Skocz do zawartości

Trades & Rumors - Season 2010/2011

Luki

Rekomendowane odpowiedzi

Wg ostatniej, wczorajszej oferty Knicks to wlasnie Gallinari (jego woli Denver) ma isc do Nuggets a nie Fields, wspolnie z Chandlerem, Edkiem, Feltonem i pickiem za Randolpha. Za Melo, Billupsa i Cartera.

k**** komuś w tych Nix się pojebało, rozumiem oddanie Makarona i nawet Feltona ale jeszcze Chandler za którego można by wyciągnąć coś pod kosz ? Jeśli ta oferta jest prawdziwa to Melo w Knicks, bo Denver chyba nie są aż tak pojebani by to odrzucić. Gratki dla ekipy z Kolorado bo są największymi zwycięzcami tej całej sagi...

Pewnie Knicksom, a raczej Dolanowi za wszelka cene chodzi o utarcie Nosa ruskowi i Nets. I jak zobaczyli ze Nets nie zartuja z tymi 4 pickami, plus polowa skladu to zaczynaja pekac ze moze jednak Melos bedzie gral po niewlasciwej stronie rzeki Hudson. Pewnie Walsh i wasacz nie chca oddac az tylu graczy, ale decydujace zdanie ma/moze miec wlasciciel, a jak wiadomo Dolan nie nalezy do najmadrzejszych (co wydaje sie dziwne w kontekscie gadki o milionerze czy wrecz miliarderze-cholera wie ile on ma tych zielonych w skarpecie).

Wg ostatniej, wczorajszej oferty Knicks to wlasnie Gallinari (jego woli Denver) ma isc do Nuggets a nie Fields, wspolnie z Chandlerem, Edkiem, Feltonem i pickiem za Randolpha. Za Melo, Billupsa i Cartera.

Jak to sie sprawdzi i jak Denver awansuje do PO to szok. Szkoda mi Denver bo nie będa mieli kim już grac. Za to Knicks się zajebiście wzmacnia. Billupus, nie wiem co o nim myslicie, ale facet dla mnie jest zajebisty PG i umie pociągnąc drużyne w warznych momentach. Do tego Melo, który czasami ma tak zjebane mecze że aż nie chce patrzeć, ale czasami gra tak jak powinien. No i Stoudemire zajebisty PF/C. Mysle że z takim składem mogliby sie pokusić o półfinał EC.

Na marginesie. Wyczytałem że Celtics i Bulls chcą Parkera...Anthyonego. No fajnie cały skład się rozpieprza na moich oczach:(

Dolan nie nalezy do najmadrzejszych (co wydaje sie dziwne w kontekscie gadki o milionerze czy wrecz miliarderze-cholera wie ile on ma tych zielonych w skarpecie).

Dolan jest synem milardera- założyciela HBO i pioniera telewizji kablowej. Typowy bogaty dzieciak, który nawet z wiekiem nie zmądrzał.

:shock: :shock: :shock: Że co proszę ? Szkoda Ci ekipy która na tym dealu zyskuje najwięcej ? Oddają Melo który i tak odejdzie i Billups który ma już swoje lata a zyskują zastęp graczy dzięki którym całkiem możliwe że bezboleśnie przejdą okres rebuildingu. A co do Parkera to nawet jak jakąś 2 rundę za niego dostaniecie to też dobrze bo chłopina ma już 36 lat więc raczej nie bardzo pasuje na czołową postać zespołu który musi zostać całkowicie przebudowany a pick zawsze się przyda może jakiegoś steala alla Fields traficie.

mnie zastanawia jedno

czytałem masę info jak to Melo narzekał do znajomych ze Billups swoim opanowaniem i dobrą grą w koncówkach go wkur... a teraz znowu miałby sie z nim "użerać" w jabłku?

A Parker w Bulls? Hmmm na tę chwilę przydałby sie kolejny rozciągający D grajek, ale jak w ChTown poważnie myslą o graniu w kosza to niech sie lepiej za Lee i RIPem pouganiają

mnie zastanawia jedno

czytałem masę info jak to Melo narzekał do znajomych ze Billups swoim opanowaniem i dobrą grą w koncówkach go wkur... a teraz znowu miałby sie z nim "użerać" w jabłku?

Mógłbyś sprecyzować albo podać jakieś źródło? Bo nie wiem jak można być tak głupim, żeby dobra gra kolegi z drużyny wkurwiała...

Lebron

Howard

Kobe

Durant

Dirk

CP3

Wade

Rose

Nash

Gasol

Manu

Aldridge

Garnett

Duncan

Gordon

Deron

Są dla mnie bezdyskusyjnie lepsi.

Aldridge i Gordon bezdyskusyjnie lepsi? Nie sądzę :shock:

Co do oferty Knicks - Galiinari musi chyba robić włoskie lody Walshowi albo Dolanowi, że wolą oddać Fieldsa... Przecież on się dubluje pozycjami z Melo.

Gallinari to ulubieniec D'Antoniego. Po za tym co z tego, że się dubluje pozycjami z Melo, skoro obaj u Mike'a dostaliby względnie dużo minut na PF?

Ja wolę, żeby oczywiście został Fields, to po pierwsze. Daje zajebistą zbiórkę na '2', to plus Melo będzie bardzo pomocne w momencie, gdy mamy słabo zbierających podkoszowych. Po drugie, jeżeli faktycznie mielibyśmy dostać Sheldena Williamsa (pada jego nazwisko w rumors), to też spoko, bo zbierający energizer z ławki pod kosz na jakieś 20 mpg jest nam raczej potrzebny. Ogólnie to zostajemy z Billups - Fields - Anthony - Stoudemaire - Turiaf. Źle wam? :)

ja pi****le rappar twoja lista jest mega wyjebana

mógłbyś robić zestawienia dla bravo sport

melo faktycznie nie lubi billupsa

tzn nie wiem czy nie lubi ale chodzi o to, że zawsze wszystkie laury spadały na billupsa od kiedy przyszedł do denver i melona to wkurwiało

Pewnie Knicksom, a raczej Dolanowi za wszelka cene chodzi o utarcie Nosa ruskowi i Nets.

Na jakiej podstawie tak sądzisz? Knicks po prostu chca Melo, jeśli już, to powiedziałbym to o Nets, którzy nawet pozyskujac Carmela sa zespołem od nich sporo słabszym, ale widza, że ich sąsiad chce sie wzniesc na wyzszy poziom dzieki temu transferowi, wiec chca do tego nie dopuscic, za cene oddania całego 3/4 swojego talentu i masy picków. Jak dla mnie to wyglada tak, jakby to Nets chcieli zrobić komuś na złość.

Knicks mają i muszą mieć pick tego lata. Pierwszo rundowy pick, który nie jest obłożony żadnymi limitami, gdyż swój pick 2012 już wysłali i nie mogą nie mieć wyboru w 1 rundzie draftu tego roku. Reguły mówią, żen ie można nie brać w 1 rundzie w 2 kolejnych latach.

Dlatego jak nie wypali im z Minnesotą, a chcą oddać pick w tradzie, to będą musieli pogadać ze Spurs, Lakers, Mavs, którzy za dobrą ceną mogą odstąpić pick , bez żadnym ograniczeń.

ja pi****le rappar twoja lista jest mega wyjebana

mógłbyś robić zestawienia dla bravo sport

W dużym stopniu zgadzam się, wyjątkowo, z Rapparem. Chociaż bawi mnie Gordon w piętnastce, a brak Westbrooka. Prawda jest taka, że Melo nie jest sensational, nie jest solidny, ma humory, nie chce mu się bronić. Przez jego piewsze lata w lidze, mimo że umiejętnościami był jednak w tyle za najlepszymi ligi był dla mnie w absolutnym top, takie wrażenie robił jego size, potencjał i zakres w ataku. Ostatnie dwa lata to jest dla mnie taki sam gość, jak zdrowy Michael Redd czy Joe Johnson - zdobywa punkty, ale nikogo nie ziębi, nie grzeje, niewiele wygrywa, jest allstarem bo ma zajebiste cornrowsy, a jego imię da się fajnie skrócić. Sporą robotę robią stroje Nuggets, zajebiste są. Młodzież może się utożsamiać z Melo ! Poza tym gościa się ciężko tresuje i dla mnie to jest ogromny minus. Daj mu Boże D'Antoniego bo to jest trener dla niego. Jako że u Majka pozycje są nieco inne niż w klasycznej koszykówce bo: PG, SF,SF,SF,C lub np. PG SG SG SG PF (tu dowolna wariacja w sumie; z naciskiem na rzucających za trzy) nie widzę problemu z rosterem, nawet jak oddadzą Chandlera Gallo i Feltona razem wziętych.

listy rappara nie bede nawet komentowal. jasne jest wiele nazwisk ciekawych ale zeby tak poprostu powiedziec, ze ten i ten sa lepsi od melo? nie odwazylbym sie raczej.

LO pamietam doskonale mistrzostwa ameryk gdzie melo grajacy falszywa czworke byl najlepszym graczem team usa. przy jamesie, wadzie, kobe'm i dwightcie. owszem w pekinie juz tak nie brylowal

oczywiscie mozemy przyjac rozne kryteria. na jaka opcje? co cenimy najbardziej (ofensywa, defensywa), czy bierzemy pod uwage wiek i na jaka pozycje.

dla mnie kobe,melo,lebron,wade,durant to jest ta sama polka. odpowiedznie otoczenie powoduje, ze danego zawodnika postrzega sie lepiej/gorzej

wade'06 vs wade'08

kobe'06 vs kobe'09

itd itd. ja budujac swoj zespol zaczalbym od wybrania jednego z powyzszych gosci + dwight, moze nowik i duncan w primetime ale to juz bylo. bo to sa goscie, ktorzy gwaranatuja walke o najwyzsze cele ale trzeba ich odpowiednio obudowac.

20-30? nie kupuje tego.

edit:

@findek

masz racje odnosnie strojow nuggets ale melo nie ma juz cornsow.

problem melo polega na tym, ze od roku gra w miejscu, w ktorym nie chce byc. do tego od roku jest nagonka bo nie podpisal extension i otwarcie przyznal, ze chcialby grac gdzie indziej. nie dziwie mu sie. jeszcze rok temu ucieczka na wschod miala sens bo nie bylo lakers. teraz sa heat a i celtics sie odrodzili. ale slowo sie rzeklo, smrod pozostal i mysle, ze zlabsze wyniki nuggets sa spowodowane melodrama ale nie tyle gra melo co calym klimatem wokol.

Odpierdolcie się od Gordona, to jest borderline superstar, który w tym sezonie wymiata.

Bilans Clippers z nim 17-21, bez niego 4-11. Do tego jeszcze bilans mu psuje początek sezonu, kiedy grał na swoim poziomie jako jedyny, a reszta grała pizdę. Przez spory okres czasu dwaj gracze mieli w teamie 2 cyfrową liczbę pkt. Drugim był Griffin w rookie month, kiedy w sumie więcej oddawał niż dawał(jestem jego fanem, więc nie można mnie o hateryzm posądzać, po prostu staram się obiektywnie oceniać). Eric jako jedyny grał na swoim poziomie. Potem kiedy Davisowi zamnkęli McDonalda pod domem i musiał przynajmniej tyle ćwiczyć, by do niego dojść, a Blake ogarnął ligę, to Clippers napierdolili sławetne 15-7 i wszyscy ich w PO widzieli.

Gordon ma statystyki:

24,1 ppg 4,5 apg 1,2 spg 47% fg 36% 3p i 59% TS i czyli bardzo wysoki, jedyni zawodnicy, którzy mają więcej ztop10 ligi ppg to Durant i Martin(Eric rzecz jasna jest w tej 10).

Pamiętam wykres na zp1 o consitency to Gordon najbardziej consistent shooter po Durancie. Potrafi dobrze grać przeciwko dobrym defensywom i trudno go ograniczyć.

Potrafi kreować grę, kiedy nie ma Davisa, on zwykle rozgrywa i robi to bardzo dobrze. Do tego ma mało tov i ogółem jest bardzo wydajny.

Jest top10 G w obronie, jest zdecydowanie lepszym obrońcą od Melo, not even close. Polecam choćby zobaczyć go na Bryancie albo Manu, naprawdę czołówka ligi.

Co do Aldridge, nie chce mi się nawet pisać, ale to też ogromna różnica pod względem wartościowości.

Findek, Westbrook beznadziejnie wypada w obronie i w impacie na grę zespołu.