Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Niedzielnych kibiców przyciągaja sukcesy. Musielibyśmy zrobić dobry wynik na ME,co nam raczej nie grozi. Dodatkowo dochodzi problem PLK, która od kilku lat stoi na żenująco-beznadziejnym poziomie. Nawet dla fanów basketu wiekszość meczy jest nie do oglądania, a co dopiero dla ludzi, którzy mieliby sie zainteresować tym sportem.

Nawet nie chodzi o to, że wynik się liczy, Kubica nic w sumie wielkiego nie wygrał a szał jest - chodzi o to żeby NBA była w ogólnodostępnej tv, to jest klucz i powtórki spotkań w rozsądnych godzinach, wtedy cała Polska żyłaby meczami Suns czy innego zespołu Marcina a każde 20-10 byłoby jak podium Małysza.

Ponoć Spursi są otwarci na handel Tonym w celu uzyskania loteryjnego picku, ponoć rozmawiają z Toronto i Sacramento, szczególnie Ci drudzy są napaleni na PG więc chyba przesądzona jest gra Evansa na 2 i chyba dobrze warunki ma idealne. Robi się coraz ciekawiej oby tylko na szumnych zapowiedziach się nie skończyło :)

Nie wIdzi mi się Parker przy Evansie.Bardzo podobny styl oparty na penetracjach i jako takim mid range,dosyć słaby dystans obydwu.

Dawać Feltona do SaCTO a nie się bawić w jakiś żabojadów..

I mam nadzieje że te plotki i Igouadali w Clips są prawdziwe.Jako wieczny fan Clippers dosyć mam Ryana Gomesa w S5(Aminu jeszcze jest strasznie nie dojrzały).

Ktoś wie jakie oferty może dostać DeAndre Jordan jaka cyfra będzie przed tymi 6 zerami.Mam nadzieje że nikt nie wyjedzie z jakąś chorą ofertą,bo lubie Jordana,ale lubię go za za max 5-6 baniek na sezon a wydaje mi się że ktoś może dać mu trohę więcej .

PS.

W NBA 2k11 wołał sobie 11 baniek za pierwszy rok kontraktu mam nadzieje że w realu będzie to z połowa tego :D

Parker za jakis relatywnie daleki pick w relatywnie slabym drafcie. Dla zwyklych smiertelnikow zdaje sie to byc po prostu glupie.

Tylko, ze Gregg-all eyes on Pop at the draft night-Popovic pewnie jak zwykle zobaczyl cos czego nikt inny nie byc w stanie zobaczyc.

Jak wymiana dojdzie do skutku, to kolejny nieoszlifowany diament leci do SAS.

Jeśli Minnesota chce sparować Rubio z atletycznym środkowym, to wybór Bynuma jest oczywiście jednym z najgorszych możliwych wyborów... no chyba żeby z emerytury wezwać Dikembe Mutombo.

Zresztą tych rumorów co do centrów w Wolves był już co najmniej kilka i jedynie McGee wygląda na freaka, Gasol porządnie, a Hujbert, Bynum i Bogut to są mocni akurat w innych realiach basketowego rzemiosła (choć Hibbert, jak już wcześniej wspominałem, specjalnie niczym mi nie imponuje).

http://basketball.realgm.com/wiretap/21 ... urt_Rambis

ale spodziewam sie za zatrudnia kogos rownie c***owego. Romar? kto to jest... ale gorzej nie powinno juz chyba byc. widac ze cos sie tam rusza, moze to poczatek zmian na lepsze.

Lakers dyskutuja o Iguadali za Odoma. Iggy w koncy bylby stala 2-3 opcja, chcialbym zobaczyc jak by wtedy wygladal. obrona i atletyzm na obwodzie czyli to czego najbardziej lakers potrzeba. marzeniem byloby dolaczenie do trade'u Blake'a za Lou lub #16 ale nie wiem czy to realne

po takiej wymianie podpisanie Kenyona to byloby najwazniejszy cel w sciaganiu FA moim zdaniem.

chicago odrzuciło ofertę memphis: mayo za brewera i asika.

Hm oby jednak w jakiś sposób się dogadali, taka dwójka jak Mayo by się Byczkom cholernie przydała.

edit podbijam moje pytanie co do wymian, można ich dokonywać cały dzień czy tylko w czasie trwania draftu ?

można je dokonywać cały czas ;]

Pytanie tylko która oferta jest lepsza: asik+brew czy asik+ pick'i bo jak ta pierwsza to myślę że negocjacje zakończone.

Chwila prawdy dla forpaxa, widać, że jeśli chcą dodać jakiegoś konkretnego sg to muszą włączyć w to jednego z dwójki taj-asik. Nikt tego nie chce, ale pragnę zauważyć że w tym drafcie jest jeden gracz który może być bardzo podobnym przechwytem jak gibson: jajua johnson. Zobaczymy, ale ja po ostatniej wypowiedzi gara nie nastawiam się na zmiany w rosterze bulls.

Parker za jakis relatywnie daleki pick w relatywnie slabym drafcie. Dla zwyklych smiertelnikow zdaje sie to byc po prostu glupie.

Tylko, ze Gregg-all eyes on Pop at the draft night-Popovic pewnie jak zwykle zobaczyl cos czego nikt inny nie byc w stanie zobaczyc.

Jak wymiana dojdzie do skutku, to kolejny nieoszlifowany diament leci do SAS.

:) Tu możesz mieć rację. spursi od czasu wyboru Duncana nigdy nie mieli wysokiego draftu a za to mnóstwo steali. W tym roku może by podobnie. szkoda tylko że Skolę swego czasu puścili do Houston.

Jak będą mi wybór w 1 dziesiątce to mogą jakąś przyszłą gwiazdę mieć. Dodam tylko ze oprócz wyborów w tym klubie potrafią rozwiną utalentowanego i inteligentnego grajka.

Jeśli Minnesota chce sparować Rubio z atletycznym środkowym, to wybór Bynuma jest oczywiście jednym z najgorszych możliwych wyborów... no chyba żeby z emerytury wezwać Dikembe Mutombo.

Zresztą tych rumorów co do centrów w Wolves był już co najmniej kilka i jedynie McGee wygląda na freaka, Gasol porządnie, a Hujbert, Bynum i Bogut to są mocni akurat w innych realiach basketowego rzemiosła (choć Hibbert, jak już wcześniej wspominałem, specjalnie niczym mi nie imponuje).

Bynum, Bogut i Hibbert to czołowi młodzi centrzy, przy wszystkich swoich wadach, towar deficytowy, jak kręcisz na nich nosem, to nie wiem jaka wymiana by ci odpowiadała. Inna sprawa, że z całej tej trójki jedynym dostępnym graczem wydaje się Roy (choć tu też mam pewne wątpliwości).

A Bynum to nie Dwight, ale czy tak wygląda nieatletyczny center?

http://www.youtube.com/watch?v=Ikl30jdMtDI

btw. jak Kemba spada w mockach, to może Lakers spróbują uderzyć z Odomem po jakiś pick w okolicach 10.

Hibbert to waciarz

jak nie ma obniżki formy to facet ma styl i klasę w ofensywie jaką niewielu od dawna może się pochwalić - szczególnie przy tym wzroście. Potrafi wspaniale dograć, jest długi i ma jumpshot. Ale nie poszedłbym z nim na żadną bitwę, na żadne playoffs game. Może to obecność Psycho T, ale Hibbert wydawał się totalnym brakiem emocji i ambicji.

inna sprawa z Bogutem, który o ile na boisku - to zawsze jest twardy i to tak twardy w bardzo oldskulowym stylu.

Bynum, Bogut i Hibbert to czołowi młodzi centrzy, przy wszystkich swoich wadach, towar deficytowy, jak kręcisz na nich nosem, to nie wiem jaka wymiana by ci odpowiadała. Inna sprawa, że z całej tej trójki jedynym dostępnym graczem wydaje się Roy (choć tu też mam pewne wątpliwości).

Jendras, absolutnie nie kręcę na nich nosem, ba Boguta bym brał w pocałowaniem w nos. Pisałem tylko, że zgodnie z rumorami Minny miała uderzać po atletycznego centra, który nadawałby się do gry z Rubio. Bogut i Bynum byliby olbrzymim improvementem na pozycji nr 5. Co do Hibberta, to swoje zdanie wyraziłem wcześniej.