Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko, to tylko przewidywania, pewnie przesadzone w kilku przypadkach. Tylko, że zawsze się tak mówi, że za dużo, że niemożliwe, a potem "bum" widzimy kontrakty Lewisa, JJ'a etc. i :shock:

Ale z ciekawości wrócę do tego artykułu za 3 tygodnie i zobaczę, co się sprawdziło.

mowcie co chcecie ale jesli jest szansa na wyciagniecie takiego goscia jak Howard czy Paul to sie ja wykorzystuje.

Oczywiscie zostalibysmy dalej z kilkoma dziurami, ale jak myslicie z kim w marcu chcialby podpisac Kenyon czy Chandler? :D

Jesli jakims cudem trade nie objalby Odoma to jestem zdecydowanie za i nie zmienie zdania. Panowie to Paul i Howard, najlepsi na swoich pozycjach w lidze! nikt nie mialby lepszej podstawy do budowania nowej dynastii, w dodatku bez okresu przejsciowego w lottery...dodatkowo przedluzyliby kariere Kobe o jakis czas

Paul, Dalone, Fish

Kobe, Dalonte

Barnes, Turkoglu, Artest*, Kapono

Turkoglu, Odom*, caracter

Howard

*-zalezy ktory by zostal

nie wyglada to szalowo pod koszem ale po utworzeniu takiej druzyny weterani waliliby drzwiami i oknami.

Brendan Wright, Landry, Yi to przyklady tych mlodszych. Chris Kardashian pewnie dostanie sporo wiecej kasy niz nasze mini mle. nie wiadomo co z caracterem

duzo o tym mowia i czuje ze jeden z tej pary do nas trafi. zalezy tylko jakim kosztem

W Phoenix Suns też jest zajebiście - prawdopodobnie podpiszą kontrakt z 39-letnim z Grantem Hillem, a być może także poszukają rezerwowego PG, chyba, że Zabian Dowdell z D-League przekona do siebie sztab szkoleniowy.

Yeah.

Nash/Zabian Dowdell

Jared Dudley

Grant Hill/ Mickael Pietrus

Channing Frye/Markieff Morris

Marcin Gortat/Robin Lopez

Także tego.

mowi sie tez o zainteresowaniu ze strony PHX Nickiem Youngiem. Ale jest zastrzezony wiec powodzenia nie widze.

Lakers szykuja sie do blockbustera... sa zainteresowani McRobertsem zeby zalatac dziure na 4. Dodac do tego Kwame i jest dobrze pod koszem :D

mozliwe tez ze za Bynuma i dodatki moga pozyskac Paula z Okaforem rezygnujac z Howarda...

ale w piatek bedzie prawdziwy wysyp informacji :D

Oczywiscie zostalibysmy dalej z kilkoma dziurami, ale jak myslicie z kim w marcu chcialby podpisac Kenyon czy Chandler? :D

Chandler to dostanie spory kontrakt od Nuggets więc zejdź na ziemię :wink: , nie pójdzie grać za frytki do LAL.
Masz racje. Zapomnialem ze Chandler jest zastrzezony :) w innym przypadku zeby pograc o misia do konca sezonu poszedlby tam gdzie dostanie miejsce w skladzie (przydatne w walce o nowy kontrakt od kolejnego sezonu) i realne szanse na wygranie ligi

Tyson Chandler będzie teraz żerował na tym mistrzostwie z MAVS.

Dla mnie nie jest wart nawet 10 mln na sezon a on chce prawie maxa.W takim zespole jak Mavs gdzie był tylko dodatkiem do układanki wyglądało to nieźle.Zero zagrożenia w ofensywie do tego przeciętny shotblocking.Mam nadzieje że żaden zespół który darze sympatią nie da mu takich olbrzymich pieniędzy.

Nene to samo talent ofensywny może i ma bardzo duży.Obrona jeden na jeden i zespołowa też w porządku.Ale jest strasznie nierówny jedną kwartę zagra super druga straszna kicha.Do tego wogóle nie straszy blokiem w pomalowanym.9 sezonów w NBA i carrier high w punktach całe 28 i to że miał Carmelo przy swoim boku niewiele zmienia.

Któryś z dziennikarzy z ESPN napisał niedawno że DeAndre Jordan jest wart prawie tyle samo co Chandler bo oferuje prawie tyle samo co on a do tego ma jeszcze kilka lat na rozwój.

Osobliwa analogia, Chandler zawsze w swoim konraktowym roku spina dupę i przestaje sie opierdalac, by potem osiasc na laurach i miec gleboko w dupie wszelka inicjatywe ze strony druzyny. Jezeli GMowie beda sztucznie windowac wartosc zawodnikow jego typu, to niech potem nie dziwia sie z tych domniemanych strat. Za glupote sie placi.

mowi sie tez o zainteresowaniu ze strony PHX Nickiem Youngiem. Ale jest zastrzezony wiec powodzenia nie widze.

Dwight Howard, Chris Paul, Nick Young. Pocieszyłeś mnie.

nie rozumiem, ale chyba nie pomyslales na szybko ze young tez do lakers? w nadmarze wszystko szkodzi :D

Chandler podbija swoja wartosc dzieki klubom z cap space i Cuban go ostro przeplaci i tak bo wie ze bez niego poplyna znowu w 2nd round. Nastepnie Tysonek w srodku sezony zlapie jedna kontuzje, pozniej druga...

Chandler to dostanie spory kontrakt od Nuggets więc zejdź na ziemię :wink: , nie pójdzie grać za frytki do LAL.

Masz racje. Zapomnialem ze Chandler jest zastrzezony :) w innym przypadku zeby pograc o misia do konca sezonu poszedlby tam gdzie dostanie miejsce w skladzie (przydatne w walce o nowy kontrakt od kolejnego sezonu) i realne szanse na wygranie ligi

Z Wilsonem, ale także z Martinem i J.R Smithem jest o tyle ciekawa sprawa, że być może będą walczyli o misia, ale w Chinach :lol:

http://denver.sbnation.com/denver-nugge ... gets-china

na chandlerze juz sie Bulls kiedys ładnie przejechali, owszem energizer, dobry w D, ale nie jest to ani gracz czyniący różnicę, ani tym bardziej ktos wart 20mlnów

i owszem- obniży loty i to bardzo

do kiedy trzeba wg nowych zasad podpisac gracza przed PO?

no akurat na Chandlerze to chyba Byki za szybko krechę postawiły, ale mniejsza o to, teraz tyson będzie zbierał kaskę coś jak Posey po mistrzostwie, jako ten kluczowy element :) On nadaje się kiedy ma za partnerów takich graczy jak w Mavs a jak go przepłaci jakas śrenia ekipa to z miech dewa pogra po te 30 min zaraz się połamie i będzie po sprawie. Tak czy inaczej to będzie jedna z ciekawszych historii tego "lata" czy faktycznie znajdzie się ktoś tak głupi żeby mu posmarować z 10/11 mln+( tutaj oczywiście ten plus może być duży dałem na start 10 baniek bo dlamnie to jest jest jego totalna maksymalna itd. wartość, w sumie to przy jego zdrowiu to nawet to jest przesadzone.)

ps. Jak to jest z fa typu chandler arenas jj itp. kazdy chyba wie od kibiców zaczynjąc po gm kończąc ze nie warto się paować z takimi graczami w jakieś monstrualne umwy, ale i tak zawsze znajdzie się jakiś przygłup który im zapłaci, ba nawet ten podpisujący gm chyba wie że to bład ale jakaś niewidoczna siła nim kieruje :)

ale nie stac go juz na dostarczanie 30 pkt co mecz przy 50 procentowej skutecznosci i sam powinien troche oddac gry i rzutow do rak partnerow

Czepiając się dalej:

- nigdy nie było go stać, żeby dostarczać 30 punktów na 50% skuteczności.

- myślisz, że sam będzie chciał "oddać trochę gry i rzutów do rąk partnerów"? Ja myślę, że skoro dalej rzucał tyle, mając w składzie 4 zawodników, którzy mogą dawać 15-20 punktów na mecz, to nagle nie przestanie rzucać do tego stopnia, żeby był tam potrzebny kolejny ofensywny zawodnik w stylu Thorntona.

Potrafił regularnie to robić, o to chodziło. Wiadomo, że w żadnym sezonie nie miał 30ppg przy <50 fg%..

Myślę, że może wraz z wiekiem nabierze trochę pokory :wink: Tak poważnie to już pisałem o tym w poprzednim sezonie, że Kobe powinien trochę zmniejszyć swoją rolę w ataku, nie monopolizować tak już gry jak kiedyś, bo to już nie te lata. Inaczej nie mają imo szans na realne włączenie się do walki o misia (chyba, że sprowadzą DH i CP..), a seria PO z Mavs doskonale pokazała to, że Kobego nawet po prostu nie ma kto wesprzeć na obwodzie i potrzeba wzmocnienia.

śmieszy mnie ta napinka laker-boyów na Delonte Westa... Na serio myslicie, że jest jakakolwiek szansa, że West zagra w żółtej koszulce? wielokrotnie podkreślał, jak jest wdzieczny Bostonowi za zaufanie,etc i że przy kolejnym podpisywaniu umowy Celtics beda traktowani priorytetowo.. takze, it aint gonna happen.

mycek, w czym oferta bulls jest o wiele lepsza od tej lakers? pickami z draftu?

porownaj sobie noah-boozer-deng do bynum-gasol-bynum

i sadze, ze wielu mg'ow gdyby mialo wybrac 2 graczy z tych trojek, postawiloby na ktorys duet z la

lakers jak najbardziej maja tyle talentu w skladzie, ze stac ich na sklecenie rozsadnego transferu, by te 2 wyrwac

inna sprawa, czy jest sens pozyskiwania tej 2 rozwalajac przy okazji najlepszy frontcour w lidze. ja osobiscie jestem przeciwnikiem takiego trade'u, z wielu wzgledow, chcialbym zobaczyc jak ten frontcourt poradzi sobie w innym graniu, nie w rojkatach.

tym transferem lakers nie poprawiaja sobie atletyzmu na pozycjach 1-3, czego im najbardziej brakowalo

na ten atletyzm (afflalo) w tej chwili nas nie stac, ale podobaja mi sie ruchy lakers.

kapono to swietny gosc do rozciagania defensywy trojkami

west idealnie pasuje mi w roli combo guarda, dajacego hustling, wjazdy, trojki tylko ciekawi mnie za jaka kase, znajac jego problemy zyciowe, to pewnie dostanie minimum

lakers podobno z westem sie juz kontaktowalo.to nie jest idealny pick ale wole kilku grajkow za minimalne konrakty (barnes, kapono, west) niz 1 waltona. a mielibysmy jeszcze mini mle do wydania.

@obywatelPP: pogadamy jak podpisze:)

@matek z tym miejscem w s5 to nie przesadzaj:) raczej jako pierwszy zmiennik na pozycji 1-2, raczej backup kb i podstawa benchmoba.

btw blake-west-barnes-odom wyglada calkiem przyzwoicie

bb2

Howard Paul i Kobe to jest game over

to jest ruch stulecia

uber pipe

pozyskanie jednego z nich to kosmos.

dwóch?

gdyby jakimś cudem... nie wiem jakim, ale jednak... Mitch coś takiego wykręcił

to powinni wpi*****ić jego nazwisko zamiast napisu "Hollywood"

nie można - powtarzam - nie można być kibicem Lakers i przeciwnikiem takiego ruchu.

Ale zejdźmy na ziemię. Dajcie mi Delonte, jakiegoś solidnego wysokiego i będę zadowolony. Dajcie mi jeszcze jednego solidnego gracza za TPE i zadowolenie zmieni się w zachwyt.