Skocz do zawartości
ely3

Brooklyn Nets 22/23 - czyli czemu gwiazdy NBA nadal są takie....

Rekomendowane odpowiedzi

Szukają kogoś do pomocy pod koszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje że Marks nie ma wyjścia i ruch będzie na pewno przed trade deadline 8 lutego. Są spekulacje typu Porzyngis, Turner, Kuźma,Colins w drugą stronę do wymiany Harris , Curry Cam Thomas i pierwszorundowy pick własny lub sixersowy.,Chodzą także słuchy, że Tsai daje zielone światło i gotowy jest płacić jeszcze większy podatek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co im Porzingis? To drewno nie broni, nie zbiera, bez sensu jakby po tego cieniasa trejdowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irving jako pierwsza opcja jest beznadziejny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.01.2023 o 18:59, Dziuseppe napisał:

Na co im Porzingis? To drewno nie broni, nie zbiera, bez sensu jakby po tego cieniasa trejdowali.

Porzingis to moim zdaniem idealny fit do tego składu Nets.Obserwuję jego grę od początku i to prawda, że po kontuzji ACL to już nie jest ten sam unicorn jak przedtem ,szczególnie w obronie i walce pod obręczą ,. Mnie się wydaje że to jest jakiś rodzaj strachu przed ryzykiem kolejnych kontuzji , który blokuje go przez grą kontaktową,. To że słabo broni nie jest aż takim argumentem ,gdyż w Nets ma kto bronić, ale brakuje tych punktów, które dawał KD, a Porzyngis dalej jest dobrym scorerem i można liczyć na te 20+ punktów z jego gry., Dodatkowo może grać zarówno jako stretch four i five co było by dobrym rozwiązaniem ,gdyż mógłby grać zarówno jako PF z Claxtonem jak i backup center bez Claxa.

7 godzin temu, vonBaron napisał:

Irving jako pierwsza opcja jest beznadziejny. 

Jak KD był podwajany to Kyrie miał dużo swobody i mógł kręcić chore cyfry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to samo daje Turner + dużo lepsze D. 

Oby nie podpisali Łotysza który może wypaść w każdej chwili. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, vonBaron napisał:

Ale to samo daje Turner + dużo lepsze D. 

Oby nie podpisali Łotysza który może wypaść w każdej chwili. 

Dla mnie jest oczywiste że Turner jest dużo lepszy od KP pod każdym względem.,Tylko jest taki problem ,że jest raczej poza zasięgiem Nets., Przede wszystkim wielu GM ostrzy sobie dzidę na Turnera, a nie jest też jasne czy Pacers nie będą chcieli go zostawić i wokół niego budować teamu.,Dlatego cena może być wysoka ,szczególnie po tym co poszło za Goberta , a Bkn nie ma zbyt wiele do zaoferowania bo nie kontroluje dużej ilości picków , a inni mają .,Dodatkowo jego kontakt się kończy, a nie sądzę żeby miał oczekiwania na przedłużenie o wiele niższe od maxa .,Netsi raczej nie będą mogli rzucić maxa , bo jest jeszcze w kolejce Kyrie, a krótkoterminowe wypożyczenie Turnera do końca sezonu nie jest warte tego co trzeba by oddać w wymianie ., Porzyngis pomimo wielu wad  jest bardziej realny, . Jest przepłacony, drewno w D, gwałci sąsiadki, może się połamać i co tam jeszcze OK zgoda, ale za to nikt po nim w DC nie będzie płakał , ani nie ustawi się kolejka chętnych jak po Turnera.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było wiadomo ,że Durant jest kluczowy dla Nets ale nie spodziewałem się ,że aż tak.... O ile porażkę z Bostonem można było zakładać o tyle porażki wyraźne z Thunder i teraz ze Spurs to już mniej

Ja wiem ,że zabrakło jeszcze Irvinga ale jak zobaczyłem jak fatalnie w ataku wygląda s5 to Nets musza coś pomieszać w składzie. Do tego Ben Simmons popełniał tyle głupich strat właściwie bez nacisku ze strony Spurs. Royce olał obronę. Harris był dramatyczny. Spurs jest dramatyczne i sami też grali słabo ale Nets tego dnia poszorowali dno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thunder są teraz w ga

5 godzin temu, ely3 napisał:

Było wiadomo ,że Durant jest kluczowy dla Nets ale nie spodziewałem się ,że aż tak.... O ile porażkę z Bostonem można było zakładać o tyle porażki wyraźne z Thunder i teraz ze Spurs to już mniej

Ja wiem ,że zabrakło jeszcze Irvinga ale jak zobaczyłem jak fatalnie w ataku wygląda s5 to Nets musza coś pomieszać w składzie. Do tego Ben Simmons popełniał tyle głupich strat właściwie bez nacisku ze strony Spurs. Royce olał obronę. Harris był dramatyczny. Spurs jest dramatyczne i sami też grali słabo ale Nets tego dnia poszorowali dno

Thunder są teraz naprawdę w gazie , ostatnio coraz częściej ich oglądam i z meczu na mecz jest to lepszy team , a jak jeszcze wróci Holmgren to dopiero  będzie sztos   ., Z Nets zagrali koncertowo, zajechali ich  głównie  tempem gry , .Spurs grali fatalnie, wyglądało to tak jakby drużynie Popa w ogóle nie zależało na wygranej do 42 minuty i ten mecz to bardziej wyglądał jakby Nets przegrali, niż  Spurs wygrali. Niewiele pozytywów po stronie Brooklynu poza udanymi minutami Thomasa i grą Claxtona -znowu DD i 4 bloki, ale Nicko został wyfaulowany.,No może jeszcze pierwsze Triple Double Simmonsa w Nets ,ale Ben był też blisko Quadruple Double bo zaliczył 7 TO wystarczyło tylko trzy głupie straty więcej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.01.2023 o 09:41, mayor napisał:

O 50%W to raczej jestem spokojny, mam nadzieję że dadzą radę nawet wyżej. Moim zdaniem będzie więcej spotkań wygranych obroną, a jakość gry w D bez Duranta aż tak się nie pogorszy 

Dalej jesteś spokojny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

Brooklyn Nets since KD’s injury: • 0-4 record • 30th in offensive rating • 26th in FG% • 28th in 3P% • 28th in FT% • From 2nd to 4th in the East

Fatalnie to wyglada, ale mozna bylo sie tego spodziewac bo z Kyriego zaden lider.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Reikai napisał:

Fatalnie to wyglada, ale mozna bylo sie tego spodziewac bo z Kyriego zaden lider.

No tylko ,że w najbardziej paskudnym ofensywnie meczu tj ze Spurs Irvinga nie było .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, vonBaron napisał:

Dalej jesteś spokojny? 

Z każdym meczem coraz mniej.,Jak Marks szybko nie wykona jakieś wymiany pod wzmocnienie FC to szykuje się powtórka z zeszłego sezonu ,.3L z zespołami poniżej0.500, a teraz dopiero zaczynają się schody Utah B2B, Warriors i 76 

Edytowane przez mayor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko pokazuje że Durex jest warty każdej kasy a Irving może sobie iść po sezonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko Duranta trudno może być zatrzymać w razie powtórki z zeszłego sezonu. A Irving po sezonie będzie UFA tak że i tak może iść bez żadnych korzyści dla Nets.,Jak Marks prześpi trade window to też pokaże że KD miał rację domagając się zwolnienia Nasha i Marksa.,W zasadzie na Bknie jest sytuacja typu win now or die

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz się mu jakoś nie będę dziwił skoro widzi że jak go nie ma w składzie to grają kupę. Ileż można ciągnąć za uszy drużynę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasmo porażek bez. Duranta przełamane i to back 2 back z solidnym przeciwnikiem.,Nets zagrali tak samo intensywnie i uważnie w D jak przeciw Suns w 4Q , tylko przez cały mecz, podobnie Kyrie z Phoenix grał dobrze tylko w 4Q a wczoraj rewelacyjne przez wszystkie cztery .Ciekawe czy Irving utrzyma ten poziom dłużej.,Claxton kolejny świetny mecz 20 pts 4 bloki chociaż miałem obawy jak sobie poradzi przeciwko twin towers Lauri-Kessler.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Irving czyta forum bo dwa ostatnie mecze na poziomie superstara. Clax pobił rekord 13+ z rzędu z min 3 blokami, żeby jeszcze umiał rzucać osobiste...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, vonBaron napisał:

Chyba Irving czyta forum bo dwa ostatnie mecze na poziomie superstara. Clax pobił rekord 13+ z rzędu z min 3 blokami, żeby jeszcze umiał rzucać osobiste...

No te jego osobiste to jest jakas tragedia, on w PO bedzie absolutnie niegrywalny jak sie nie ogarnie, ogolnie Nets mozna faulowac ile wlezie bo on z Simmonsem nie beda mieli prawa byc w wyrownanych koncowkach na parkiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Reikai napisał:

No te jego osobiste to jest jakas tragedia, on w PO bedzie absolutnie niegrywalny jak sie nie ogarnie, ogolnie Nets mozna faulowac ile wlezie bo on z Simmonsem nie beda mieli prawa byc w wyrownanych koncowkach na parkiecie

Też bym wolał by się nauczył rzucać FT, ale hackowanie ma znacznie mniej zalet niż kiedyś.

Primo wprowadzili te last2min, gdzie nie można hackowac offball.

Secundo- nie można hackowac w transition.

Tertio - obecnie dysproporcje między HCO, a transition są kosmiczne 97.5 vs 126.5) I przy hackowaniu rezygnujesz z transition, a sam dalej się możesz na to nadziewać.

Quatro- kto ma łapać takie faule? Bo jak jakiś leszcz to ten leszcz przecież będzie zanizal HCO swojemu zespołowi.

Quinto - złapanie szybko limitu fauli powodować może masakrę później w D, bo każda agresywniejsza obroną to fts dla rywali, zupełnie inaczej rzucajacych niż hackowany gracz.  

Sexto - +- 50% ft Plus oreb to lepszy wynik niż HCO ligi. 

Efekty było widać właśnie w meczu z GS, gdzie poszła próba hackowania Claxtona.

A Claxton był +23 w 36 min w wygranym 4pkt meczu.

Edytowane przez january

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi