Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież Brown ma już ze 100 lat to już lepiej niech sobie Auerbacha ekshumują ( a nie zaraz on przecież zapewne Lakers nienawidził :) ), to nie jest przypadek że i Jax i Jerry i Larry kończyli w podobny nie najlepszy sposób, każdy ma do cholery swoje lata i ciężko wymagać aby non stop był w dobrej dyspozycji dlatego na tu i teraz trzeba powiedzieć ze wybór Bussa ma sens

Trochę dziwne podejście. Skoro brakuje im ludzi do bronienia to tym bardziej powinni poszukać coacha, który kładzie nacisk na ten element gry. Inna sprawa, że nie zgadzam się z twoją oceną potencjału Lakers w defensywie. Drużynie brakuje szybkości na obwodzie, ale frontcourt jest nadal bardzo mocny. Wystarczy przypomnieć sobie ten marcowy run, kiedy po zafundowaniu trochę defensywnego coachingu ze strony Persona, Lakers prezentowali się znakomicie w obronie i wydawało się, że łapią mistrzowską formę na decydującą fazę sezonu.

A Cavs? Kogo oni tam mieli w 2007? Paru solidnych obrońców, jak Hughes (który na finały praktycznie wypadł z rotacji), Snow u schyłku kariery, Varejao pod koszem - defensywnie to wcale nie był wyjątkowo utalentowany zespół.

Źle mnie odebrałeś. Chodzi o to, że mike buduje defensywne zespoły. My nim nie będziemy. Nie w tym składzie, nie z graczami w tym wieku, od których nikt nie wymagał takiego nacisku na defensywę.

Snow jeśli chodzi o defensywę jest lepszy od naszych pg razem wziętych. hughes był defensorem bardzo dobrym, varejao to czołówka na swojej pozycji, Z młodszy o te kilka lat też robił różnićę. Plus lebron - co by nie mówić obrońcą jest dobrym a warunki ma fantastyczne.

Co do trójkątów. Wydaje mi się, źe wprowadzenie strefy, mocno ograniczyło ten system. Nie było to widoczne kiedy LAL wygrywali, ale tak naprawdę to wygrywali sumą talentów. Inny system imo lepiej by się sprawdził. Szczególnie że wykonawców poza gasolem to trójkątów mamy średnich.

Zesłoroczny boston nie umywa się do tego z mistrzowskiego sezonu. A i tak był o 7 minut od mistrzostwa

nie ma sensu rostrzasac tego co bylo. 2 misie mamy i nikt nam juz tego nie odbierze:) czy i jaki byl boston? mnie to nie obchodzi.

nie zgadzam sie, ze nie mamy kim bronic. odom, gasol, bynum, artest, barnes, nawet blake to goscie, ktorzy defensywnie sa minimum dooobrzy. mamy w obwodzie ebanksa, dodamy cos z draftu, zobaczymy co dojdzie z FA. jaknajbardziej mamy atuty by z tych gosci zrobic defensywe na miare moze nie bulls ale prawie tak dobra. mamy sporo atutow, trzeba jednak wpisac je w odpowiedni system.

w zasadzie to tyle.

Only because Jerry Buss’s Number One son is calling the shots – and Jimmy can’t differentiate between an X and an O. In fact, Jimmy’s only handle on the game is the study of, and total belief in, statistics. According to him, a player who averages 25 points per game is 25 percent better than one who scores 20 ppg. It matters not to Jimmy when nor how these points are scored.

:lol:

Jendras, z Detroit mi się pojebało że zdobył tytuł dopiero w swoim 2 sezonie tam.

nie ma sensu rostrzasac tego co bylo. 2 misie mamy i nikt nam juz tego nie odbierze:) czy i jaki byl boston? mnie to nie obchodzi.

nie zgadzam sie, ze nie mamy kim bronic. odom, gasol, bynum, artest, barnes, nawet blake to goscie, ktorzy defensywnie sa minimum dooobrzy. mamy w obwodzie ebanksa, dodamy cos z draftu, zobaczymy co dojdzie z FA. jaknajbardziej mamy atuty by z tych gosci zrobic defensywe na miare moze nie bulls ale prawie tak dobra. mamy sporo atutow, trzeba jednak wpisac je w odpowiedni system.

w zasadzie to tyle.

Jasne, że mistrzostwa są najważniejsze. I najbardziej cieszą. My point is - trójkąty już się nie sprawdzają, co było widać w tym roku i częściowo wcześniej (częściowo bo sukces przesłonił mankamenty). Mamy nowego trenera, który nie jest mistrzem ofensywy i nie ma o niej zbytniego pojęcia.

Reasumując - nie mamy nowego schematu ofensywnego, a stary jest już nieskuteczny.

Defensywa - piszesz, że mamy graczy do niej. Ja twierdzę że nie. Odom/Gasol się dublują to samo artest, ebanks i barnes. Blake jest dla mnie non factorem (staty to potwierdzają). Bynum niestety łamliwy, nie ma co liczyć że rozegra więcej niż 60 spotkań. Kobe powinien być chowany w obronie, zresztą zazwyczaj jest - nogi juz nie te, poza tym szkoda go męczyć kosztem ofensywy. Reasumując - dziura na pg, kobe chowany na sg, w miarę obstawione skrzydła (choć imo artest się skończył) i znak zapytania na C.

Poza tym nie widzę w nas opcji na bycie defensywną ekipą ala bad boys, czy nyk rilesa.

Czas na zmiany i odmłodzenie składu. Nie daje nam szans na mistrzostwo w tym składzie. To był last dance i dla phila i dla tej ekipy imo. Skończyła się pewna era i trzeba to zrozumieć. Za rok,dwa gasol i kobe czy odom nie będą żadną kartą przetargową, chyba że jako spadający kontrakt. Teraz jeszcze mają wartość rynkową.

Macie tu klimat jak na stypie :wink:

2 tytuły, 3 finały, Kobe udowodnił, że jednak potrafi bez Shaqa, etc

Tak sobie pomyślałem, czego tak naprawdę można spodziewać się po Blakeu? Czy i ile jeszcze może grac Fisher (chodzi mi bardziej o utrzymanie klimatu w drużynie, nowe wyzwania mentorskie i takietam niz sam pobyt na boisku).

Heat jak nie będzie lockoutu jesienią, to będą mieli w składzie raczej mało używanego podczas gry Eddie Housea ze spadającym minimalnym kontraktem dla weteranów oraz pewnie 30 pick pierwszej rundy draftu 2012, który będzie mało potrzebny w tym momencie Heat. Dodatkowe ewentualne nierówności zawsze można wyrównać jakimiś drugimi rundami draftów. Wydaje mi się, że Lakers mogliby na coś takiego pójść w ramach pozbywania sie niepotrzebnych długich kontraktów, a Heat przydałby sie Blake jako pg, czy Fisher jako czołowa opcja od klimatu na ławce i w szatni.

Trade Fisha ma jeszcze inny wymiar. Fisher może jedynie grać w klubie gdzie jest b. wysoka opieka medyczna. (nie żebym miał na myśli jego wiek) Fish jest bardzo związany ze swoją rodziną, a jego córka jest poważnie chora, (nietypowy nowotwór oczu?) w zeszłym offseason opisywali że jedyne miasta z odpowiednią kliniką to właśnie LA, NYC i Miami. (albo ogólnie floryda)

Nie ma takiej siły co Fisha wymieni z La. Gość jest untradeable tak samo jak Kobe i Bynum.

Ta szczegolnie za Howarda i Andrew i Fish by polecial, sentymenty sentymentami ale bez jaj jak jest okazja to klub nie patrzy ile ktos tam gral co zrobil, bo nawet jak kibice beda stekac to zaraz zapomna i beda sie cieszyc nowym dobytkiem

dokładnie, oprócz KB nie ma nikogo nei do ruszenia w LA

Nie ma takiej siły co Fisha wymieni z La. Gość jest untradeable tak samo jak Kobe i Bynum.

Ta szczegolnie za Howarda i Andrew i Fish by polecial, sentymenty sentymentami ale bez jaj jak jest okazja to klub nie patrzy ile ktos tam gral co zrobil, bo nawet jak kibice beda stekac to zaraz zapomna i beda sie cieszyc nowym dobytkiem

dokładnie, oprócz KB nie ma nikogo nei do ruszenia w LA

Ale kto by chciał Fishera??

Oczywiscie, ze nikt i tak jak powiedzial moj przedmowca, on ma tylko wybrane miejsca jak nie to pewnie zakoncyz kariere. My point is, ze Bynum jest do ruszenia jak najbardziej i chetnie go wytrejduja jak bedzie okazja pozyskac Howarda nawet bym poszedl dalej, ze jak by ktos jakis sensowny pakiet ktos zaproponowal tez by poszli

howard 1 lipca podpisuje extension z orlando.

Hmm, jakieś źródło? bo nawet na fanowskich forach tego nie widze. Jeśli tak to zajebiście, myśle, że mu pokazali jakiś dobry plan na przyszłość, bo jeszcze chyba rok temu mówił, że nie podpisze z automatu, a ten sezon jakby nie patrzeć przebiegł według scenariusza najgorszego z możliwych.

Tutaj jakiś niby wyciek nt planów Magic.

MagicalNBA MagicalNBA

#Orlando_Magic 1 plan leaked : Trade for Batum/Boozer. Sign JR Smith.Cut Arenas (amnesty) Anderson/Jrich/Bass could be gone

Ogólnie na forach Magic dużo sie dyskutuje o tzw "klauzuli amnestii" która miałaby być w nowym CBA, dzięki której moglibyśmy sie pozbyć kontraktu Arenasa. O offseason oczywiście też dużo sie mówi, jedną z najczęściej pojawiających się opcji jest Iguodala, czytałem też pare spekulacji o podpisaniu JR Smitha przez FA.

Nie pamiętam jak było z lebronem, melo mówił że chce wygrywać ale nie mówił " że chce zostać".

Howard po "zaczepce" dziennikarzy powiedział że "kocha orlando bla bla bla, że chce zostać" .

Myślę że osobowość Howarda nie pozwoli na to by powiedział by by przenosze swoje talenty.

Poza tym nie wiem czy z takim nastawieniem howardowi zależy najbardziej na świecie na wygrywaniu :wink:

nie zrozumcie mnie źle. James był "zmuszony" wygrywać. Rose durant czy właśnie howard nie są. Nie muszą szukać wsparcia by zdobyć pierścień, przynajmniej nie teraz.

Tak mi się wydaje.

Chociaż jeśli dh12 nie podpisze wciągu pierwszego tygodnia to espn nakręci karuzele jak trzeba.

1 plan leaked : Trade for Batum/Boozer. Sign JR Smith.Cut Arenas (amnesty) Anderson/Jrich/Bass could be gone

o którego boozera Ci chodzi? :lol:

wiecie że to temat o Lakers, idźcie sobie do plotek z tymi Orlando

-----------

Brown prawdopodobnie by chciał następujący skład asystentów:

- Ettore Messina (było)

- Tim Grgurich (problemem jest to że obecnie pracuje w Mavs)

- Michael Malone (pracował dla Browna w CLE, ustawiał defensywę, obecnie pomaga jak wiadomo z dobrymi wynikami w NOH)

- Chuck Person (ma zostać w składzie i pomóc w płynnym przejściu, pracowali razem w Indianie)

- John Kuester (obecnie trener w Pistons, znany z buntu zawodników przeciw niemu, pracowali razem w CLE)