DRK 317 Napisano 26 Listopada 2022 2 minuty temu, BMF napisał: Czyli: 1. Meksyk wygrywa. 2. Argentyna spuszcza lanie Meksykowi. To najlepsze wyniki. Jakieś 1-0 dla Argentyny/remis oznacza mocną nerwówkę, bo przy 1-0 z nami nas wyprzedzają w tym scenariuszu, ale zarazem Meksyk może z Arabia zrobić lepszy bilans bramek. Zgadza się. A najlepiej win Meksyk, wtedy Argentyna out, a Meksyk z AS niech w bezpośrednim ostatnim meczu ktoś kogoś wyeliminuje. To chyba dla nas najlepszy scenariusz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 4765 Napisano 26 Listopada 2022 23 minuty temu, steve napisał: Serio? Najlepszy w kontekście emocji jakie mi zapewnił. Oczywiście nie chodziło o poziom piłkarski widowiska. Nie interesuje się za bardzo piłką nożną w ostatnich latach, mimo to postanowiłem obejrzeć pierwszy nasz mecz i był on dla mnie mocno dołujący. Nie tylko gra, ale przede wszystkim ten nieszczęsny karny naszego Roberta Byłem przez pół roku w zupełnie innej części-kulturze świata i Robert to był jedyny Polak, którego tamtejsi znali i to zawsze w mocno pozytywnym kontekście. Świetny ambasador naszego kraju od wielu lat za granicą i tu jaki pech z tym karnym mu się przytrafił. Żałowałem, że znów (od czasu mundialu w Korei 2002) emocjonalnie się zaangażowałem w futbol. Dziś podszedłem do tego spotkania bez specjalnych oczekiwań. Dostałem zaś wiele bardzo miłych dla mnie momentów. Piekna zespołowa akcja z asystą Lewandowskiego i golem naszej kolejnej gwiazdy Zielińskiego(dla którego też myślę mentalnie ma ogromną wagę). Następnie karny z kapeluszcza i znów lekki dół po spowiedziewanym wyrównaniu Arabii. Tymczasem nasz kolejny gwiazdor Szczęsny go obronił, a na dodatek wyciągnął zaraz dobitkę z bardzo bliskiej odległości. Dalej nasi już grali dużo bardziej na luzie i myślę dało się to odczuć - poprzeczka, słupek, więcej podań między sobą i zaufanie do innych zagrań niż laga. Wisienką na torcie była bramka Roberta Lewandowskiego - wypracowana w 100% przez niego i dodatkowo symbolizująca trochę Jego piłkarską karierę: Cytat because that is what robert levandoski does for a living he gets to the right place at the right time Cytat lewandowski has shown exactly why he is one of the best in the business out of nothing has turned this game around cytaty pochodzą z poniższego meczy, który myślę nie zaszkodzi w tym momencie go przypomnieć: Jego reakcja tez pokazujaca ile dla niego nasz kraj znaczy. Oglądałem z zagranicznym komentarzem i tam dla komentatorów Jego gol i zachowanie to też było coś ważnego. Dało się odczuć ogromny szacunek dla naszego napastnika. Trochę szkoda tej drugiej okazji pod koniec meczu, ale raz że Robert zachował się ok i po prostu bramkarz rywali bardzo dobrze obronił, a dwa co powiedział Robert po meczu: każda nawet nie zakończona golem akcja daje lepsze nastawienie. Perspektywa, że może ich mieć kilka w meczy, a nie tylko jedną na całe 90minut co myślę jest dość istotnę dla klasycznej 9tki. Ogólnie tez Jego wywiad po meczu to też bardzo dobry materiał z Jego strony - klasa i skromność. Podsumowując, nie najlepszy mecz w kontekście technicznym, a widowiska, które mi subiektywnie zapewnił. Podobnie jak najlepszym filmem dla mnie w historii jest "Głupi i Głupszy", mimo że dla wielu krytyków może być to kicz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RonnieArtestics 3435 Napisano 26 Listopada 2022 Hmm najgorszy dla nas jest remis, wtedy woierdol od messiego i Meksyk wygrywa z Arabia i wygrywa grupę z 5 pkt. Boje się ze tym razem to Meksyk bedzie chciał zamurować hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DRK 317 Napisano 26 Listopada 2022 9 minut temu, Cardi napisał: Ja tam wierzę, że Czesław jest w stanie wyjąć punkt Argentynie. Plan na pewno już ma na kartce gotowy. To się nazywa trzymać rękę na pulsie. Propsy za nowy awatar (stary nie był zly) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2205 Napisano 26 Listopada 2022 1 minutę temu, DRK napisał: To się nazywa trzymać rękę na pulsie. Propsy za nowy awatar (stary nie był zly) Jutro zmienię My tu gadu gadu, a grają nasi rywale w 1/8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DRK 317 Napisano 26 Listopada 2022 13 minut temu, Cardi napisał: Jutro zmienię My tu gadu gadu, a grają nasi rywale w 1/8 Może zostaw do czasu kiedy WS wpusci pierwszą bramkę. Taki przesąd, żeby nie zapeszyć. Polska ma teraz najdłuższy run ze wszystkich reprezentacji bez straty gola na MŚ. Zero było z Japonią w Rosji. Teraz też dwa mecze. I jeszcze 15 minut z Senegalem. Razem 285 minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepis21 1337 Napisano 26 Listopada 2022 Najgorsze, że możliwe iż teraz Discopolowiec zaoferuje Czesiowi przedłużenie, choć z drugiej strony lepszy już chyba Czesiek niż Probierz albo ktoś w tym stylu, którego pewnie Kulesza namaścił by na następcę Czesława. Generlanie gramy jak upośledzona wersja Greków z 2004. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2205 Napisano 26 Listopada 2022 Gol i asysta, ale chyba jednak Wojtek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 10208 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2205 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 26 Listopada 2022 Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał: Nasze szanse na awans zwiększyły się z 42% do 69% Jeżeli Argentyna z Meksykiem wygra: 5 golami: nasze szanse będą wynosiły 82% 4 golami: 78% 3: 72% 2: 64% 1: 56% remis: 65% Meksyk wygra 1 golem: 93%(!) 2 golami: 89% 3: 86% 4: 85% 5: 85% Nie ma takich szans jakie nasi nie są w stanie spierdolic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 10208 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vero1897 448 Napisano 26 Listopada 2022 Też miałem dzisiaj odczucie, że tym razem jesteśmy po drugiej stronie barykady. W końcu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 8205 Napisano 26 Listopada 2022 11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: Dodałbym jeszcze: * polska ma trenera cudotwórcę a my nerwowego raptusa co zaszczul chłopaków * mamy marne przygotowanie fizyczne - nasi odbijali się od Polaków jak pacynki tu sztab do zwolnienia no bo za co płacimy miliardy ? * dopóki nie wychowamy graczy grających w zagranicznych klubach jak Polska to nie mamy szans * może czas zmienić trenera i postawić na nowoczesny football totalny. Probiesh lub Kulesha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 10208 Napisano 26 Listopada 2022 (edytowane) Al-Papshun o nie... Edytowane 26 Listopada 2022 przez LeweBiodroSmoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agresywnychomik 488 Napisano 26 Listopada 2022 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał: Al-Papshun Smudah Al-Franz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 10208 Napisano 26 Listopada 2022 1 minutę temu, agresywnychomik napisał: Smudah Al-Franz Smuthny Al-Waldemarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elwariato 1146 Napisano 26 Listopada 2022 2 godziny temu, mac napisał: Najlepszy w kontekście emocji jakie mi zapewnił. Oczywiście nie chodziło o poziom piłkarski widowiska. Nie interesuje się za bardzo piłką nożną w ostatnich latach, mimo to postanowiłem obejrzeć pierwszy nasz mecz i był on dla mnie mocno dołujący. Nie tylko gra, ale przede wszystkim ten nieszczęsny karny naszego Roberta Byłem przez pół roku w zupełnie innej części-kulturze świata i Robert to był jedyny Polak, którego tamtejsi znali i to zawsze w mocno pozytywnym kontekście. Świetny ambasador naszego kraju od wielu lat za granicą i tu jaki pech z tym karnym mu się przytrafił. Żałowałem, że znów (od czasu mundialu w Korei 2002) emocjonalnie się zaangażowałem w futbol. Dziś podszedłem do tego spotkania bez specjalnych oczekiwań. Dostałem zaś wiele bardzo miłych dla mnie momentów. Piekna zespołowa akcja z asystą Lewandowskiego i golem naszej kolejnej gwiazdy Zielińskiego(dla którego też myślę mentalnie ma ogromną wagę). Następnie karny z kapeluszcza i znów lekki dół po spowiedziewanym wyrównaniu Arabii. Tymczasem nasz kolejny gwiazdor Szczęsny go obronił, a na dodatek wyciągnął zaraz dobitkę z bardzo bliskiej odległości. Dalej nasi już grali dużo bardziej na luzie i myślę dało się to odczuć - poprzeczka, słupek, więcej podań między sobą i zaufanie do innych zagrań niż laga. Wisienką na torcie była bramka Roberta Lewandowskiego - wypracowana w 100% przez niego i dodatkowo symbolizująca trochę Jego piłkarską karierę: cytaty pochodzą z poniższego meczy, który myślę nie zaszkodzi w tym momencie go przypomnieć: Jego reakcja tez pokazujaca ile dla niego nasz kraj znaczy. Oglądałem z zagranicznym komentarzem i tam dla komentatorów Jego gol i zachowanie to też było coś ważnego. Dało się odczuć ogromny szacunek dla naszego napastnika. Trochę szkoda tej drugiej okazji pod koniec meczu, ale raz że Robert zachował się ok i po prostu bramkarz rywali bardzo dobrze obronił, a dwa co powiedział Robert po meczu: każda nawet nie zakończona golem akcja daje lepsze nastawienie. Perspektywa, że może ich mieć kilka w meczy, a nie tylko jedną na całe 90minut co myślę jest dość istotnę dla klasycznej 9tki. Ogólnie tez Jego wywiad po meczu to też bardzo dobry materiał z Jego strony - klasa i skromność. Podsumowując, nie najlepszy mecz w kontekście technicznym, a widowiska, które mi subiektywnie zapewnił. Podobnie jak najlepszym filmem dla mnie w historii jest "Głupi i Głupszy", mimo że dla wielu krytyków może być to kicz. kiedyś papież wałęsa teraz tylko lefego kojarzą, znak czasów mogli by na swiecie cenić i kojarzyc naszego prezydenta, miły człowiek, mozna do niego przedzwonić pogadać, zawsze życzliwie mowi do ciebie mój przyjacielu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogo 79 Napisano 26 Listopada 2022 1 godzinę temu, Cardi napisał: ohh czekamy na Paletkarke.. ujebala tysionc zeta! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10389 Napisano 26 Listopada 2022 Argentyna sporo pozmieniala w składzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach