Sebastian 1777 Napisano 3 Grudnia 2022 3 godziny temu, fluber napisał: To jest jeden zawodnik. Serbia ma o połowę lepsza ofensywę niz my. Nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 9572 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DLT_Braddock 68 Napisano 3 Grudnia 2022 14 godzin temu, fluber napisał: Kogo masz na myśli? Dodałbym tylko, że potrzeba jeszcze mądrego zarządu w klubie. Taki, który trenerowi da trochę czasu. W Polsce trenerzy przede wszystkim nastawiają się na nie przegrywanie, a nie wygrywanie. Stąd przede wszystkim strach o utrzymanie roboty. Takiej presji nie wytrzymał np. Tarasiewicz w Arce. Próbował wprowadzić fajny, ofensywny futbol, ale zarząd nie miał cierpliwości - bo liczy się przede wszystkim wynik teraz. Duża niecierpliwość, presja na sztab szkoleniowy aby jak najszybciej osiągnąć "sukces" - awansować do tej ekstraklasy. A historia ekstraklasy z ostatnich 10 lat pokazuje, że pełno drużyn awansowało za wszelką cenę i natychmiast spadało. Moje top3 trenerów przyszłościowych to: Niedźwiedź, Myśliwiec i dałbym szansę Saganowskiemu, który teraz w Siedlcach stawia na wysoki pressing i ofensywny futbol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kepler 236 Napisano 3 Grudnia 2022 9 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał: Wbrew narracji kilku forumowiczów, którzy piszą o jakimś planie defensywnym, polskim Mourinho i tego typu bzdurom, że był skutecznie zrealizowany jakiś plan na te mecze, warto do tej tabelki dorzucić kolejną tym razem defensywną: z ilością strzałów celnych oddanych na naszą bramkę, których przecież mieliśmy uniknąć dzięki defensywnemu planowi Michniewicza. Zarówno w statsach ofensywnych i defensywnych jesteśmy w otoczeniu wyłącznie drużyn, które odpadły w grupie. Ten awans jest wypadkową mnóstwa szczęścia i formie życia Szczęsnego, pomimo Michniewicza, a nie dzięki niemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 9572 Napisano 3 Grudnia 2022 6 minut temu, Kepler napisał: Ten awans jest wypadkową mnóstwa szczęścia i formie życia Szczęsnego, pomimo Michniewicza, a nie dzięki niemu. te osoby cieszyłyby się gdybyśmy wyszli z grupy z bramkami -8 i po obrobieniu przez Szczęsnego 93 strzałów, ot mentalność wiecznych przegrywów, którym wielki wizjoner Czesław dał się chwilę pocieszyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 3 Grudnia 2022 12 godzin temu, fluber napisał: Napastnicy - Polska 25 milionów Euro vs Serbia 54 miliony Euro Pomocnicy - Polska 14 milionów Euro vs Serbia 22 miliony Euro Obrońcy - Polska 8 milionów Euro vs Serbia 15 milionów Euro Porównywanie składów na podstawie wartości graczy ładnie, podoba mi się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DLT_Braddock 68 Napisano 3 Grudnia 2022 31 minut temu, Kepler napisał: Wbrew narracji kilku forumowiczów, którzy piszą o jakimś planie defensywnym, polskim Mourinho i tego typu bzdurom, że był skutecznie zrealizowany jakiś plan na te mecze, warto do tej tabelki dorzucić kolejną tym razem defensywną: z ilością strzałów celnych oddanych na naszą bramkę, których przecież mieliśmy uniknąć dzięki defensywnemu planowi Michniewicza. Zarówno w statsach ofensywnych i defensywnych jesteśmy w otoczeniu wyłącznie drużyn, które odpadły w grupie. Ten awans jest wypadkową mnóstwa szczęścia i formie życia Szczęsnego, pomimo Michniewicza, a nie dzięki niemu. No, ale Niemcy odpadli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
airmax 1457 Napisano 3 Grudnia 2022 16 godzin temu, Pablo81 napisał: @airmax A tu się śmieją z Niemcow, którzy grali fajnie a odpadli. I to jest właśnie ta różnica. Z Niemców śmieją się bo im nie wyszło. Z nas wszyscy maja pompe mimo tego ze nam wyszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1624 Napisano 3 Grudnia 2022 Teraz, airmax napisał: I to jest właśnie ta różnica. Z Niemców śmieją się bo im nie wyszło. Z nas wszyscy maja pompe mimo tego ze nam wyszło Nie. Dużo wiekszą pompę mają wszyscy z Niemców. O naszym stylu mało kto pisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcusCamby 6222 Napisano 3 Grudnia 2022 49 minut temu, Kepler napisał: Wbrew narracji kilku forumowiczów, którzy piszą o jakimś planie defensywnym, polskim Mourinho i tego typu bzdurom, że był skutecznie zrealizowany jakiś plan na te mecze, warto do tej tabelki dorzucić kolejną tym razem defensywną: z ilością strzałów celnych oddanych na naszą bramkę, których przecież mieliśmy uniknąć dzięki defensywnemu planowi Michniewicza. Zarówno w statsach ofensywnych i defensywnych jesteśmy w otoczeniu wyłącznie drużyn, które odpadły w grupie. Ten awans jest wypadkową mnóstwa szczęścia i formie życia Szczęsnego, pomimo Michniewicza, a nie dzięki niemu. O k****. To nawet mit żelaznej obrony padł i była zwykła desperacka obrona Częstochowy z mega fartem? Żodyn kto oglądał mecze się nie spodziewał Teraz, Pablo81 napisał: Nie. Dużo wiekszą pompę mają wszyscy z Niemców. O naszym stylu mało kto pisze. Bo Niemcy to wielka światowa marka, a my jesteśmy kopciuchem co interesuje świat tyle co Walia czy Islandia. I wbrew temu co ktoś pisał, że ludzie tylko piszą o awansie Lewego i Messiego to właśnie jesteśmy jedynym wyśmiewanym krajem, który awansował w tak fatalnym stylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vero1897 278 Napisano 3 Grudnia 2022 Na 3 mecze grupowe w piłkę pograliśmy może z jakieś 45 minut. Reszta to obrona - najczęściej rozpaczliwa i kopanie po autach. Bo często ta nasza laga jest mega niedokładna a jak już uda się dobrze wycelować to jeden z drugim nie potrafią opanować piłki i jej przyjąć. Oczywiście można się przesadnie podniecać wymęczonym awansem czy tym, że inni - często lepsi - wogóle nie wyszli z grupy, tylko jest to trochę niepoważne. Zanim ktoś tam zaraz napisze, że to jest skuteczny sposób grania to powiem tak: w jedynym meczu na tym turnieju z poważnym przeciwnikiem nie pokazaliśmy nic i dostaliśmy gładkie 2-0 i to tylko dlatego, że ten się już nie spinał o kolejne bramki. I nawet jak nasi przeciwnicy wyłożyli już lachę na mecz to i tak sami robiliśmy wciąż wiele by dostać jeszcze z jedną bramkę, która by nas pogrążyła. Z Meksykiem nie wygraliśmy grając taki antyfutbol bo trudno o gole jak się nie tworzy żadnych sytuacji pod bramką rywali a Arabia to nie ten poziom, żeby przesadnie gloryfikować z nim zwycięstwo i ich pojedynczy triumf z Argentyńczykami nie zmienia faktu, że na poziomie MŚ są piłkarskimi dziadami, co zresztą później udowodnili przegrywając pozostałe mecze. Jakbyśmy takim stylem gry rozwalili tą grupę awansując z pierwszego miejsca, ugrali coś z Argentyną, generalnie przeszli gładko i bez komplikacji fazę grupową to bym zrozumiał to zadowolenie ale tak? Awans na słowo honoru, oglądanie się na innych do ostatniej chwili i teraz zapewne szybki wyjazd w 1/8 po meczu z Francją, gdzie oni będą grać w piłkę a my ją wykopywać licząc na cud czy tam karne. Fajnie, że jest awans ale pomimo samego faktu wyjścia z grupy i tego, że piłkarze dostaną premie nic on nie zmienił i nadal na dużych turniejach piłkarskich wyglądamy żałośnie i oczy bolą jak się to ogląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
airmax 1457 Napisano 3 Grudnia 2022 3 minuty temu, Pablo81 napisał: Nie. Dużo wiekszą pompę mają wszyscy z Niemców. O naszym stylu mało kto pisze. Napisałem ze się z nas śmieją Ty: z Niemców tez się smieja ja: pisze ze jest różnica czemu się śmieją z obu zespolow Ty: z Niemców śmieją się dużo bardziej z nas prawie wcale sorry ale to szkoda soboty na taka zakutą dyskusje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1624 Napisano 3 Grudnia 2022 4 minuty temu, MarcusCamby napisał: O k****. To nawet mit żelaznej obrony padł i była zwykła desperacka obrona Częstochowy z mega fartem? Żodyn kto oglądał mecze się nie spodziewał Bo Niemcy to wielka światowa marka, a my jesteśmy kopciuchem co interesuje świat tyle co Walia czy Islandia. I wbrew temu co ktoś pisał, że ludzie tylko piszą o awansie Lewego i Messiego to właśnie jesteśmy jedynym wyśmiewanym krajem, który awansował w tak fatalnym stylu. A że tak spytam: gdzie wyśmiewani? Mam na FB wszystkie FF, Marki, Kickery, ESPNy itp i nie bardzo mi się to rzuca w oczy. Japonia z Hiszpanią miała 17% posiadania piłki, a Niemcy oddali na bramkę Japońców tryliard strzałów, a forumowa gawiedź, że brawo i wszyscy ich szanują 2 minuty temu, airmax napisał: Napisałem ze się z nas śmieją Ty: z Niemców tez się smieja ja: pisze ze jest różnica czemu się śmieją z obu zespolow Ty: z Niemców śmieją się dużo bardziej z nas prawie wcale sorry ale to szkoda soboty na taka zakutą dyskusje Bo nikt tak nie śmieje się z Polski jak sami Polacy. Taka jest prawda i na dodatek myślimy, że jadą po naszej reprze tak jak my. Miłej soboty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 619 Napisano 3 Grudnia 2022 Chodzą pogłoski że przed każdym meczem Czesław z całym sztabem oraz kapelan naszej reprezentacji w polu karnym odmawiają modły w intencji ochrony naszej bramki przed strzałami przeciwnika i to jest odpowiedź na to zagadnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 3 Grudnia 2022 Nasze dwa asy środka pola blisko siebie. Powodzenia w szukaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5626 Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał: te osoby cieszyłyby się gdybyśmy wyszli z grupy z bramkami -8 i po obrobieniu przez Szczęsnego 93 strzałów, ot mentalność wiecznych przegrywów, którym wielki wizjoner Czesław dał się chwilę pocieszyć za to gloryfikowanie Sousy, jego płomiennych przemów, dziadkowskiej gry i ugrania 1 punktu 12 miesięcy temu w grupie o porównywalnej (wiem, dyskusyjne) trudności albo meczy 0-4 z Portugalio z mundialu 2002 to prawdziwa MAMBA MENTALITY nie ma szału absolutnie, estetyka bardzo niska, ale póki co i tak wolę się cieszyć z tego co jest & dać jakiś kredyt ludzio, którzy do tego doprowadzili, niż ich wyśmiewać Edytowane 3 Grudnia 2022 przez rw30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 3 Grudnia 2022 1 minutę temu, rw30 napisał: za to gloryfikowanie Sousy, jego płomiennych przemów, dziadkowskiej gry i ugrania 1 punktu 12 miesięcy temu w grupie o porównywalnej (wiem, dyskusyjne) trudności albo meczy 0-4 z Portugalio z mundialu 2002 to prawdziwa MAMBA MENTALITY Za Pauliny chociaż to jakoś wyglądało z perspektywami na zaklikanie w niedalekiej przyszłości. Dlatego wyniki rozczarowywały, ale styl napawał (może za dużym) optymizmem, było widać, że nasi próbują grać w piłkę. Za Czesia jest dokładnie odwrotnie, są wyniki, przepychamy mecze kolanem, baraż wygrany, LN utrzymana, MŚ wyjście z grupy, ale perspektyw na przyszłość nie widać. I narracja odnośnie Pauliny jest taka, że to kawał c***a, reszta dziada za to co odjebał na do widzenia, ale chociaż próbowaliśmy grać w piłkę. Co wolisz? Co ja wolę? W sumie sam nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 9572 Napisano 3 Grudnia 2022 1 minutę temu, rw30 napisał: za to gloryfikowanie Sousy, jego płomiennych przemów, dziadkowskiej gry i ugrania 1 punktu 12 miesięcy temu w grupie o porównywalnej (wiem, dyskusyjne) trudności albo meczy 0-4 z Portugalio z mundialu 2002 to prawdziwa MAMBA MENTALITY nie wiem kto się tasował do Sousy na pewno nie ja, ale na pewno udowodnił, że moźemy grać z silnym rywalem otwarty mecz a przy tym skutecznie się bronić, Czesław natomiast na Hiszpanię wyszedłby jak na Meksyk, taki mały niuans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5626 Napisano 3 Grudnia 2022 2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał: nie wiem kto się tasował do Sousy na pewno nie ja, ale na pewno udowodnił, że moźemy grać z silnym rywalem otwarty mecz a przy tym skutecznie się bronić, Czesław natomiast na Hiszpanię wyszedłby jak na Meksyk, taki mały niuans no właśnie, Sousa Tobie i Tobie podobnym kładł do głowy, ze możemy konkurować z Hiszpanio, spoko, pomysł mi się podoba, tylko że przy okazji okazywało się, że nie dajemy rady konkurować ze Słowacjo i Szwecjo. To ja już wolę podejście Michniewicza i jego ekipy, zwłaszcza, że okazuje się, że to ono daje jakieś sukcesy, a nie Sousa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1624 Napisano 3 Grudnia 2022 Teraz, Cardi napisał: Za Pauliny chociaż to jakoś wyglądało z perspektywami na zaklikanie w niedalekiej przyszłości. I narracja odnośnie Pauliny jest taka, że to kawał c***a, reszta dziada za to co odjebał na do widzenia, ale chociaż próbowaliśmy grać w piłkę. Z Hiszpanią mieliśmy 24% posiadania piłki z Argentyną 27%, więc to trochę mit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach