Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

niech ktos zalozy temat dla Magic bo nie ma gdzie poelaborowac ;p :D

Aha i ponoc Clippers sa juz ponoc calkiem zaawansowani w rozmowach z Butlerem, rozwazaja tez podpisanie Princa (LA to jego hometown, chyba), Warriors wysuwaja sie na prowadzenie w wyscigu o Chandlera (podobno negocjacje zaczyna z wysokiego C, czyli od max deal, ten to ma tupet) a Kings chca pojsc na przekor polowie NBA i zatrzymac Dalemberta i oczywiscie przy okazji Thorntona.

Mógłby ktoś mi króciótko wyjaśnić, czemu totalnie nic sie nie dzieje w trejdach i na rynku FA, skoro preseason już za 10 dni, a sezon za 20? Nie jestem na bieżąco.

Od wczoraj drużyny mogły zacząć rozmowy z wolnymi agentami. Wejdź na RealGM tam już napisali, że DeAndre Jordan dostał ofertę od Clippers 40 baniek za 5 sezonów, Taddziu Young rozmawia z Nuggets, a Blazers nie zwolnią Roya. Na tapecie są oczywiście Howard z Paulem. Lakers kombinują jak tu ich razem zdobyć ;)

lakers sa po slowie z jasonem kapono. odwiedzil wczoraj siedzibe lakeers w el segundo. ma podpisac umowe za minimum dla weteranow na 1/2sezony

nie wiem czemu nie gral w 2 czesci poprzedniego sezonu. kontuzji nie doznal, prawdopodobnie sixers chcieli ogrywac mlodziez. jezeli nie zapomnial jak sie rzuca, to moze to byc swietny ruch lakers.

wciaz maja mini mle do wydania i ciekawi mnie kogo poszukaja. mowi sie o wysokim (josh mcroberts?) ale po odejsciu shannona nie ma atletyzmu. w plotkach przewijalo sie rowniez nazwisko delonte westa

luke walton leci, jezeli faktycznie podpisza kapono

Kapono na końcówki w close games i z łatwiejszymi rywalami więcej minut, żeby dobijać ich swoimi trójkami to bardzo dobra opcja.

West jakoś mi nie do końca pasuje do LA, ale mogą stworzyć bardzo interesujący "duet" z Mettą :mrgreen:

Shannon jak Ariza ma przerost ambicji nad umiejętnościami, czyli mówiąc krótko wyżej sra niż dupę ma i pewnie poszuka zespołu, w którym będzie 1 strzelbą i gtg :wink:

Mi się wydaję, że tej drużynie właśnie potrzebny jest jakiś strzelec obwodowy, który sam sobie wykreuje pozycję i pogra z piłką, bo jak KB będzie schodził to na parkiecie będą sami spot up shooterzy. Marcus Thornton by mi pasował, ale on ma pewnie większe ambicje niż 15 mpg..

Minuty się znajdą. Gorzej z pieniędzmi.

West rozwiązuje trzy największe bolączki na obwodzie: pg - atak, pg - obrona i trójka.

Oczywiście, nie jest to rasowy rozgrywający czy superstrzelec, ale mówimy o mini-mle. Najlepszy sezon rozegrał pod Brownem. Gdyby był w stanie to powtórzyć, stanowiłby bardzo duży skok jakościowy.

tak, ale tym bardziej właśnie, jeżeli nie macie dużo hajsu to trzeba się skupić na priorytetowych potrzebach. Na CP3 naprawdę są nie wielkie szanse w Staples, więc przy coraz starszym i pasywniejszym Kobem potrzeba z obwodu gościa, który przejmie trochę jego rolę obwodowego strzelca, a nie tylko będzie zdolny rzucenia 3 wide open..

Tylko że Thornton z kolei w żaden sposób nie rozwiązuje problemu w obronie. Poza tym i tak jest za drogi.

Gdyby Lakers byli w stanie wejść na ten pułap cenowy, to wolałbym Afflalo.

Ale realnie patrząc, kogo możemy pozyskać za 3 miliony?

West też byłby za drogi, gdyby nie liczne kontuzje i zryty beret.

West-Bryant-Artest-Gasol-Bynum + bardziej defensywny coaching to materiał być może nawet na najlepszą obronę w lidze.

przy coraz starszym i pasywniejszym Kobem

Rok temu miał największy usage w lidze (i drugi najwyższy w karierze). Per 36 minut więcej rzutów oddawał tylko w tym sezonie, co grali Kwame z Waltonem.

Btw DeAndre Jordan dostał od Clippersów 40mln/5 lat, ale pewnie skończy się na tym, że ktoś da więcej i Clipps wyrównają, więc będzie zbliżał się do 10 baniek za rok. Także po tygodniu od zakończenia lokautu i z zamkniętym jeszcze FA, wnioskuję, że w kwestii przepłacania zawodników niewiele naprawiono.

http://dimemag.com/2011/12/video-josh-howard-shows-you-his-nba-preseason-workout/

czy ktoś wie jak się łamie linie w okienku text (<input type=text>) w javascript? :mrgreen:

nie pamiętam. wiem ale nie powiem . \n nie dziala?

no wlasnie nie, "

" tez, no nic, do diva też się da wpisywać :wink:

Niech mi ktoś ładnie wytłumaczy jak niby lakers mają sciagnac cp3 i howarda.

Nie maja pickow, nie maja prospectów maja gasola, odoma i bynuma. Gasol za cp3 + bynum/odom za dh12?

chyba w 2k.

Bulls zaproponują dwóch z trojki deng-boozer-noah +dodatki.

O ile orlando ewentualnie mogło by się zgodzić pisałem wcześniej dlaczego, to howard raczej nie byłby zainteresowany grą w deszczowym, wietrznym miescie z niemedialnym rosem.

Chociaż nie ma co się oszukiwać, howard+rose pod thibodo to absolutni faworyci do tytulu.

źle sie wyrazilem, bo moze checi do rzucania i brania na swoje barki gry mu nie zabraknie pewnie nigdy, ale nie stac go juz na dostarczanie 30 pkt co mecz przy 50 procentowej skutecznosci i sam powinien troche oddac gry i rzutow do rak partnerow, tylko ze na obwodzie nie ma kto go odciazyc. Rzeczywiscie Afflalo bylby super rozwiazaniem, bo oprocz swietnej defensywy rozwinal sie tez w ofensywie i nie jest juz zwyklym spot up shooterem.

Niech mi ktoś ładnie wytłumaczy jak niby lakers mają sciagnac cp3 i howarda.

Nie maja pickow, nie maja prospectów maja gasola, odoma i bynuma. Gasol za cp3 + bynum/odom za dh12?

chyba w 2k.

Niech ktoś mi wytłumaczy jak Lakers maja ściągnąć Gasola? Nie mają picków, nie mają prospectów, mają tylko Kwame Browna i Crittentona.

Oh...

ale nie stac go juz na dostarczanie 30 pkt co mecz przy 50 procentowej skutecznosci i sam powinien troche oddac gry i rzutow do rak partnerow

Czepiając się dalej:

- nigdy nie było go stać, żeby dostarczać 30 punktów na 50% skuteczności.

- myślisz, że sam będzie chciał "oddać trochę gry i rzutów do rąk partnerów"? Ja myślę, że skoro dalej rzucał tyle, mając w składzie 4 zawodników, którzy mogą dawać 15-20 punktów na mecz, to nagle nie przestanie rzucać do tego stopnia, żeby był tam potrzebny kolejny ofensywny zawodnik w stylu Thorntona.

Btw DeAndre Jordan dostał od Clippersów 40mln/5 lat, ale pewnie skończy się na tym, że ktoś da więcej i Clipps wyrównają, więc będzie zbliżał się do 10 baniek za rok. Także po tygodniu od zakończenia lokautu i z zamkniętym jeszcze FA, wnioskuję, że w kwestii przepłacania zawodników niewiele naprawiono.

Poniżej przewidywania Simmonsa odnośnie podpisywania centrów w tym free agency, ciekawe jak bardzo się pomyli :mrgreen: :

Let's make some predictions for those 12 centers. Important note to Kendrick Perkins: Stop reading right now. Just trust me.

1. Nene

Prediction: Signs with New Jersey (five years, $100 million, thanks to a sign-and-trade with Denver)

Verdict: COMICALLY OVERPAID

2. Marc Gasol

Prediction: Re-signs with Memphis (five years, $78 million)

Verdict: PROPERLY PAID

3. Tyson Chandler

Prediction: Re-signs with Dallas (four years, $69 million)

Verdict: OVERPAID

4. DeAndre Jordan

Prediction: Re-signs with Clippers (five years, $46 million)

5. Chris Kaman

Prediction: Traded to Sacramento (for Jason Thompson)

Verdict: One year away from being OVERPAID AGAIN

6. Sam Dalembert

Prediction: Signs with Denver (four years, $40 million)

7. Brendan Haywood

Prediction: Traded to Houston (for Patrick Patterson and a future no. 1 pick)

Verdict: ONCE OVERPAID, NOW SLIGHTLY OVERPAID

8. Greg Oden

Prediction: Re-signs with Portland (one year, $8.9 million)

Verdict: PROPERLY PAID

9. Andris Biedrins

Prediction: Stays put, much to the chagrin of every Warriors fan

Verdict: STILL OVERPAID

10. Josh McRoberts

Prediction: Signs with New Orleans (four years, $26 million)

11. Spencer Hawes

Prediction: Signs with Detroit (three years, $18 million)

12. Aaron Gray

Prediction: Signs with Indiana (three years, $15 million)

Tak samo jak w polowie przypadkow, a juz Gray to w ogole, zagral jeden dobry mecz w karierze z Lakers i nagle niby staje sie materialem pod mle? To juz Diop przynajmniej dobrze bronil i niezle zbieral, a nie byl jebana kloda ktora jedyne co potrafi to wrzucic pilke do kosza z 1.5 metra.

Hawes do Detroit? Co on pierdoli? Maja Monroe, pod PF mlodego Jerebko, po co im jakis smieszny soft pseudo center.