Skocz do zawartości
rw30

Houston Rockets 2019/20 - w drodze po tytuł

jaki wynik przewidujesz w przyszlorocznych finalach? (chill, możesz zaznaczyć więcej niż jedno odpowiedź jeśli nie jesteś pewny)  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaki wynik przewidujesz w przyszlorocznych finalach? (chill, możesz zaznaczyć więcej niż jedno odpowiedź jeśli nie jesteś pewny)

• Rockets vs. Bucks 4:1
    • Rockets vs. Raptors 4:0
    • Harden vs. Pacers 79:73
    • Rockets vs. 76ers 4:2
    • Harden vs. Paul 38.1M : 38.5M

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
20 godzin temu, eF. napisał:

Jako lider (16/17, MVP season) oddawał 30 rzutów w PO, rzucał na 38% z gry, 25% za trzy i odpadł 1-4 w 1st round. I co z tych 'kosmicznych' statsów skoro gość jest cholernie nieefektywny?

ja rozumiem czepiać się Westbrooka, ale tamten roster poza S5 był słaby (przypomnieć z jaką prędkością Sabonis łapał faule lub opóźnienia w obronie?) a szkoda, że Donovan nie miał jaj aby grać Westbrookiem pod 48' wtedy, ale jako floor raiser spisał się świetnie i był powodem zapchania tego zespołu do PO, pomimo tego wszystkiego co się o tym mówi
image.png.754365aa4660778d3cf9059b4447876e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eF.

@rw30

no ma/miał predyspozycję do tego aby być naprawdę dobrym obrońcą na swojej pozycji

@polishllama69

Przecież nie napisałem, że miał dobry support. Nie o to chodzi. Westbrook się po prostu nie nadaje na lidera. Rok później ten roster był już lepszy, a i tak wyszedł z tego wpierdol w pierwszej rundzie. 2 lata później roster był mocny, a wyszedł z tego... wpierdol w pierwszej rundzie. A sam Westbrook wykręcił potężne - 46%TS. Myślę, że w OKC postawiono na złego gracza, ale to już w sumie nie ważne. ;)

btw Sabonis zagrał wtedy w dwóch meczach (łącznie 6 minut) więc nie wiem po co go przywołałeś do tablicy, heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
6 minut temu, eF. napisał:

Sabonis zagrał wtedy w dwóch meczach (łącznie 6 minut) więc nie wiem po co go przywołałeś do tablicy

bo brakowało mocy na centrze, co w połączeniu z Kanterem praktycznie zabiło wartość zespołu :P a dodatkowo już w RS mnie wkurzał

8 minut temu, eF. napisał:

Rok później ten roster był już lepszy, a i tak wyszedł z tego wpierdol w pierwszej rundzie. 2 lata później roster był mocny, a wyszedł z tego... wpierdol w pierwszej rundzie. A sam Westbrook wykręcił potężne - 46%TS. 

dwa lata temu faktycznie roster był lepszy, ale mieli też Melo i Donovana bez mózgu.... 

image.png.0229fea8bca025ce2c2431ffb3c9a54b.png

no rok temu zesrali się na miętko i nie warto tego komentować

10 minut temu, eF. napisał:

Myślę, że w OKC postawiono na złego gracza, ale to już w sumie nie ważne. ;)

to wiadomo akurat od 2016 roku albo i nawet od 2012 :P ale tak naprawdę oni potem zostali zakładnikami tego super sezonu MVP i w sumie za dużo zrobić nie mogli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eF.

Czyli właściwie to się zgadzamy, nie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prime RW to taki mini-Bron jesli chodzi o wprowadzanie kasztanów na jakiś sensowny poziom.

Niestety do bycia kimś na najwyższym poziomie zabrakło 'The Secret' i trochę oleju :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
7 minut temu, eF. napisał:

Czyli właściwie to się zgadzamy, nie? :D

Znalezione obrazy dla zapytania niby tak ale nie do końca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eF.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że 34-letni CP3 jest zdrowy i rozgrywa lepszy sezon od Westbrooka.

A ile tych picków OKC nazbierało? Sto? 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
1 minutę temu, eF. napisał:

A ile tych picków OKC nazbierało? Sto?

ledwie dwa + swap ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, julekstep napisał:

Niestety do bycia kimś na najwyższym poziomie zabrakło 'The Secret' i trochę oleju :P 

The secret to jakis cringe boomer shit tbh, cos jak mamba mentality, tylko w druga strone.

Jak dla mnie z Westbrooka i jego skillsetu wycisnieto ile tylko sie dalo. Kims na wyzszym poziomie bylby, gdyby potrafil lepiej grac w kosza, ale nie potrafil, dlatego byl tylko Westbrookiem, a nie rich man's Westbrookiem (co mogloby prowadzic do zalamania czasu i przestrzeni czy cos).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, polishllama69 napisał:

ledwie dwa + swap ?

2024 first round pick, protected 1-4

2026 first round pick, protected 1-4

2025 swap, 1-20 protected

2021 swap, protected 1-4 -- OKC can swap Clippers pick or Heat pick.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eF.
17 minut temu, polishllama69 napisał:

ledwie dwa + swap ?

Ta wiem, wiem. Picki w 2024, 2026 plus swap w 2021 i 2025. ;)

Całkiem nieźle jak za gościa, który rzuca 21% za trzy, 68% ft, i który lepszy nie będzie. Imo CP3 >RW0, all day long. 

Edytowane przez eF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
1 minutę temu, eF. napisał:

Ta wiem, wiem. Picki w 2024, 2026 plus swap w 2021 i 2025. ;)

Całkiem nieźle jak za gościa, który rzuca 21% za trzy, 68% ft, i który lepszy nie będzie. Imo CP3 >RW0, all day long. 

dokładnie, bardzo dobry ruch OKC, sam pewnie nei pozwoliłbym na wymianę Paula za taką cenę za takiego gracza i dziwne, że to Morey się na to dał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie zabrakło etyki pracy, facet przez tyle lat nic w swojej grze nie zmienił, a rzuca coraz gorzej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Jendras napisał:

Jak dla mnie zabrakło etyki pracy, facet przez tyle lat nic w swojej grze nie zmienił

No jak to, zbiorki w obronie poprawil o ponad 100% w porownaniu do poczatku kariery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Chytruz napisał:

The secret to jakis cringe boomer shit tbh, cos jak mamba mentality, tylko w druga strone.

Jak dla mnie z Westbrooka i jego skillsetu wycisnieto ile tylko sie dalo. Kims na wyzszym poziomie bylby, gdyby potrafil lepiej grac w kosza, ale nie potrafil, dlatego byl tylko Westbrookiem, a nie rich man's Westbrookiem (co mogloby prowadzic do zalamania czasu i przestrzeni czy cos).

the secret = bball iq, playmaking itp :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Chytruz napisał:

No jak to, zbiorki w obronie poprawil o ponad 100% w porownaniu do poczatku kariery.

a to przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, julekstep napisał:

the secret = bball iq, playmaking itp :P

Bball IQ ciezko poprawic, playmakerem jest co najmniej dobrym.

Mozna by go zmusic do lepszej obrony gdyby nie polowal na zbiorki i przechwyty, ale czy to by przenioslo jego albo jego team na wyzszy poziom? Nope.

Zawodnicy ktorzy rzekomo posiedli w ktoryms momencie the secret, to zazwyczaj jedna z dwoch opcji:

1. Dostali mistrzowski zespol

2. Weszli w prime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Chytruz napisał:

Bball IQ ciezko poprawic, playmakerem jest co najmniej dobrym.

Mozna by go zmusic do lepszej obrony gdyby nie polowal na zbiorki i przechwyty, ale czy to by przenioslo jego albo jego team na wyzszy poziom? Nope.

Zawodnicy ktorzy rzekomo posiedli w ktoryms momencie the secret, to zazwyczaj jedna z dwoch opcji:

1. Dostali mistrzowski zespol

2. Weszli w prime

3 - Dirk, Hakeem, Duncan etc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, julekstep napisał:

3 - Dirk, Hakeem, Duncan etc :P

Ale jaki oni the secret posiedli? Dirk i Hakeem grali i grali, w koncu wygrali, bo byli duzo lepszymi graczami niz Westbrook.

Duncan to na wejsciu wklepal tytul i ogolnie mozna odniesc wrazenie, ze byl tym sam zawodnikiem przez cala kariere.

Ja po prostu nie widze jak skillset Westbrooka mozna bylo przekuc na cokolwiek wiecej przez jakies gusla czy hipnoze. Jego mocne strony (zapierdalanie ciezkie do zmatchowania przez przeciwnika, gra z pilka), ktore czynia z niego konia pociagowego dobrego na 48W na zachodzie sa jednoczesnie jego slabymi stronami jesli mowimy o bycie powaznym contenderem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Chytruz napisał:

Ja po prostu nie widze jak skillset Westbrooka mozna bylo przekuc na cokolwiek wiecej przez jakies gusla czy hipnoze. Jego mocne strony (zapierdalanie ciezkie do zmatchowania przez przeciwnika, gra z pilka), ktore czynia z niego konia pociagowego dobrego na 48W na zachodzie sa jednoczesnie jego slabymi stronami jesli mowimy o bycie powaznym contenderem.

Jeden rabin nazwie to skillsetem, drugi brakiem 'the secret' :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.