Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

W weekend to się dowiemy z kim podpisał kweme brown

oby z lakers :mrgreen:

w weekend ruszaja campy, kluby i gracze juz sie dogaduja, wiec licze ze juz w ten weekend bedzie wysyp przyklepanych ruchow zeby nowi mogli juz sie stawiac w klubach

jak z butlerem w bulls?

PS

gdyby jakimś cudem... nie wiem jakim, ale jednak... Mitch coś takiego wykręcił

to powinni wpi*****ić jego nazwisko zamiast napisu "Hollywood"

zajebisty tekst, twarz sama sie usmiechnela jak to przeczytalem :)

no tak, ale decyzje w sprawie dh i cp raczej nie zapadną 'tu i teraz'.

z butlerem?

chyba źle, pisał na twiterze że spotkanie z bulls było "positive" ale nieoficjalnie mówi się że bulls nie są nim super zainteresowani, a i kasa mniejsza niż w clippers.

Tom nieoficjalnie preferuje crawforda/richardsona.

Z tym że crawford=snt, snt=strata zawodnika/ów (brewer+ktos) czyli jak dla mnie odpada.

Dla mnie richardson jest >>> crawford.

Dla bulls snt ma sens tylko i wyłącznie w przypadku możliwości wyciągnięcia afflalo (ehhh....)

a ja sie jeszcze zastanawiam, czy aby napewno lakers potrzebuje cp3

czy nie lepij skupic sie na howardzie

poslac bynuma i LO, wlaczyc jakis trzeci team, dolozyc TPE z trade'u sashy

co zyskuja magic?

mogliby pozbyc sie kontraktu hedo (lakers sa w stanie to przyjac)

dodaja do skladu 2 fajnych grajkow (bynum, odom) kazdy tak naprawde w contract year, bo nastepny sezon to team option

jak im (magikom) sie nie podoba to wykorzystujac amnestie na arenasa, w przyszle wakacje mieliby salary na poziomie 25 baniek. i chyba mozliwosc zmatchowania ofert dla bynuma i odoma, plus mozliwosc sciagniecia fa. to ma sens dla orlando o ile czegos nie popieprzylem w moich obliczeniach.

ale zeby lakers przyjeli kontrakt hedo, ktos musialby przejac artesta czy waltona

niemniej howard-gasol pod koszem tez milo wyglada

Kurcze NoH może jeszcze wyjść na swoje z tym transferem Paula, na realu pisza że Curry/Thompson i Udoh za niego na hoopsie że Gordon i Jordan, aż ciężko wybrać, mi się trochę bardziej podoba oferta z GsW bo do Jordana niemam przekonania a z Udoha powinien wyrosnąć solidny podkoszowiec, Curry odrazu na zastępstwo a Thompson też pewnie bankowo bedzie niezłego kalibru strzelcem w NBA, chociaż z drugiej strony z Gordona to się teraz zrobił całkiem ciekawy grajek co to pociągnąć ekipę potrafi.

to wogole temat na szersza dyskusje

bo o ile cp3 jest gdzies w top2 najlepszych PG tej ligi, to w pewnym przyblizeniu mozna powiedziec, ze przejscie Dwighta do jakiejkolwiek druzyny ktora obecnie gra w PO robi z niej contendera, a przejscie do niej tegoz Chrisa Paula nie robi z niej niczego wiecej poza druzyna ze swietnym PG

z czego wyplywa wniosek ze ogolnie trade CP3 jest mocno przehypowany pod wzgledem impactu na ewntualny uklad sil w lidze

Dwight połączy siły z Deronem, zobaczycie ;)

No i z tego co na razie można zaobserwować to Dłajt rozpocznie sezon w koszulce Magic.

Paul w koszulce Hornets najprawdopodobniej nie. :) Czyli w piątek może być ciekawie.

Clippers złozyli fajną ofertę i myślę, że mają szanse go pozyskać.

CP3 + EG + Blake? Chciałbym to zobaczyć. ;]

to wogole temat na szersza dyskusje

bo o ile cp3 jest gdzies w top2 najlepszych PG tej ligi, to w pewnym przyblizeniu mozna powiedziec, ze przejscie Dwighta do jakiejkolwiek druzyny ktora obecnie gra w PO robi z niej contendera, a przejscie do niej tegoz Chrisa Paula nie robi z niej niczego wiecej poza druzyna ze swietnym PG

z czego wyplywa wniosek ze ogolnie trade CP3 jest mocno przehypowany pod wzgledem impactu na ewntualny uklad sil w lidze

osobiście nie zgadzam się z ta opinią. zmotywowany cp3 jest w stanie w PO otworzyć każda defensywę, z banda patalachow rozgrywał świetne PO.

jest szalenie efektywny i robi kupę rzeczy które przekładają się na W.

Do tego przy nim gra się łatwiej. w odpowiednim zespole będzie difference makerem

też się nie zgadzam.. a nawet powiem więcej: to straszne głupoty. gówno gówno i jeszcze raz nieprawda.

Howard z każdej playoffowej drużyny robi contendera z miejsca? Był w czołowej drużynie Wschodu w zeszłym sezonie i Magic nawet nie "pachnęli" contenderem. Nie widzę żadnej drużyny, która grała w PO i po przyjściu Howarda staje się contenderem, jedynie ci co już byli contenderami, stają się jeszcze silniejszymi.

Zupełnie inna bajka z CP3, który jest obecnie najlepszym pg ligi i ma taki wpływ na drużynę, że np. taka Atlanta naprawdę byłaby 100% contenderem z Paulem, za to z Howardem, nie uważam..

A ja to widzę tak, zakładając że drużyna pozyskuje DH12 lub CP3 nic nie zmieniając w składzie:

CP3:

LAL,NOH,PTB(zakładająć zdrowego Roya i Odena),MEMP,DAL

DH12:

SAS,OKC,NYK,ORL,PHI

po równo:

CHI,IND,BOS,ATL,DEN,MIA

Luki, a wiesz co to za propozycja ze strony Clippersów?

NOH pozbywając się CP3 powinni tankować, a pick zespołu do którego przejdzie Paul mocno traci na wartości bo Paul sprawi, że drużyna nie będzie w loterii. a LAC posiadają pick, który jest pewniak do top5.

Do tego mając Jordana nie potrzebują wysokich, których sporo w przyszłym drafcie.

Mieliby więc dwa bardzo wysokie picki w mocnym drafcie.

Więc obu stronom jest to na rękę.

Tylko co na to wszystko Paul?

Wg mnie dopiero wtedy możnaby zobaczyć prawdziwą wartość grajów typu EG(imo overrated), BG(same here) czy DeAndre(underrated).

Ale propozycja wygląda tak:

The Clippers would have to include restricted free agent DeAndre Jordan, Al-Farouq Aminu, Eric Bledsoe and the 2012 first round pick from the Wolves to acquire Paul

I ta propoyzcja najbardziej się podoba NOH. Dla Clippers ruch życia. Tylko, że...

...jeśli Paul nie powie, że podpisze z nimi extension to Jordan(i ew. Gordon) nie zostaną częścią dealu(polityka kadrowa Clipps ;))

Dodatkowo Paul mówi, ze podpisanie Chandlera zwiększa szanse na podpisanie jego(lolwut).

Na miejscu Clipps zrobiłby tak:

-amnestia Kamana(tak wiem, ze jeden rok został, ale tu trzeba działać va banque)

-podpisanie(przepłacenie) Chandlera

-ściągnięcie Paula(wtedy powinien się zgodzić na extension) za tą paczkę z Jordanem

Wtedy-> Paul/Gordon/Gomes/Griffin/Chandler. I to już wygląda nieźle...

Zwłaszcza, że Mo, Foye i kilku innych jeszcze na ławce + veterani, którzy mogliby przyjśc do takiego zespołu.

Aha Mitch mówi, ze jest zadowolony z rostera, więc mimo wszystko wygląda na to, ze Lakers zostaną ze swoim starym trzonem :)

Kaman powinien być lepszym dealem dla NOH niż Jordan.Po pierwsze jego kontrakt kończy się za rok,po drugie dużo bardziej pasuje do Okafora

Na miejscu Clippers dał bym taką oferte

Mo+Kaman+Bledsoe+Aminu i pick swój oraz Minny za Paula i Arize.

Jeśli Stern puści Paula do Lakers to ta gadaniny o wyrównywaniu szans o kant dupy rozbić.