Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

A po co nam Beasley? Czarna dziura w ataku, nie broni, nie podaje. Inna sprawa, że i tak nie mamy co zaoferować w zamian.

Spośród graczy Minny prędzej widziałbym u nas Webstera lub Tollivera.

Tymczasem witamy Messinę

Dołączona grafika

I najprawdopodobniej Kuestera

Dołączona grafika

Malone'a sprzątnął nam West. Być może zostanie więc Person.

Źle mnie odebrałeś. Chodzi o to, że mike buduje defensywne zespoły. My nim nie będziemy. Nie w tym składzie, nie z graczami w tym wieku, od których nikt nie wymagał takiego nacisku na defensywę.

Przesadzasz. Lakers najlepszy basket w tym sezonie grali właśnie wtedy, kiedy postawili nacisk na obronę. W zespole jest wystarczająco dużo graczy o defensywnej mentalności. Poza tym, przy tym drugim tytule poszli już nieco bardziej w kierunku defensywy (czwarta obrona, jedenasty atak w lidze), czego najlepszym dowodem była seria z Bostonem.

Co do wieku, to na razie nie wiemy, do jakich zmian w składzie dojdzie. Celtics nie byli młodzieniaszkami, zdobywając tytuł dominacją w defensywie. Albo Spurs - ile lat mieli Bowen czy Robinson? To jest kwestia uzupełnienia braków, dodania trochę szybkości i atletyzmu na obwodzie, bo tego przede wszystkim brakuje. Poza tym defensywnego talentu jest dość.

Snow jeśli chodzi o defensywę jest lepszy od naszych pg razem wziętych. hughes był defensorem bardzo dobrym, varejao to czołówka na swojej pozycji, Z młodszy o te kilka lat też robił różnićę. Plus lebron - co by nie mówić obrońcą jest dobrym a warunki ma fantastyczne.

No to masz dwóch bardzo dobrych obrońców i starego, ale ciągle ponadprzeciętnego Snowa. LeBron był wtedy znacznie słabszy niż obecnie. W żadnym razie nie była to lepsza ekipa od tego, czym obecnie dysponują Lakers. Z kolei w sezonie 08/09 Cavs wygrali 66 meczów, mając w pierwszej piątce Mo, Westa, LeBrona, Wallace'a i Z. Znowu - solidnie, ale nic więcej. Mo - dziura. West - bardzo dobry obrońca, ale undersized przeciwko sg. Wallace i Z - razem 300 lat.

Co do trójkątów. Wydaje mi się, źe wprowadzenie strefy, mocno ograniczyło ten system. Nie było to widoczne kiedy LAL wygrywali, ale tak naprawdę to wygrywali sumą talentów. Inny system imo lepiej by się sprawdził. Szczególnie że wykonawców poza gasolem to trójkątów mamy średnich.

Moim zdaniem to nie kwestia systemu, a zawodników. Strefa byłaby mniejszym problemem, gdyby Lakers trafiali trójki na przyzwoitym poziomie.

Zeszłoroczny boston nie umywa się do tego z mistrzowskiego sezonu. A i tak był o 7 minut od mistrzostwa

Nie zgodzę się.

Poza tym, skoro ubiegłoroczny Boston to był słaby contender, to równie dobrze mogę powiedzieć, że praktycznie wszyscy pozostali mistrzowie dekady grali w sezonach wyjątkowo słabych pod tym względem.

Jendras, Lakers najlepszy basket grali kiedy nacisk szedł na defensywę, zgadza się, ale nie masz wrażenia że po prostu są za starzy overall i nie mają siły grać tak na przestrzeni całego sezonu ? Na perimeter nie dadzą rady, nie z Fishem, Kobem który ma reputację broniącego wtedy kiedy mu sie chce (i tak zresztą jest), Artestem który w obronie jest cieniem siebie samego jeszcze sprzed 2 lat.

Roszady w rosterze swoją drogą, ale ta trójka nadal będzie grała najmniej 95 minut w meczu.

Są za starzy, dlatego potrzebują wzmocnień. Bryant, Artest i Fisher nawet w tym sezonie nie grali 95 minut, w przyszłym powinno być jeszcze mniej. Mimo wszystko, przy odrobinie defensywnego coachingu i zacięciu Bynuma, Lakers w okresie lutowo-marcowym grali elitarny defense, dlatego uważam, że przy nowym trenerskim staffie i paru zmianach ten zespół może prezentować mistrzowską obronę, zwłaszcza, że wreszcie mają trochę czasu na regenerację. Choć jeśli Fisher nadal będzie grał 25-30 minut, a jedyna zmiana to będzie zastępca Browna, to oczywiście nie widzę tego tak różowo.

gdyby mi ktos powiedzial, ze bede sie jaral, bo na lawce lakers zasiadzie mike brown a jego asystentem zostanie kolega mike'a d'antoniego z wloch............

ale tak, jaram sie.

shannon podobno chce juz pozostac. nawet juz trenuje i gra.

co powiecie na delamberta za mle na C?

czy lepiej szukac ponownie jakiegos PG?

generalnie musimy w drafcie cos zdobyc i modle sie zeby z tych 4 drugorundowych pickow cos wybrac pod kosz i na pg, choc to nie beda gamechangerzy.

poprosze jak najmniej fishera w przyszlym sezonie, mam cicha nadzieje, ze to juz jego koniec w s5. nawet kosztem blake'a. artest? bedzie barnes. ten sezon wcale nie musi wygladac juz tak zle, choc nikt nie gwarantuje, ze skonczy sie lepiej niz w tym roku...

ale sie jaram.

nikt nie wie co będzie w nowym CBA, równie dobrze może być tak, że MLE zostanie skasowane wraz z wprowadzeniem hard capu np za 2 lata, bo ja nie wierzę w hard cap od przyszłego sezonu, chyba że zawodnicy zgodzą się na podzielenie pensji przez 2 albo anulowanie wszystkich kontraktów na dzień dobry :lol::lol:

shannon podobno chce juz pozostac. nawet juz trenuje i gra.

skąd ta informacja?

ja mam nadzieję, że zmiennikiem Bryanta w przyszłym sezonie będzie jednak ktoś inny

co powiecie na delamberta za mle na C?

wydawać mle na czwartego wysokiego w sytuacji, kiedy największe braki są na obwodzie? nie widzi mi się. poza tym Dalempert mógłby być starterem w wielu drużynach, nie przyjdzie do Lakers grzać ławę.

mycek, zbyt wielu zawodnikow zostaloby na lodzie by ot tak zniescc mle. pewnie bedzie na obnizonym pulapie

a moze beda inne wyjatki?

nie wiem, wiem jedynie, ze zlikwidowanie mle to rocznie ok 30 sporych kontraktow mniej, gracze na to sie nie zgodza. pewnie obnizone zostana maxymalne kontrakty, obnizony w ogole pulap tych wyzszych kontraktow, wiecej wyjatkow itd.

ciezko powiedziec w tej chwili, w ktorym kierunku to sie potoczy ale zabranie druzynom mle moze by takze zbyt trudna opcja dla wlascicieli.

niewazne. na dzis rozamwiamy o tym co jest i obowiazuje. jak bedzie wiadomo jakie beda nowe zasady, wtedy bedziemy dyskutowac.

30 wygasa obecna umowa. Mówi się, że jak do tego czasu nie podpiszą nowej to będzie kupka bo potem nie będzie się chciało nikomu gadać i spotykać się, będzie lockout, opóxni się rozpoczęcie sezonu etc etc... Ja myślę, że podpiszą jeszcze przed 30.06, korzystniejszą dla graczy, ale tylko na jakieś 5 lat(o ile można?)

@Luki jak moze im sie nie chciec??? Przeciez to grube setki milionow wchodza w gre, nie ma takiego pojecia "im sie nie bedzie chcialo". Poza tym jak mozesz uwazac ze podpisza umowe korzystniejsza dla graczy, jak wlasciciele klubow od dawna mowia ze cap musi sie obnizyc, ma byc w jakims stopniu hard capem, i absolutnie mowia nie dla MLE. To tylko przyklady pierwsze z brzegu.

Wiesz, nie do końca wiem czy im się nie chce, ale ogólnie Aldridge i inni mówią o tym, że po 30 Czerwca mogą być problemy z ustaleniem czegokolwiek i najlepiej zrobic wszystko przed wygasnięciem umowy. A zawodnicy mają tak silną pozycję wyjściową + chęć braku strat Sterna, że wg mnie połowa zmian nie przejdzie...