january 9015 Napisano 11 Września 2022 Dobra Panowie, bo to są serio jakieś jaja. 1. Alec Burks Jakim cudem ktoś tu głosuje na Mavericks czy Pelicans powyżej Lakers (oferta NYK nie wejdzie w życie, więc to 2 miejsce jest kluczowe)? @RonnieArtestics Burks to zawodnik robiący dwucyfrową liczbę punktów od lat, on w życiu nie weźmie dwuletniego minimum zamiast jednorocznego. O różnicy klas zespołów nie wspominam. @bogans2 @ignazz Jakim cudem macie Mavs powyżej Lakers? Nawet GM Mavs uznał, że do niego idzie kolejny gracz na jego liście - Joseph, bo na Burksa vs Lakers nie ma szans. Ja tu mam wszystkie argumenty - siła ekipy, mistrz NBA, legendy NBA wokół i jeszcze w porównaniu do Mavs znacznie większe minuty dla Aleca. Jakim cudem dajecie takie okropne głosy? 2. Jordan Clarkson @tangiers czemu niby ma iść zamiast do contendera z Lakers to do przeciętnego teamu z OKC? Tu ma wielkie szanse na pierścień i promocję na najwyższym poziomie w PO. Bez jaj, że player-option minimum dla gracza pokroju Clarksona ma być argumentem. @MarcusCamby @LAF czemu Kings? Nawet ich własny GM obiektywnie przyznał, że powinien Clarkson odejść z Sacto w ten offseason, Wasz głos na Kings jest w takiej sytuacji wysoce niepoważny. @ignazz podobne pytanie - czemu Mavs? Ja tu mam wszystkie argumenty - siła ekipy, mistrz NBA, legendy NBA wokół i jeszcze w porównaniu do Mavs znacznie większe minuty dla Jordana. Dodam jeszcze, że u mnie obecnie pierwszym rezerwowym z ławki na obwodzie jest Austin Reaves. Moich 5 graczy rotacyjnych na pozycjach 1-4 to 38 letni LeBron, 34 letni Curry, 33 letni Butler, 34 letni Batum i 30 letni Payton. Ja mam po odejściu Monka tonę minut do rozdania dla Clarksona i Burksa (z marszu wskakują do stałej rotacji, a przecież przy takim wieku gwiazd, wiadomo, że będą sporo opuszczać). To jest wysoce niepoważne, że mistrzowscy Lakers z LeBronem, Kurą i Butlerem nie tylko nie dostają paycutów, ale wedle niektórych z Was mają przegrywać minimum vs minimum, dając poważne minuty graczom. Bez jaj z takimi głosami. Bez jaj już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 7840 Napisano 11 Września 2022 Rozpatrzę Aleca. Mocno wstępnie po prostu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 11 Września 2022 5 minut temu, ignazz napisał: Rozpatrzę Aleca. Mocno wstępnie po prostu. Jest jakikolwiek argument za Mavs vs Lakers w kontekście Burksa i Clarksona? Siła zespołu - Lakers Mistrz - Lakers Rekrutujące gwiazdy (to też beka, że robicie z Brona, Kury i Butlera jakieś skończone pizdy jak chodzi o rekrutację ) - Lakers Minuty/rola w zespole - Lakers To są serio wtf głosy przy tym duecie inne niż na LAL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
człowiek...morza 2492 Napisano 11 Września 2022 (edytowane) wtf to byl twoj glos na rubio. a tera srasz sie nad jakimis kasztanami. zenada Edytowane 11 Września 2022 przez człowiek...morza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tangiers 1653 Napisano 11 Września 2022 19 minut temu, january napisał: @tangiers czemu niby ma iść zamiast do contendera z Lakers to do przeciętnego teamu z OKC? Tu ma wielkie szanse na pierścień i promocję na najwyższym poziomie w PO. Bez jaj, że player-option minimum dla gracza pokroju Clarksona ma być argumentem. Dostal lepsza pod katem finansowym oferte z OKC. Dwa razy wiecej gwarantowanych pieniedzy .Gracze tego typu nie sa u nas cenieni, a Clarkson czy Osman szczegolnie byli dymani na FA. Nie jest na tyle mlody, zeby szukac miejsca na promocje, bo juz lepszy nie bedzie. Ponadto nie jest na tyle stary zeby leciec za pierscieniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 11 Września 2022 (edytowane) 4 minuty temu, tangiers napisał: Dostal lepsza pod katem finansowym oferte z OKC. Dwa razy wiecej gwarantowanych pieniedzy .Gracze tego typu nie sa u nas cenieni, a Clarkson czy Osman szczegolnie byli dymani na FA. Nie jest na tyle mlody, zeby szukac miejsca na promocje, bo juz lepszy nie bedzie. Ponadto nie jest na tyle stary zeby leciec za pierscieniem. Ty chyba sobie żartujesz z tym, że 30 letni 16-18 ppg scorer niby patrzy przy ofercie na to czy za rok ma zagwarantowane minimum, bo się niby boi że z ligi wyleci i nie dostanie minimum? Aha i nie jest młody, ani stary, więc nie idzie za minutami (Lakers), ani za tytułem (Lakers), tylko za nie wiadomo czym głosującego To mocno śmierdzi głosem pod tytułem "a ci Lakers są za mocni, wymyślmy jakiś idiotyzm, byleby się jeszcze nie wzmocnili" Edytowane 11 Września 2022 przez january Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 854 Napisano 11 Września 2022 @january może gdybyś go nie wymieniał od razu to by było inaczej. Ja przegrywam z fluberem Harpera mimo, że u mnie na PG jest tylko LaMelo a Goran raczej wybierze Miami więc sytuacja podobna do Twojej a jakoś nie bulwersuje się mocno choć uważam to za niesprawiedliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogans2 100 Napisano 11 Września 2022 1 minutę temu, LAF napisał: @january może gdybyś go nie wymieniał od razu to by było inaczej. Ja przegrywam z fluberem Harpera mimo, że u mnie na PG jest tylko LaMelo a Goran raczej wybierze Miami więc sytuacja podobna do Twojej a jakoś nie bulwersuje się mocno choć uważam to za niesprawiedliwe Jezeli tak jest to ja glos zmienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 11 Września 2022 1 minutę temu, LAF napisał: @january może gdybyś go nie wymieniał od razu to by było inaczej. Ja przegrywam z fluberem Harpera mimo, że u mnie na PG jest tylko LaMelo a Goran raczej wybierze Miami więc sytuacja podobna do Twojej a jakoś nie bulwersuje się mocno choć uważam to za niesprawiedliwe I co w związku z tym, że został wymieniony 5,5 roku temu? Od tego momentu bujał się po klubach, dobrze wrócić na znajomy rewir, gdy nagle ekipa nie jest w bottom3, tylko megacontenderem. Ron Harper Jr to jest SF. Dragić nie odejdzie (słowo klucz) od Luki do Soty, bo niby czemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3748 Napisano 11 Września 2022 1 minutę temu, bogans2 napisał: Jezeli tak jest to ja glos zmienie Tez mialem zmienic, ale no Harper to zaden PG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tangiers 1653 Napisano 11 Września 2022 Teraz, january napisał: Ty chyba sobie żartujesz z tym, że 30 letni 16-18 ppg scorer niby patrzy przy ofercie na to czy za rok ma zagwarantowane minimum, bo się niby boi że z ligi wyleci i nie dostanie minimum? Po najlepszych sezonach w karierze dostal tylko minima, to co ma teraz robic jak nie wybierac najwiekszej kasy. Zwlaszcza, ze OKC to zaden tanker. Jest to niewatpliwie najrozsadniejsza oferta. 3 minuty temu, january napisał: To mocno śmierdzi głosem pod tytułem "a ci Lakers są za mocni, wymyślmy jakiś idiotyzm, byleby się jeszcze nie wzmocnili" Tobie byc moze tak sie kojarzy. Natomiast mi jest to obce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba2419 464 Napisano 11 Września 2022 Ogólnie to jest śmiech na sali że taki Burka czy Clarkson dostają oferty minimum a NAW odrzuca przedłużenie rzędu 6mln rocznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 11 Września 2022 8 minut temu, człowiek...morza napisał: wtf to byl twoj glos na rubio. a tera srasz sie nad jakimis kasztanami. zenada Trzeba było go nie dymać warunkową ofertą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tangiers 1653 Napisano 11 Września 2022 Teraz, kuba2419 napisał: Ogólnie to jest śmiech na sali że taki Burka czy Clarkson dostają oferty minimum a NAW odrzuca przedłużenie rzędu 6mln rocznie W zasadzie to masz racje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba2419 464 Napisano 11 Września 2022 Teraz, tangiers napisał: Po najlepszych sezonach w karierze dostal tylko minima, to co ma teraz robic jak nie wybierac najwiekszej kasy. Zwlaszcza, ze OKC to zaden tanker. Jest to niewatpliwie najrozsadniejsza oferta. Tobie byc moze tak sie kojarzy. Natomiast mi jest to obce. Tylko po co ma brać dwuletnie minimum? Jak może z roku na rok takie podpisywać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogans2 100 Napisano 11 Września 2022 3 minuty temu, january napisał: Ty chyba sobie żartujesz z tym, że 30 letni 16-18 ppg scorer niby patrzy przy ofercie na to czy za rok ma zagwarantowane minimum, bo się niby boi że z ligi wyleci i nie dostanie minimum? To mocno śmierdzi głosem pod tytułem "a ci Lakers są za mocni, wymyślmy jakiś idiotyzm, byleby się jeszcze nie wzmocnili" To czemu nie zaoferowales mu kontraktu w 3 turze. Miales chyba z 6-7 guardow a o Clarksonie przypomniales sobie teraz. Gruby hajs poszedl na innych a jemu dajesz minimum i on ma sie cieszyc? W OKC tez bedzie mial konkretna role a sklad jest ciekawy. Nie kazdy zawodnik idzie na latwizne czy chce byc przydupasem big3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 854 Napisano 11 Września 2022 (edytowane) 4 minuty temu, january napisał: Ron Harper Jr to jest SF. On gra na trzech pozycjach od PG do SF. Po za tym w parze z DB raczej wymienność była by. Edytowane 11 Września 2022 przez LAF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
człowiek...morza 2492 Napisano 11 Września 2022 1 minutę temu, january napisał: Trzeba było go nie dymać warunkową ofertą. straszne k**** dymanie. mial na stole zajebista oferte w s5 contandera. i to jest fakt. a ty tera krzyczysz jak to chcesz dla siebie niewaidomo jakie uslugi. widac punkt widzenia zmienia sie wraz z siedzeniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 11 Września 2022 1 minutę temu, tangiers napisał: Po najlepszych sezonach w karierze dostal tylko minima, to co ma teraz robic jak nie wybierac najwiekszej kasy. Zwlaszcza, ze OKC to zaden tanker. Jest to niewatpliwie najrozsadniejsza oferta. Bo grał w borderline PO teamie, zamiast się promować w Lakers w walce o najwyższe szczyty. Masz dokładnie przykład Monka u nas - 1 sezon w LAL i od razu wypłata. Ty chcesz go wrzucić do kolejnego borderline PO teamu zamiast do mistrza i faworyta do tytułu, bo ma za rok zagwarantowane minimum, to jest abstrakcja totalna budząca poważne wątpliwości co do intencji w głosowaniu. 2 minuty temu, bogans2 napisał: To czemu nie zaoferowales mu kontraktu w 3 turze. Miales chyba z 6-7 guardow a o Clarksonie przypomniales sobie teraz. Gruby hajs poszedl na innych a jemu dajesz minimum i on ma sie cieszyc? W OKC tez bedzie mial konkretna role a sklad jest ciekawy. Nie kazdy zawodnik idzie na latwizne czy chce byc przydupasem big3 Jaki gruby hajs na innych? Ja przedłużałem własnych FA, nikt inny nie może (nie mam wyjątków żadnych) dostać ode mnie więcej nic niż minimum. I to dobry akurat argument za Clarksonem w LAL skoro widział, że Lakers chcieli przedłużać swoich graczy jak leci (Batum, Hartenstein, Monk, Looney). Zresztą sam nie złożyłeś mu oferty w III turze, także lol. I proszę bez żartów z tekstami skład jest ciekawy, kiedy porównujesz to do gry/dzielenia szatni z tercetem Bron/Curry/Butler. To są legendarni promotorzy teammates jeśli chodzi o nabijanie im kabzy, JR Smith, Mozgov i inni pozdrawiają. 6 minut temu, człowiek...morza napisał: widac punkt widzenia zmienia sie wraz z siedzeniem Nie porównuj nawet szrot-borderline playin teamu jaki zrobiłeś z mistrzowskiego teamu Woodena do moich wielkich Lakers. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tangiers 1653 Napisano 11 Września 2022 1 minutę temu, january napisał: Bo grał w borderline PO teamie, zamiast się promować w Lakers w walce o najwyższe szczyty. Masz dokładnie przykład Monka u nas - 1 sezon w LAL i od razu wypłata. Ty chcesz go wrzucić do kolejnego borderline PO teamu zamiast do mistrza i faworyta do tytułu, bo ma za rok zagwarantowane minimum, to jest abstrakcja totalna budząca poważne wątpliwości co do intencji w głosowaniu. W wielu istotnych aspektach masz przewage negocjacyjna, natomiast nie wszystkie argumenty sa rownowazne. Pod katem finansowym OKC gwarantuje wiecej pieniedzy. Ma flexibilty z PO. Nie uwazam, zeby jego wycena poszla w gore, raczej juz osiagnal ATH. Insynuacji nie lubie, bowiem bardzo pryncypialnie podchodze do glosowan pomimo rozmych sympatii i antypatii. Przy rownych ofertach jak najbardziej glosowalbym na LAL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach