Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Co nie zmienia faktu że to dużo za dużo jak za jego spadający kontrakt, niby z jednej strony pasował by do Bulls ale jednak z ten pakiet można dostać coś lepszego, choć jak już będzie FA to można się zastanowić nad jego podpisaniem za mle. Ja osobiście zastanawiam się czy Redd będzie się jeszcze do czegoś nadawał, pasował by mi w Bulls.

dawac go do Bulls. Za Asika i Brewera na przyklad.

nie rozsmieszaj...mogli miec za nich Mayo i Lee i nie skorzystali, czyli obsade dwojki jak marzenie, a mieliby to oddac za jakiegos drugorundowca? :lol:
...mowa o Richardsonie
faktycznie :D pozno bylo :wink:

za J-Richa ktory jest gowno warty tez nie dostana takiego pakietu. Wartosc Asika jest spora

teraz zobaczylem newsa na probaskecie... skopiowany wstep i pierwszy komentarz, brawo Piteroo :lol:

richardson to jest takie teoretycznie najlepsze wzmocnienie: 15 ppg, top 10 ligi jesli chodzi o spot up, pobiega po zaslonach, pogrozi jakim wejsciem. Ale ma jedną zajebistą wade podobnie jak vince, jr smith czy tracy mcgrady: jest dziurą w obronie. A dziura w obronie, szczególnie na obwodzie nie wchodzi w gre, nie możemy pozwolić sobie na granie jeszcze jednym nie broniącym zawodnikiem (boozer i korver). Bardzo bardzo bardzo cięzkie wyzwanie przed mangamentem, zawodnik ten przedewszystkim nie moze byc dziura w obronie i to jest najwazniejszy punkt selekcji. Duzo mówi się o zwolnieniu ripa (knight-bynum-white/gordon-stuckey-t-mac/prince-day-jerebko). I właśnie rip, mimo swoich lat jest najlepszym fitem. Ma doświadczenie w PO, można w ciemno powiedzieć ze nie da dupy jak pozostali, grał w mistrzowskiej defensywnie, nie potrzebuje pilki, robi miejsce i jest ciągle 15 ppg. Poza tym wykreuje coś dla innych.

Dlaczego nie wypaliły te wymiany?

Za Mayo krzyknęli sobie asika i brewera, teoretycznie to 10 pkt na mecz ... w sumie ale w praktyce brewer to top 5 obroncow na obwodzie, asik to bardzo dobrze zapowiadajacy sie defensywny srodkowy, czyli to czego brakuje w lidze. Dwóch zajebiscie waznych zawodnikow lawki, lawki ktora byla i jest bardzo waznym elementem druzyny.

Za lee mozna sie jeszcze potargowac ale na nic nie licze. Teraz po tym jak warriors odrzucili wymiane biedrinsa (o k**** :shock: ) houston nie maja opcji na rynku. Asik dla takiej druzyny która nie ma ani jednego srodkowego ma ogromna wartosc, mozna by bylo ich podoić, ale w gre wchodzi oddanie asika i pewnie kogos jeszcze. Chociaż jesli w ruchach transferowych tom ma glos to jesli uslyszy w wymianie slowo "hayes" to odpowie: "tak". Chuck to ponoc jeden z ulubionych zawodnikow toma.

Ale ogólnie widać tendencje w budowaniu skladu, czasem bardzo wkurwiajaca tendencje, ze nic nie robimy pochopnie, wszystko musi byc super przemyslane, wszystko musi sie zgadzać itd itd. I dlatego uważam ze ciezko bedzie o przechwycenie sg by trade, a z FA zadowala nas tylko RIP.

Jeśli chodzi o vince i posrednoi t-maca, na zp1 napisali kiedys, nie dawno, ze duo vince+t-mac na ławke do jakiegos contendera i to by bylo dobre, bardzo dobre (np magic)

Hickson do Kings

Casspi do Cavs

1st round pick Kings do Cavs

Widać że w Ohio luzują miejsce pod koszem dla Tristana. Dobrze że chcą mu dać minuty, jeszcze lepiej że dostają pierwszorundowy pick. Fajnie że coś się ruszy w Cleveland, że nie będą mega odstającym odpadkiem po wschodniej stronie NBA.

Kings z kolei wzmacniają się pod koszem, ciekawe czy jeszcze kogoś dokoptują czy będą startować JJ/DeMarcus + z JT.

Przydałby się w rotacji jeszcze ktoś na C, jeśli nie uda im się przedłużyć Dalemberta.

Hickson-Cousins pod koszem, ściągną jeszcze Tyrusa Thomasa na backup i jest frontcourt na miarę wszech czasów.

Mają Whiteside'a :wink:

A ten pick jest protected w drafcie 2012...

Powiedział "przydałby się ktoś w rotacji", nie "ktoś, kto zagra 108 sekund w sezonie".

To chyba czas najwyższy wprowadzić go do rotacji? Gość był z tego co wiem kontuzjowany, jeśli teraz będzie zdrowy i przygotuje się do sezonu to pewnie będzie grał. Na backup dla Cousinsa wystarczający.

A ten pick jest protected w drafcie 2012...

The first round pick acquired from Sacramento is lottery-protected in 2012 (1-14). The pick is then protected in 2013 (1-13), 2014 (1-12) and 2015-2017 (1-10). If the pick is not conveyed by 2017, then Sacramento will convey its own 2017 second round draft pick to the Cavaliers protected (56-60).

do dupy jest ten pick

a ja mam pytanie z innej beczki. jesli zostanie odwolany caly ten sezon, to czy odbedzie sie draft w 2012?

a ja mam pytanie z innej beczki. jesli zostanie odwolany caly ten sezon, to czy odbedzie sie draft w 2012?

a to jest ciekawe, wie ktos jak to w nhl było przy okazji ich zwiechy?, ja bym tam nie miał nic przeciwko jeśli by był draft jeśli picki by szły w tej samej kolejności co w tym roku, no może oprócz tego że losowanie powinno być jeszcze raz nie chce żeby Nets z miejsca mieli tą 3 :) Wtedy Jazz klawo, nie rewelacyjnie ale dobrze, 12 no i 11 od GSW, wyszło by to w miarę opłacalnie, plus dla ekipy ze średnią wieku 25 to nawet nie tragedia by była z tym całym zamieszaniem gdyby pograli gdzieś za oceanem albo trenowali z klubem.

a to jest ciekawe, wie ktos jak to w nhl było przy okazji ich zwiechy?
AFAIK w NBA sami jeszcze tego nie wiedza, ale na ich usprawiedliwienie trzeba dodac, ze to pytanie powinno byc zadane najwczesniej za jakies pol roku ;-)

I pomyslec ze troche ponad rok temu Cavs nie chcieli oddac Hicksona za Amare :)

Nie dali sie skusic na plotke bo czekali na wieksza rybe ;-)

Ale to rzeczywiscie byl klasyczny rozdzial z ksiazki "dlaczego nie warto sprzedawac sell-high tylko czekac az wartosc spadnie".

a to jest ciekawe, wie ktos jak to w nhl było przy okazji ich zwiechy?
AFAIK w NBA sami jeszcze tego nie wiedza, ale na ich usprawiedliwienie trzeba dodac, ze to pytanie powinno byc zadane najwczesniej za jakies pol roku ;-)

a czemu niby draft mialby sie nie odbyc ?