Skocz do zawartości

Gortat/1st for Hedont ? YES. WE. DID.

Bastillon

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzilem PF unrestricted agents w 2011 offseason, z interesujacych pozycji dla Suns.

Tyson Chandler Ak47 Chris Wilcox Carl Landry, R. Turiaf, T.Murphy, Kevin Love, David West.

Chętnie spakowałbym Cartera Frye i kogoś z trójki Pietrus Childress Dudley.

Bardzo dobrym wyborem byłby AK47 na PF. dobry defendor, przyzwoity shooter za 3, tylko trochę mało zbiórek dostarcza...

Chandler i West... najbardziej atletyczni i najlepsi zbierający z tego grona, nie wiem jak traktować K.Love'a ze względu na te jego statystyki w Wolves... ciężko ocenić na ile one odzwierciedlają jego faktycznie umiejętności, na ile są tylko pustymi statystykami.

Na kogo byłaby największa szansa w tym offseason?

w ogole moim zdaniem obrona Suns w tym meczu byla dobra. problemem bylo mnostwo pktow spod kosza na Pfach. kazdy im zbieral znad glowy i dobijal. gdyby zbierali na normalnym poziomie to raczej bez problemu ponizej setki by bylo, nawet mimo tego ze Evansowi wzglednie siedzialo z dystansu (jak na kogos bez rzutu) i Udrih tez trafil pare rzutow ktorych nie powinien. zawalili wszystko na zbiorkach, nie w faktycznym D.

oglądałem ostatnio sporo suns i frye 1 vs 1 robił na mnie wrażenie naprawdę przyzwoitego obrońcy. nawet na 82games wynika ,że w porónwnaniu do Lopeza ,Gortat ,Fyre'owi nie zbierają przeciwnicy na PFie dużo piłek, tragedia jest jak gra on na C.

ogólnie w grze suns coraz najbardziej żenująca jest dla mnie obrona z pozycji sg-sf ,gdzie oprócz tego ,że w drugiej-trzeciej rotacji przeważnie jakiś zawodnik zamula to nie angażują się w zbiórkę.

Poza tym wszyscy oceniają koszykarza przez pryzmat statystyk, a nie mają pojęcia o przedmeczowych założeniach i rozmaitych niuansach, począwszy od drobnych urazów, a na życiu rodzinnym skończywszy.

ja już pisałem o tym dawno, że jeżeli Frye nie musi się przepychać z jakimś 2 razy większym bydlakiem to broni całkiem przyzwoicie, chociaż czasami wygląda to jakby sobie kompletnie odpuszczał w obronie, przy rotacji i strasznie jest to irytujące.

wyjebać Cartera i będzie ok :mrgreen:

chociaż nie wiem czy to nie ty koelner przypadkiem jeszcze nie dawno jechałeś ostro za defensywę Frye'a..

Sprawdzilem PF unrestricted agents w 2011 offseason, z interesujacych pozycji dla Suns.

Tyson Chandler Ak47 Chris Wilcox Carl Landry, R. Turiaf, T.Murphy, Kevin Love, David West.

Chętnie spakowałbym Cartera Frye i kogoś z trójki Pietrus Childress Dudley.

Bardzo dobrym wyborem byłby AK47 na PF. dobry defendor, przyzwoity shooter za 3, tylko trochę mało zbiórek dostarcza...

Chandler i West... najbardziej atletyczni i najlepsi zbierający z tego grona, nie wiem jak traktować K.Love'a ze względu na te jego statystyki w Wolves... ciężko ocenić na ile one odzwierciedlają jego faktycznie umiejętności, na ile są tylko pustymi statystykami.

Na kogo byłaby największa szansa w tym offseason?

Z tych graczy tylko West. Z Nashem zapewnia picki i włascwie instant offense + nie jest jakąs mega dziurą w obronie. Z Lopeze/Gortatem na boisku wyglądałby pewnie całkiem nieźle. No i Nashowi naprawdę przydałaby się ta druga opcja. Pewnie nie będzie chciał przedłuzyć z Hornets ze względu na Paula i całą sytuację finansową w NO.

Ważne jest tez wyjebac w jakimś dealu Warricka jak udałoby się Westa sprowadzić. Koniecznie nie podpisywać Dragica bo dla tego człowieka nie ma nadziei. Podpisać najlepiej Earla Watsona za jakieś 2 mln przez kilka lat.

Gran Hill świetną robotę wykonał, jak zwykle.

I nie mówię, że Nash przykrył Derona tak. Grali podobny czas, właściwie pewnie większość razem na parkiecie i porównuję impact obydwu na grę zespołu, co chyba w przypadku rozgrywających jest bardzo ważne, prawda? :wink:

btw, Suns są 3-0 z Jazz w tym sezonie.

PHX ma bardzo dużą szansę na wejście do PO. Myślę że Jazz po odejściu Sloana to juz nie ta sama drużyna.

Gortat zagrał kolejny dobry mecz. MOże to nie są jakies porażajaće statystyki (5/10 FG) ale moim zdaniem jak na niego to bardzo dobrze. No i obrona PHX, niech mi ktoś tylko powie że DW jest lepszy od Nasha. Niech obejrzy sobie mecz wtedy na pewno zrozumie.

Awans do PO jak najbardziej mozliwy, ale na 1 rundzie zakończą swoją drogę. NIe sądzą aby PHX uporało się z SAS,DAL czy LAL. szkoda

Oglądając dzisiejszy mecz nasuwa się wniosek, że z dwojga złego lepiej postawić na Dowdella niż Tragica, który w meczu z Jazz był wybitnie tragiczny. Ta wybitność raczej wynika z tego, że wraca po kontuzji, ale wiemy, że Goran powyżej pewnego poziomu nie podskoczy.

Lopez - dostał parę czap, zrobił kilka TO, no i oszałamiająca skuteczność: 1/4. No rzeczywiście wniósł wiele energii do gry...

Hill, Nash jak zwykle rewelacyjnie, ci goście są na prawdę niesamowici, szczególnie Nash, który zagrał dużo minut.

Carter jest słaby, ale podnieca się tymi swoimi niektórymi unbelievable shootami i myśli, że jest best SG in the league.

Czajnik za to dziś rewelacyjne spotkanie. Wszystko mu wchodziło. Niektóre trójki na prawdę ratowały drużynę. Ale... Pewnie w następnym meczu się ogarnie i znów będzie budował domy z cegieł. Taka prawda - czasem gościowi wchodzi a czasem nie, z tym, że zdecydowanie przeważa to drugie i nie jest to zawodnik na którego można zawsze liczyć. Do trejdu z nim.

Nasz 6th man - Gortat zagrał niezłe spotkanie. Może w obronie nie był rewelacyjny i nie było to jego 100% możliwości, ale był(słowo uwielbiane przez polskich dziennikarzy) solidny. Layupy na prawdę mu leżały. Oby mu dobrze poszło z Dallas.

Warricka jakoś wybitnie nie brakowało...

Edit: Coś na forum PHX piszą o trejdzie z Denver w celu sprowadzenia Nene. Wie ktoś coś więcej o tym? Nene na PF, MG na C? :D

Ostatnio dotarło to do mnie, że dyskutujemy wciąż kto jest najlepszym PG w NBA iż może jest to Paul, może DWill, a nawet Rando swoją rewelacyjną grą na początku sezonu skradł kilka serc, a tymczasem Nash wciąż napierdala i mimo upływu lat niezbyt zwalnia. Co więcej to chyba jednak on niepodważalnie osiągnął najwięcej sukcesów, na czele z dwoma nagrodami MVP włącznie. Bardziej skłaniałbym się ku temu, że tytuł ten jest dla Nasha do stracenie a nie na odwrót.

Oglądając dzisiejszy mecz nasuwa się wniosek, że z dwojga złego lepiej postawić na Dowdella niż Tragica, który w meczu z Jazz był wybitnie tragiczny. Ta wybitność raczej wynika z tego, że wraca po kontuzji, ale wiemy, że Goran powyżej pewnego poziomu nie podskoczy.

Puuuhleeez, Dowdell jest żenujący, Dragicowi może najwyżej przynosić pączki.

Edit: Coś na forum PHX piszą o trejdzie z Denver w celu sprowadzenia Nene. Wie ktoś coś więcej o tym?

Nene to byłoby dream come true, ale to pewnie bajki, Babby mówił, że raczej nie będą trejdować, a GMs konkurencji ponoć twierdzą, że Suns są najmniej aktywny teamem w lidze na polu trade talks.

Dowdell jest żenujący, Dragicowi może najwyżej przynosić pączki.

Nom, Dragic mógłby ruszyć dupę na treningu, a nie zajmuje się wpierdalaniem pączków. Może by się czegoś nauczył od Nasha, a tak pozostaje mu tylko spuszczanie na widok genialnych podań kolegi. Btw, ja przymiotnik "tragiczny" stawiam wyżej aniżeli "żenujący" w skali ZUA.

Dowdell jest żenujący, ale przynajmniej się nie wpierdala na siłę pod kosz jak tego nie umie i nie niszczy fastbreaków. W sumie gówno rozgrywa, ale nie rzuca się na siłę kończenia akcji jak Tragic, tylko oddaje piłkę koledze. No i jest czarny...

jak tam hejterzy Gortata? nadal uważacie że nie ma rzutu? ;] bo w niektórych meczach trafiał nawet przez ręce.

jego gra tyłem do kosza też może być lepsza niż się wielu wydaje. przeciw kings na przykład w drugiej kwarcie cztery akcje z rzędu to były izolacje dla Marcina i w dwóch z nich zdobył punkty, w trzeciej były FT dla suns, a w czwartej też kings faulowali. tak więc kto wie, może jak się wyrobi to i tu będzie dobrze.