Skocz do zawartości

[WEST] Runda 2 LAKERS vs. MAVS

Mameluk

zwycięzca serii  

74 użytkowników zagłosowało

1. 1. zwycięzca serii

Rekomendowane odpowiedzi

To nie Mavs wygrali, tylko Lakers przegrali. Szczególnie przyszły HOF Artest, który dał się zawiesić (to przecież nie Mavs go zawiesili więc żadna to ich zasługa). No i drugi przyszły HOF, Derek Fisher, który dał się złapac na faulu w końcówce G3 (sam z siebie to zrobił, Mavs żadnej zasługi w tym nie mają!).

BTW:

Ławka Mavs 86 punktów, tyle co CAŁY zespół Lakers :!: Jest to jakiś rekord w historii czy coś? Bo czegoś takiego chyba jeszcze nie widziałem.

Kobe's epic blowout losses in elimination games

Game 6 of the 2003 Western Conference Semifinals- Lakers lost by a score of 110-82 to the Spurs

Game 5 of the 2004 NBA finals- Lakers lost 100-87 but the game was not indicative of the final score. Pistons were leading 82-59 after three quarters and the Lakers got a bunch of points in garbage time to make the score look more respectable.

Game 7 of the 2006 Western Conference First Round- Lakers lost 121-90 to the Suns.

Game 6 of the 2008 NBA finals- Lakers lost 131-92 to the Celtics

Game 4 of the 2010 Western Conference Semifinals- Lakers lose 122-86 to the Mavericks

Kopiuj wklej, ale bardzo ciekawe ;]

A tak w ogóle, to jest ktoś oprócz mnie kto uważa, że Phil jeszcze nie powiedział ostatniego słowa i wróci w następnym sezonie/za dwa lata? Szczególnie, po takim sweepie od Mavs?

Po prostu jakoś tego nie widze, by najbardziej zwycięski trener w historii odchodził w takiej atmosferze, po takim wyniku.

Przykre, że Lakersi zakończyli karierę Phila w taki sposób.

sam sobie ją zakończył w ten sposób, zresztą jak większość trenerów kończy w podobny sposób bo w tym fachu ciężko powiedzieć sobie ok odchodzę kiedy jeszcze wciąż wygrywam.

Ławka Mavs 86 punktów, tyle co CAŁY zespół Lakers :!: Jest to jakiś rekord w historii czy coś? Bo czegoś takiego chyba jeszcze nie widziałem.

no dobra ale z drugiej strony łąwka Lakers usadziłą tyle co 5 Mavs :D serio udupili dostatecznie boleśnie zeby im jeszcze docinać teraz

Swoją drogą to jest niesamowite, że Lakers z Bryantem znowu przegrali sezon w takim stylu. WCSF '03, Finals '04, 1st round '06, Finals '08 no i dzisiaj znowu upokarzający blowout i to o tyle wyjątkowy, że nie dość, iż aż tak wysoki, to przeciwko rezerwowym i dopełniający sweepa.

Takie pytanie, z tego co pamiętam, to Lakersi byli jedną z najlepszych o ile nie najlepiej broniącą 3pt shots drużyną, jak to jest, że Mavs nam rzucają na ponad 60 3pt%.

W 1 serii Hornets tez chyba niezle trafiali za 3, czy się mylę?

Ogólnie to gratulacje dla Mavs, fajnie by było jakby Mavs zdobyli mistrza, byłby w sumie mniejszy wstyd dla Lakers.

Nie miałem tej nieprzyjemności oglądać G4, posilkowalem sie tylko play-by-play.

Welcome fishing :)

życzyłbym sobie finału

Celtics - Mavs

woją drogą to jest niesamowite, że Lakers z Bryantem znowu przegrali sezon w takim stylu.

o matko a teraz wysyp fanów lebrona b edzie wmawiał ze Bryant to zmaz ostatni, dobra przejebał w swojej karierze nie raz i narazie to jedyne co go łaczy z Jamesem, z tym wyjatkiemże tamten jeszcze nigdy nie wygrał jak narazie tylko partoli :?

A tak w ogóle, to jest ktoś oprócz mnie kto uważa, że Phil jeszcze nie powiedział ostatniego słowa i wróci w następnym sezonie/za dwa lata? Szczególnie, po takim sweepie od Mavs?

Po prostu jakoś tego nie widze, by najbardziej zwycięski trener w historii odchodził w takiej atmosferze, po takim wyniku.

Pat Riley i Jerry Sloan też odchodzili w nieciekawych okolicznościach.

o matko a teraz wysyp fanów lebrona b edzie wmawiał ze Bryant to zmaz ostatni, dobra przejebał w swojej karierze nie raz i narazie to jedyne co go łaczy z Jamesem, z tym wyjatkiemże tamten jeszcze nigdy nie wygrał jak narazie tylko partoli :?

W zasadzie to powinienem to zignorować, ale mimo wszystko zapytam, gdzie widzisz wmawianie czegokolwiek? Po prostu podałem kilka faktów, w mojej opinii bardzo zastanawiających biorąc pod uwagę, że mowa o najbardziej utytułowanej drużynie ostatniej dekady.

El, swoją drogą na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad opcją "ignoruj" wobec wszystkich kibiców LeBrona.

gdzie widzisz wmawianie czegokolwiek? Po prostu podałem kilka faktów, w mojej opinii bardzo zastanawiających biorąc pod uwagę, że mowa o najbardziej utytułowanej drużynie ostatniej dekady.

nie widzę wmawiania ale widzę ciekawą regułę każdy ziomek kibicujący jamesowi przez ostatnie dni namiętnie podaje fakty o Bryancie i jego porażkach, dla mnie jest to trochę tendencyjne ale ok ja wiem ze wasze intencje są szczere itd :roll:

chyba nie ma fana koszykówki, który nie popukałby się w czoło słysząc przed PO o tym jak skończy się jeden z WCSF. To jest nieprawdopodobne ani dla fanów, ani dla fanboyów, ani dla haterów. A Mavs i przede wszystkim Dirk zmazali serie upokorzeń w poprzednich sezonach. Przegrali z GSW jako #1, teraz sweepują obrońców tytułów i najpoważniejszego kandydata do mistrzostwa. ok, okoliczności są jakie są, ale dla mnie szacun dla Mavs

Brak słów

Niczym pojedynek Andrzeja Gołoty z sześcioletnim Kacperkiem z lokalnego przedszkola. :?

Jeżeli Jax faktycznie nie zmieni zdania to kończy karierę coacha w fatalnym stylu sweepem. Odom zachował sie jak sfrustrowany idiota, natomiast Bynum.. raz to może byc przypadek, drugi raz to juz raczej reguła (mam na myśli chamski faul na Beasleyu, a teraz na Bareii).

Terry i Stajak ustanowili dzis absolutne rekordy w trójkach klubowe i pewnie playoffs ever. Nie tłumaczy to jednak beznadziejnej gry Lakers.

Tak czy inaczej kończy to w Lakers pewna erę. Bryant nigdzie nie odejdzie, ale zmiany są nieuniknione.

z jednej strony Lakers mieli dużo szczęścia, że za czasów Jaxa zdobyli 5 tytułów - różne rzeczy na to wpływały, więc nie mają co narzekać, z drugiej strony szkoda, że nie dojdzie do Finału z tymi Lakers Jacksona przeciwko Heat. Oczywiście taki Finał jest możliwy chociażby za rok, ale jeżeli juz ma do tego dojść, to pewnie juz z Shawewm na ławce trenerskiej.

Brawo Mavs - gratulacje.

Brawo Mavs - gratulacje.

dobra tej logiki też nei rozumeim, Mavs do tej pory byli pośmiewiskiem ligi jeśli chodzi o play off, raz im się udalo zasługują na szacun, Lakers raz dali dupy to odrazu można ich mocarnie disować, serio już ostatni raz wstawiam się z La bo to mi chwały nie przysporzy ale ciekawią mnei te niektóre reakcje

to cos jak ten twoj malone, no nie ?

wow ale złośliwy prztyczek pewnie cała rodzinę zatrudniłeś do wymyślenia tego :D a gdzie ja kiedykolwiek wyrzszośc Mailmana nad Kobasem uskuteczniałem ty mi powiedz, chociaż wiem ze akurat nad tym piszac to się nie zastanawiałeś :)