Skocz do zawartości
Szulim

beGM - RS 2022/2023 [ Opisy po T1 ]

Rekomendowane odpowiedzi

Minnesota Timberwolves

Taktyka :

Na wstępie zaznaczam, gracze inni niż moi występujących na poniższych filmikach to przypadek. Zdając sobie sprawę z problemów jakie mam w tym trymestrze postaram się nadrobić braki kadrowe na innym polu więc pokazuje jak będzie mój zespół funkcjonował w tym okresie tak aby uwidocznić mocne strony drużyny i ukryć te słabe.

Jalen to czołowy spot up shooter w lidze ( 40 % FG w takich akcjach ), Green jest niezły w ścięciu pod kosz oraz u mnie funkcjonuje jako streetch five. Devin i Jayson w momencie kiedy na boisku będzie Blake będą korzystać z jego zasłon aby przebijać się pod kosz. Będę grał akcję p&r z Blake'm  w taki oto sposób : 

Do tego tak będę wyciągał centrów spod kosza aby zrobić miejsca na wjazdy :

Czasami też będę robił iso z dala od kosza oraz korzystał z zasłon aby wejść pod kosz. Pokazana jest również jedno super ścięcie Jaysona :

Nix będzie głównie na obwodzie stał gdy będzie podwojenie na wchodzących Devina lub Jaysona wtedy rozrzucona piłka po obwodzie trafi w jego ręce. Nie jest super strzelcem, ale może tą jedną czy dwie by trafił. On/Off + 7,1

Poniżej mamy pokazane jak Jayson broni gdy jest wysoko, natomiast druga akcja ukazuje, że czasami będę próbował wymusić stratę na PG aby wyjść z kontrą :

Dosyć istotną postacią w ataku będzie Moore. Moore będzie targetował słabo broniących graczy obwodowych u rywali a następstwa tego będą takie : 

a ) Devin i Jayson lekko odsapną stojąc z boku

b ) Moore w ataku na ten moment dysponuje bardzo dobrymi wjazdami pod kosz więc korzystam z tego

c ) dobrze wykonuje FT a pewnie będzie łapać faule a co za tym idzie kolejne sekundy odpoczynku dla Devina i Jaysona i punkty z linii rzutów wolnych.

Moore w obronie daję radę i niech Was nie zmylą jego statystyki obronne bo on dosyć często pilnuje gwiazdy przeciwników i nawet mu to wychodzi jak na rookie.

Staram się ukryć Nixa oraz parę pod koszowych w obronie dlatego często będę robił trapy takie jak te poniżej :

Jeżeli przeciwnik będzie dysponował centrem z prawdziwego zdarzenia to będę tak go bronił :

Sporadycznie jakieś dalsze iso od kosza. Coś w tym stylu.

Bedę się starał udzielać pomocy gdy center przeciwników będzie szykował się do akcji na low -post :

Jeżeli chodzi o akcje p&r to nawet dysponując Griffinem da się je obronić. Patrzyłem w intrenecie są różne zagrywki w zależności od tego kto biega po drugiej stronie i będę się starał dopasowywać je do przeciwnika także nie jestem w stanie podać konkretnie, której bo przeciwnik nie jest ten sam i jest trudniej zgadnąć lineupy u rywali.

TERMINARZ

Kolejnym elementem opisu aby zyskać parę W będzie pokazane kogo brakuje u przeciwników gdy mierzą się ze mną oraz jak rotuje aby później nie padły argumenty , że Jayson i Devin grają bez przerwy oraz , że nie mam kogo wystawić. Skoro inni korzystają z moich absencji to Ja po korzystam z innych.

1 Kolejka

PG : Booker 36 / Wigginton 12

SG : Jalen 32 / Moore 16

SF : Jayson 36 / Moore 12

PF : Green 30 / Johnson 18

C  : Griffin 30 / Kabengele 18

Połowa mojego rosteru jest out w meczu otwarcia. Niby mecz otwarcia u siebie to zawsze jakiś atut, ale nie tym razem. Musze jakoś załatać braki więc nie ma baty abym cały mecz grał w 6 i orał swoich all-starów nie wiadomo jak. Podejrzewam, że blow outu by nie było, ale pewnie okolice -10. Warto odnotować debiut Moore'a przed własną publicznością.

2 Kolejka

PG : Booker 36 / Wigginton 12

SG : Jalen 32 / Moore 16

SF : Jayson 36 / Moore 12

PF : Green 30 / Johnson 18

C  :  Griffin 30 / Kabengele 18

Tak jak Szulim napisał w hot take'u. Jego drużyna okazała by się mocniejsza.

3 Kolejka

PG : Nix 30 / Wigginton 18

SG : Booker 36 / Moore 12

SF : Jalen 32 / Moore 16

PF : Jayson 36 / Johnson 12

C  : Green 30 / Griffin 18

Do rotacji wraca Nix co powoduje lekkie rozszerzenie rotacyjne na pozycji PG. U przeciwników jest ogromne osłabienie w postaci braku SGA i to może powodować wyrównany pojedynek. Tutaj ciężko jest jednoznacznie wytypować która drużyna zdobyła by więcej punktów więc najlepiej będzie jak każdy odpowie sam sobie biorąc pod uwagę, że z SGA raczej było by wiadome jak by to się potoczyło.

4 Kolejka

Spurs mają swoje problemy kadrowe bo dosyć mocno dla ich ofensywny odczuwalny będzie brak Roziera, Jalena Williamsa oraz grają znowu na wyjeździe. Uważam, że ten brak Roziera będzie główną przyczyną porażki Spurs w tym meczu.

5 Kolejka

Znowu ze Spurs. W tym meczu podejrzewam, że podrażnieni gracze Spurs będą żądni rewanżu więc Spurs go wezmą.

6 Kolejka

PG : Booker 36 / Nix 12

SG : Moore 40 / Booker 8

SF : Jalen 40 / Jayson 8

PF : Jayson 38 / Green 10

C :  Green 24 / Griffin 24

GP II oraz Alec Burks injury a Jared jest poza ligą.KZ Okpala wypadł z rotacji swojego zespołu.  Warto odnotować debiut Moore'a w starting five. Lakers minimalnie lepsi.

7 Kolejka

PG : Booker 29 / Nix 19

SG : Moore 20 / Nix 12 / Wigginton 16

SF : Jalen 20 / Moore 10 / Johnson 18

PF : Jayson 28 / Johnson 20

C : Green 20 / Griffin 18 / Kabengele 10

3 mecz ze Spurs. Podejrzewam, że przegrany w końcówce na wskutek zmęczenia po meczu z Lakers. Daje trochę odpocząć swoim podstawowym zawodnikom.

8 Kolejka

PG : Booker 8 / Nix 30 / Wigginton 10

SG : Moore 20 / Booker 28

SF : Jalen 34 / Moore 14

Mecz z Phoenix jakoby rewanż za I rundę i tutaj myślę, że było by bardzo wyrównany mecz bo posiadają tylko 4 graczy, którzy mają jakieś pojęcie o koszykówce. Do dodatkowo w ilości All-Starów jest 2:0 dla mnie i to może być decyduje jak dla mnie i mogę tutaj przypisać sobie W

9 Kolejka

Mecz z Milwaukee Bucks, którzy posiadają alfabet. Buddy Hield notuje występy niczego sobie. Mają dobrych rzemieślników w postaci Gabe Vincent czy Will Barton. Uważam, że Milwaukee to weźmie przy kosmicznym występie Greka.

10 Kolejka

Mecz z Houston z tercetem Beal-Brown-Bam, nie ma sensu się rozpisywać bo wiadomo, jak to by się skończyło.

11 Kolejka

Jordana Poole’a trudno by było zatrzymać, ale resztę już tak.

12 Kolejka

Mecz z Phoenix. Nie zagra Jaren Jackson Jr, Lonzo , JaMychal Green, Daniel Theis, Ty Jerome.

Matisse Thybulle to 2,4 PPG.

Jedynymi graczami , którzy są zdolni coś zagrać to Desmond Bane, Tobias Harris i Jalen Smith. Także raczej pewne W

13 Kolejka

Mecz z Memphis. Memphis bez Gordona Haywarda, Bruno Fernando, Jae'Sean Tate. Spore osłabienie w tym meczu. Podejrzewam, że byłby to wyrównany mecz także tutaj 50/50. Z racji, że jest mecz na wyjeździe bierze to Memphis.

14 Kolejka

PG : LaMelo 30 / Nix 18

C : Green 30 / Griffin 18             

LaMelo is back. Podobnie jak w realu wraca na limitowanych minutach. Niby głębia u rywala jest, ale nie zagra Cameron Johnson, jednak pierwszy mecz mojego trio więc nie powinno się skończyć inaczej jak W.

15 Kolejka

PG : LaMelo 36 / Nix 12

SG : Booker 36 / Nix 12

PF : Jayson 36 / Moore 12

C : Green 30 / Griffin 18

W swoim opisie Alonzo daje W więc nie pozostaje mi nic innego jak się z nim zgodzić.

16 Kolejka

PG : LaMelo 36 / Nix 12

C : Green 5 / Griffin 43 

Mecz z Philadelphia 76ers. Co prawda w tym meczu pod koniec urazu doznaje LaMelo, jednakże w realu zagrał 35 minut i u mnie tak samo. Do tego wypada nieoczekiwanie Green. Joel szaleje na drugim biegunie jest Klay. Irving u nas pewnie też by chlapnął głupotę więc nie gra. Keon Johnson, Chris Duarte, Tyrese Maxey nie grają.

Terry Taylor gra ogony. Jak Griffin radził sobie z Joelem to już widzieliśmy w meczu otwarcia tyle tylko wtedy mieliśmy tam parę minut tutaj z racji wypadnięcia Greena aż 43. Z Greenem byłby W , tak to 50/50.

17 Kolejka

PG : Booker 8 / Nix 40

C  : Griffin 31 / Kabengele 12

Pojedynek Jayson vs Doncic. Słoweniec pewnie musiał uznać wyższość Amerykanina w indywidualnym pojedynku jednakże w zespołowym okazał się lepszy.

18 Kolejka

Mecz z Indianą w której nie gra CP3. Ciężko wytypować tak naprawdę kto by przegrał. Z jednej strony ciężko było by kryć Nurkicia pod koszem z drugiej nie widzę obrońców na Devina i Jaysona. Takie 50/50

19 Kolejka

Blake Griffin miażdży tankerów i tutaj pewnie też by tak było. Luke Kennard, pauzuje.

Theo Pinson, Cody Zeller, Mychal Mulder - ich nie ma w lidze nawet.

Moses Brown, David Duke Jr., Ron Harper Jr. - są słabi

Jock Landale nawet nie podnosi się z ławki w realu chyba, że w ostateczności. Spokojny W

20 Kolejka

PG : Nix 40 / Wigginton 8

SF : Moore 28 / Johnson 20

PF : Jalen 32 / Griffin 18

C : Griffin 20 / Kabengele 28

Olbrzymia strata w postaci braku Jaysona.

Brandon Ingram, Bojan Bogdanović, Cole Anthony, Blake Wesley pauzują.

Mark Williams, Montrezl Harrell nie zachwycają czyli mamy pojedynek Devin vs Zach. Czy Devin sam pociągnie zespół ? Niestety nie.

21 Kolejka

PG : Booker 36 / Nix 12

SG : Middleton 26 / Moore 22

SF : Jalen 28 / Johnson 20

PF : Moore 14 / Jayson 28 / Johnson 6

C  : Jayson 4 / Griffin 30 / Kabengele 14

Wraca Jayson, który pauzował oraz Middleton na limitowanych. Jest to mecz z tankerem. Lekki eksperyment w tym meczu i Jayson ląduje na pozycji C i tego przeciwnik się na pewno nie spodziewał. Jayson trochę pogrywał w Bostonie na C więc to nie jest wyssane z palca. Większa ilość minut rezerwowych z racji tego, że pewnie by się rozstrzygnął wcześniej. Pewny W

22 Kolejka

Middleton pauzuje choć tutaj tworzy nam lekki dysonans. W realu pauzuję bo mecz jest grany zaraz po poprzednim a tutaj było by kilka dni przerwy, ale cóż niech tak będzie. Michael Porter Jr. , Gordon Hayward, Jae'Sean Tate pauzują. Podobnie jak poprzednie starcie 50/50 więc dla równowagi daje W bo gram u siebie.

23 Kolejka

PG : Booker 22 / Nix 26

SG : Middleton 26 / Booker 14 / Moore 8

PF : Moore 16 / Jayson 32

C  : Jayson 4 / Griffin 34 / Kabengele 10

Znowu Jayson na C co było przećwiczone z tankerem. Norman Powell, Cody Martin oni wypadają. Ciężko wskazać , Ja obstawiam, że moja drużyna była by lepsza.

24 Kolejka

PG : Booker 30 / Nix 18

SG : Middleton 26 / Booker 8 / Moore 14

PF : Jayson 36 / Green 12

C  : Griffin 30 / Green 18

Mecz z Indianą. Wraca do Indiany CP3, ale umówmy się w jakiej był dyspozycji pod koniec trymestru oraz Justin, jednak wypada Niang. Wtedy było 50/50 teraz uważam, że by był W ponieważ u mnie biega Middleton oraz następuje powrót Greena, który pauzował ostatnio. Do tego gram u siebie 3x z rzędu a Indiana 5x z rzędu na wyjeździe. W4

25 Kolejka

PG : Booker 34 / Nix 14

SG : Middleton 30 / Booker 4 / Moore 14

Mecz z Utah Jazz. Middleton pierwszy mecz na nielimitowanych minutach. Jonathan Isaac, Robin Lopez,  pauzują

Tyty Washington Jr., Avery Bradley nie występują na parkiecie. Myślę, że kolejny W i mamy W5.

26 Kolejka

PG : Booker 34 / Nix 14

SG : Middleton 26 / Booker 4 / Moore 18

Mecz z tankerem czyli W.

27 Kolejka

PG : Middleton 28  / Nix 20

SG : Moore 36 / Middleton 12

SF : Jalen 36 / Johnson 12

Nie gra Devin, ale to kolejny mecz z tankerem. Kemba Walker zagrał tylko jeden mecz także raczej nic nie zmieni jego powrót. Chet Holmgren, Jalen Suggs, Obi Toppin. Także pełna kontrola w tym meczu. W7

28 Kolejka

PG : LaMelo 34  / Nix 14

SG : Middleton 30 / Moore 18

PF : Jayson 36 /  Green 12

Andrew Wiggins, Jeremiah Robinson-Earl, Cade Cunnigham, Dewayne Dedmon, Javonte Green out więc spore osłabienie LAC. U mnie wraca LaMelo i mam 3 z 4 All-Starów. Wydaje mi się, że to biorę. W8

BILANS : Patrząc surowo to pewnie zamiast 8-0 było by pewnie 4-4 i gdzieś tam z 6 W powinienem uciułać więc 10-18 było by sprawiedliwe chociaż optymistycznie to 14-14.

Parę słów na koniec :

Moore nie gra nie to, że jest słaby a po prostu panuje tam bajzel. Ogólnie tam rookie mają ciężko i nie chodzi tylko o Moore'a , ale również Minnott powinien więcej dostawać minut na parkiecie. Dostaliśmy małą próbkę z tego co zagrał i na podstawie tej próbki dostaje role u mnie. Czyli wjazdy i lock down D

Jedyna statystyka , która oddaje formę Jeffa Greena to ta poniżej :

jg.thumb.png.b53754c55d02cca615f7df201fb7e5f5.png

I na koniec pragnę tutaj wyciągnąć pewną sytuacje. Kevin Durant gdy grał z RW a ten wypadł na dużą ilość spotkań to zrobił 24 - 11 mając totalne gówno obok siebie. Warto wziąć to pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New Orleans Pelicans

Od odejścia Anthony Davisa minęły trzy sezony i w tym czasie dumne Pels, ani razu nie dobiło do trzydziestu zwycięstw. Największą gwiazdą pozostawał John Wall, który więcej czasu spędzał na rehabilitacji niż grał. Lato 2022 to jednak nowa nadzieja, sprzedaż karnetów ruszyła pełną parą, a wszystko za sprawą sprowadzeniem dwóch wielkich nazwisk. James Harden i Domantas Sabonis. Choć w przypadku Jamesa Hardena, gdzieś unosił się cień historii wcześniej wspomnianego Walla, a spora część mediów twierdziła, że James jako koszykarz jest skończony. GM Pels znany prywatnie jednak z uwielbienia byłej gwiazdy Houston Rockets nie miał wątpliwości, że on ma jeszcze wystarczająco paliwa w baku, by jako superstar odzyskać blask drużynie z Nowego Orleanu. Pomóc miał też w tym wchodzący w prime Domantas Sabonis. gdzie GM Camby nie pomny szyderstw oponentów twierdził, że Litwin to w nadchodzącym sezonie TOP20 ligi.

Rotacja:

Edmond Sumner - Aaron Holiday - JD Davison

James Harden - Josh Richardson - Moses Moody

Josh Green - Isaac Okoro - Sterling Brown

Chimezie Metu - Dario Saric - Karlo Matkovic

Domantas Sabonis - Hassan Whiteside - James Wiseman

Absencje:

James Harden - 14

Edmond Sumner - 1

Josh Richardson - 7

Josh Green - 3

Dario Saric - 1

Nie było tego dużo, ale wiadomo że kontuzja James Hardena na połowę trymestru jest tutaj kluczowa dla odbioru zespołu, bo wiadomo że Harden + Sabonis to są dwa główne koła zamachowe tej drużyny.

W pełnej kadrze zespół jest bardzo fajnie zbalansowany. Harden i Sabonis to absolutna ligowa topka pod względem budowania ofensywy, by obaj mogli wykorzystać swój potencjał starałbym się, by kosztem wspólnych minut ciągnęli dwa oddzielne unity. Sabonis miałby wsparcie solidnego secondary ball handlera Josha Richardsona, Harden miałby trudniejsze zadanie, bo grałby tutaj rolę ofensywnego alpha doga z wsparciem dobrych 3&D czyli powtórka tego co miał w Rockets.

Edmond Sumner

Powrót mojego syna do drużyny to chyba jedna z najpiękniejszych historii tego sezonu. Wybrany w pierwszym sezonie gry w drugiej rundzie draftu, mimo licznych kontuzji nigdy w Niego nie zwątpiłem. Kiedy Indiana Pacers, gdzie w pewnym momencie przebił się do roli startera doznał paskudnej kontuzji mu podziękowała, niektórzy twierdzili, że to koniec jego kariery na parkietach NBA. Kiedy tylko padła informacja, że Brooklyn Nets oferują mu niegwarantowany kontrakt w RL NBA, ja od razu zanotowałem to w notesie i nie czekając na dalsze losy zaoferowałem mu w pełni gwarantowany kontrakt. I był to strzał w 10, bo Sumner wrócił do ligi jakby bez przerwy. Zupełnie wygryzł z rotacji doświadczonego Patty Millsa, już po trzecim meczu lider drużyny Kevin Durant w pomeczowym wywiadzie powiedział, że "kocha minuty Edka Sumnera". I ciężko się dziwić, bo Sumner to energia, świetna obrona i mocne penetracje ze skutecznością 62% pod obręczą. Trochę fałszywy PG, bo kiepsko kreuje, słabo rzuca. Bardzo porównywalny gracz do Marcusa Smarta. Kiedy w legendarnym meczu z Indianą Pacers nie zagrało ośmiu najlepszych graczy Nets, Sumner który w tym sezonie, nie raz był starterem ( nawet kiedy w rotacji był Ben Simmons! ) był liderem drużyny. 

7,8 pkt - 46,2 FG% - 28,6 3FG% - 91,5 FT% - w niecałe 16 minut na mecz. U mnie grałby koło 30.

Aaron Holiday

Kolejny powrót do drużyny. Kiedy Szulim za jego przyjęcie niskiego kontraktu był skory dopłacić dwoma 2nd rounderami wiedziałem, że dogadanie się między Nami będzie kwestią czasu, a jeszcze udało się podbić cenę. Trochę czasu już minęło jak Larry Bird krzyczał, że Aaron Holiday to przyszły all-star, a i ja długo wierzyłem, że może podążyć drogą swojego starszego brata Jrue. Chociaż nie ma tak imponujących warunków to potrafi świetnie bronić, a w to dodatku wydawało się, że ma dużo większy potencjał ofensywny. W Pacers potrafił grać bardzo dobrze z piłką jak i bez Niej. Latem zainwestowali w Niego Hawks, a że w międzyczasie spadła informacja o kontuzji Bogdanovica, Aaron miał dostać rolę trzeciego guarda w rotacji po Trae Young i Dejounte Murray. To mógł być przełomowy moment jego kariery, ale szansy nie wykorzystał. Zdarzały się widowiskowe bloki jak ten na wyższym o 9 cali, mistrzu wsadów Obi Toppinie, ale ogólnie względem oczekiwań jego gra to trochę rozczarowanie. Dobra trójka i dobra obrona jednak na plus. Solidny backup.

4,7 pkt - 40,8 FG% - 40,3 3FG% - W 17,8 minut na mecz

James Harden

Harden to już nie jest zawodnik, który będzie bił się o MVP, ale wciąż daje impact gracza z TOP20 ligi. Zawodnik, który w pojedynkę poprowadzić może ofensywę jako scorer i playmaker. Drugi najlepszy asystent ligi, wciąż top jeśli chodzi o wymuszenia fauli i wędrówki na linię. Trochę boxscore ucina mu Embiid, u mnie miałby większą rolę jako scorer. Pod względem EPM 12 miejsce w lidze. Dać mu tylko zdrowie, a jeszcze zadziwi świat.

22,5 pkt - 9,9 as - 42,0 FG% - 34,2 3FG%

Josh Richardson

Dużo sobie obiecywałem sprowadzając go jako trzeciego wartościowego weterana, by pomógł grać o wynik. Wiadomo było, że grając w tankujących Spurs ciężko będzie pokazać pełny potencjał, dlatego liczę że trafi do zespołu grającego o wynik, bo widać że jego BBIQ i ogólny skillset wciąż czyniłby go wartościową opcją w wielu zespołach. Idealny secondary ball handler, dobry kreator, który grając z ławki, nie będąc PG potrafi rozdać 10 asyst. Do tego dobry obrońca i strzelec na łuku. Nie ma co przywiązywać za dużej wagi do jego statystyk z Spurs. Nawet, kiedy jest zdrowy potrafi przesiedzieć na ławce. Weteran nie jest już w dalekich planach Spurs i pewnie w styczniu zmieni klub, wtedy też będziemy mądrzejsi na temat jego formy i wkładu do drużyny grającej o wynik. U mnie trzecia opcja ofensywna grająca z ławki.

9,9 pkt - 3,1 as - 38,8 FG% - 35,1 3FG%

Moses Moody

Rozczarowanie. Rok temu pokazywał już dużo więcej. Jeden z symbolów fatalnej ławki Warriors. Chwalony za mentality i hard working wydawał się idealnym elementem do organizacji Warriors. Niektórzy cenieni informatorzy z obozu klubu mówili, że wygryzienie Klay Thompsona to może być kwestia czasu... no powiedzmy sobie szczerze, że daleko do tego i klub wypatrywał bardziej powrotu DiVicenzo niż zwiększenia minut Moody kosztem legendy GSW. Może to kwestia fatalnych partnerów, ale po prawdzie to hejt na Niego nie spadł głównie, dlatego że bardziej medialnie było udupiać Wisemana.

4,9 pkt - 42,2 FG% - 37,0 3FG%

Josh Green

Oj tak. Piękny Josh Green to zawodnik, którego wielu fanów Mavs widziałoby z nagrodą MIP. Wulkan energii, doskonały obrońca, niedoceniany kreator potrafiący zadziwić podaniem ala klubowy kolega Luka Doncic i od tego sezonu niesamowity strzelec dystansowy. Przez większość trymestru utrzymywał chore statystyki na łuku w okolicach 50%. Świetnie wychodzi do kontr, ścina i efektem tego 80% skuteczność z pod kosza. Chore statystyki jak na swoją pozycje, dość powiedzieć że lepsze mają tylko Eubanks, Bol Bol i Ayton. A potem już Josh Green. Chyba nie przesadzę, jeśli powiem, że to trzeci najlepszy gracz Dallas Mavericks w tym sezonie. Szkoda, że Kidd przekonywał się do Niego tak wolno zwiększając mu minuty, za długo ufając beznadziejnemu Bullockowi. Szkoda, że pod koniec kontuzja zabiła tego gracza, ale to już problem na drugi trymestr. 

7,0 pkt - 58,3 FG% - 44,4 3FG% - 72 TS% W 20,3 minuty. U mnie grałby koło 30.

Isaac Okoro

Widzicie ten mem z Peterem Parkerem i okularami? To wstawcie tam Thybulle i Okoro. Wyglądają na identyczną historię. Co prawda Okoro wydaje się mieć dużo lepszy rzut, ale ogólnie jego obecność na ofensywną stronę parkietu to dramat. Przed sezonem mówiło się, że wygryzł świetnymi występami w preseason Leverta z pozycji startera. A skończyło się na tym, że w rotacji wyżej był nie tylko Levert, ale i Dean Wade, a po jego kontuzji Lamar Stevens... Okoro to na ten moment Biyombo wśród skrzydłowych. Jego obecność na parkiecie to właściwie zabicie ataku. Szkoda, bo w obronie to materiał na corocznego kandydata do all-def. Gość potrafi zamknąć w ataku największe gwiazdy ligi, elitarny lockdown defender. 

4,3 pkt - 40,4 FG% - 25,5 3FG%

Chimezie Metu

Jak tylko Longer zrzucił jego prawa do wyrównania wjechałem od razu z bezkonkurencyjną ofertą. Metu wydawał mi się idealnym partnerem do Sabonisa jako dobry obrońca, grający nowocześnie w ataku jako świetny dunker finisher, ale mający też solidny rzut. Rok temu grali tak razem i dobrze to wyglądało. Ten sezon jednak tak się ułożył w RL Kings, że Metu z pozycji SF/PF został przesunięty do roli backup centra Litwina, więc niestety nie mogliśmy oglądać ich razem. Jeszcze początkowo Mike Brown sprawdzał czy Holmes się nadaje do grania, albo wartość KZ Okpali jako defensywne wsparcie, ale jak pamiętamy Kings na początku wygrali średnio. Po głowie zamiast jednak tych dwóch koszykarskich śmieci dostał często niesłusznie po głowie Sabonis. Do rotacji wskoczył jednak Metu i było "mame nie teraz, maszyna ruszyła". Kings zaczęli błyszczeć, a Metu był bardzo wartościowym elementem układanki, mimo że pozycja centra nie jest jego optymalna. U mnie grając jako PF byłby jeszcze lepszy. Wsady Metu nieraz znajdywały się w tym sezonie w TOP10 zagrań dnia, przynajmniej jedno nawet wygrało. Jego dunki są efektowne, a tu piłki będzie mu dostarczał James Harden, także liczba efektowych paczek jeszcze wzrośnie. 79% skuteczność z pod kosza to już jak wiecie po wstawce z Josh Greenem poziom absolutnego ligowego topu. New Orleans Pelicans to nowe lob city!

5,9 pkt - 62,0 FG% - Tylko 12,4 minuty na mecz, u mnie dostawałby ponad 30.

Dario Saric

Co prawda nie błyszczał fizycznie na eurobaskecie, ale ciągle miał to coś i wydawało się, że w Suns jego forma będzie szła sukcesywnie w górę po powrocie z kontuzji. Od losu dostawał kolejne prezenty, Jae Crowder odsunięty od drużyny, kontuzja Camerona Johnsona. Wydawało się, że Saric jeśli nie jako starter to przynajmniej będzie pełnił rolę wartościowego backupa. Tymczasem zdecydowaną większość sezonu spędza po za rotacją. Do protokołu meczowego z kontuzjami wpisany został tylko raz. Na dzisiaj Saric wygląda jak koszykarski emeryt. U mnie niestety musi grać, bo pozycja PF jest kiepsko obsadzona. Chyba jedyny zawodnik o którym nie da się powiedzieć absolutnie nic dobrego. Nawet Wiseman wnosi więcej.

3,7 pkt - 36,2 FG% - 33,3 3FG%

Domantas Sabonis

Haters gonna hate. @Qcin_69 rogaczu, pokłoń się nowemu królowi. Mógłbym tak napinać się długo, ale powiedzmy sobie szczerze mam powody. Sabonis swoją grą i impactem przewyższył nowe moje wydawało się marzenia do do jego gry. Gość wszedł na absolutny koszykarski TOP, gdzieniegdzie impactem wymieniany jako MVP 2-3 szeregu. Wiadomo, że nie wygra, bo jego boxscore nie jest oparty o scoring, ale jego gra to marzenie. Porównania do Jokica to już standard, ale chyba nie dziwi to nikogo. Center, który co i raz notuje triple-double nie w oparciu o bloki, ale o asysty. Groźny w każdej strefie, pod koszem, mid range, za trzy, wszędzie świetne statystyki. Nieupilnowania dla najlepszych ligowych obrońców. I wreszcie ta obrona. Tak długo wymieniana jako jego pięta achillesowa. Wciąż przydałby mu się prawdziwy silny skrzydłowy, który wzmocniłby obronę, ale na dzisiaj to on jest NAJLEPSZYM obrońcą Kings w strefie podkoszowej łatając często dziury po Barnesach i Murrayach ligi.

17,0 pkt - 11,3 zb - 6,5 as - 60,0 FG% - 37,9 3FG% - 68 TS%

James Wiseman

Spuśćmy zasłonę milczenia na to co sobą prezentuje Wiseman. W Obronie to istny koszmar.

Whiteside jest po za ligą, ale myślę że nauczeni casusem Biyombo zgodzicie się, że niewiele to znaczy. Każdy wie co sobą prezentuje Hassan, a ubiegły sezon w Jazz miał bardzo dobry. Sterling Brown to też ceniony vet, dobry 3&D, który po 14 stycznia na pewno wróci do ligi, bo już podpisał kontrakt przygotowawczy w G-League.

Plusy:

- MVP forma Domantasa Sabonisa i świetny James Harden. Dwóch świetnych ofensywnych franchise playerów powodujących, że mam topowy atak ligi, który pozwala mi utrzymać przy zejściu jednego z Nich na ławkę.

- Dobre dopasowanie teamu. Kilku świetnie dopasowanych rolesów do zespołu w bardzo dobrej formie maskujących słabości liderów.

- Mała ilość kontuzji

- Elitarni finisherzy w rotacji jak Metu czy Josh Green przy dwóch elitarnych kreatorach.. 

- Wszyscy po za Whiteside rzucają za trzy. Połowa z Nich na poziomie powyżej średniej ligowej.

Minusy:

- Kontuzja Hardena, mocno osłabi siłę drużyny.

- Rezerwowy frontcourt to krzycząca bieda.

- Mocno podejrzana trzecia opcja ofensywna i siłą rzeczy fire power z ławki.

Podsumowanie:

Początkowo planowałem dać sobie 13-15, ale biorąc pod uwagę problemy konkurencji w mojej konferencji stawiam sobie wstępnie 15-13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WASHINGTON WIZARDS

Rotacja

PG  Ayo Dosynmu (30) Colin Sexton (18)

SG  Shaedon Sharpe (20)  Sexton (14) Culver (6)

SF  Watford (28) Sharpe (10) Culver (10)

PF  Jabari Smith Jr. (36) Queta (12)

Sharpe (28) Queta (12) Len (8) 

Terminarz:

@Indiana Pacers

Chicago Bulls

@Cleveland Cavaliers

Detroit Pistons

Indiana Pacers

@Boston Celtics

Philadelphia 76ers

@Philadelphia 76ers

Brooklyn Nets

@Memphis Grizzlies

@Charlotte Hornets

Dallas Mavericks

Utah Jazz

Memphis Grizzlies

Oklahoma City Thunder

Miami Heat

Charlotte Hornets

@Miami Heat

@Miami Heat

@Boston Celtics

Minnesota Timberwolves

@Brooklyn Nets

@Charlotte Hornets

Los Angeles Lakers

@Chicago Bulls

@Indiana Pacers

Los Angeles Clippers

Brooklyn Nets 

Absencje: 

Ayo -2

S.Sharpe -1

D.Sharpe -11

Warford -9

Ingles - 28

Sexton - 1

Len -20

Culver -20

Queta -27

Pierwszy sezon tanku w historii występów Wizards w beGM jest tym, w którym chcemy znaleźć w stolicy nowego franchse playera w nadchodzącym drafcie. W związku z powyższym obecny sezon stoi pod znakiem rozwijania młodzieży, zbierania przez nich doświadczenia oraz walki o jak najwyższy pick. 

Proponowany bilans: 3-25 / 4:24

Edytowane przez Sylvinho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bux T1

Krótki i treściwy opis, bo terminy gonią, koniec roku pojebany w pracy i ciężko myśleć o czymś sensownym.

Kilka kosmetycznych zmian + powrót do gry Fultza + zgranie z poprzedniego sezonu - to kluczowe rzeczy i istotne jeśli chodzi o grę Bux

Nie uważam, że zespół jest idealny, brakuje kilku elementów, które wprowadziły by na wyższy poziom, lecz muszę ostatni sezon mierzyć się z ograniczeniami finansowymi, a na kolejnym FA będę miał czym płacić i jak zachęcać.

Z plusów:

• monster forma Giannisa - ludzie już przyzwyczaili się do jego impaktu, a on wciąż gra lepiej i lepiej - na pewno u mnie ma przestrzeń i swobodę w decyzjach ofensywnych i defensywnych
  • powrót Fultza - ok, to ostatnie 7 meczy T1 ale już widać jak pozytywny wpływ będzie miała jego gra na zespół - więcej na pewno w T2
  • forma Hielda i Currego jako głównych strzelców zespołu

Z minusów:

• kontuzja Wrighta - bardzo szkoda, że tak szybko wypadł bo zaczął sezon w dużej formie w defensywie
  • kontuzja Klebera - na koniec T1 wprawdzie, ale duża strata pod koszem na T2
  • kontuzja Wade - również połowa T1 bez tego zadaniowca

Rotacja:

Vincent 24 / Curry 24

Hield 30 / Barton 13 / Okogie 5

Wade 20 / Nwora 14 / Barton 12

Giannis 34 / Wade 10 / Nwora 4

Kleber 30/ Jones 14 / Lofton 4

W ciągu kwartału sporo absencji, na koniec rotacja zmienia się i wchodzi do S5 Fultz kosztem Vincenta który zagra z ławki. W momencie kontuzji Wadę więcej minut dostanie Barton i Fonteccio, a na SG Okogie.

W obliczu kontuzji Klebera więcej minut dostanie Jones, trochę Giannis na C się załapie.

Patrząc na skład jaki posiadam mogę powiedzieć jedno - defens, defens i dużo 3pt oraz autostrada pod koszem dla Giannisa.

Jeśli chodzi o terminarz to mam dość sprzyjający:

12 away, 16 home

10 teamów słabszych, lub zbliżonych, 8 meczy z mocnymi kontenerami, pozostałe na styku w zależności od formy meczowej. Myślę że okolice .500+ są sensowne patrząc na formę Giannisa - coś w stylu 14-14 do 16-12 jest osiągalne przy tym terminarzu i home court advantage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TORONTO RAPTORS

Rotacja:

PG:    Damian Lillard 36 / Malachi Flynn 12
SG:    Anfernee Simons 33 / Terence Davis 15 / Garrison Mathews
SF:    Dorian Finney-Smith 24 / Damion Lee 24 / Hamidou Diallo
PF:    Pascal Siakam 36 / Dorian Finney-Smith 6/ Precious Achiuwa 6
C.      Myles Turner 30 / Onyeka Okongwu 15 / Precious Achiuwa 3

STATYSTYKI:

Damian Lillard - 28,8 pts 7,1as 4,1 rb 46% FG% 40% 3P% 16/28
Pascal Siakam - 24,6 pts 8,5 rb as 7,0 as 48% FG%, 32% 3P% 18/28
Anfernee Simons - 23,7 pts 4,5 as 3,1 rb 45% FG%, 39% 3P% 26/28
Myles Turner - 17,5 pts 8,0 rb 2,4 blk 55% FG%, 42% 3P% 22/28
Precious Achiuwa  8,8 pts 7,0 rb 2,4 blk 40% FG% 12/28
Dorian Finney-Smith - 8,4 pts 4,0 rb 1,0 stl 40% 
FG%, 33% 3P% 28/28
Damion Lee - 8,3 pts 3,4 rb 45% FG%, 47% 3P% 28/28
Onyeka Okongwu - 7,9 pts 6,3 rb 0,7blk 62% FG% 27/28
Terence Davis - 7,5 pts 2,8 rb 45% FG%, 39% 3P% 24/28
Hamidou Diallo - 6,3 pts 2,8 rb 0,9 as 48% FG%, 25/28
Malachi Flynn - 5,3 pts 1,1 as 43% 
FG%, 49% 3P% 16/28
Garrison Mathews - 5,2 pts 1,2 rb  38% FG%, 37% 3P% 24/28

Udało się utrzymać skład z zeszłego sezonu, 12/14 graczy grało w Raptors w sezonie 21/22. Siłą tego zespołu są dwa duety, backcourt Lillard-Simons oraz frontcourt Siakam-Turner, z całej czwórki jestem bardzo zadowolony i uważam że dobrze do siebie pasują. Spodziewałem się lepszego początku po Okongwu ale daje mu czas żeby stał się kimś więcej, widzę w nim w perspektywie dwóch sezonów gracza który będzie starterem. Największym zaskoczeniem in minus jest DFS który zatracił swoją "trójkę" z zeszłego sezonu i w ofensywie ogranicza się do stania w narożniku, on zawsze najlepiej wygląda w PO i na to liczę i tym razem. Nadspodziewanie dobrze wygląda Damion Lee, pewny plac i rola 6th mana w Suns - podobnie będzie i u mnie gdzie rotuje się z DFSem i przykrywa jego gorszy okres. Malachi Flynn w końcu dostaje szanse i odpłaca się bardzo dobrą grą bez piłki co jest ważne przy grze z Siakamem czy Lillardem. Poniżej najlepsze mecze moich liderów:

Plusy/Minusy:

+ Świetne % za 3, Flynn 49%, Lee 47%, Turner 42%, Lillard 40%, Simons 39%, Davis 39% 
+ Lillard który wrócił na poziom 29-7-4 i Siakam 25-8-7. 
+ Zdrowy Turner i jego świetny trymestr

- Grajacy poniżej możliwości DFS
- Lillard i Siakam opuścili po 10 meczów
- Brak top obrońcy na obwodzie

Proponowany bilans: TOP 4 Wschodu

Edytowane przez LONGER01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstępne bilanse ode mnie (sorry, że 20 min przed czasem, idę spać:) ), ale nie chce mi się teamów dokładnie opisywać jak to czasem robiłem:

Celtics    15    13
Nets    13    15
Knicks    11    17
Sixers    17    11
Raptors    17    11
Bulls    12    16
Cavaliers    19    9
Pistons    19    9
Pacers    15    13
Bucks    12    16
Hawks    7    21
Hornets    12    16
Heat    20    8
Magic    17    11
Wizards    2    26
Mavericks    21    7
Rockets    15    13
Grizzlies    14    14
Pelicans    12    16
Spurs    11    17
Nuggets    21    7
Wolves    11    17
Blazers    6    22
Jazz    14    14
Thunder    18    10
Warriors    13    15
Lakers    22    6
Clippers    14    14
Suns    11    17
Kings    9    19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics    15    13
Nets    13    15
Knicks    11    17
Sixers    17    11
Raptors    17    11
Bulls    12    16
Cavaliers    19    9
Pistons    19    9
Pacers    15    13
Bucks    12    16
Hawks    7    21
Hornets    12    16
Heat    20    8
Magic    17    11
Wizards    2    26
Mavericks    21    7
Rockets    15    13
Grizzlies    14    14
Pelicans    12    16
Spurs    11    17
Nuggets    21    7
Wolves    11    17
Blazers    6    22
Jazz    14    14
Thunder    18    10
Warriors    13    15
Lakers    22    6
Clippers    14    14
Suns    11    17
Kings    9    19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics

15

13

Nets

14

14

Knicks

11

17

Sixers

17

11

Raptors

13

15

Bulls

12

16

Cavaliers

17

11

Pistons

18

10

Pacers

13

15

Bucks

12

16

Hawks

8

20

Hornets

11

17

Heat

19

9

Magic

19

9

Wizards

4

24

Mavericks

21

7

Rockets

21

7

Grizzlies

14

14

Pelicans

12

16

Spurs

14

14

Nuggets

21

7

Wolves

6

22

Blazers

8

20

Jazz

14

14

Thunder

20

8

Warriors

14

14

Lakers

21

7

Clippers

16

12

Suns

7

21

Kings

8

20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Celtics: 15-13
  • Nets: 14-14
  • Knicks: 13-15
  • Sixers: 15-13
  • Raptors: 15-13
  • Bulls: 10-18
  • Cavaliers: 19-9
  • Pistons: 18-10
  • Pacers: 14-14
  • Bucks: 13-15
  • Hawks: 9-19
  • Hornets: 12-16
  • Heat: 21-7
  • Magic: 20-7
  • Wizards: 4-42
  • Mavericks: 18-10
  • Rockets: 16-12
  • Grizzlies: 14-14
  • Pelicans: 12-16
  • Spurs: 14-14
  • Nuggets: 17 - 11
  • Wolves: 10-18
  • Blazers: 9-19
  • Jazz: 14-14
  • Thunder: 18-10
  • Warriors: 14-14
  • Lakers: 18-10
  • Clippers: 16-12
  • Suns: 6-22
  • Kings: 12-16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.thumb.png.f9ba793d9e207138ee9326e8ccc5fd81.png

Edytowane przez Szulim
update

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Celtics: 15-13

Świetny Fox, słaby CJ, rozczarowujący Barnes, Allen robi swoje. Bardzo dziwny pomysł grania jednocześnie Foxem, CJem i Beasley - wszystkiego tu Allen nie załata.

• Nets: 13-15

Sporo fajnych, bardzo przydatnych zawodników, ale na tak mocnym wschodzie brakuje tu all-stara, który wyniósłby ten zespół na poziom wyżej.

• Knicks: 13-15

Tutaj poza świetnym Bridgesem chyba nic nie ułożyło się po myśli GMa, ale myślę, że będzie tylko lepiej.

• Sixers: 17-11

Embiid w T1 zaliczył najbardziej dominujący mecz, jaki widziałem w swoim życiu, Kyrie też się całkiem nieźle rozkręcił. Potencjalnie to jest ścisła topka wschodu, ale tym razem przeszkodziły nieco kontuzje.

• Raptors: 18-10

Starting five jest bardzo mocne, ławka już nie za bardzo. Kolejny wschodni powerhouse trochę przyhamowany przez urazy.

• Bulls: 12-16

Bardzo dziwnie budowany zespół, jest niby dwóch superstarów, ale na load management, zamiast szerokiej rotacji, mamy krótką kołderkę. Nerwowe ruchy GMa na pewno nie pomogą tej drużynie w dłuższej perspektywie.

• Cavaliers: 15-13

Świetny okres Haliburtona, ale tutaj to on nie ma nawet namiastki spacingu z real Pacers. Poeltl blokuje paint, Porzingis na czwórce traci atuty po obu stronach, DeMarr już nie taki magiczny jak rok temu. Cavs mają sporo talentu i nim wygrają wiele meczów, ale fitowo mi oni mocno nie leżą. Wypadałoby ten zespół ułożyć pod Tyrese, ale na razie to się nie stało.

• Pistons: 18-10

Ozzy ładnie i cierpliwie buduje ten zespół. Wiara w Lauriego wreszcie się opłaciła, jest superstar, są weterani i naciskająca młodzież. Brakuje nieco rim protection, ale generalnie jest bardzo dobrze.

• Pacers: 13-15

CP3 wydaje się być już za górką, do tego słabsi FVV oraz Barnes. Powinno być lepiej, bo na razie to nie jest za dobrze.

• Bucks: 14-14

Cierpliwość Giannisa jest wystawiona na mocną próbę i powoli się kończy.

• Hawks: 8-20

Oby to był ostatni sezon tanku.

• Hornets: 11-17

Nasi Hornets mają na pewno więcej charakteru od tych z reala, brakuje na pewno jakości i szerszej rotacji, ale wizyty w Charlotte to dla lepszych zespołów trap games, trzeba się postarać, żeby wywalczyć W.

• Heat: 20-8

Najlepszy duet superstarów w lidze, trudne do obrony five out, ale jednocześnie dosyć podejrzana defensywa. Oj, brakuje tu Dillona.

• Magic: 17-11

Życiówki Mitchella i Gordona (choć nie wiem ile u tego drugiego jest zasługi Joka), KATa nie traktuję 1:1 z reala, bo warunki ma zupełnie inne i nikt mu nie każe tu grać out of position. Niemniej jednak po jego kontuzji jest spory problem pod koszem.

• Wizards: 5-23

Wstępnie najsłabszy zespół w lidze, czyli zgodnie z planem.

• Mavericks: 21-7
  • Rockets: 16-12

Mocne trio gwiazd, ale raczej słabi zmiennicy, szczególnie na obwodzie brakuje głębi.

• Grizzlies: 13-15

Dziwnie budowana drużyna, tym bardziej szkoda, że nie ma opisu. W każdym razie dobra obrona pod koszem, ale kosztem tego, że Wood gra nie na swojej pozycji, trochę indywidualnych zawodów (Edwards, THJ), brak rozgrywającego. Ciężki team do oceny.

• Pelicans: 13-15

Powrót Pelikanów na salony? Brakuje głębi, ale widać, że GM ma pomysł jak zoptymalizować swoje dwie gwiazdy. Więcej zdrowia, cierpliwości, bo może któryś z młodych odpali w dalszej części sezonu i powinny być playoffy.

• Spurs: 14-14

Drużyna z charakterem, mocna w obronie, ale też ze sporym upside w ataku. Niestety część graczy zawodziła (Collins, Rozier), a część jest po prostu jeszcze za młoda. W każdym razie kierunek w jakim podąża San Antonio jest na pewno dobry.

• Nuggets: 20-8

Jak ma się Jokicia to wszystko jest łatwiejsze. Trochę mi tu brakuje two-way grajków (Caruso i O'Neale są od obrony, reszta bardziej od ataku), realnie tylko 9 ludzi do poważnej gry, ale akurat w T1 zdrowie w miarę dopisało.

• Wolves: 11-17

Zespół mem.

• Blazers: 6-22

Bardzo powoli idzie ten proces, chciałoby się powiedzieć, że to już ostatni rok tanku, ale nie mam pewności.

• Jazz: 15-13

Świetna obrona pod koszem (nie tylko Lopez, bo Banchero jest zaskakująco dobry - za to Zubac przeceniany), jest kilku kreatywnych graczy na obwodzie. Przeciętniak, ale z potencjałem na więcej.

• Thunder: 16-12

Mocna ekipa, która może skończyć nawet z HCA na zachodzie. Tylko nie wiem po co tam jest ten Draymond, brakuje w tej drużynie movement shooterów, których by Green obsługiwał.

• Warriors: 14-14

Miało być dużo lepiej, ale Ingram zalicza kolejny raz drobny uraz, który go eliminuje z gry na 3 tygodnie, w dodatku LaVine nie jest sobą. Na szczęście sprawę nieco ratują Bojan z Monkiem.

• Lakers: 20-8

Przepiękny Steph, zaskakująco dobrzy rolesi, ale z drugiej strony LeBron z Butlerem grali poniżej oczekiwań. Dziwny też pomysł z Clarksonem w starting five, bo to jest fatalny partner dla Kury - w ataku zabierze mu rzuty, a w obronie trzeba na niego pracować. Bardzo mocna ofensywa, ale mocno przeciętna obrona w tym trymestrze.

• Clippers: 14-14

Trochę pech, a trochę po prostu stagnacja w naszych Clippers. Bez Cade'a będzie ciężko o powtórzenie sukcesu sprzed roku. Po świetnym sezonie chyba GM za bardzo uwierzył w ten zespół, trudne decyzje przed Braveheart ws Vucka i Wigginsa po tym sezonie. 

• Suns: 9-19

W pełnym składzie to całkiem mocna drużyna, ale na razie nie było nam dane tego zobaczyć.

• Kings: 9-19

Ta drużyna jest na równi pochyłej, zobaczymy co przyniesie offseason, bo dużo kontraktów spadnie.

Edytowane przez karpik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics    16    12
Nets    13    15
Knicks    11    17
Sixers    16    12
Raptors    18    10
Bulls    13    15
Cavaliers    19    9
Pistons    19    9
Pacers    14   14
Bucks    12    16
Hawks    7    21
Hornets    12    16
Heat    17    11
Magic    18    10
Wizards    3    25
Mavericks    21    7
Rockets    17    11
Grizzlies    14    14
Pelicans    12    16
Spurs    13    15
Nuggets    21    7
Wolves    10    18
Blazers    6    22
Jazz    14    14
Thunder    16    12
Warriors    14    14
Lakers    22    6
Clippers    15    13
Suns    9   19
Kings    8    20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics    16    12
Nets    13    15
Knicks    13   15
Sixers    16    12
Raptors    17  11
Bulls    13    15
Cavaliers    19    9
Pistons    17-  11
Pacers    14   14
Bucks    12    16
Hawks    7    21
Hornets    12    16
Heat    18 10
Magic    16  12
Wizards    2 26
Mavericks    21  7
Rockets    17    11
Grizzlies    14    14
Pelicans    12    16
Spurs    15-13 
Nuggets    20   8
Wolves    14-14
Blazers     5 -23
Jazz    14    14
Thunder    16    12
Warriors    14    14
Lakers    18-10    
Clippers    13-15
Suns    11 17
Kings    11   17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics    16    12
Nets    13    15
Knicks    12. 16
Sixers    19.   9
Raptors    19.  9
Bulls    13    15
Cavaliers    19    9
Pistons    19.  9
Pacers    14   14
Bucks    11.   17
Hawks    5.   23
Hornets    12.   16
Heat    19. 9
Magic    19.  9
Wizards    2 26

Mavericks    22.  6
Rockets    16.   12
Grizzlies    13.   15
Pelicans    12    16
Spurs    Xxxx
Nuggets    22.   6
Wolves    13.   15
Blazers     3.   25
Jazz    14    14
Thunder    14.  14 
Warriors    14    14
Lakers    20.  8
Clippers    10.   18
Suns    10.  18
Kings    10.   18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics    16-12
Nets    12-16
Knicks    11-17
Sixers    18-10
Raptors    16-12
Bulls    13-15
Cavaliers    18-10
Pistons    18-10
Pacers    15-13
Bucks    15-13
Hawks    7-21
Hornets    11-17
Heat    18-10
Magic    19-9
Wizards    3-25
Mavericks    20-8
Rockets    16-12
Grizzlies    14 -14
Pelicans    13-15
Spurs    13-15
Nuggets    22-6
Wolves    10-18
Blazers   5-23
Jazz    14-14
Thunder    16-12
Warriors    14-14
Lakers    21-7
Clippers    14-14
Suns    9-19
Kings    9-19

ciekawostka: wschod i zachod wyszło mi po równo 210:210

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memphis Grizzlies

Sorki za brak opisu pelnego, ale ze wzgledow osobistych i technicznych (i lapek i telefon mi sie rozsypaly....) a ze w pracy glownie jezdze to nawet nie mam kiedy na telefonie napisac co i jak.

Co do opisu to wspomne jedynie rotacje jaka miala miejsce w Memphis.

Rotacja:

Patty Mills/Devonte Graham

Anthony Edwards/Tim Hardaway Jr./ NAW

Michael Porter JR/ Gordon Hayward/ Jonathan Kuminga

Christian Wood/ Jeremy Sochan/ Tate

Mitchell Robinson/ Walker Kessler/ Bruno Fernando

Absencje:

Tate - 25

Gordon Hayward - 17

Bruno Fernando -17

NAW - 11

MPJ - 11

Mitchell Robinson- 8

Jeremy Sochan - 7

Patty Mills - 7

Jonathan Kuminga - 4

Walker Kessler - 3

Zespol oczywiscie jest budowany wokol Edwardsa. W zwiasku ze sporymi absencjsmi czy slabsza postawa szczegolnie Millsa, zespol również wychodzi ustawieniami:

Hardaway Jr./ Edwards/MPJ/Wood/Robinson

Hardaway JR/Edwards/Hayward/Wood/Kessler

Hardaway JR/Edwards/Hayward/Sochan/Wood

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celtics   14-14
Nets    12-16
Knicks    13-15
Sixers    18-10
Raptors    16-12
Bulls    13-15
Cavaliers    18-10