fluber 10392 Napisano 28 Października 2021 4 minuty temu, quevas napisał: tutaj wyraźnie górę wzięła moja zajadłość polityczna albo myślenie życzeniowe GUS podaje 5,2 %, czyli : 2 mln może się poprawi, czytaj : pogorszy [w końcu jeden nędzarz budzi współczucie, a 2 miliony są już tylko statystyką] żebym miał czym boleśnie przyłożyć PISowi, No skoro Twoim mysleniem życzeniowym jest zwiększenie 3-krotnie liczby Polaków poniżej progu ubóstwa, to teraz rozumiem, czemu jesteś takim zajadłym przeciwnikiem PIS-u:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 12226 Napisano 28 Października 2021 14 minut temu, quevas napisał: nie słyszałem, by "łowcy pedofilów" polowali na księży używanie google nie boli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 28 Października 2021 23 minuty temu, quevas napisał: zwłaszcza ci zarabiający po 100 tys. m-cznie ogrodnicy, bibliotekarze i perukarze w rządzie i spółkach skarbu państwa albo zarządach instytucji państwowych mają rozum oraz pracowitość na czele listy swoich walorów Dokładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 12226 Napisano 28 Października 2021 Teraz, quevas napisał: ale ponoć wywołuje bielmo na oczach [ łowcy pedofilów polują na księży czy jednak puszczam plotki z niedostatecznym wigorem ?] łap starałem się możliwie dopasować źródło https://www.pudelek.pl/udaje-w-sieci-nastolatki-i-lapie-pedofilow-wsrod-104-zatrzymanych-przeze-mnie-byl-ksiadz-6366054961477761w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 28 Października 2021 Konfederacja wrzuciła właśnie do Sejmu projekt ustawy Tanie Paliwo, w którym zawarła zapis, że akcyza nie może przekraczać 10% ceny paliwa na stacji. Cytat Znani z wolnorynkowych poglądów posłowie Konfederacji od lat przekonują, że ceny paliwa można zmniejszyć poprzez redukcję podatków Projekt ustawy "Tanie paliwo" zakłada obniżkę VAT na paliwo do 15 proc., obniżkę stawek akcyzy, tak by wynosiła nie więcej niż 10 proc. ceny paliwa na stacji Biorąc pod uwagę to: Cytat Zgodnie z wynegocjowanymi warunkami z Komisją Europejską w Polsce minimalna stawka akcyzy na benzynę bezołowiową nie może być niższa niż 287 euro/1000 l jak ten projekt wejdzie w życie to albo wychodzimy z Unii Europejskiej, albo paliwo będzie po 13,26 za litr:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3668 Napisano 28 Października 2021 Konfederacja idzie śladem Kaczyńskiego z czasów PO Widać, co nie dziwi, też liczą że ich tępy elektorat się na to nabierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artlan 760 Napisano 28 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, julekstep napisał: tak czy siak fałszywe oskarżenia -> powielanie tychże przez motłoch -> samosąd -> lincz jesteście wszyscy z tej samej 'parafii' (a to że Ty akurat raczej lubujesz się w puszczaniu dalej plotek a nie łapaniu za pochodnie niewiele zmienia -> ot może co najwyżej ukazuje tchórzliwą naturę Szanownego) Może mi ktoś przypomnieć kiedy @quevas rzucał jakieś bezpodstawne oskarżenia w stronę KK? Z tego co ja sobie przypominam to quevasowi można przypisać głównie: - agresywną retorykę (hasła typu ,,sukienkowa mafia'' itp) - wypominanie KK systemowego krycia molestowania małoletnich - wypominanie KK pasożytowania na podatnikach Kojarzę jednak tylko jedną sytuację, w której wspomniany wyżej kolega kogoś bezpodstawnie pomówił (fejkowe cytaty Wyszyńskiego). Były jakieś inne sytuacje czy julek jak zwykle pierdoli głupoty? Edytowane 28 Października 2021 przez Artlan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 28 Października 2021 10 minut temu, Artlan napisał: Może mi ktoś przypomnieć kiedy @quevas rzucał jakieś bezpodstawne oskarżenia w stronę KK? Z tego co ja sobie przypominam to quevasowi można przypisać głównie: - agresywną retorykę (hasła typu ,,sukienkowa mafia'' itp) - wypominanie KK systemowego krycia molestowania małoletnich - wypominanie KK pasożytowania na podatnikach Kojarzę jednak tylko jedną sytuację, w której wspomniany wyżej kolega kogoś bezpodstawnie pomówił (fejkowe cytaty Wyszyńskiego). Były jakieś inne sytuacje czy julek jak zwykle pierdoli głupoty? Polecam wyszukiwarkę:) Spośród trzycyfrowej liczby postów quevasa na temat KK w Polsce na pewno wybierzesz coś wystarczająco interesującego:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 28 Października 2021 56 minut temu, fluber napisał: Konfederacja wrzuciła właśnie do Sejmu projekt ustawy Tanie Paliwo, w którym zawarła zapis, że akcyza nie może przekraczać 10% ceny paliwa na stacji. Biorąc pod uwagę to: jak ten projekt wejdzie w życie to albo wychodzimy z Unii Europejskiej, albo paliwo będzie po 13,26 za litr:) Fluberku drogi, obecnie akcyza na benzynę w Polsce wynosi 1514 zł na 1000 litrów. Co w przeliczeniu na wynosi 327 euro na 1000 litrów. W takim przypadku te 287 euro wynegocjowane w traktacie brzmi chyba nieźle prawda ? Mamy 40 euro luzu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 28 Października 2021 10 minut temu, Sebastian napisał: Fluberku drogi, obecnie akcyza na benzynę w Polsce wynosi 1514 zł na 1000 litrów. Co w przeliczeniu na wynosi 327 euro na 1000 litrów. W takim przypadku te 287 euro wynegocjowane w traktacie brzmi chyba nieźle prawda ? Mamy 40 euro luzu. Ja to doskonale wiem, ale najwyraźniej politycy Konfederacji nie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 28 Października 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Ja to doskonale wiem, ale najwyraźniej politycy Konfederacji nie:) Ale oni chcą w ogóle renegocjacji traktatu - patrząc na ostatnie działania UE całkiem słusznie. A rząd ma te 40 euro czyli 18 groszy na litrze, plus możliwość obniżenia Vatu do tych 15% co da kolejne 20-30 groszy. I już masz 5,5 zamiast 6 za litr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 28 Października 2021 1 minutę temu, Sebastian napisał: Ale oni chcą w ogóle renegocjacji traktatu - patrząc na ostatnie działania UE całkiem słusznie. A rząd ma te 40 euro czyli 18 groszy na litrze, plus możliwość obniżenia Vatu do tych 15% co da kolejne 20-30 groszy. I już masz 5,5 zamiast 6 za litr. No to niech najpierw renegocjuja traktat a potem składają ustawę bo jak słusznie zauważyłeś dałoby się obniżyć legalnie cenę paliwa do 5,50 za litra ale nie do 4 złotych jak triumfalnie dziś wszem i wobec ogłosili:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 28 Października 2021 2 minuty temu, fluber napisał: No to niech najpierw renegocjuja traktat a potem składają ustawę bo jak słusznie zauważyłeś dałoby się obniżyć legalnie cenę paliwa do 5,50 za litra ale nie do 4 złotych jak triumfalnie dziś wszem i wobec ogłosili:) Ależ oczywiście, że da się to zrobić legalnie dzisiaj bez żadnego prroblemu Wystarczy, że państwo wprowadzi ulgę paliwową na okres X wysokości 2000 zł na 1000 litrów paliwa Tego nam traktat nie zabrania, po prostu państwo będzie dopłacać z budżetu. I zobacz jakby słupki PiSowi skoczyły Muszę o tym napisać do Mattiego Casha, może podłapie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 28 Października 2021 1 minutę temu, Sebastian napisał: Ależ oczywiście, że da się to zrobić legalnie dzisiaj bez żadnego prroblemu Wystarczy, że państwo wprowadzi ulgę paliwową na okres X wysokości 2000 zł na 1000 litrów paliwa Tego nam traktat nie zabrania, po prostu państwo będzie dopłacać z budżetu. Chyba byś się mocno zdziwił:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artlan 760 Napisano 28 Października 2021 26 minut temu, fluber napisał: Polecam wyszukiwarkę:) Spośród trzycyfrowej liczby postów quevasa na temat KK w Polsce na pewno wybierzesz coś wystarczająco interesującego:) To podaj jakieś słowo klucz. Jeżeli np. utkwiła ci w pamięci sytuacja, że quevas pomówił księdza z Koziej Wólki o gruby przekręt to wpiszę sobie w wyszukiwarkę frazę ,,Kozia Wólka'' i ten wpis pewnie znajdę. Wyszukiwanie po frazach ,,kościół'' czy ,,biskupi'' kompletnie mija się z celem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 12226 Napisano 28 Października 2021 ministrant dalej mnie stalkuje? damn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 28 Października 2021 jestem u Arabów i chwalą się , że szejk wybudował całe miasto w 11 lat z mieszkaniami , sklepami , meczetem , lotniskiem ( itp itd ) a ja im na to że rządzi u nas partia PiS która w 6 lat odbudowała całą Polskę z ruin , nie uwierzycie - nie uwierzyli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 28 Października 2021 14 minut temu, Koelner napisał: jestem u Arabów Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artlan 760 Napisano 28 Października 2021 10 minut temu, julekstep napisał: ministrant dalej mnie stalkuje? damn Muszę ci zdradzić tajemnicę, wielce szanowny obrońco pedofili - tutaj każdy widzi twoje wysrywy i może je skomentować. Zwłaszcza jeżeli pomawiasz o innego usera o niezbyt rigczowe zachowanie. Nie wykluczam, że quevas mógł kiedyś powielić jakiegoś fejka z ,,Nie'' czy ,,Wyborczej'' dotyczącego KK. Poprosiłem jednak o podanie jakiegoś przykładu, bo sam osobiście pamiętam tylko jedną taką sytuację. Jeżeli było ich sporo (co sugerujesz) to ich przywołanie nie powinno być żadnym większym problemem. Jeżeli natomiast bezpodstawnie pomawiasz innego usera w tym samym poście w którym psioczysz na bezpodstawne pomawianie księży (LOL) to naprawdę nieźle się zaorałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 28 Października 2021 49 minut temu, fluber napisał: Chyba byś się mocno zdziwił:) Abolutnie nie. Takie dopłaty mogą być stosowane jeśli są powszechne i nie pomagają wybranej firmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach