Skocz do zawartości
Borys

Polityka w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał:

Jak tam doktorat twojego kolegi? 

a gdzie dokument?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Koelner napisał:

a gdzie dokument?

Nie zobowiazywslem się do wrzucania tajnych dokumentów na forum. Wrzucilem dane liczbowe z jawnych artykułów prasowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Koelner napisał:

Jak PiS mnie denerwuje to ten głąb musi się przypomnieć 😀

Jak zwykle, rozwiał wątpliwości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, starYfaN napisał:

Jak zwykle, rozwiał wątpliwości. 

Jakie wątpliwości???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, RappaR napisał:

Tak, socjalizm lewaku. Ale nie martw się, my tu inkluzywni, weźmiemy Ciebie do naszego grona by móc razem okradać bogatych podatkami 🥰😘

Tyle postów żeby na koniec napisać coś tak głupiego. Niewiarygodne :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, fluber napisał:

Nie zobowiazywslem się do wrzucania tajnych dokumentów na forum. Wrzucilem dane liczbowe z jawnych artykułów prasowych

czyli wrzuciłeś nic. rozumiem że jesteś wierzący i wierzysz w to ale to nie jest żadna tajemnica jakie zostały podpisane warunki - tym bardziej że Obajtek powiedział NIKowi „wypierdalać”. popierasz anarchię i rządy nowoarystokracji - bardzo mi przykro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, fluber napisał:

Przez ostatnie 20 lat w Polsce średnie pięcioletnie przeżycie przy nowotworze wzroslo o jakaś połowę vs szwagierka mi opowiadała, zaorać, to ruina itd. 

Ja rozumiem chęć reformy, ale to jest totalnie odklejony od statystyk populizm. 

Daj link do dokumentów bo ja mam przed sobą raport NIKu ale z 2018 i tam jest napisane, że mamy jedną z najgorszych sktuteczności w Europie.  

I onkologia to nie jest cała służba zdrowia o czym powinieneś wiedzieć.

https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Ile-trzeba-czekac-na-wizyte-do-specjalisty-Kolejki-wydluzyly-sie-srednio-az-o-ponad-miesiac,239724,1.html  - a pompujemy coraz więcej kasy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Koelner napisał:

czyli wrzuciłeś nic. rozumiem że jesteś wierzący i wierzysz w to ale to nie jest żadna tajemnica jakie zostały podpisane warunki - tym bardziej że Obajtek powiedział NIKowi „wypierdalać”. popierasz anarchię i rządy nowoarystokracji - bardzo mi przykro. 

Za czyichkolwiek poprzednich rządów upubliczniano wszytkie umowy na strategiczne surowce?

Czy ta umowa nie musiała przejść przez Komisję Europejską?

1 minutę temu, Sebastian napisał:

Daj link do dokumentów bo ja mam przed sobą raport NIKu ale z 2018 i tam jest napisane, że mamy jedną z najgorszych sktuteczności w Europie.  

I onkologia to nie jest cała służba zdrowia o czym powinieneś wiedzieć.

https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Ile-trzeba-czekac-na-wizyte-do-specjalisty-Kolejki-wydluzyly-sie-srednio-az-o-ponad-miesiac,239724,1.html  - a pompujemy coraz więcej kasy. 

A w tym samym raporcie nie masz informacji o tym, jak wyglądała ta skuteczność 20 lat temu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, fluber napisał:

Za czyichkolwiek poprzednich rządów upubliczniano wszytkie umowy na strategiczne surowce?

a Ty znowu swoje? nie jesteś na batalii na tt PiS vs antypis tylko miło po przyjacielsku-koleżeńsku chciałbym żebyś mnie oświecił. 

5 minut temu, fluber napisał:

A co to ma do rzeczy? w naszym kraju fuzje bankowe też idą przez knf ale czy blokują wtedy jak jeden dyma drugiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, fluber napisał:

Jakie wątpliwości???

Skoro go jeszcze ktoś, o coś pyta, to prawdopodobnie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, fluber napisał:

Jak tam doktorat twojego kolegi? Dopiero co zostałeś zezłomowany w dyskusji a dalej się rzucasz. 

Akurat PiS w kwestii badania dzieciaków realizuje program powrotu do czasów komuny od którego rzady po 89 roku odchodziły. 

Dopiero co pisałeś o swoich wnukach i że masz 60 lat, a teraz się skarzysz że Twoim dzieciom nikt nie sprawdza wszy w szkole?  Skończ bredzić. 

Ty masz rzeczywiście pusto we łbie, chyba najlepiej Ci wychodzi pisanie donosów., No jak Ty nie jesteś zezłomowany to napisz kiedy Twoje dzieci miały badania ,zamiast wklejać jakieś durne linki do ustaw .,Moje wnuki w zasadzie są dla mnie jak dzieci ,  jestem ich opiekunem 24/7  ,gdyż nie mają w komplecie rodziców, głównie przez poziom leczenia onkologicznego w Polsce i ewidentne błędy lekarzy.Dlatego Ty skończ bredzić i weź się lepiej za donosy., BTW To jest jedyny powód mojego powrotu z US

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mayor napisał:

Ty masz rzeczywiście pusto we łbie, chyba najlepiej Ci wychodzi pisanie donosów., No jak Ty nie jesteś zezłomowany to napisz kiedy Twoje dzieci miały badania ,zamiast wklejać jakieś durne linki do ustaw .,Moje wnuki w zasadzie są dla mnie jak dzieci ,  jestem ich opiekunem 24/7  ,gdyż nie mają w komplecie rodziców, głównie przez poziom leczenia onkologicznego w Polsce i ewidentne błędy lekarzy.Dlatego Ty skończ bredzić i weź się lepiej za donosy., BTW To jest jedyny powód mojego powrotu z US

Z tego kiedy czyjeś dzieci miały badania w żaden sposób nie wynika jak wygląda medycyna szkolna w całej Polsce. Wynika jedynie jak wygląda medycyna szkolna w gminie w której mieszkają czyjeś dzieci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, fluber napisał:

Z tego kiedy czyjeś dzieci miały badania w żaden sposób nie wynika jak wygląda medycyna szkolna w całej Polsce. Wynika jedynie jak wygląda medycyna szkolna w gminie w której mieszkają czyjeś dzieci. 

To napisz. Jaką opiekę medycyny szkolnej mają. Twoje dzieci 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mayor napisał:

To napisz. Jaką opiekę medycyny szkolnej mają. Twoje dzieci 

Przecież ja nie mam dzieci! 

Wrzucilem Ci jak powinna wyglądać opieka medyczna Twoich dzieci zgodnie z ustawa. Zamiast podziękować, że Cię uświadomiłem, że osoby, które za to odpowiadają na terenie gdzie mieszkasz nie wywiązują się że swoich obowiązków i zacząć działać w tym temacie to jeszcze mnie obrażasz. Kierujesz swoją frustrację pod zły adres. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, mayor napisał:

dopóki  suka nie zaszczepi dzieciaków 

jest forma w młodzieżówce KODu jak widzę! 💪

Edytowane przez julekstep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, julekstep napisał:

jest forma w młodzieżówce KODu jak widzę! 💪

Ruch Dukaczewskiego jeszcze żyje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, fluber napisał:

A w tym samym raporcie nie masz informacji o tym, jak wyglądała ta skuteczność 20 lat temu?

Nie czytałem na razie całego raportu bo to 127 stron tylko wyciąg z niego na stronie NIK.

Tu masz też ciekawy raport - zajmujący się wszystkimi dziedzinami. http://www.korektorzdrowia.pl/wp-content/uploads/barometr_whc_xii_i_2019_final.pdf

Niestety nie ma raportów za 2022 gdzie wydatnie zwiększyliśmy wydatki na służbę zdrowia.  A za lata 2020-2021 to wiadomo, że nie ma co patrzeć na to z wiadomych względów. 

Edytowane przez Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Sebastian napisał:

Niestety nie ma raportów za 2022 gdzie wydatnie zwiększyliśmy wydatki na służbę zdrowia

Jakieś dane o wydatnym zwiększeniu wydatków na służbę zdrowia po uwzględnieniu inflacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Sebastian napisał:

Nie czytałem na razie całego raportu bo to 127 stron tylko wyciąg z niego na stronie NIK.

Tu masz też ciekawy raport - zajmujący się wszystkimi dziedzinami. http://www.korektorzdrowia.pl/wp-content/uploads/barometr_whc_xii_i_2019_final.pdf

Niestety nie ma raportów za 2022 gdzie wydatnie zwiększyliśmy wydatki na służbę zdrowia.  A za lata 2020-2021 to wiadomo, że nie ma co patrzeć na to z wiadomych względów. 

Na 2022 też nie bardzo jest co patrzeć, bo dopiero od kwietnia zaczęło być względnie normalnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, RappaR napisał:

Jakieś dane o wydatnym zwiększeniu wydatków na służbę zdrowia po uwzględnieniu inflacji?

Trochę lipa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi