Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

@havlicek

O miłość do KB nikt mnie na pewno nie posądzi, więc może będę w tym temacie obiektywny: KB starzeje się 100 razy lepiej niż cała trójka z Bostonu razem wzięta, nawet jak ma kontuzje to nieźle je znosi i mimo tych prawie 1350 meczy na parkietch nba jego kolana wyglądają zadziwiająco dobrze.

Z trójki najbardziej zdziadział KG, który jest cieniem dawnego siebie a jego największym problemem jest to, że zdaje sobie z tego sprawę co potwierdza pizdeuszowy sezon 209/2010. Pierce ma coraz bardziej nogi przywiercone do parkietu, ale ogólnie z powodu siły i największego skilla z całej trójcy w ataku jakoś sobie jeszcze radzi i pewnie będzie sobie radził. Allen stracił naprawdę dużo, nawet patrząc przez pryzmat pierwszego sezonu jako celt.

I ciekaw jestem jacy to ciekawi ludzie są w Bostonie do zastąpienia big3? :D Daniels/Green/Bass? Ze współczucia do Jeffa nie skomentuję tego zbyt obszernie. Po prostu masz wysokie mniemanie o big3 skoro w nich widzisz ich kontynuację ;)

Jedynym tradable assetem jest Rondo. Jego jednak z tego co widać mało kto chce, więc, w sumie, jesteście w niezłej dupie ;] Nie piszę tego z hateryzmu bo lubię big3, ale takie niestety sa fakty. Jeśli nic nie zrobią w tym sezonie to Boston na jakiś czas znika z koszykarskiej mapy USA.

Dlatego też Dwight pójdzie do Lakers albo Nets.

@matek tyle że nie przeczytałeś o czym pisałem, ja cały czas odnosiłem się do FREE AGENCY 12/13. Sytuacji w której Howard zostaje do końca kontraktu w Orlando, po czym wybiera inny zespół. (co też jest mało prawdopodobne ze względu na $ jakie traci przy podpisaniu nowego kontraktu, a nie swoistej prolongacji jako gracz do którego klub ma prawa Birda.) wtedy minuty Pierca Allena i KG są ograniczone przez Greena który już wtedy będzie zdrowy i powinien zgodzić się na krótki kontrakt na odbudowę, plus przez typa który przyjdzie za FULLMLE (bo takie zapewne Boston będzie miał) a także przez Bassa i JO.

@Luki nie zrozumiałeś mnie ;) zaznaczyłem że to nie ta jakość co BIG3, ale chodzi o to że minuty trójki z Bostonu będzie można ograniczyć w RS dzięki czemu ich oszczędzić. A obecny sezon dla Bostonu? To będzie męczarnia, albo sporo przegranych, zakładając że Doc już teraz chce dać wypocząć staruszkom, po co Daniels ma grać po >=20 min, może być, a zasadniczo będzie nieciekawie.

Ale jak już pisałem ja się nie odnosiłem do wymiany DH a do FA. ;)

wtedy minuty Pierca Allena i KG są ograniczone przez Greena który już wtedy będzie zdrowy i powinien zgodzić się na krótki kontrakt na odbudowę, plus przez typa który przyjdzie za FULLMLE (bo takie zapewne Boston będzie miał) a także przez Bassa i JO.

kg i jo moga w nastepnym sezonie nie nadawac sie do wiekszych minut i gry we wszystkich meczach. ba, juz w tym moze tak byc

nie rozumiem dlaczego green mialby grac za mniejsza kase na odbudowe. ta liga to biznes i nikt nie bedzie bral mniejszego kontraktu. w dodatku jego przyszlosc moze byc w kazdej chwili niepewna i priorytetem bedzie dla niego wyciagniecie jak najwiekszej kasy podczas przygody z ta liga

majac duzo kasy w cap space nie beda mieli mle

Matek ale sądzisz że Green dostanie kontrakt chociażby na poziomie tych 9 baniek? Jakoś nie wydaje mi się że będzie kolejka chętnych na gracza po operacji, a w Bostonie będą na bieżąco z jego stanem zdrowia i możliwościami w przyszłym sezonie. Jak dla mnie w jego interesie jest wziąć od Bostonu coś ok. 5 baniek za rok i wypromowanie się i ewentualne odejście, lub przyjęcie większego kontraktu po roku od Bostonu. (i długoterminowego)

A jak będą z salary ok 68 to powinni jeszcze chyba mieć MLE.

ps jak ma się cap space to tym bardziej ma się mle ;P

wydaje mi sie ze nie wiesz co to jest mle i kiedy druzyny je wykorzystuja...

jesli wiele sie nie zmieni to c's beda mieli na start w lato 35mln, a wtedy zadne wyjatki nie przysluguja

i do greena maja cos takiego jak prawa birda, nie musza patrzec na wyjatki w takiej sytuacji

wydaje mi sie ze nie wiesz co to jest mle i kiedy druzyny je wykorzystuja...

jesli wiele sie nie zmieni to c's beda mieli na start w lato 35mln, a wtedy zadne wyjatki nie przysluguja

i do greena maja cos takiego jak prawa birda, nie musza patrzec na wyjatki w takiej sytuacji

ja o zupie ty o... Matek jedna piękna sprawa wciaż mówimy o hipotetycznym DH na FA12, masz to na uwadze bo chyba nie. Jeżeli C's podpiszą Dwighta jako FA swoich graczy wcześniej to chyba zakładamy że wchodzą na poziom tych 60 kilku baniek, nie wiem jak jest w obecnym cba do kiedy jest duże MLE a kiedy to małe jeżeli tak jak pisze karpik wtedy już wchodzi w grę jedynie połowiczne to gorzej, ale wydawało mi się że przy takim salary powinni mieć duże.

Poza tym @matek gdzie Ty widzisz że napisałem żeby podpisywać Greena używając jakiegokolwiek wyjątku? To że mogą go podpisać powyżej czapki płac jest chyba logiczne.