ignazz 7822 Napisano 11 Lipca 2022 Mamy XXI wiek. Myśle ze Rosjanie bardziej wykształceni i otwarci na podróże maja zarówno informacje jak inni postrzegają agresje jak i powody do wstydu. Jezeli tam wyjdą brudy o czym pisał Ely ze 15 latkowie ładują do ciężarowej ręcznie amunicję i giną to będzie kolejny prztyczek w ego. Nie trzeba od razu uwierzyć w „TVN” ale warto złapać inna perspektywę. I w hotelach to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento1984 1520 Napisano 11 Lipca 2022 (edytowane) Wynajem samochodu teraz 1700e/21dni - nawet na taki dluzszy okres (>1tyg). Dzien taniej jak 60e/dzienie widzialem. Francja peak covid 580e/miesiac, rok temu 950e/5tygodni Edytowane 11 Lipca 2022 przez memento1984 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5604 Napisano 11 Lipca 2022 @memento1984 czasem wychodzi taniej brać na krótsze okresy (max 2 tyg), sprawdź sobie ogólnie strasznie drogo ta Francja, we Włoszech zreszta podobnie jestem teraz na kanarach, 3 tygodnie / ~350€, klasa kompakt. Bookowałem też na jesień na Brazylię parę dni temu, compact SUV, 6 tyg / 750€. Rok temu, Portugalia w czerwcu / lipcu, 5 tyg, około 350€ (compact, rozbite na 3 wypożyczenia w zw. z tym co pisałem powyżej). Brazylia rok temu, 6 tyg, 500€. Hiszpania (Malaga) wrzesień / październik 2020, compact SUV, ~ 140€ za 6 tygodni (4 wypożyczenia). Kiedyś to było!!!! nie to co teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7514 Napisano 11 Lipca 2022 Godzinę temu, rw30 napisał: jestem teraz na kanarach, 3 tygodnie / ~350€, klasa kompakt. Bookowałem też na jesień na Brazylię parę dni temu, compact SUV, 6 tyg / 750€. Planuję Brazylię zrobić jakoś pod koniec roku, jak lecieć polecasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5604 Napisano 11 Lipca 2022 (edytowane) jak najkrócej. Chyba nie do końca rozumiem pytanie. Pewnie lecisz do Rio, były kiedyś z WWA czartery jakieś, nie wiem czy jeszcze są. Jeśli nie ma / nie pasujo Ci dni, no to co tam skyScanner najlepszego pokaże, wg wybranego przez Ciebie kryterium (cena / czas lotu). aha, w AMS lubio zgubić bagaż albo zrobić dziwny protest / inno krzywo akcje, Paris CDG z mojego doświadczenia lepiej wypada, do tego zdarzało mi się latać jakimiś trupami KLMem na business long-haul a AFem nie, więc np wolałbym AF niż KLM jeśli miałbym wybierać między tymi dwoma.... ale to już takie hipsterskie rozważania, poza tym niewielka próbka Edytowane 11 Lipca 2022 przez rw30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento1984 1520 Napisano 11 Lipca 2022 2 godziny temu, rw30 napisał: @memento1984 czasem wychodzi taniej brać na krótsze okresy (max 2 tyg), sprawdź sobie ogólnie strasznie drogo ta Francja, we Włoszech zreszta podobnie jestem teraz na kanarach, 3 tygodnie / ~350€, klasa kompakt. Bookowałem też na jesień na Brazylię parę dni temu, compact SUV, 6 tyg / 750€. Rok temu, Portugalia w czerwcu / lipcu, 5 tyg, około 350€ (compact, rozbite na 3 wypożyczenia w zw. z tym co pisałem powyżej). Brazylia rok temu, 6 tyg, 500€. Hiszpania (Malaga) wrzesień / październik 2020, compact SUV, ~ 140€ za 6 tygodni (4 wypożyczenia). Kiedyś to było!!!! nie to co teraz Pojebalo te rentale, to sa wozki co oni leasinguja za 250e/miesiac lol u mnie minus taki ze wlasnie mialem 2tyg, ale chcialem przedluzyc pobyt o tydzien a zmiana na nowa rezerwacje na tydzien byla jeszcze troche drozsza. dla porownania jeden uber 15km w jedna strone dla rodziny 5osobowej to minimum 45euro. Ogolnie wyglada ze zrobimy 3500km wiec nie ma co plakac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7514 Napisano 11 Lipca 2022 26 minut temu, rw30 napisał: jak najkrócej. Chyba nie do końca rozumiem pytanie. Pewnie lecisz do Rio, były kiedyś z WWA czartery jakieś, nie wiem czy jeszcze są. Jeśli nie ma / nie pasujo Ci dni, no to co tam skyScanner najlepszego pokaże, wg wybranego przez Ciebie kryterium (cena / czas lotu). aha, w AMS lubio zgubić bagaż albo zrobić dziwny protest / inno krzywo akcje, Paris CDG z mojego doświadczenia lepiej wypada, do tego zdarzało mi się latać jakimiś trupami KLMem na business long-haul a AFem nie, więc np wolałbym AF niż KLM jeśli miałbym wybierać między tymi dwoma.... ale to już takie hipsterskie rozważania, poza tym niewielka próbka Jak patrzę na ceny to nawet nie wiem czy nie lepiej szukać ajkiegoś lotu najpierw na Karaiby i z Karaibów do Brazylii, wszystko strasznie długo i drogo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5604 Napisano 11 Lipca 2022 4 minuty temu, RappaR napisał: Jak patrzę na ceny to nawet nie wiem czy nie lepiej szukać ajkiegoś lotu najpierw na Karaiby i z Karaibów do Brazylii, wszystko strasznie długo i drogo mocno wątpię, po pierwsze Rio ma zaskakujaco mało połączeń ogólnie, po drugie tam nie za bardzo istnieje coś takiego jak tanie linie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 619 Napisano 17 Lipca 2022 Czy ktoś z naszego forum ma może jakieś doświadczenia z kamperami? Wybieramy się na urlop z dziewczyną w sierpniu wynajętym kamperem, niestety zepsuło się nam auto i nie możemy zostawić naszego psa na tyle dni u kogoś i postanowiliśmy w tym roku rozwiązać to w ten sposób Na co głównie zwracać uwagę podczas wypadu takim kamperem, może znacie też jakieś godne polecenia pola kempingowe nad Bałtykiem/na mazurach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6176 Napisano 17 Lipca 2022 29 minut temu, Sewer napisał: Czy ktoś z naszego forum ma może jakieś doświadczenia z kamperami? Wybieramy się na urlop z dziewczyną w sierpniu wynajętym kamperem, niestety zepsuło się nam auto i nie możemy zostawić naszego psa na tyle dni u kogoś i postanowiliśmy w tym roku rozwiązać to w ten sposób Na co głównie zwracać uwagę podczas wypadu takim kamperem, może znacie też jakieś godne polecenia pola kempingowe nad Bałtykiem/na mazurach? Dębki - super plaża Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 849 Napisano 19 Lipca 2022 Ja byłem w Czechach i gorąco polecam ten rejon. Jest co robić w dzień a i wieczory w Duplexie są mega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dannygd 1702 Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
człowiek...morza 2484 Napisano 12 Sierpnia 2022 jakieś protipy na amsterdam? lece jutro na festiwal, maks spontan (przed chwila kupione bilety), wiec poki co bez konkretnych planow. chce na pewno zobaczyc moco museum. na van gogha nie ma juz biletow (pytanie czy z ulicy bez rezerwacji mozna wejsc?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RonnieArtestics 3283 Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) 53 minuty temu, człowiek...morza napisał: jakieś protipy na amsterdam? lece jutro na festiwal, maks spontan (przed chwila kupione bilety), wiec poki co bez konkretnych planow. chce na pewno zobaczyc moco museum. na van gogha nie ma juz biletow (pytanie czy z ulicy bez rezerwacji mozna wejsc?) Niedawno otwarte musem graffiti i sztuki ulicznej polecam Na klubach nocnych się nie znam bo od czasu wybuchu pandemii nigdzie nie byłem chyba. na vangogha może być ciężko na spontanie wejść, to nie Polska żeby coś pod ladą załatwić. Jak zes leniwy to poruszaj się komunikacja, bilet 24h chyba 8,5€ jesli nie podnieśli. Ewentualnie hulajnoga lub rower wynajmij, cen hulajnogi nie znam a rower od OV (dostepne przy dworcu) to około 10-12€ na dzień. Jak lubisz dużo łazić to spokojnie prawie wszedzie z buta dojdziesz bo w amsterdamie wszystko ściśnięte na maxa. Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez RonnieArtestics Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 849 Napisano 13 Sierpnia 2022 Mielno jest w miarę dobre. Ma swoje minusy, ale jednak idzie tutaj wypocząć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7514 Napisano 23 Sierpnia 2022 Mam 3 dni na wyjazd Rodos/Cypr/Cypr Północy/Malta? Jeszcze jest opcja Turcji, ale to chyba średnio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6176 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) 50 minut temu, RappaR napisał: Mam 3 dni na wyjazd Rodos/Cypr/Cypr Północy/Malta? Jeszcze jest opcja Turcji, ale to chyba średnio? Rodos klimat, Malta zwiedzanie, Turcja żarcie , Cypr balety Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Koelner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7514 Napisano 23 Sierpnia 2022 Wykupili Cypr, Rodos w cholerę droższy za gorszą jakość, wygrała Malta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 7822 Napisano 23 Sierpnia 2022 Fajny wybór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5604 Napisano 23 Sierpnia 2022 daj znać jak było na tej malcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach