Skocz do zawartości
rw30

Houston Rockets 2019/20 - w drodze po tytuł

jaki wynik przewidujesz w przyszlorocznych finalach? (chill, możesz zaznaczyć więcej niż jedno odpowiedź jeśli nie jesteś pewny)  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaki wynik przewidujesz w przyszlorocznych finalach? (chill, możesz zaznaczyć więcej niż jedno odpowiedź jeśli nie jesteś pewny)

• Rockets vs. Bucks 4:1
    • Rockets vs. Raptors 4:0
    • Harden vs. Pacers 79:73
    • Rockets vs. 76ers 4:2
    • Harden vs. Paul 38.1M : 38.5M

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Przemek_Orliński napisał:

Nie doprecyzowałem, że chodzi o 5 spotkań z rzędu z +20 zbiórkami. 

A no to chapeau bas :) Drumowi wdarło się w tą serię marne 18/18 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Przemek_Orliński napisał:

Clint zebrał łącznie w ostatnich 5 swoich meczach 101 piłek. Ostatnio taką serię zrobił Ben Wallace w 2003.

Patrzac przez pryzmat pace (ligowy i samych druzyn w ktorych grali) to nie wypada w jednym zdaniu pisac o tym ogorze i Wielkim Benie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Capela zbiera na ~poziomie tamtego Wallace'a (na razie) bez względu na jakiś pace. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, BMF napisał:

Capela zbiera na ~poziomie tamtego Wallace'a (na razie) bez względu na jakiś pace. 

No ma podobne (ale jednak nizsze patrzac na wspomniany 2003) % grajac mniej minut (czyli majac wiecej sily do skakania).

Dodatkowo nie blyszczy jesli chodzi o box outy (majac dwoch swietnie zbierajacych guardow). W PO tez Ogor odstaje od Bena (przed 30tka :P)

Edytowane przez julekstep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

In related news, RPG Westbrooka ostatnio mocno cierpi 🤔

Co do Bena i Capeli, to reb rate maja podobne, ale w czasach Bena jeszcze probowano zbierac w ataku, wiec o te zbiorki trzeba bylo sie troche wiecej narobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cieszy mnie że nikt nie wspomina po tym meczu o grze Rockets i że zbiórki Capeli zabrały cało waszo atencję. 

Także ja się dopasuję i też o grze Rockets wspominał nie będę :P

btw @dapunk20  dopóki McLemury rzucajo w Rockets open 3, podawanie statystyki 'open3' jako argument przemawiający za wysoko  jakościo ofensywy zupełnie się nie sprawdza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby rzucał House to by wpadały ale jako że Serbski zbrodniarz wojenny go skasował to tyle z Rakietek było w tym meczu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
3 godziny temu, Chytruz napisał:

Co do Bena i Capeli, to reb rate maja podobne, ale w czasach Bena jeszcze probowano zbierac w ataku, wiec o te zbiorki trzeba bylo sie troche wiecej narobic.

a teraz trzeba wyłazić z łapą na łuk ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, polishllama69 napisał:

a teraz trzeba wyłazić z łapą na łuk ...

No nie wiem, sytuacje kiedy center musi bronić wysoko nadal są sporadyczne, za to czterej non-centrzy z defaultu muszą bronić dalej niż 15 lat temu, wiec tu znów więcej zbiórek dla centra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Chytruz napisał:

No nie wiem, sytuacje kiedy center musi bronić wysoko nadal są sporadyczne, za to czterej non-centrzy z defaultu muszą bronić dalej niż 15 lat temu, wiec tu znów więcej zbiórek dla centra 

Ale przy trójkach piłka może się odbić dalej niż po rzucie z bliższej odległości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Chytruz nie zgodze sie (co do centrow 'sporadycznie broniocych wysoko', bo ogolnie wyliczenie czy wiecej pilek jest 'dla centra' czy mniej, to trudna sprawa mi sie zdaje), jest obecnie sporo wiecej niz  kiedys pick-n-rolli gdzie wysoki musi przejac ballhandlera i nie moze go odpuscic na dystansie - kiedys czesto nie bylo problemu zeby zaslaniany obronca wrocil do ballhandlera czy to over czy under the screen. 

1 minutę temu, Zdzich napisał:

Ale przy trójkach piłka może się odbić dalej niż po rzucie z bliższej odległości ;)

to samo chcialem pisac. Z drugiej strony pomyslalem, ze trojki w dluzej mierze 'wymłóciły' rzuty z  dalekiego 2pkt dystansu , które tez odbijaly sie mocno... choc pewnie nie az tak jak te za 3 :P  

Z kolei jest wiecej  jest tez rzutow spod kosza , ktore czesciowo wymlocily te z półdystansu --- i nie wiem wcale, czy łatwiej je centrowi zebrać (niż te z półdychy), bo często angażuje się on wtedy w bronienie penetrującego członk zawodnika i nie za bardzo myśli / ustawia się na zbiórkę

także ten, nie są to proste wyliczenia, ale pewnie kamery tych obecnie stosowanych systemów rejestrujących rejestrują teraz w którym miejscu zbiórka ma miejsce..... ale czy rejestrują gdzie piłka spada (przy tzw team rebounds? ) no i pewnie i tak nie ma danych historycznych żeby porównać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, rw30 napisał:

nie zgodze sie (co do centrow 'sporadycznie broniocych wysoko', bo ogolnie wyliczenie czy wiecej pilek jest 'dla centra' czy mniej, to trudna sprawa mi sie zdaje), jest obecnie sporo wiecej niz  kiedys pick-n-rolli gdzie wysoki musi przejac ballhandlera i nie moze go odpuscic na dystansie -

Jest wiecej, ale koniecznosc bronienia niskich przez wysokich na obwodzie jest troche rozdmuchana. W PO, gdzie topowe teamy z topowymi guardami musza zylowac kazde possesion ma to duzo wieksze znaczenie niz na codzien w RS. Niektore teamy prawie nigdy nie wychodza wysoko i zupelnie daja sobie rade.

Poza tym on average wszyscy bronia dalej, nie tylko center.

Btw, Ben akurat czesto wychodzil bardzo wysoko i blitzowal ballhandlera.

Edytowane przez Chytruz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
3 godziny temu, rw30 napisał:

angażuje się on wtedy w bronienie penetrującego członk zawodnika

Terry lubi to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzygam tym pierdolonym Westbrookiem już, niech on się połamie najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary, dobry westbrook , przy + 1 dla clips , majac tone miejsca i autostrade do kosza postanowil w najwazniejszej akcji meczu odpalic trojke z wiadomym skutkiem.  

strach isc do buka i obstawiac rockets .

harden w 4q 11ppg

leonard w 4q 10.8 ppg

szkoda ze nie podali skutecznosci .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, dapunk20 napisał:

rzygam tym pierdolonym Westbrookiem już, niech on się połamie najlepiej.

ja bym go sprzedał za 2 drugorundowe picki, mogą być chronione top45 + nagie zdjęcia cheerleaderek 

jeszcze tydzień temu próbowałem za niego wydębić Lou Williamsa, ale przyznaję - byłem najebany i chyba tylko dlatego odważyłem się na taką bezczelność. Na trzeźwo nigdy by mi to do głowy nie przyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eF.

Widzę, że niektórym przydałby się Xanax, hehe. To Westbrook już nie jest TOP20 ligi? 😄

Btw, chyba większość userów przewidziała, że to się nie uda. RW0 jest niereformowalny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

A to dopiero początek :).

A mnie się dziwili, że siadałem nerwowo w pewnej gierce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.