ozzy110 1317 Napisano 17 Sierpnia 2022 Tak patrzę, że Knicks i reszta ekip chyba mogą złożyć swoim early bird RFA o kilka mln wyższą od tej Poole'a w 2 turze. $ 10 843 350 Early Bird max $ 11 710 818 8% od 1 roku $ 35 859 950 116% 1 roku maxa 0-6 $ 38 333 050 124% 1 roku maxa 0-6 $ 96 747 168 Dobrze myślę? @january i @karpik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, karpik napisał: Jeśli jest inaczej, to chętnie posłucham Przecież sam napisałeś kilka miesięcy temu, że nie oferujesz mu normalnej umowy (i nie będzie przez to gral w PO) bo chcesz go trzymać na minimum jeszcze przez 2 lata, zamiast pozwolić mu dostać więcej hajsu więc sam skończ łgać jak pies. 1 godzinę temu, Pablo81 napisał: Sporo dziś czytałem o kulturze organizacji Lakers. @january Jak ostatnio podpisałem extension z LeBronem to potem nie dostałem żadnych payctutów na FA mimo takiego extension, więc tym razem nie będę frajerem i najpierw poczekam do rozstrzygnięć 3 tury FA, bo nie dam się Wam znów dymać na zasadzie "płać najwyższe możliwe maxy 39latkom, ale my i tak w zamian wyślemy przykładowego Walla do tankera z Bulls" Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez january Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 15 minut temu, january napisał: Jak ostatnio podpisałem extension z LeBronem to potem nie dostałem żadnych payctutów na FA mimo takiego extension, więc tym razem nie będę frajerem i najpierw poczekam do rozstrzygnięć 3 tury FA, bo nie dam się Wam znów dymać na zasadzie "płać najwyższe możliwe maxy 39latkom, ale my i tak w zamian wyślemy przykładowego Walla do tankera z Bulls" 7 godzin temu, january napisał: Że co? Nikt tu nie ma takiej kultury organizacji jak Lakers 2. Płacenie z marszu pełnych maxów swoim gwiazdom zamiast proszenia ich (Kury czy Brona) o paycuty, mimo ich wieku 7 godzin, 7 godzin proszę Państwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, Qcin_69 napisał: 7 godzin, 7 godzin proszę Państwa I po co mam to dalej robić, skoro chcecie mnie dymać na FA ? Tym razem kolejność odwrotna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, january napisał: I po co mam to dalej robić, skoro chcecie mnie dymać na FA ? Tym razem kolejność odwrotna. Lebron o tym wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 5 minut temu, Qcin_69 napisał: Lebron o tym wie? Yup, siedzi i rekrutuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, january napisał: Yup, siedzi i rekrutuje. czyli od rekrutacji na FA jest zależne czy GOAT dostanie kontrakt jaki chce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1628 Napisano 17 Sierpnia 2022 13 minut temu, january napisał: Przecież sam napisałeś kilka miesięcy temu, że nie oferujesz mu normalnej umowy (i nie będzie przez to gral w PO) bo chcesz go trzymać na minimum jeszcze przez 2 lata, zamiast pozwolić mu dostać więcej hajsu więc sam skończ łgać jak pies. Jak ostatnio podpisałem extension z LeBronem to potem nie dostałem żadnych payctutów na FA mimo takiego extension, więc tym razem nie będę frajerem i najpierw poczekam do rozstrzygnięć 3 tury FA, bo nie dam się Wam znów dymać na zasadzie "płać najwyższe możliwe maxy 39latkom, ale my i tak w zamian wyślemy przykładowego Walla do tankera z Bulls" Jakie dymać? To co, plebs ma placic, Maxy, jak w realu, a Lakers na specjalnych zasadach? To wpiszmy to w regulamin i będzie chociaż czarno na białym. I po raz 55 Bulls są w tym sezonie contenderem, a Ty nie dajesz S5, twierdząc, że to nieistotne, po czym kilka postów dalej chwalisz sie, że DAR był starterem (w sensie, że był doceniany). Ja dałem Aytonowi maxa jak w realu, chociaż mogłem przyoszczedzic, a Ty mi piszesz o kulturze organizacji LAL, którzy chcą zrobić na kasę czy to rolesa czy superstara. Jak dla mnie możesz mu w ogóle nie składać propozycji extension. Mam tylko nadzieję, że głosujący odpowiednio to ocenią, a LBJ nie będzie najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi. 2 minuty temu, january napisał: Yup, siedzi i rekrutuje. I kogo zrekrutowal w tym sezonie? Bo KL i PG np Walla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) 11 minut temu, Qcin_69 napisał: czyli od rekrutacji na FA jest zależne czy GOAT dostanie kontrakt jaki chce? Nie, już poszła oferta extension. Ale jak zostanę znów wyruchany jak w offseason 2020 to się naprawdę wkurwię Inna sprawa jest taka, że prędzej czy później zbankrutuję, więc ktoś z big3 poleci prędzej czy później w wymianie ;/ 10 minut temu, Pablo81 napisał: Jakie dymać? To co, plebs ma placic, Maxy, jak w realu, a Lakers na specjalnych zasadach? Plebs ma nie zajmować 2x15 miejsca w konferencji z rzędu jako ohydny tanker i nagle liczyć, że wygra walkę minimum vs minimum z moimi Lakers, którzy właśnie zgwałcili ligę w zeszłym sezonie, tylko tyle mi wystarczy 10 minut temu, Pablo81 napisał: I kogo zrekrutowal w tym sezonie? Bo KL i PG np Walla. Ani nie porównuj się do kultury RL Clippers (to było pierwsze słowo Walla czemu przyszedł - "culture"), bo masz ją na poziomie zerowym, ani nie porównuj RL Lakers nie wchodzących do play-in do mojego superteamu, miażdżącego rok temu ligę. Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez january Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 5 minut temu, january napisał: Nie, już poszła oferta extension. Ale jak zostanę znów wyruchany jak w offseason 2020 to się naprawdę wkurwię Inna sprawa jest taka, że prędzej czy później zbankrutuję, więc ktoś z big3 poleci prędzej czy później w wymianie ;/ jeśli każdy inny gracz będzie grać za minimum to nie zbankrutujesz przecież - raczej taki skład big3 + 10x vet za minimum rok rocznie powinien robić te 1/2 rundę easy. Chyba, ze… nie no to głupie, ale… chyba ze.. bedzie dla Ciebie wygodniej oddać kogoś z tej trójki za assety, niż łowić graczy na FA.. no ale nie, to nie wydaje się racjonalne z punktu widzenia kultury organizacji Lakers bo przecież 7 godzin temu, january napisał: Że co? Nikt tu nie ma takiej kultury organizacji jak Lakers 3. Zero handlu SS typu George czy Harden czy Lillard wiec jak to będzie January, jeśli będziesz mógł uniknąć bankructwa oddając większość graczy spoza big3 i podpisujac resztę za minimum, to się na to zdecydujesz? czy jednak oddasz kogoś z big3, bo ważniejszy będzie zespół? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 854 Napisano 17 Sierpnia 2022 10 minut temu, january napisał: więc ktoś z big3 poleci prędzej czy później w wymianie ;/ Jeszcze nie tak dawno pisałeś, że 4 maxy to trudne, ale nie niemożliwe. Tak jak @Pablo81 napisał, Lakers mają inny regulamin czy jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, LAF napisał: Jeszcze nie tak dawno pisałeś, że 4 maxy to trudne, ale nie niemożliwe. Tak jak @Pablo81 napisał, Lakers mają inny regulamin czy jak ? Primo, są różne maxy. Te moje są "troszkę" wyższe. Secundo - nie musiałeś oddawać PG13, przecież o tym była dyskusja (Middleton to praktycznie ten sam kontrakt), więc nie ściemniaj, bo oddania Aytona nikt się nie czepia. Tertio jest różny timing bycia w taxach. 7 minut temu, Qcin_69 napisał: wiec jak to będzie January, jeśli będziesz mógł uniknąć bankructwa oddając większość graczy spoza big3 i podpisujac resztę za minimum, to się na to zdecydujesz? czy jednak oddasz kogoś z big3, bo ważniejszy będzie zespół? Nie oddam nikogo z mojego big3 dopóki nie zbankrutuję, oby jak najdłużej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 2 minuty temu, january napisał: Primo, są różne maxy. Te moje są "troszkę" wyższe. Secundo - nie musiałeś oddawać PG13, przecież o tym była dyskusja (Middleton to praktycznie ten sam kontrakt), więc nie ściemniaj, bo oddania Aytona nikt się nie czepia. Tertio jest różny timing bycia w taxach. nie zmieniaj tematu January, poza tym to ja z Maciem oddawalismy Georga a nie Laf, wiec tez nie twórz alternatywnej historii begm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, Qcin_69 napisał: nie zmieniaj tematu January, poza tym to ja z Maciem oddawalismy Georga a nie Laf, wiec tez nie twórz alternatywnej historii begm Nie zmieniam przecież. A poza tym team przejmuje się z "dobrodziejstwem inwentarza" - w tym szmaciarstwa poprzednich GMów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 3 minuty temu, january napisał: Nie oddam nikogo z mojego big3 dopóki nie zbankrutuję, oby jak najdłużej dalej nie odpowiedziałeś na pytanie. Lakers bankrutują i maja 2 opcje by się dźwignąć: 1)oddanie kogoś z big3 2) oddanie kontraktów powyżej minimum i podpisanie graczy za minimum jak zachowa się GM Lakers? Teraz, january napisał: Nie zmieniam przecież. A poza tym team przejmuje się z "dobrodziejstwem inwentarza" - w tym szmaciarstwa poprzednich GMów czyli jak przejmę Orlando to będę miał +5 do kultury organizacji i głosowań? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 4 minuty temu, Qcin_69 napisał: jak zachowa się GM Lakers? Czy jak napiszę, że bramka nr 2 to będziesz optował w każdym głosowaniu FA za Lakers? 6 minut temu, Qcin_69 napisał: czyli jak przejmę Orlando to będę miał +5 do kultury organizacji i głosowań? Orlando miało akurat -5, więc wątpię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, january napisał: Czy jak napiszę, że bramka nr 2 to będziesz optował w każdym głosowaniu FA za Lakers? widzę sprawdzona taktyka, zamiast odpowiadać jak się myśli to się sonduje co myślą inni ja czekam na Twoja deklaracje w tym aspekcie, myśle ze wiele osób to interesuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9015 Napisano 17 Sierpnia 2022 Teraz, Qcin_69 napisał: widzę sprawdzona taktyka, zamiast odpowiadać jak się myśli to się sonduje co myślą inni ja czekam na Twoja deklaracje w tym aspekcie, myśle ze wiele osób to interesuje A ja czekam na Twoją odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4121 Napisano 17 Sierpnia 2022 2 minuty temu, january napisał: Czy jak napiszę, że bramka nr 2 to będziesz optował w każdym głosowaniu FA za Lakers? Orlando miało akurat -5, więc wątpię Orlando ze składem węgla i papy zagrało w finałach konferencji, wiec nie powiedziałbym żeby byli jakoś prześladowani podczas głosowań Teraz, january napisał: A ja czekam na Twoją odpowiedź moje pytanie było pierwsze unikasz odpowiedzi, czy aby gracze Lakers nie czuja teraz odrobiny niepewności? Wazne w kontekście wszystkich extension które będziesz proponował. Po co przykładowy Claxton miałby takie podpisywać skoro w przypadku bankructwa leci jako pierwszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RonnieArtestics 3286 Napisano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) @january ja wiem ze w realu o to ciężko, no bo ciężko o dobrego gma który zrobi nagle progres z 8-74 czy 10-72 na skład na contendera jakims dealem po gwiazdy, ale fakt ze pablo to zrobił to chyba powinno świadczyć dobrze o ich organizacji. Poszedł all in nie wiedząc czy George i Ayton przedłużą ale już mu się udało ich do tego namówić płacąc im tyle ile inni nie mogli. wiec nie gadaj o braku kultury organizacji w momencie gdy gość zrobił w pol roku team z potencjałem na finały przy zdrowiu kluczowych zawodnikow z poziomu 8-74. nie chce mi się sprawdzać bo mam wakacje jakie bilansu miały te drużyny o których zaraz napisze, na pewno nie wzorowały dna tak jak nasi bulls, ale tez nie były to jakieś super zespoły. Ale pamietam jedno. Kiedy rayray i kg zrobili team up z pierce w celtics to vetsi tam chętnie podpisywali. kiedy lebron i Bosh zrobili team Up z wade w Heat to vetsi tam chętnie podpisywali. kiedy durant i irving zrobili team up w nets to vetsi tam chętnie podpisywali. Wg mnie akurat w tym przypadku jakiś veteran ma w dziurce od ch*ja bilans Bulls w ostatnich 2-3 latach jesli widzi ze Ayton, George i Kawhi tam są już zaklepani, w dodatku na bardzo dlugi okres. Czy presti jest hejtowany w środowisku NBA za bezczelny tank? Mysle ze jakby wcisnął button podczas trade deadline w 2023 i opylil wszystkie picki co nazbierał za jakieś trio typu Lillard-Middleton-Embiid ( wstaw dowolnych dwóch superstarów i borderline allstara jak ci trzej ci się nie podobają) to sam byś go propsowal i pisał ze to wielki gm w dziale NBA. I wtedy veterani tez by chętnie tam pograli i podpisywali podczas FA23. Takie moje zdanie. Ponadto ja to co pisze, Pisze jako osoba która zazwyczaj mocno nie trawi wypowiedzi pablo81 i uważała go do tej pory za jednego z gorszych gm-ów w naszej grze. Ale tego jak wyszedł z tankowania może mu każdy z dolnej czesci tabelki serio pozazdrościć, nie dość ze ma big3 to jeszcze bardzo młodych Mitchella i Keldona z potencjałem. Puszczenia Daviona za tego patusa (ktoremu złoże ofertę ROOM MLE!) to bede serio mega żałował w przyszłości. ogolnie @Pablo81 uzbierał 2 z 10 moich ulubionych graczy (George, Ayton) i 2 z 5 ulubionych młodych graczy (Davion, Keldon) wiec dopoki się nie spotkamy w PO to będę mu musiał kibicować chyba. Tylko nie dokładaj do składu żadnych Niemców Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez RonnieArtestics Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach