Skocz do zawartości

Gortat/1st for Hedont ? YES. WE. DID.

Bastillon

Rekomendowane odpowiedzi

Chytruz zacytowalem cie, ale to bylo to Findka. Amare robi ogromna roznice, jesli w alternatywie masz granie w czworke. jego obrona na stojaco, z rekami na dole, czajenie sie na bloki, dodatkowo ze zlym timingiem, ogolny brak pojecia o rotacjach, zero zaangazowania, brak umiejetnosci boxoutowania i glupota w faulowaniu robia ogromna roznica na NIEKORZYSC druzyny. nie widziales co Odom z nim robil ? Duncan pare lat temu ? k**** nawet Aldridge robil rzeznie gdy tylko zostawiono go przeciwko Amare... a juz nawet nie mowie o obronie pick and rolli czy help side D... pod Gentrym sie znacznie poprawil ale to nie znaczy ze nie jest retardem w obronie. uzywanie w jednym zdaniu "Amare" "obrona" i jezscze na dodatek "ogromna roznica" NIE MOZE byc uzyte w pozytywnym kontekscie. to tak jakbys powiedzial ze nauki pobierane u Kwamego nauczylyby prime Hakeema wielu post moves.

Chytruz zacytowalem cie, ale to bylo to Findka. Amare robi ogromna roznice, jesli w alternatywie masz granie w czworke. jego obrona na stojaco, z rekami na dole, czajenie sie na bloki, dodatkowo ze zlym timingiem, ogolny brak pojecia o rotacjach, zero zaangazowania, brak umiejetnosci boxoutowania i glupota w faulowaniu robia ogromna roznica na NIEKORZYSC druzyny. nie widziales co Odom z nim robil ? Duncan pare lat temu ? k**** nawet Aldridge robil rzeznie gdy tylko zostawiono go przeciwko Amare... a juz nawet nie mowie o obronie pick and rolli czy help side D... pod Gentrym sie znacznie poprawil ale to nie znaczy ze nie jest retardem w obronie. uzywanie w jednym zdaniu "Amare" "obrona" i jezscze na dodatek "ogromna roznica" NIE MOZE byc uzyte w pozytywnym kontekscie. to tak jakbys powiedzial ze nauki pobierane u Kwamego nauczylyby prime Hakeema wielu post moves.

To już koledzy zauważyli, ale ja muszę jeszcze się wtrącić, to że Nash jest tak samo beznadziejny w obronie ci nie przeszkadza, a Amare się czepiasz. Obaj zawodnicy sa tak samo rewelacyjni w ataku i pokazują że można osiągać spore sukcesy będąc jedno wymiarowym. Amare jest do bani w obronie racja, zbierac też średnio to robi, ale to największy dynamit w ataku jaki kiedykolwiek widziałem i myślę że sporo Suns jemu zawdzięczają że w zeszłym sezonie zaszli tak daleko

mam juz dosc czytania o Nashu, ale ze sie tylko tak wtrace nie widzisz roznicy kiedy nie broni pg, a kiedy nie broni pf/c? mam wrazenie, ze napisales to tylko po to zeby sie przypierdolic, juz cie ladnie ktos zgasil w innym temacie , zreszta ja tez moge sie z toba nawet zalozyc o miszcza dla jazz, przeciez deron4mvp, ak dpoy, sloan coty, jeff 6th man, najlepsza hala, czekam na wiecej

roznica miedzy Nashem i Amare:

-bez Nasha Suns byli, sa i beda w loterii (z Amare czy bez niego)

-bez Amare Suns grali prawie tak dobrze jak z nim (z Nashem)

Amare byl w 2006 z powodzeniem zastapiony Kurtem Thomasem zanim ten tez sie polamal. jak Nash nie gral to Suns mieli kolo 0.250.

Nash nie jest nawet w polowie tak c***owy jak Amare w obronie, zreszta obrona PGs jest prawie nieistotna, tzn. trzeba byc naprawde wyjatkowym zeby miec bardzo negatywny efekt na team defense z pozycji PG. Nash jest slaby bez watpienia ale zobaczcie sobie defensywe Suns bez niego - podpowiem - wiele lepsza nie byla.

czekam na wiecej

Jeszcze Hay na roty, Cj mip więcej mi do głowy nie przychodzi :D Ktoś Jazz cenić musi skoro tylu znafców twojego pokroju po świecie się pałęta :twisted:

roznica miedzy Nashem i Amare:

-bez Nasha Suns byli, sa i beda w loterii (z Amare czy bez niego)

-bez Amare Suns grali prawie tak dobrze jak z nim (z Nashem)

Powinien najbliższy sezon dać całkiem wiarygodną odpowiedź kto i co znaczy dla swojej ekipy.

Phoenix fatalnie na zbiorce, zwlaszcza ze ich najlepszy zbierajacy, za zadanie w ataku mial stawiac zaslony przez to rzadko mial okazje do zbiorki ofensywnej. W obronie Lopez tez gral z dala od kosza i mial malo okazji do zebrania, ale to moze wynikac z tego ze gral przeciwko jumperkujacemu Cambiemu. Ciezko im bedzie grac bez PF.

18 zbiórek w ataku Blazers i 48-30 ogólnie to nawet trochę więcej niż się spodziewałem. Blazers jednak mają bardzo długi frontcourt, są mocni u siebie, dobrzy w obronie, po ostatnich PO wiedzą jak najefektywniej bronić Nasha i w ogóle są raczej mocnym teamem, a to co widziałem na ich tle, wcale nie skłania mnie do jakiejś paniki. Mecz przez 3 i pół kwarty był do wygrania, chłopy ładnie poruszają się bez piłki, dużo rozrzucania na trójki, Dudley widać mocno pracował nad grą 1 na 1, a ławka zdaje się nie straciła pierdolnięcia, którym wielokrotnie zmieniała obraz meczu w zeszłym sezonie. Myślę, że nie będzie źle.

Z drugiej strony oczywiście mamy dramat na deskach - nikt nie zbierał, trzeba wbić im do głów gang rebounding jak na początku zeszłego sezonu, kiedy przy każdym rzucie wszyscy zbiegali się pod kosz, bo jak Hill i J-Rich się nie chcą pofatygować, a Lopez akurat stoi 5 metrów od kosza, to za zbiórkę w obronie odpowiedzialny jest Hedo, co wróży jedynie nieszczęście. Wspominając o Hedo, to też grał padakę, ale widać było na boisku kilka rzeczy, którymi mógłby się zająć, jak da się mu piłkę, to z Nasha można zrobić shootera, co miało miejsce ze dwa razy, poza tym jest mismatch, ale Blazers to chyba za dobra w obronie drużyna, żeby Nash i J-Rich + pospolite ruszenie na nich wystarczyło. Trzeba pokonywać hurtem słabe drużyny, liczyć na własny parkiet i z PO nie powinno być specjalnych problemów.