fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 to Twohe zdanie nie poparte. Józef Flawiusz pozdrawia Mógłbyś rozwinąć swoją myśl, bo jej zwyczajnie nie rozumiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 jest różnie nazywany i ma różne działania, źródła historyczne także są spisywane po czasie a przy historiografii rzymskiej z przełomu wieku to dość podejrzane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 jest różnie nazywany i ma różne działania, źródła historyczne także są spisywane po czasie a przy historiografii rzymskiej z przełomu wieku to dość podejrzane. Minęło 2000 lat i oficjalne stanowisko nauki jest takie, jak napisałem. " źródła historyczne także są spisywane po czasie...to dość podejrzane" Zatkało mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 (edytowane) zbyt emocjonalny jesteś przeczytaj sobie podstawowy warsztat historyka Edytowane 30 Września 2016 przez Koelner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 zbyt emocjonalny jesteś przeczytaj sobie podstawowy warsztat historyka Ja nie jestem emocjonalny. Świat nauki stwierdził, że Jezus ze źródeł historycznych i z Biblii to ta sama osoba. Jeżeli coś się zmieniło, chętnie poznam źródła. Jeżeli pojawiły się jakieś nowe dowody, to też chętnie je poznam, tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 Ja nie jestem emocjonalny. Świat nauki stwierdził, że Jezus ze źródeł historycznych i z Biblii to ta sama osoba. Jeżeli coś się zmieniło, chętnie poznam źródła. Jeżeli pojawiły się jakieś nowe dowody, to też chętnie je poznam, tyle dobra bo się nie dogadamy. Czy uważasz zmartwychwstanie za fakt historyczny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 dobra bo się nie dogadamy. Czy uważasz zmartwychwstanie za fakt historyczny? Jak rozumiesz fakt historyczny? Jako coś, co wydarzyło się naprawdę? Wierzę, że to się wydarzyło. Wiem, że nauka nigdy tego nie potwierdzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 Jak rozumiesz fakt historyczny? Jako coś, co wydarzyło się naprawdę? Wierzę, że to się wydarzyło. Wiem, że nauka nigdy tego nie potwierdzi. jak można łączyć wiare z faktem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 jak można łączyć wiare z faktem? Nie rozumiem pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 Nie rozumiem pytania. zadałeś pytanie o fakt historyczny a ja zapytałem co ma piernik do wiatrka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 zadałeś pytanie o fakt historyczny a ja zapytałem co ma piernik do wiatrka? Nie wiem, jak definiujesz fakt historyczny. Zdefiniuj co to fakt historyczny, to odpowiem na pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 Nie wiem, jak definiujesz fakt historyczny. Zdefiniuj co to fakt historyczny, to odpowiem na pytanie książkowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10392 Napisano 30 Września 2016 książkowo Czy ta książkowa definicja to: "coś, co wydarzyło się naprawdę"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6583 Napisano 30 Września 2016 Czy ta książkowa definicja to: "coś, co wydarzyło się naprawdę"? Czy ta książkowa definicja to: "coś, co wydarzyło się naprawdę"?nudzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TuPalnik 1759 Napisano 3 Października 2016 Troche śmiech trochę prawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TuPalnik 1759 Napisano 4 Grudnia 2016 Prawda po latach wychodzi na jaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach