Skocz do zawartości

Deron "Graczem Miesiąca" czyli jak zatkało co niektórych...

Maxec

Kto zasłużył na POTM na Zachodzie  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto zasłużył na POTM na Zachodzie

• 1. Chris Paul
    • 2. Manu Ginobili
    • 3. Dirk Nowitzki
    • 4. Russell Westbrook
    • 5. Deron Williams
    • 6. inni

Rekomendowane odpowiedzi

Beznadziejnie? 108 drtg to beznadziejnie? Oklahoma City Thunder i 13 innych drużyn w lidze bronią beznadziejnie albo jeszcze gorzej??? Niezła słowna manipulacja.

Wracając do meritum, problemem są zbiórki Ala i Millsapa, który to element ma niemały wpływ na drtg. Obaj zbierają poniżej oczekiwań, przez to drtg jest trochę tutaj niemiarodajne.

Beznadziejnie oczywiście nie jet, bo popatrz na przykład na opponent efg% (5. miejsce w lidze), albo w ogóle defensywa jazz (11. miejsce w lidze) które, przy będącym co mecz na parkiecie 38 minut Williamsie (ważna sprawa te minuty), więcej powie niż drtg. Bo cytuję,the Jazz are playing the 2nd fewest bench minutes in the NBA.

A więc wychodza takie cyfry, bo 1. rezerwowi grają nadzwyczaj dobrze, ale bardzo mało w ilości minut (czyli opp efg nie jest biased, a przy ich wyjebanym w kosmos drtg, porównawczo wychodzi tak jak wychodzi) 2. frontcourt jazz zbiera bardzo słabo,więc drtg jest nie do końca miarodajne. 3. lepszym wyznacznikiem, albo lepiej - alternatywnym określeniem obrony jazz z williamsem jest np. opp efg (5. miejsce w lidze), albo drtg przez całe 48 minut, które plasuje jazz na 11. pozycji.

To tyle. Rozumiesz? :)

Beznadziejnie? 108 drtg to beznadziejnie? Oklahoma City Thunder i 13 innych drużyn w lidze bronią beznadziejnie albo jeszcze gorzej??? Niezła słowna manipulacja.

Wracając do meritum, problemem są zbiórki Ala i Millsapa, który to element ma niemały wpływ na drtg. Obaj zbierają poniżej oczekiwań, przez to drtg jest trochę tutaj niemiarodajne.

Beznadziejnie oczywiście nie jet, bo popatrz na przykład na opponent efg% (5. miejsce w lidze), albo w ogóle defensywa jazz (11. miejsce w lidze) które, przy będącym co mecz na parkiecie 38 minut Williamsie (ważna sprawa te minuty), więcej powie niż drtg. Bo cytuję,the Jazz are playing the 2nd fewest bench minutes in the NBA.

A więc wychodza takie cyfry, bo 1. rezerwowi grają nadzwyczaj dobrze, ale bardzo mało w ilości minut (czyli opp efg nie jest biased, a przy ich wyjebanym w kosmos drtg, porównawczo wychodzi tak jak wychodzi) 2. frontcourt jazz zbiera bardzo słabo,więc drtg jest nie do końca miarodajne. 3. lepszym wyznacznikiem, albo lepiej - alternatywnym określeniem obrony jazz z williamsem jest np. opp efg (5. miejsce w lidze), albo drtg przez całe 48 minut, które plasuje jazz na 11. pozycji.

To tyle. Rozumiesz? :)

Hornets z Paulem na boisku maja 101.8 DRtg, bez niego 106.4. na tym tle Deron wypada dosc beznadziejnie musisz przyznac.

Jeśli o tła pytasz, to jak na tym wygląda Chris Paul?

Drtg Paula vs. Drtg Williamsa w bezpośrednich pojedynkach - 110.5 vs. 102.1

Bast, Ty się mnie pytałeś skąd te drtg gdy gra Williams i gdy siedzi. Ja Ci wytłumaczyłem, nie wiem po co mi wyskakujesz z różnicami drtg gdy obaj pg grają lub siedzą w swoich drużynach. Nie wydaje mi się, żeby to miało coś wspólnego z dyskusją stricte Paul vs. Williams, a tego chyba dotyczyła cała sprawa. Ja już Ci napisałem skąd mogą być różnice w drtg w Jazz i jak to ma się do określania defensywy Derona.

hejteryzm względem kogo niby??nie ośmieszaj się, bo Deron to jeden z moich ulubionych zawodników. Mimo to potrafie obiektywnie spojrzeć na jego grę i dla mnie nie jest najlepszy. Wy fani Jazz ni c***a nie uznacie wyższości innego PG.

Dokładnie - nie ośmieszaj się :twisted: I jeszcze te wulgaryzmy, a fe... 8)

?????co dokładnie?Po twoich postach i elwariato dochodzę do wniosku, że fani Jazz mają zryte łby i to ostro. Zresztą, żeby wytatuować sobie herb Jazz to naprawde trzeba mieć nie równo pod sufitem.

Obrzydzacie tę druzynę ludziom niczym fani Lakers, pisząc takie brednie. Troche obiektywizmu, bo ja sobie w tym temacie nie moge jego braku zarzucić, wy co innego.

nie zgodzę się z tym co piszesz. już od początku sezonu kilku panów na tym forum jedzie po Jazz jak po szmacie. ledwie dwa mecze a już przypisują prawie walkę o loterie draftową, każde potknięcie jest skrupulatnie opisanie, a gdy Jazz wygrają panuje cisza. czytam też posty kibiców Lakers i wśród tych poważnych, a tych jest spora większość nie ma jakiegoś bałwochwalstwa. więcej jest takich mega znawców ligi co krytykują każdego wśród tych co tu stosunkowo od nie dawna piszą. a to czy ktoś lubi Jazz czy nie mam głęboko w dupie.

Bast, Ty się mnie pytałeś skąd te drtg gdy gra Williams i gdy siedzi. Ja Ci wytłumaczyłem, nie wiem po co mi wyskakujesz z różnicami drtg gdy obaj pg grają lub siedzą w swoich drużynach. Nie wydaje mi się, żeby to miało coś wspólnego z dyskusją stricte Paul vs. Williams, a tego chyba dotyczyła cała sprawa. Ja już Ci napisałem skąd mogą być różnice w drtg w Jazz i jak to ma się do określania defensywy Derona.

a po co mi przytaczasz te matchupy skoro to kilka nic nie znaczacych meczow ? co jest wg ciebie wazniejsze, jak wystepuja przeciwko sobie czy przeciwko reszcie ligi ? badz powazny, wiesz ze na wiekszosc forum moze to dzialac, ale ja najwyzej moge na to spogladac z politowaniem...

juz wszyscy zrozumieli - Deron pokonuje Paula h2h, niewiele to znaczy overall ;]

wszyscy tutaj i gdzie indziej opisuja Derona jako dobrego lub bdb obronce, ale gdzie sa na to jakies dowody ? nie wyroznia sie w boxscore (d rebs/stls), ma beznadziejne on off, jego druzyna kiepsko broni z nim na boisku. ja sie po prostu staram dowiedziec skad sie to wzielo, bo oprocz tego ze Deron ma niezle warunki to niewiele jest na poparcie takich tez.

ja tam nie chcialem mowic ze slabo broni mimo ze tak zawsze go odbieralem, ale ogladam kilka meczow Jazz rocznie. tylko teraz widze te dane ktore potwierdzaja po czesci moje przypuszczenia i watpliwosci sa coraz mocniejsze.

Bast czyli twierdzisz ze DW jest przereklamowany i Jazz bez niego sa lepsi niz z nim? Trzeba go chyba wytrejdowac, zreszta wg ciebie 95% graczy jest przereklamowanych. Z tymi twoimi cyferkami to mozna sie do kazdego przyjebac, trzeba tylko wiedziec z ktorej strony...

tego nie powiedzialem. ale jestem pewny ze nie zaslugiwal na POTM. Dirk, Howard, Paul.

hejteryzm względem kogo niby??nie ośmieszaj się, bo Deron to jeden z moich ulubionych zawodników. Mimo to potrafie obiektywnie spojrzeć na jego grę i dla mnie nie jest najlepszy. Wy fani Jazz ni c***a nie uznacie wyższości innego PG.

Dokładnie - nie ośmieszaj się :twisted: I jeszcze te wulgaryzmy, a fe... 8)

?????co dokładnie?Po twoich postach i elwariato dochodzę do wniosku, że fani Jazz mają zryte łby i to ostro. Zresztą, żeby wytatuować sobie herb Jazz to naprawde trzeba mieć nie równo pod sufitem.

Obrzydzacie tę druzynę ludziom niczym fani Lakers, pisząc takie brednie. Troche obiektywizmu, bo ja sobie w tym temacie nie moge jego braku zarzucić, wy co innego.

Ubrał się diabeł w ornat i na msze dzwoni... :twisted:

A zresztą - przykład wątpliwej jakości obiektywizmu to mam w powyzszym poście, to tu możesz przybić "piątala" z Bastkiem. Aż błyszczycie obiektywizmem, jak światłem odbitym... Brakuje jeszcze RappaRa i rw30 i będziecie w "kąplecie" - Mount Everest, Kilimandżaro, Mont Blanc i McKinley obiektywizmu w stosunku do Jazz.

Bezcenne :twisted:

A zresztą - przykład wątpliwej jakości obiektywizmu to mam w powyzszym poście, to tu możesz przybić "piątala" z Bastkiem. Aż błyszczycie obiektywizmem, jak światłem odbitym... Brakuje jeszcze RappaRa i rw30 i będziecie w "kąplecie" - Mount Everest, Kilimandżaro, Mont Blanc i McKinley obiektywizmu w stosunku do Jazz.

Niewiem jak to wygląda w moich wcześniejszych postach, ale Derona, Millsapa, Ala i Jazz darzę sympatią i wydaje mi się, że jestem obiektywny. A z Bastkiem akurat muszę się zgodzić, jeśli chodzi o defensywe Williamsa.

Dlaczego superstarom, pierwszym opcjom (oczywiscie pomijam tak uposledzonych defensywnie zawodnikow jak Amare czy Nash) tak czesto wypomina sie defensywe dla mnie to zwykle czepianie sie... ? To sa zawodnicy ktorzy maja dominowac gre na ofensywnym koncu i tam maja sie bic o wygrane i blichtr dlatego sa SUPERSTARAMI czy ktos widzial kiedys zadaniowca ktory jest specjalista w ataku??? Gwiazdy Nie moga sie w 100% angazowac w obrone. Jordan byl bardzo dobrym obronca ale nie mogl co wieczor zamykac swoja gra defensywna przeciwnika bo najzwyczajniej w swiecie nie starczyloby mu sily na gre w ataku. Swiezym przykladem moze sluzyc Bryant i seria z Thunder w zeszlorocznym playoff kiedy to chyba przy stanie 2-2 przykryl RW i ten zagral bardzo slabo.

Williams robi 23-10-4 co noc i potrafi jak malo kto dzisaj przejac gre w koncowkach no ale chlopak jest do piachu bo slabo broni :roll:

Jesli chodzi o porownanie Paul vs Williams to preferuje CP3 jednak od dluzszego czasu rozgrywajacy NOH nie potrafi udowodnic swojej wyzszosci.

Dlaczego superstarom, pierwszym opcjom (oczywiscie pomijam tak uposledzonych defensywnie zawodnikow jak Amare czy Nash) tak czesto wypomina sie defensywe dla mnie to zwykle czepianie sie... ? To sa zawodnicy ktorzy maja dominowac gre na ofensywnym koncu i tam maja sie bic o wygrane i blichtr dlatego sa SUPERSTARAMI czy ktos widzial kiedys zadaniowca ktory jest specjalista w ataku??? Gwiazdy Nie moga sie w 100% angazowac w obrone. Jordan byl bardzo dobrym obronca ale nie mogl co wieczor zamykac swoja gra defensywna przeciwnika bo najzwyczajniej w swiecie nie starczyloby mu sily na gre w ataku. Swiezym przykladem moze sluzyc Bryant i seria z Thunder w zeszlorocznym playoff kiedy to chyba przy stanie 2-2 przykryl RW i ten zagral bardzo slabo.

Williams robi 23-10-4 co noc i potrafi jak malo kto dzisaj przejac gre w koncowkach no ale chlopak jest do piachu bo slabo broni :roll:

Jesli chodzi o porownanie Paul vs Williams to preferuje CP3 jednak od dluzszego czasu rozgrywajacy NOH nie potrafi udowodnic swojej wyzszosci.

Jezu, Chomiku skąd żeś się urwał :wink: :?: Jakiś takiś normalny... :wink:

a po co mi przytaczasz te matchupy skoro to kilka nic nie znaczacych meczow ? co jest wg ciebie wazniejsze, jak wystepuja przeciwko sobie czy przeciwko reszcie ligi ? badz powazny, wiesz ze na wiekszosc forum moze to dzialac, ale ja najwyzej moge na to spogladac z politowaniem...

juz wszyscy zrozumieli - Deron pokonuje Paula h2h, niewiele to znaczy overall ;]

wszyscy tutaj i gdzie indziej opisuja Derona jako dobrego lub bdb obronce, ale gdzie sa na to jakies dowody ? nie wyroznia sie w boxscore (d rebs/stls), ma beznadziejne on off, jego druzyna kiepsko broni z nim na boisku. ja sie po prostu staram dowiedziec skad sie to wzielo, bo oprocz tego ze Deron ma niezle warunki to niewiele jest na poparcie takich tez.

ja tam nie chcialem mowic ze slabo broni mimo ze tak zawsze go odbieralem, ale ogladam kilka meczow Jazz rocznie. tylko teraz widze te dane ktore potwierdzaja po czesci moje przypuszczenia i watpliwosci sa coraz mocniejsze.

Bast czyli twierdzisz ze DW jest przereklamowany i Jazz bez niego sa lepsi niz z nim? Trzeba go chyba wytrejdowac, zreszta wg ciebie 95% graczy jest przereklamowanych. Z tymi twoimi cyferkami to mozna sie do kazdego przyjebac, trzeba tylko wiedziec z ktorej strony...

tego nie powiedzialem. ale jestem pewny ze nie zaslugiwal na POTM. Dirk, Howard, Paul.

Kuźwa Bast, mój ostatni post to była dygresja.. Pytasz o c***owe tła, to ja ci opowiedziałem o swoich

Piszesz, że przytoczyłem "kilka nie znaczących meczów", choć to dane ze wszystkich ich 15 meczów h2h, a Ty sam przytaczasz mi drtg z .......21 spotkań w tym sezonie Williamsa i Paula. Brawo!

Do tego te "kilka nie znaczących meczów" to spotkania Williams vs. Paul, czyli cała NBA siedzi i ogląda ich pojedynek, a więc chłopaki grają na swoje 105%

Nie pisz więc, że te moje 15 meczów jest mniej miarodajne niż twoje całe 21, zawierające spotkania vs. Kings, Clippers, Wizards itd itd.....

To, że Williams pokonuje h2h Paula, widzę, że się zgadzamy, więc trochę teraz na temat obrony.

Nie wiem co się tak przyjebałeś tego drtg drużyn. Nie widzę większego sensu w porównywaniu drtg on/off, jeśli wysocy NOH i Jazz prezentują dwa różne poziomy w zbiórkach. Jeśli Paul schodzi to jego teamu drtg wzrasta, a u Williamsa się zmniejsza. Pytasz co tmoże być tego przyczyną? Jest wiele rozwiązań. Jedno z nich to takie, że ławkowicze z obu drużyn prezentują całkowiciie inne poziomy? Prawda?

Bo co chciałeś mi pokazać z tych drtg on/off, że Williams powinien mniej grać np 20, 25 minut, a Paul jeszcze więcej - napierdalać po 40, 42 minuty??

Bast, nie lepiej spojrzeć na co innego?

Na przykład to: Fouls drawn. Obaj po 22. Albo to: steals%. Williams 1.9%, Paul 4.9%. Albo to: shots blocked. Po 6% u obu.

Albo efg% przeciwnika, którego bronią, albo ilość deflections, albo c*** wie co innego, ale bezpośrednio związanego z obroną Williamsa i Paula, a nie drtg całej drużyny, jeszcze gdzie wielki wpływ ma to jakich masz podkoszowych.

Juz nie wspominam o warunkach fizycznych, które predysponuja Williamsa do krycia jedynek, jak i dwójek. Rozgrywających, silnych fizycznie i tych szybkich. Paul o takich możliwościach może pomarzyć.

wszyscy tutaj i gdzie indziej opisuja Derona jako dobrego lub bdb obronce, ale gdzie sa na to jakies dowody ?

Stan na 8 grudnia (przed meczami z Miami, Orlando i Dallas).

Williams jest powyżej średniej w lidze wśród rozgrywających grających co najmniej 20 minut/mecz w kategoriach: defensive rebounds rate, steals, blocks, charges drawn. Do innych indywidualnych statystyk nie mam wglądu.

No tak, to jest słaby obrońca.

Zresztą wystarczy obejrzeć o kilka meczów więcej niż "kilka meczów Jazz rocznie", żeby móc zauważyć, że tak nie jest.

:D Ja zdecydowanie na punkcie Jazz mam "nierówno pod sufitem" nie zbyt mnie obraziłeś, mam paru ziomków z dziarami pokazującymi ich przywiązanie do Legii, ja mam swój klub któremu kibicuje od 8 roku życia i jestem z tego dumny. Nie wiem czy ma sens tłumaczenie to tobie bo zapewne nie masz pojęcia co to znaczy być prawdziwym kibicem jakiejś ekipy, typów co to gadają co sezon ze komuś innemu kibicują jest na pęczki i oni z prawdziwym kibicowaniem nic wspólnego nie mają.

Pozatym jak mozesz mówić że jesteś obiektywny, sędzia we własnej sprawie, sam mówisz ze lubisz Paula i ze od początku uważasz jego wyższość od Derona, każdy kto obiektywnie patrzy na tę sprawę wie jak toczą się ich obydwu kariery Paul miał lepszy start ale od kilku lat ma regres gry, z Willem jest wręcz odwrotnie, jak tak czytam niektóre posty to mam wrażenie że dla niektórych kluczowym argumentem jest to że kiedyś Paul był lepszy i co by się nie stało to jest jakaś niezmienna stała :?

Mecz z Miami/Magic/Mavs vs Jazz komentatorzy gadają o Williamsie że jest najlepszym pg w lidze co też ich nazwiesz vel "zjebami" , twoje teksty wychodzą jak gdybyś oceniał moje czy Maxa tezy, jakoby my bysmy mówili że np. Ronie Price to najlepszy pg w lidze :? jednak całkiem sporo osób uważa Williams za nr 1 w tej lidze dlaczego wiec mówisz o nas że się mylimy i to jeszcze w skali tak gigantycznej że zasługujemy na miano oderwanych od rzeczywistości :twisted:

możesz podać jakiś cytat dowodzący, że niesłusznie napisałem coś negatywnego o Jazz ?

możesz podać jakiś cytat dowodzący, że niesłusznie napisałem coś negatywnego o Jazz ?

W zeszłym sezonie mieliśmy "cudem łapać się do play off, coś 7/8 miejsce", potem byliśmy na 5 miejscu bo "reszta ekip miała kontuzje" których oczywiście my się ustrzegliśmy :? Podpisanie Sapa za taką kaskę było "kretyńskim błędem" bo to " co najwyżej solidny rols"

Chcesz więcej czy ci wystarczy :twisted:

W zeszłym sezonie mieliśmy "cudem łapać się do play off, coś 7/8 miejsce", potem byliśmy na 5 miejscu bo "reszta ekip miała kontuzje" których oczywiście my się ustrzegliśmy :? Podpisanie Sapa za taką kaskę było "kretyńskim błędem" bo to " co najwyżej solidny rols"

Chcesz więcej czy ci wystarczy :twisted:

po pierwsze kolego sympatyczny to nie Ciebie się pytałem, myślę że kolega maxec sobie poradzi, choć z tego co ostatnio zaobserwowałem to działacie w teamie, ok, niech będzie

no ale skoro się już wcinasz i chcesz wziąć udział w dyskusji, to proszę Cię, odpowiedz na moje pytanie które brzmiało 'czy możesz przytoczyć jakieś cytaty' , a nie wpisuj tu tego co sobie wymyśliłeś, ok ? z tego co wiem stare posty nie znikają z forum

no ale skoro się już wcinasz i chcesz wziąć udział w dyskusji, to proszę Cię, odpowiedz na moje pytanie które brzmiało 'czy możesz przytoczyć jakieś cytaty' , a nie wpisuj tu tego co sobie wymyśliłeś, ok ? z tego co wiem stare posty nie znikają z forum

ja wiem że ty nie przykładasz dużej wagi do tego co piszesz, dlatego możesz nie pamiętać swoich postów, ale akurat ja mam dosyć dobrą pamięć szczególnie jeśli ktoś napisze coś w tak marnym stylu, sadze że od "oryginału" daleko nie odbiegłem cytując z pamięci. Szkoda mi czasu aby wertować twoje posty i tak jak zapewne sporo osób zauważyła mój stan psychiczny jest mocno nadwyrężony, boję się że po takiej ilości lektury twoich "dzieł' mógłbym zupełnie odlecieć ;)