Skocz do zawartości

Fatalne zakończenie czyli czas na zmiany w LAL

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Mike Brown: "OK, Kobe, let's run a little high P&R with a..."

Kobe: "Shut the fuck up."

Brown: "OK, then."

Ano, zapomniałem o tym wspomnieć.
no ale hej to że Brown zachowywał się jak pizdeczka to jedno, a to że miał do czynienia z takim bucem to już inna sprawa, zresztą usprawiedliwiając trochę i Brewna i Jamesa to tam w ogóle w Cle była patologiczna sytuacja, ogólnie nie wymagasz od kogoś szacunku to się potem nie dziw że cie potraktuje po frajersku. No ale w La sprawy mają się trochę inaczej Kobas to już weteran nie bedzie mu robił koło piora bo mu się to nie opłaca i tyle.

ps. Bussowi chyba o perspektywy chodziło Brown jest dosyć młody niby Adelman to nieporównanie lepszy trener z ugruntowaną pozycją ale on też blisko 7 dyszek na karku ma, w sumie ciekawa sprawa jak sobie Brown poradzi wcale bym mu szans nie odbierał

im dluzej o tym mysle, tym bardziej wydaje mi sie, ze to wcale nie jest glupi ruch.

brownowi mozna sporo zarzucic, szczegolnei co do ofensywy ale osiagniete wyniki bo gronia.

i nie szukalbym na sile problemow na linii trener-gracze. to mlody coach, ktory juz sporo przeszedl, zawsze wygladal na milego goscia, ktory nei byl typem zamordysty i potrafil problemy rozwiazywac w szatni.

wszyscy pisza, ze po philu nikt nie moze byc lepszy, co imo jest gowno prawda. taka sama jak pisanie, ze mike brown jest hvjowym coachem.

phil popelnil w ostatnich 2 latach sporo bledow. bledne rotacje, nie ufal rookies, grywal za dlugo fishem, nie potrafil odpowiedziec niczym dallas, obrona lakers miala dziury itd, itd. wymieniac mozna dlugo. wszyscy troche za bardzo postrzegamy go przez pryzmat tytulow a nie tego co naprawde robil z zespolem.

podobnei jak dyskredytuje sie osiagniecia browna, patrzac jedynie przez pryzmat akcji z ecf'09 kiedy to w koncowce meczu chodzil wzdluz linii podczas timeoutu a jego asysten tlumaczyl lebronowi jak rozegrac ostatnia akcje.

w zasadzie im dluzej zaczynam sie nad tym zastanawiac, tym bardziej cieszy mnie ten wybor. chcialem defensywnego trenera, to go mam. jego asystentem ma podobno zostac ettore messina, co tez dobrze wrozy. tej druzynie jest potrzebna swieza krew i podejscie takze na lawce. wreszcie skoncza sie minuty fisha, wreszcie odejdziemy w pewnym stopniu od trojkatow i wreszcie zostaniemy ustawieni w defenyswie.

dobrze, ze wszyscy juz spisali na straty, bo to swietny grunt pod to by zaskoczyc wszystkich w nowym sezonie.

z 2 strony, za ym wyborme stoi mlody buss, ktory juz wybral raz rudy'ego tomjanovica...

@ESPNMarkJones

Don't be suprised to see Etorre Messina,Italian coaching

legend,on his Mike Brown's staff.They have a gr8

relationship,visiting frequently

Dawać Messinę i jedziemy.

Bynum dpoty ;]

edit:

http://es.eurosport.yahoo.com/baloncest ... icle/2371/

Translated...

Four years later, fate will join Mike Brown and Ettore Messina on an ambitious and not without difficulties. Because the rumor has become news, and as I have known, Messina will accept the offer from the Lakers and will take the American adventure for the next season. The Italian coach, who had been tempted by the Nets and Spurs, will be responsible for straightening the ship angelina and be an important part in the decisions and moves that are going to do in the coming days. Movements of which is pending Pau Gasol himself, criticized after eliminating the Lakers at the hands of the Dallas Mavericks' Dirk Nowitzki.

Rumors flew late afternoon from Los Angeles. The journalist Eric Pincus of HOOPSWORLD, echoed rumors that placed as assistant coach Ettore Messina of Mike Brown in Los Angeles Lakers. The former Cleveland coach Messina met since 2007, when he visited to check their training methods in the technical phase of Sicilian at CSKA Moscow. Apparently, Brown, a great lover of defensive play, was impressed by the methods of Ettore.

aaaaaahahhaha

nie wierze

jeszcze rok temu całe forum wieszało na nim psy :) łącznie z lakerfanami

swoją drogą badboys2 jak napisałeś że im dłużej o tym myślisz tym wydaje Ci się to lepszym pomysłem,to pomyślałem że ich usprawiedliwiasz nawet jak coś spierdolą... czyli nie ważne co się dzieje, źle czy bardzo źle... Wiesz o co mi chodzi - tłumaczenie swojej ulubionej drużyny nawet wtedy gdy zrobi głupi ruch.

O, ile to ja się naczytałem przy okazji Celtics po trejdzie Perk'a, gdzie wszyscy mieli mieszane uczucia - część osób usprawiedliwiała ten trade (bo nie oszukujmy się każdy ale to każdy analityk oceniał go negatywnie ze strony Celtics), że to ofensywa się poprawi... to byl po prostu zly trade (co innego na dłuższą metę, ale k**** Celtics w tym sezonie nie robili niczego "na dłuższą metę"). Tak jak podpisanie Mike'a to jest zły ruch.

Lakers potrzebują dobrego trenera tu i teraz bo szanse na przejście Zachodu kiedyś się skończą. 2 lata, 3 lata, niech będzie 4 lata i będą albo za starzy albo zajebani kontraktami...

To nie jest trener dobry do trenowania gwiazdek pokroju Lakers. Tam musi być trener z silnym charakterem, z dobrym pomysłem. Nawet mi już nie chodzi o to że jest złym trenerem - bo nie jest.

Powinni za wszelką cenę podpisać innego Brown'a - Larryego.

nie, nie, nie

Nie widzę, sposobu aby Brown ogarnął Rona. Fajnie, poprawią defense ale choćby ściągneli Jezusa do sterowania ofensywą to i tak sezon mają do tyłu, bo nikt się tam tak błyskawicznie nie przestawi na styl który jest TOTALNIE odmienny od tego co LAL grało przez ostatnie parę lat. Od czegoś trzeba zacząć, szkoda że LAL zaczęli od klapy.

Zespoły budowane w jeden offseason zdobywają tytuły. Nie widzę powodu, dla którego Lakers nie mogliby się przestawić na inny styl. Poza tym nie wiemy, jak będzie wyglądać taktyka ofensywna.

Lakers chcieli pójść w innym kierunku - położyć większy nacisk na defensywę i znaleźć młodszego trenera. Sam Brown mnie nie zachwyca. Ale z Messiną i Grgurichem (którego ponoć będzie chciał sprowadzić) jestem zdecydowanie na tak.

nie wierzę, że to zrobili....

przecież nie on nie mógł sobie poradzić z LBJ a co dopiero z KB i Arestem (no chyba że chcą się tego drugiego pozbyć)

wg mnie już w Cavaliers pokazał, że on sobie nie radzi z graczami o takich aspiracjach

poza tym jak ma poprawić obronę jak mało kto będzie się go słuchał no i przejście z trójkątów na inny system....

strasznie marudzę ale to poprostu nie ma prawa się udać - tylko 5 młodość Black Mamby może uratować zespół ale na to bym nie liczył...

aaaaaahahhaha

nie wierze

jeszcze rok temu całe forum wieszało na nim psy :) łącznie z lakerfanami

na pewno nie całe

Powinni za wszelką cenę podpisać innego Brown'a - Larryego.

jasne konfliktowy, stary trener, który już nic nie ma do udowodnienia to idealna opcja

Drużyna całkowicie od trójkątów na pewno nie odejdzie, podejrzewam, że może zostanie asystentem, któryś z asystentów Phila np. Hamblen, ale jest sporo nie wykorzystywanych możliwości ofensywnych w tej drużynie np pick and roll między Bryantem i Gasolem, czyli coś z czego z jakiegoś powodu lakers przestali kompletnie korzystać. Przede wszystkim ta drużyna zacznie mieć jakąś defensywną tożsamość, nie będę polegali wyłącznie na tym, ze na obwodize jest dwóch dobrych obrońców, a pod koszem dwóch 7-footerów, ale ktoś to w końcu poukłada, nauczy ich komunikacji w obronie, pomocy, bo tego nie było

swoją drogą badboys2...

wiesz, nie jest to trener moich marzen. wolalbym jeffa van gundy'ego, ktory nie mial wielu zwolennikow. wyzej w moich notowaniach byl rowniez rick adelman ale z 2 strony co adelman osiagnal w tej lidze poza przegraniem chyba wszystkiego?

rozumiem ten wybor. doskonale pamietam atmosfere, w ktorej odchodzil brown z cavs. ale z 2 strony wiem jaka prace tam wykonal. pamietam jak sie nim wszyscy zachwycali w 07, i trzeba przyznac obiektywnie, ze z cavs robil cuda.

owszem w ataku szalu nie bylo ale czy spelstra wymyslil jakies cuda w ataku heat? czasami posiadanie kogos takiego jak james uniemozliwia ci wykreowanie ataku, bo wszystko kreci sie wokol 1 goscia. w heat masz wolna amerykanska amerykanke w ataku. dopoki spo mieszal sie w atak heat byli 5-5?

smieszy mnie tez pisanie o tym, jak to bardzo grupka hollywodzkich gwiazdek ciezka jest do prowadzenia. ja wiem, ze ron mial swoje w przeszlosci, ze rozpieprzyl pacers, ze kobe chcial na marsa itd. ale to sa juz doswiadczeni goscie i predzej mentalnie porownalbym ich do spurs i celtics niz do mlodszych zxespolow gdzie kipi.

kobe nie jest latwy w prowadzeniu. nawet phil sobie z nim nie radzil. poza parkietem byli przyjaciolmi, kobe w samolocie siedzial obok phila i razem ogladali mecze, gdy reszta spala. co nie zmienialo faktu, ze kobe na parkiecie i tak robil swoje. kogokolwiek byscie tu nie wstawili to pod tym wzgledem beda problemy.

a czy naprawde sadzicie, ze wszyscy sie obraza na coacha na dzien dobry i beda dozyli do jego usuniecia? to juz predzej mlody buss rozpedzi towarzystwo milionerow.

zreszta juz sie spekuluje, ze oprocz tych duzych zmian na lwace, zespol czekaja spore roszady w skladzie. niewykluczone, ze odejdzie ktos z podstawowej rotacji.

cieszy mnie, ze sa plotki o messinie, bo mam wrazenie, ze ci europejscy trenerzy pod wzgledem warsztatowym bardzo czesto maja wiecej pomyslow na granie i szybciej reaguja na to co dzieje sie na parkiecie.

z niecierpliwoscia czekam na nowy sezon. albo to sie okaze totalna klapa albo okaze sie, ze brown swoje jednak potrafi i zakskoczy pol ligi. poczekam jednak z wyrokami do nowego sezonu, bo niby dlaczego mialbym browna skreslic jeszcze przed?

i ostatnia kwestia ->trojkaty. stary buss mowil nie o calkowitym odejsciu od trojkatow, co o wprowadzeniu innych alternatyw w ataku. to logiczne, ze starych drzew sie nie przesadza. kobe gra trojkaty prawie cala swoja kariere ale od dluzszego czasu trabilem, ze temu zespolowi potrzebne sa alternatywy w ataku. doskonale widzielismy, ze z ofensywy lakersow nie wycisnieto w ostatnich 2 latach nawet 80% mozliwosci, z roznych wzgledow.

tak czy owak będzie ciekawie i może trochę żywiej, bo cały ostatni sezon był tak anemiczny i nijaki, że się słuchać nie dało po raz kolejny o "pstryczku na PO", który nigdy nie nadszedł

LeBron James endorses the Los Angeles Lakers hiring of former Cleveland Cavaliers coach, Mike Brown. LeBron said, "I think the Lakers got them a great coach, Mike Brown was a great coach." James would go on to say, "He brought in a defensive mind set that we didn't have."

jeden z 3 najlepszych coachow w europie.

4 razy wygrywal eurolige, 2 z virtusem, 2 z cska

przez 4 lata (2005-09) prowadzil cska, w lidze rosyjskiej, wygral ponad 120 spotkan w lidze, przegral 9

mial prawdziwy dream team, ciezki do ogarniecia, dopoki messina sie za nich nie wzial nie wygrywali w eurolidze no i swietnie pod nim bronili

w tym roku poprowadzil real madrid do FF euroligi

milo byloby miec kogos takiego na lawce, i podobno, messina sie juz zgodzil

more:

http://www.hoopsworld.com/Story.asp?story_id=19913

Dzieki. Mocny koleś w takim razie.

Pierwszy pozytyw z zatrudnienia Browna to bedzie Messina, sa podobno ziomkami i licze ze usiadzie na naszej lawce. Licze tez na zostanie Bynuma i Artesta. Jesli mamy sie zmienic w defensywna druzyne to tacy wykonawcy beda idealni. Nie mial kogos takiego w Cavs jak ma u nas, a mimo to byli czolowa obrona ligi.

Coraz wiecej o nim czytam i coraz bardziej sie przekonuje, zobaczymy w praniu. Potencjal defensywny jest, brakowalo tylko kogos, kto go w pelni wykorzysta.

Messina to de facto mógłby zostać head coachem :) Warto przypomnieć, że RM od 13 lat nie mógł się dostać do FF, przyszedł Messina i proszę :) Naprawdę kawał fachowca.

Zdobył też parę nagród na trenera roku krajowych a i też kiedyś tam i europejską (chociaż moim zdaniem zasłużył na więcej ;)), trener euroligi x 2.

Choć w tym roku nie wszystko poszło po myśli Messiny (2 miejsce w lidze itd) ale jednak to, że złożył dymisję po porażce z Montepaschi Sieną to spora sensacja - a sezon wcale taki zły nie był dla Realu. A szkoda, bo szkoleniowiec znakomity ale zostawił zespół w nieciekawej sytuacji po 2 porażkach z rzędu ale nie za wiele znaczących (a wywalczył awans do ćwierćfinałów eurolidze). Ciekawe jak się sprawdzi w NBA. Może zrobić naprawdę niezłe zamieszaniu w trochę zastałych strukturach trenerskich NBA ;) Jeśli będzie w LAL to mnie to bardzo ucieszy :)