem tego draftu :)

Kieliszek ku zdrowiu :wink:

absolutnie, mam nadzieję tylko że pomimo akceleracji szczęścia dotrwam do powtórki tego meczu co by sobie go nagrać :)