Skocz do zawartości

lato 2011

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

co za dyskusja :) I jeszcze próba porównania gości grających na dwóch diametralnie różnych pozycjach :)

olać pozycje, gdzie wy startujecie z jakimiś porównaniami, Grif co to jeden sezon rozegrał fajny , na luzie nie broniąc kompletnie, w słabej ekipie vs kto Carter :roll: no rzesz trochę respektu dla dziadygi VC, Blake to mu narazie nie godzien butów czyścić :)ok edit wrzucam bo stronę się cofnąłem :) czyli chodzi o początki, no to Carter bez dwóch zdań przewyższa Grifa pod każdym względem, przede wszystkim był w ogóle w stanie wybiec na boisko :D a co do estetyki to osobiście też wyżej stawiam Cartera, jednak niższy koleś sadzący fajne dunki powinien lepsze wrażenie robić niż taki bysio jak Griffin tak na mój gust 8)

pod wzgledem efektywności VC był zdecydowanie lepszy, początki kariery tez miał wydaje mi sie lepsze, wiele gamewinnerów, branie zespołu w swoje ręce w koncówkach...potem sie dopiero mu powaliło we łbie, przytyło, rozleniwił się itd

Griffin jest obiecujący, gra bez respektu, do tego na pozycji, gdzie potrzeba świeżej krwi, ale na razie jest tylko obiecujący, bo sorry, ale czeste chowanie sie za plecy gordona, zero D i latanie nad przednim zderzakiem samochodu nie czynia z niego wybitnej postaci

No cóż, jestem nieobiektywny co widać po moim avatarze :D Ale jednak zgadzam się ze stronnikami VC - do tej pory co jakiś czas włączam sobie top10 jego dunków :) Nie przypadkowo zazwyczaj SDC wygrywają goście z pozycji 2-3 - są po prostu sprawniejsi, zwinniejsi niż ciężsi 4-5. I dlatego to dunki VC ogląda się lepiej - ładniej to wygląda kiedy mniejszy gość bez respektu dla podkoszowych rywala pakuje raz za razem (EDIT: Elwariato też o tym pisał - teraz spostrzegłem :D ). Dlatego właśnie uważam, że jeżeli porównujemy Blake'a to do kogoś jego rozmiarów - nie bez powodu pisałem o Kempie.

ALE - skoro już jestem nieobiektywny to coś dorzucę do dyskusji :D Nie zgadzam się zupełnie z tym, że Blake to TYLKO atletyzm. Przyjrzyjcie się jak ten gość kozłuje! Pamiętacie ten wsad?

Zresztą mniejsza z tym wsadem, przyjrzyjcie się innym sytuacjom kiedy Blake nie boi się kozła na dużej szybkości.

ale Chytruz od początku mówi tylko o efektownosci, czyli walorach estetycznych, a nie o tym kto był lepszym koszykarzem.

więc porownujcie efekty wizualne a nie jakieś pierdoly jak skuteczność, branie gry na siebie.

co do tematu efektywności to zaryzykuję w ciemno że młody Dominique i Dr. J zjadają gryffinow i carterow bez popitki, ale to se ne wrati.

a w lidze jest kolo który mógłby stanowić konkurencję dla Gryffina. musieliby mu tylko w ataku dac wolną reke dwa kosze i dwie piłki ...

co do tematu efektywności to zaryzykuję w ciemno że młody Dominique i Dr. J zjadają gryffinow i carterow bez popitki, ale to se ne wrati.

.

Inne to czasy ale moim zdaniem Carter jednak im w efektowności nie ustępował...

Efektownosci czy efektywnosci ? :) Imho Dr J jest strasznie przehypowany jezeli o dunki chodzi... na VC patrzy sie duzo przyjemniej,dla mnie Vince to najlepszy dunker w histori nba , swietny w tloku i na pusty kosz , dobrze skacze z jednej i z 2 nog, pokazcie mi dobra pake Dr J bita z 2 nog. Pewnie znalezli by sie gracze, ktorzy efektowniej potrafili zaladowac na pusty kosz, czy w tloku, ale jednego z drugim lepiej nikt nie laczyl.

@Chytruz sam opierasz się na takich samych arguemntach więc nie wiem o co chodzi, jak chcesz dyskutować to uzasadniaj swoje zdanie, a nie jedynie zarzucaj innym niekompetencje, samemu nie wnosząć nic w dyskusję.

Bo równie dobrze można napisać BG >>> VC bo tak powiedział Chytruz i tak ma być...

Umiesz czytać?

Ja mówię, że mnie się bardziej podoba, a nie, że jest bardziej efektowny, bo tej drugiej rzeczy nie da się obiektywnie stwierdzić.

fajna wymiana zdań...taka letnia......

co do rumorsów spurs to jak zwykle mało i cienizna.....

jak to u spurs...

trwa przymiarka do ponownego ściągniecia Oberto (WTF?)

krótko Holt i Pop porozmiawali z McDyessem

na SF chcą sprowadzić kogoś z C.Butler/J.Howard

i tyle

o ignazz wrócił

@chairles

o nie y ,

mam słownik mądrzejszy ode mnie.

skoro jest już "po" lock-uot'cie i liga zaczyna wszystkim płacić to wróciłem :wink:

wracajac do pozostałych rumorsów to moze nie będzie tak zle bo uważam że gdyby potwierdziły się wszystki ploty typu Howarda w LAL plus amnestiowany Lewis oraz Battier za małe MLE z Dalembertem w Miami to zabawa dla spurs byłaby słabawa...

o ile w przypadku 2 podstawowych poteg w lidze łatwo ( jak wcześniej) sobie wyobrazić nawet realne wzmocnienia to na wzmocnienia spurs które są do przeprowadzenia to nijak mogę sobie wyobrazić...no może poza Nene ( brak salary space?) ale i on nie jest w ogóle przypisany Ostrogom

Lewisa nikt nie zamnestionuje bo to Sie po prostu nie opłaca.

jakby wizz to zrobili to by byli jakieś 30 mln poniżej salary floor, i musieliby te 30 baniek wydać na jakieś kontrakty.

a dlugoterminowek im Sie nie opłaca dawać, bo też nie ma komu.

chyba że Leonsis upadnie na głowę i zaryzykuje all in, i da 3 kontrakty 10mln/rok trzem amnestionowanym graczom.

nene roy i kto tam jeszcze będzie? kogoś na sf i idziemy na misia !!

nene blatch butler roy wall

huurr aaaaa nie jednak nie ...

Lewis zostaje w wizz

z Lewisem to przesadzone, słowem podobno Heat już sa zafiksowanie na Batierze myślę że dla reszty ligi to idealna wiadomość, bo imo Batier to u nich będzie jak kwiatek do kożucha.

to zabawa dla spurs byłaby słabawa...

podobno "łowią" Howarda i Crowforda, jak dla mnie bardzo sensownie, jeden taki nabytek i mogli by miec całkiem fajne nadzieje na sezon, inna sprawa jak tam stoja z mozliwościami podpisania bo już teraz sa ponad kreską, słowem Duncan jakby był taki naprawde wporzo to by renegocjował ten obecny kontrakt, on na teraz to co najwyżej z połowe powinien dostawać.

Mógłby ktoś mi króciótko wyjaśnić, czemu totalnie nic sie nie dzieje w trejdach i na rynku FA, skoro preseason już za 10 dni, a sezon za 20? Nie jestem na bieżąco.

start wymian i podpisywania FA ustalony na 9 grudnia.

ale bedzie wysyp informacji na raz, tak zeby bylo juz dograne przed campami :D