Skocz do zawartości

Heat vs Mavs - Finał NBA sezonu 2010/11

Lu-

Kto wygra Finał NBA?  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra Finał NBA?

Rekomendowane odpowiedzi

Dirk is completely dominating LeBron in the 4th quarter of this series, outscoring him 44-9 in the four games of the Finals so far. Dirk has made as many FG (12) as LeBron has ATTEMPTED so far (12).

I just quickly went through the stats. Counting errors withstanding, here is the (afaik) 4th quarter composite scoring for both teams:

MIAMI HEAT

Wade 30

Bosh 16

Haslem 12

James 9

Chalmers 7

Miller 6

DALLAS MAVERICKS

Dirk 44

Terry 16

Chandler 8

Marion 7

Kidd 6

Barea 5

Stevenson 3

Haywood 1

W uzupełnieniu z realgm.

Breen jest passable, ale jak dla mnie jego głos bywa irytujący. Denerwuje mnie też maniera z jaką opowiada rzeczy typu "he understands his role" i tym podobne pochwały zawodników drugiego rzutu, mówi to tonem cioci Helenki, która chce ich pogłaskać po głowie. Marv, Harlan, Tirico - wyższa półka.

Doris Burke też mnie wkurwia.

A Mark Jackson out to pozytyw jak c***.

o k**** Stevenson

3x3 in a row, ball movement, wyjebane podanie w transition, MĄDRE decyzje i dobra obrona

a potem 0/2 i rookie faul na Boshu, który w sumie mógł dać zwycięstwo przy tej ilości błędów MAvs po drugiej stronie parkietu

kocham gościa, jest kozakiem

Chandler zajebiście kryje Bosha i róźnicę widać szczególnie po tym jak ten sobie objeżdza i dubluje Haywooda, ana Tysonie zmuszony jest do grania p&pop i jumperków. Dzisiaj znowu były ze dwa wjazdy, które gwiznęli przeciwko Chandlerowi, bo Bosh się złożył na pół - zwróćcie uwagę co upada jako ostatnie, jego szyja, skubana żyrafa - dobry aktor z niego

screenshot of the day - Jason Kidd oddaje piłkę po wyprowadzeniu do Jasona Terryego

serio, gdyby nie defensywa, a raczej jej wybitne momenty, to Kidd nie powinien w ogóle wychodzić.

Chociaż wizja Barei w clutch, o mamooo

Joel Anthony > Nick Collison, face it

James ma bilans 0-4 w Finalach jako GTG

i 2-2 jako role player

w tym meczu mozna sie bylo skupic na jego obronie bo w ataku nie bylo sie na czym skupiac i nawet tam MArion go jechal jak chcial

to juz Gasol robil cos w obronie

niggas przestanmy go porownywac do Jordana czy tez mowic ze jest najlepszy w lidze

Wade/Howard sa najlepsi

Na Supergigancie piszą, że cichym bohaterem meczu był Kidd, co według mnie jest kompletną bzdurą. Chodzi o sfaulowanie Wade'a w końcówce spotkania i uniemożliwienie mu tym samym łatwych punktów. Zapomina się jednak o tym, że Kidd w poprzedniej akcji będąc wide-open oddał piłkę do stojącego w rogu Stevensona. Rzuty z rogu są o tyle niesympatyczne, że po nich najłatwiej nadziać się na kontrę. Tak też było w przypadku rzeczonej akcji Kidda / Wade'a.

powinni napisać bardzo cichy, albo głuchy czy niemy jak kto woli :wink: Kidd po tym spotkaniu nie zasługuje na ani jedno słowo pochwały, jako pg zawiódł totalnie Fisher to przy nim byłby guru kreatywności, w sumie szkoda bo ja tam Kidda lubię, plus po części to on tworzy tą historię Mavs w tym sezonie, czyli weteranów w swojej ostatniej misji po tytuł :)

brak mi słów, nie wiem jak to wyjaśnić.

jeśli heat przegrają te finały, to przez ten mecz, w którym LeBron zapomniał, że powinien czasem rzucać.

swoją drogą ci, którzy zarzucali Jamesowi, że chce być MVP finałów chyba mogą już sobie odpuścić te oskarżenia wobec LeBrona i skierować je w stronę Dwyane'a.

straszny c*** z tego Wadea zdecydowanie powinien wziąźć przykład z Jamesa i sobie odpuścić robienie czego kol wiek :roll:

Someone asked Lebron if he could loan them a dollar. He gave them seventy-five cents and said "I ani't got no fourth quarter".

:D

Cardinal to jest absolutna czołówka niekoszykarskich twarzy all time

Pat Burke, Brian Scalabrine, Adam Morrison, Jake Voshkul, Kurt Rambis i guru ekipy Jeff Hornacek

bez śmiechu panowie

ale zaraz z czego tu się niby smiać :wink: plus odpierdol się od Hornego bo on w tym towarzystwie jako jedyny chociaż swoja grą zasłurzył na szacunek.

PS. Właśnie gdzie jest Tirico? Spoko koleś, fajnie komentuje NFL.

on się tyle nastoi podczas tych meczów nfl ze juz później siły niema nic innego obskakiwać :) A tak słowem to ja ESPN nielubie pod każdym możliwym względem, komentowanie mlb ich broniło ale postanowili przemeblować skład i są do dupy teraz we wszystkim, a fuzbal :roll: jak słysze te ich zakrzyki to nie wiem czy jaja sobie robia czy na głowe upadli, Berman jest hof nfl a i tak o wiele lepiej mu wychodzi komentowanie baseballa ot taka prawda.

wogole jaka beka

Marc the coach Jackson

na forum realu w dziale Jazzowym już jest temat że Marck znowu udupił Utah, tym razem obejmując stery w GSW, chodzi o ten pick za rok od 1 do 7 broniony wszyscy teraz gadają że Warriars bankowo udupią ale ja tam w actiona wierzę, zresztą niezmiennie :)

Howard :lol:

Miałem to pozostawić bez komentarza, ale pamiętając Twoje zarzuty wobec Lebrona muszę odpisać. Co do oceny Lebrona wstrzymajmy się do zakończenia sezonu, jeżeli spierdoli to będę pierwszym, który go skrytykuje.

Lebrona dissujesz za to, że nie opanował fundamentali, jego styl jest ugly, drewniany, gra ciałem. I nie skuteczność była dla Ciebie najważniejsza, a własnie to co wymieniłem. To pokazuje jakim jesteś hipokrytą i że brakuje Ci konsekwencji, a zanim coś napiszesz niewiele się nad tym nie zastanawiasz ponieważ Howard w ataku jest mniej utalentowany i oszlifowany niż Nick Collison czy nawet Serge Ibaka (gwiazdy tych PO), a jego największą zaletą jest właśnie skuteczność. Zdobywa punkty kiedy ma otwartą drogę do kosza lub kiedy broni go zawodnik mniejszy/mniej atletyczny a DH12 może mu skakać po głowie. Defensywnie jest anchorem, zakończy karierę mając 5,6 tytułów DPOTY ale ofensywnie jego to go-to-move (brak go-t-move również jest Twoim wielkim zarzutem wobec Lebrona) to dunk mając otwartą drogę do kosza. Kiedy zaczyna kozłować pod koszem robi mnóstwo strat i najlepiej sprawdza się wykańczając 100%ówki. Aha, to Gasol i Howard dali do spółki zarobić Perkowi to co zarabia teraz. Im podziękujcie, fani Bostonu, że Perk krzyczał ile krzyczał i nie było innego wyjścia jak wymieniać dziada za Greena.

Nie wiem jak ślepym trzeba być, żeby nie widzieć, że bezdyskusyjnie najlepszym zawodnikiem w lidze jest aktualnie Dirk.

Wszyscy ktorzy sie czapiacie Bronka jestescie pojebani. Kibicuje Dallas, bo go nie lubie, ale co wy k**** od niego chcecie?

Bronek zagral zajebiscie. Zajebiscie w obronie, zajebiscie jako playmaker - otwieral swoim teammates droge do kosza. Jezeli z jego podan wynikaly jakies straty to glownie przez ulomnosc innych.

Jezeli ktos zasluguje na zjeby to jest to predzej Wade, a nie James.

Wszyscy ktorzy sie czapiacie Bronka jestescie pojebani. Kibicuje Dallas, bo go nie lubie, ale co wy k**** od niego chcecie?

Bronek zagral zajebiscie. Zajebiscie w obronie, zajebiscie jako playmaker - otwieral swoim teammates droge do kosza. Jezeli z jego podan wynikaly jakies straty to glownie przez ulomnosc innych.

Jezeli ktos zasluguje na zjeby to jest to predzej Wade, a nie James.

idź ty krypto haterze Jamesa :wink: Wade zjebał końcówkę ale był sam na boisku, James już wtedy nie istniał i to dosłownie bo nic mu się nie kleiła gra, do Bosha było strach podawać w drugiej połowie itd. plus tyle się k mać słyszy jaki Lebron jes wyjebisty w defie, ja już pomijam że dziwi mnie że on kryje Terrego, ale olać to, nikt się za to nie zająknie jaką robotę w defie robi Wade, nie wiem czy to przez to że na silę nie trzeba szukać w jego grze jakichś pozytywów czy może są ku temu inne przesłanki :roll: