Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co, doszedł do skutku ten transfer? Nie ma szans na to. Tym bardziej teraz po ustaleniu nowego CBA, w którym to trąbiło się na temat wyrównania szans pomiędzy biednymi a bogatymi. To, że media cały czas o tym piszą, a według nich Chris Paul jednego dnia mówi, że nie chce odejść z Nowego Orleanu, by następnego pisać o tym, że już się spakował, o nim nie świadczy. Dodaj do tego, że marzenia kibiców Lakers są jednymi z najgłośniejszych w całej lidze to możesz wyciągnąć właściwy wniosek.

tak ale:

lakers skladaja oferte np gasol i cole za cp3. NOH wiedza ze gasol byl/jest/przez kilka lat bedzie top10 nba, więc mogą oddać top10 nba za top10 nba i to nie jest jakaś jednostronna wymiana.

Nastepnie dh widzi co się dzieje, chciał do lal a teraz chce jeszcze bardziej i sytuacja konczy sie wymuszeniem transferu do danego (lal) zespolu tak jak to bylo w przypadku melo.

wczoraj wydawal mi sie to niemozliwe ale w rzeczywistosci to jest bardzo mozliwe.

Kaman powinien być lepszym dealem dla NOH niż Jordan.Po pierwsze jego kontrakt kończy się za rok,po drugie dużo bardziej pasuje do Okafora

A jaki interes mają Hornets, żeby nabijać sobie wygrane i tracić miejsce w w drafcie, a potem jeszcze za rok pozwolić Kamanowi odejść?

Ja w ogóle nie kumam, jak oferta oparta na takim szrocie jak Aminu i Bledsoe, może interesować NOH. Erica Gordona uważam za ciut przehypowanego, ale bez niego ani rusz jak dla mnie. CPknee + Blake G + DeAndre - nice though.

Głównym daniem tego dealu jest pick Minny w przyszłym drafcie.

Ergo nowy franchise player dla NOH.

Tak, wiem, mimo wszystko jednak Aminu i Bledsoe to śmiechu warta oferta. Ciągle rozmawiamy o najlepszym PG w lidze, w wieku lat 25.

Chytruz dodając do tego spadajacego Kamana i dajmy na to pick Minny plus swój to ciężko będzie znaleść lepszą ofertę

Łatwo - dorzucić co najmniej Gordona albo wypierdalać.

Nie no Luki, jak przebudowa to już lepiej z 31-letnim Gasolem...

Najwięcej szans daję Clippers, wiele możliwości, wiele młodego towaru, wielu prospectów, picki.

Zresztą o to chodzi w trajdewaniu swoich "byłych" franchise playerów - daj im jak najwięcej młodych, najwięcej niewiadomych, ale przynajmniej potencjał jest. Clippers mają tego najwięcej i najlepszej jakości.

Chytruz, nie wiem skąd ta pewność, że Aminu i Bledsoe to scruby. W c*** mało grali, do tego w super-zajebiście zorganizowanych Clippers.

Chytruz, nie wiem skąd ta pewność, że Aminu i Bledsoe to scruby. W c*** mało grali, do tego w super-zajebiście zorganizowanych Clippers.

Powiedzmy, że się na nich napatrzyłem, łącznie z NCAA. Aminu ma dla mnie papiery na niezłego 6th mana, a Bledsoe na backup PG, albo podstawowego PG w drużynie typu 20-62.

Still talkin' about mufuggin' Chris Paul.

Eeee, no. Myślałem, że jest gorzej.

Przecież wiadomo, że obaj są tylko dodatkami do głównego dania, którym byłby pick + Gordon.

A takiego dodatku nie dostaniesz nigdzie indziej - w sumie zajebisty duet Aminu + Bledsoe jako trzecia i czwarta opcja trejdu.

Gordon -22 lata średnio 22 pkt mecz(przy zdominowanej przez Griffina ofensywie},mid range ok,dystans-ok,penetracji super,obrona co najmniej dobra,do tego niezły w koncówkach.Do tego potrafi grać bez piłki co czasach pełnych combo guardów jest wydarzeniem.Kilka lat przed swoim prime,co roku znacznie się poprawia.Warunków to prawda nie przeskoczysz ale Paul też nie ma wybitnych.N

Jak dla mnie oferta

Gordon+pick Minny+plus Clippsów=Paul na chwilę obecną.

Przecież wiadomo, że obaj są tylko dodatkami do głównego dania, którym byłby pick + Gordon.

A takiego dodatku nie dostaniesz nigdzie indziej - w sumie zajebisty duet Aminu + Bledsoe jako trzecia i czwarta opcja trejdu.

No to przecież mówię, że bez Gordona ten deal jest c***owy. A mówię tak bo ponoć Gordona Clipps aktualnie nie oferują.

Ale ten pick Minny to właśnie super opcja bo nie powoduje, że ich drużyna będzie w przyszłym sezonie, w którym będą tankować lepsza (jak sam zauważyłeś w przypadku posiadania Kamana).

Więc mając 2 picki top6 w przyszłym drafcie plus Jordana (nie wiem czy to dobry pomysł przepłacać na starcie kogoś, ale jest minimalna ilość $ która musi płacić klub na kontrakty więc kogoś podpisać muszą).

Najlepiej jakby opchnęli przy okazji Arizę.

Wtedy powinni się starać o oddanie Okafora (jako że to center może się udać) i mogą zaczynać świetną przebudowę.

Nie widzę dla nich lepszej propozycji z innych klubów.

No to przecież mówię, że bez Gordona ten deal jest c***owy. A mówię tak bo ponoć Gordona Clipps aktualnie nie oferują.

Do czasu aż Paul się nie zadeklaruje ze z nimi podpisze.