Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem tylko po kiego tam ten Cartera, chyba, że właśnie będą pozbywać się jakiś niskich w zamian za DH..

I ciekawe jak rozdysponują te minuty dla Odoma, bo sam czas z gry na pf (15 min max) to go raczej nie zadowoli, a na sf jest też przecież już Marion i Rudy.. Ale właśnie tu śmierdzi jakąś wymianą z udziałem niskich..

Rudy nie ma przypadkiem stałego kontraktu w Hiszpanii?
ma kontrakt 4-letni, ale z możliwością powrotu w razie zakończenia lockautu.. Więc chyba decyzja należy do niego? :roll:

Trochę przesadzacie z tym, że deal był taki świetny.

Nie wiem jakie sa plany długofalowe, ale nie widzę w tej chwili jak mogą w trejdzie wyciągnąć Paula/Dwighta/Derona. A Paul/Dłajt na pewno przed trade deadline w lutym/marcu polecą. Więc dwaj odpadają. Zostaje Deron, który nie wiem czy będzie chciał grać z Dirkiem, któremu zostanie ile lat grania po następnym lecie? 2?3? To raz.

Dwa to obrona tytułu. Nie dziwię się, że odpuścili Butlera, ale strata Chandlera(przy czym nie mogą podpisać Sammy'ego bo TPE wykorzystali na Odoma) i Barei nie pozostanie bez konsekwencji. To naprawdę były "key pieces" do tytułu.

Z taką biedą na PG(chyba ze Bobła pokaże to co od niego się oczekuje) i C nie widzę opcji powtórzyć.

Chandler był drugim najlepszym zawdonikiem w Mavs w tamtym sezonie. No doubt. A z drugiej strony to naprawdę było szczęście że się nie połamał i cały sezon zagrał na maxa. Według mnie nie jest warty tej ceny za którą podpisał w NYK bo nie wierzę w jego drugi tak dobry sezon. Do tego od lipca było wiadomo że podpisze z tym kto da mu najwięcej pengi. Nie ta pozycja lecz: Odom > Chandler

Czekam na kolejny ruch Cubana bo PG i C trzeba wzmocnić (niekoniecznie jakoś spektakularnie) aby realnie walczyć z młodymi wilkami o repeat

Odom juz sie zrobil reality star i dlatego sie poplakal ze go z Hollywood wyrzucili, nawet nie wiem na ile mu sie chce grac w kosza jeszcze.

sad but true... z jednej strony Lamar bywa najwszechstronniejszym zawodnikiem, z drugiej nie bywa wcale, fakt, że w ostatnim sezonie było mało momentów słabości, ale jego oddanie X muzie raczej dobrze nie wróżyło - patrz Artest, który już swoje boiskowe + rozmienił na drobne i został jedynie pociesznym i drogim kwiatkiem do kożucha

Nici z transferu D. Westa do Celtics, ponieważ Hornets nie znaleźli chętnego na JO po spuszczeniu go przez nich. Sam West ma podpisać z Pacers 20mln/2 lata.

Gasol chyba na wylocie z Lakers. LAL ponoc zaoferowali swojego wysokie Warriors za S. Currego i jeszcze paru graczy, a sam Curry miał być później włączony w transfer CP3, ale GSW natychmiast odrzucili trade.

ale jego oddanie X muzie raczej dobrze nie wróżyło

no już nie obrażaj dziesiątej muzy, przecież to reality show na E jest, to coś nawet nizej niż telemarketing :D Jeszcze cholera z tych latawic musiał sobie wybrać tą ... gore :)

a West ostatecznie podpisze pacers. dojdzie też do nich Mayo i będzie całkiem niezła ekipia.

po tym co Tyler pod koniec zeszłego sezonu pokazywał to olałby Westa, fakt Hansbrough nie ten talent ale walczy ąłdnie West to natomiast mieka faja

One day after reaching a surprising agreement with center Tyson Chandler, the New York Knicks are attempting to acquire another notable free agent. The Knicks are zeroing in on Jamal Crawford and trying to add the veteran shooting guard through a sign-and-trade, according to sources close to the situation.

The Knicks contacted Crawford’s camp on Friday and are trying to sell him on the situation. Crawford would have to take a significant pay cut to join the Knicks, but sources say he’s open to the idea.

New York is over the cap and has no exception money. They also have few trade assets to offer. If the Hawks were willing to do a sign-and-trade with New York built around Renaldo Balkman’s $1.67 million deal, Bill Walker’s $916,000 deal and Toney Douglas’ $1.145 million deal, the Knicks would be sending out $3.73 million in salaries. The new collective bargaining agreement would allow New York to take back 150 percent plus or minus $100,000, which would give Crawford a starting salary of $5.6 million.

Last season, Crawford averaged 14.2 points for the Atlanta Hawks. In 2010, Crawford won the NBA’s Sixth Man of the Year award. Mike Woodson, who is now an assistant coach with the Knicks, coached Crawford in Atlanta and the two are still very close.

The Knicks are doing whatever they can to surround Carmelo Anthony and Amar’e Stoudemire with talent. The addition of Chandler was a start and they’d love to add Crawford to their core as well.

150% , o tym nie słyszałem.

ciekawe.

Co do samego crawforda.

Jeśli podpiszą crawforda za około 10, nie wiem jak, dadzą chandlerowi ile? 14 za sezon?, melo i stat 42 czyli mają 66 mln za 4 graczy.

co do jamala, którego chętnie zamieniłbym za watsona to bulls mogą dać takie coś: watson (3,7) pick i kontrakty pionków (razem ok 3,2 mln) *150% = 10baniek za sezon.

To mój pomysł, zaden rumor ale widać że gms bulls jesli by chcieli mogliby zrobic dobry upgrade w ataku.

Dlatego Knicksi zaoferowali mu tylko 2.5 bani jako mini exception... ale sie nie zgodzil.

Niemniej jednak byl jednym z ulubiencow wasatej pierdoly wiec kto wie co zrobia by go do siebie sciagnac, oddadza pewnie resztki mlodego talentu ktory im zostal byle tylko sciagnac do siebie JC.

podobno Rox Gasolowi młodszemu maxa zarzucili, w sumie cięzko powiedzieć czy byc w szoku czy nie, tak czy inaczej w Houston znacznie lepiej bedzie wyglądać roster bez tej wymiany z NoH i LaL, teraz mają własciwie kompletny skład, nie idealny ale niezła 5-Lowry/Martin/Budinger/Scola/Gasol ciekawe jak będa grac w nadchodzacym rs