Skocz do zawartości

NBA League Pass

amaavel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam takie luźne pytanie bo nie mam czasu na sprawdzanie tego i w sumie nie wiem gdzie to sprawdzić bo rzadko bywa na NBA LP.

Ile kosztuje gdzieś na miesiąc albo kwartał ? (owysicie w pln) 

I od razu zapytam bo nie chce pisać nowych tematów. 

Jest jakiś streaming dorównujący jakością do nba lp ? hodzi żeby chociaż to co za HD jest (przed nie za) chyba 480 p tak żeby na pełnym ekranie 22 cale dało sie oglądać mecz beź pikselów 

Mam pytanie...Może trochę głupie, ale... czy może być coś takiego, że jakość przekazu, obrazu zależy od tego gdzie jest rozgrywany mecz? Zauważyłem, że np. mecze rozgrywane na hali Pelicans są w gorszej jakośći, a np. w hali Bulls są w całkiem niezłej. Macie tez tak, czy mam jakieś schizy ?

Może zrobimy jakieś FAQ (nowy temat?) bo ciągle powtarzają się te same pytania. Sprawdziłem ostatnie kilka stron i oto najbardziej nurtujące pytania.

Czy jest możliwość "grupowego" zakupu LP i cieszenia się nim przez kilka osób. Czy istnieją jakieś techniczne mechanizmy ograniczające takie oglądanie meczy?

Nie da się oglądać meczu na żywo na dwóch różnych komputerach w tym samym czasie. LP zawsze kogoś automatycznie wyloguje.

Czy to jest aktualne? Przyszedł mi ostatnio mail z propozycją kupna LP na kilka osób, ale nie zgłębiałem tematu.

Jeżeli oglądają 2 osoby na zywo to zawsze kogos wyloguje, ale jeżeli oglada jedna osoba jeden mecz, wyloguje się i zaloguje się inna na innym komputerze to nie ma problemu. Reasumując można kupic "grupowo", ale ta druga osoba powinna być fanem innego zespołu

Aż wszedłem na stronę NBA.com, żeby sprawdzić.

Być może źle to rozumiem, bo nie wczytywałem się zbytnio, ale dodali opcję "Buy with friends", w której, (niespodzianka!) można kupić z przyjaciółmi.

Po szybkim zerknięciu wygląda na to, że dają zniżki dla wszystkich kupujących. Nie widzę nic o braku możliwości oglądania jednego spotkania w tym samym czasie - o ile dobrze rozumiem, "przyjaciele się dogadują" i mają zniżki, ale każdy ogląda na swoim koncie.

Rajt czy nie rajt? ;)

No tak , ale jak cena legue passa wynosi 400 zł to jak przyjaciele się dogadują na jednym koncie to płacą na przykład 3 osoby czyli 400/3= 133 PLN, a jak kupujesz przez zakup z przyjaciłmi to płacisz 400-30% czyli 280 PLN . Taka ajest róźnica między jednym , a drugim. Poza tym 30% to żadna okazja biorąc pod uwagę, że jest prawie konic sezonu i kto miał kupić ten już kupił.

Edytowane przez alecotojest

To jest oczywiste :) Im więcej osób, tym taniej wychodzi (mowa o opcji pierwszej).

Tylko, że dla osób, które nie chcą się dzielić kontem (albo, które składają się z obcymi osobami, do których nie mają pełnego zaufania) wygodniejsze wydaje się rozwiązanie drugie.

Poza tym - to jest zakup na rok czy do końca sezonu? Bo jeśli można będzie kupić we wrześniu/październiku to osoby, które kupują teraz samodzielnie, mogą się zgadać i obniżyć sobie koszty o 30%.

Raczej dotyczy to zakupu do końca obecnych rozgrywek w tym sezonie. Owszem można kupić na miesiące , ale to już cenowo się nie opłaca.

Ja należe do drugiej grupy sam wykupuje i z nikim się nie dzielę, ale mam tak niską kwote miesięczną, że mi się to nie opłaca. Zastanawiam się czy w ogóle zrywać na koniec sezonu opcję miesięczną, bo obawiam się, że w przyszłym sezonie cena skoczy w górę i może się pojawić 600 zł za Podstawowy League Pass co może być efektem wzrostu ceny dolara w zeszłym sezonie we wrześniu cena była 500 przy dolarze 3,00 obenie jak jest 3,80 należy się spodziewać wzrostu o 20% minimum na następny sezon. Poza tm raczej opcja zakupów grupowych na początku sezonu na pewno będzie wyłączona, bo wtedy wszyscy będą kupować, teraz opcja jest , bo i ten kto miał kupić już kupił. 30% to nie jest duzo biorąc pod uwagę , że w święta dawali 25% każdemu.

W jaki sposób/czy jest taka możliwość by włączyć/wykupić free trial LP ? bo coś nie umiem znaleźć

Czy ewentualna rezygnacja z triala też jest w formie pisemmnej do supportu ? czy można wyłączyć korzystając z dostępu do konta LP?

Czy ktoś ogląda używając app na PS3? jak to działa ?

Edytowane przez Ar2r2

• 2 tygodnie później...

Ogląda ktoś NBA na Apple TV? Działa wam to przez aplikacje czy tylko via airplay z telefonu/tabletu? Jestem zalogowany ale do NBA TV Live nie mogę wejść. Widać tylko komunikat [uzyskuje dostęp do NBA] i kręcioł mieli, że niby próbuje, ale nic się nie dzieje... Konto wykupione jest, na kompie i tablecie można oglądać.

Nareszcie się dowiedziałem co robić by mieć lepszy obraz na streamach typu nba, ncaa itp otórz to nie ważne , że macie 100 mega net czy nawet 150 mega net , najważniejszy jest ping , bo stream jest porcjowany i jak serwer wolo reaguje to cała transmisja się kładzie. Wielu z was narzekało na jakość NBA - ale ja nie - powód jest prosty u mnie ping jest na poziomie 2 do 6 do serwerów w Polsce koło 30 do serwerów w UK i koło 110 do serwerów w USA. Im niższy macie PING tym lepszy macie obraz - proste! i nic wam nie pomoże , to że macie 60 czy 80 mega wykupione.

Edytowane przez alecotojest

Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum. Zarejestrowałem się, bo nie mam z kim gadać o NBA ;)

Od razu pytanie: jaka jest najtańsza opcja, żeby sobie obejrzeć Playoffy? Nie do końca łapię się w tych pakietach (jak na razie mam wykupione tylko NBA TV za 2 dychy).

Pozdrawiam.