Pepis21 1337 Napisano 9 Października 2022 3 godziny temu, eF. napisał: To jest klepowisko nie boisko a sama fota vibe lat 70-tych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 10 Października 2022 20 godzin temu, RappaR napisał: Sochan z Polską ma tyle związku, że mama jest Polką, ale całe życie spędził na zachodzie i Polska nie jest żadną jego ojczyzną. A to dla mnie powinno być kryterium wyboru reprezentacji. Nie pamiętam by była jakakolwiek dyskusja w Polsce czy Lampe jest Polakiem a jego historia jest bardzo zbliżona do tej Sochana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 10 Października 2022 1 minutę temu, jack napisał: Nie pamiętam by była jakakolwiek dyskusja w Polsce czy Lampe jest Polakiem a jego historia jest bardzo zbliżona do tej Sochana. Tak dobrze pamiętasz czasy sprzed ponad 20 lat? Zazdroszczę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 10 Października 2022 Teraz, RappaR napisał: Tak dobrze pamiętasz czasy sprzed ponad 20 lat? Zazdroszczę Trudno pamiętać coś czego nie było. Za to pamiętam, że Szwedzi uważali go za Szweda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 10 Października 2022 Teraz, jack napisał: Trudno pamiętać coś czego nie było. Za to pamiętam, że Szwedzi uważali go za Szweda. Nie dziwi mnie. Ale nie wiem gdzie widzisz zbliżoną sytuację do Sochana - oboje rodzice Polacy, urodzony w Polsce, spędził pierwsze 5 lat w Polsce vs 1 rodzic Polak, 1 rodzic Amerykanin, urodzony w USA, pierwsze lata spędził w USA Wiem, że lubisz się przypi*****ić na siłę i w sumie no - tendencja się zgadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3668 Napisano 10 Października 2022 4 minuty temu, RappaR napisał: Nie dziwi mnie. Ale nie wiem gdzie widzisz zbliżoną sytuację do Sochana - oboje rodzice Polacy, urodzony w Polsce, spędził pierwsze 5 lat w Polsce vs 1 rodzic Polak, 1 rodzic Amerykanin, urodzony w USA, pierwsze lata spędził w USA Wiem, że lubisz się przypi*****ić na siłę i w sumie no - tendencja się zgadza Nie było takiej dyskusji o Lampe Ja akurat pamiętam doskonale co tu pisaliśmy Jedynie byl szok, że poszedł tak nisko bo typowali go nawet na top5 (wiem jak to teraz brzmi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 10 Października 2022 (edytowane) 2 minuty temu, josephnba napisał: Nie było takiej dyskusji o Lampe Ja akurat pamiętam doskonale co tu pisaliśmy Fascynujące. Forum istnieje od 2004, a Ty na nim pisałeś w 2000 Edytowane 10 Października 2022 przez RappaR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3668 Napisano 10 Października 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Fascynujące. Forum istnieje od 2004, a Ty na nim pisałeś w 2000 Tak się składa że forum istnieje od 2000 lub 2001 Wcześniej to było e-nba.xcom.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 10 Października 2022 Teraz, RappaR napisał: Nie dziwi mnie. Ale nie wiem gdzie widzisz zbliżoną sytuację do Sochana - oboje rodzice Polacy, urodzony w Polsce, spędził pierwsze 5 lat w Polsce vs 1 rodzic Polak, 1 rodzic Amerykanin, urodzony w USA, pierwsze lata spędził w USA Wiem, że lubisz się przypi*****ić na siłę i w sumie no - tendencja się zgadza Technicznie jeśli chodzi o obywatelstwo nie ma różnicy czy jedno czy oboje rodziców są Polakami. Jeśli chodzi o budowanie więzi z Polską to nie sądzę, by Lampe przez pierwsze 5 lat życia jakiekolwiek zbudował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 10 Października 2022 1 minutę temu, jack napisał: Technicznie jeśli chodzi o obywatelstwo nie ma różnicy czy jedno czy oboje rodziców są Polakami. Ba, jeśli chodzi o obywatelstwo, to nikt nie musi być i można kupować sobie reprezentacje w różnych dysciplinach jak to robią Arabowie 1 minutę temu, jack napisał: Jeśli chodzi o budowanie więzi z Polską to nie sądzę, by Lampe przez pierwsze 5 lat życia jakiekolwiek zbudował. Taką, że polski to jego pierwszy, a nie drugi język chociażby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 10 Października 2022 1 minutę temu, RappaR napisał: Ba, jeśli chodzi o obywatelstwo, to nikt nie musi być i można kupować sobie reprezentacje w różnych dysciplinach jak to robią Arabowie Co w sprawie Sochana jest bez znaczenia 1 minutę temu, RappaR napisał: Taką, że polski to jego pierwszy, a nie drugi język chociażby Sądząc po wypowiedziach Lampego można mieć wątpliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 10 Października 2022 Teraz, jack napisał: Co w sprawie Sochana jest bez znaczenia Jeśli uważasz za normalne, że ktoś, kto się urodził za granicą, spędził całe życie za granicą i mówi po angielsku jako pierwszy język, uważa się przede wszystkim za Polaka i że jest to jego narodowość, ja to uszanuję i kończę dyskusję. Dla mnie to dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3668 Napisano 10 Października 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Jeśli uważasz za normalne, że ktoś, kto się urodził za granicą, spędził całe życie za granicą i mówi po angielsku jako pierwszy język, uważa się przede wszystkim za Polaka i że jest to jego narodowość, ja to uszanuję i kończę dyskusję. Dla mnie to dziwne. Koleś sobie nie musiał nic kupować Więc dla mnie to nie jest farbowany lis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 10 Października 2022 5 minut temu, RappaR napisał: Jeśli uważasz za normalne, że ktoś, kto się urodził za granicą, spędził całe życie za granicą i mówi po angielsku jako pierwszy język, uważa się przede wszystkim za Polaka i że jest to jego narodowość, ja to uszanuję i kończę dyskusję. Dla mnie to dziwne. Przecież, żeby zostać Polakiem nie trzeba się urodzić w Polsce, nawet nie trzeba mieć jakichkolwiek polskich korzeni. Polskość Sochana to nie jest kwestia odczuć moich czy Twoich i nie ma pola do dyskusji bo twarde fakty są takie, że to Polak. A już rozważania na temat ile Polaka w Polaku, gdy sprowadzi się na poziom ile dany obywatel daje krajowi, to może się okazać, że Sochan wypada lepiej od statystycznego Polaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepis21 1337 Napisano 10 Października 2022 Weźcie się może do Slaughtera poprzypierdalajcie a Sochana zostawcie w spokoju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3668 Napisano 10 Października 2022 22 minuty temu, Pepis21 napisał: Weźcie się może do Slaughtera poprzypierdalajcie a Sochana zostawcie w spokoju. Nie da rady Ma zdjęcie z luka i fitpączkoem więc fejm się zgadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
steve 493 Napisano 10 Października 2022 24 minuty temu, Pepis21 napisał: Weźcie się może do Slaughtera poprzypierdalajcie a Sochana zostawcie w spokoju. No ale AJ nigdy nie powiedział nic w stylu, że czuje się czy jest Polakiem, więc o co chodzi? On tylko gra dla PL repry jak dziesiątki innych czarnoskórych graczy gra dla europejskich repr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3668 Napisano 10 Października 2022 Godzinę temu, steve napisał: No ale AJ nigdy nie powiedział nic w stylu, że czuje się czy jest Polakiem, więc o co chodzi? On tylko gra dla PL repry jak dziesiątki innych czarnoskórych graczy gra dla europejskich repr. Czyli lepszy jest koło, który "tylko gra" niż taki, który gra i utożsamia się z krajem pochodzenia? Ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
steve 493 Napisano 10 Października 2022 (edytowane) 49 minut temu, josephnba napisał: Czyli lepszy jest koło, który "tylko gra" niż taki, który gra i utożsamia się z krajem pochodzenia? Ok Kompletnie nie to miałem na myśli. Chodziło mi o to, że z jakiej racji ktoś ma się czepiać do AJ? Za co i o co? @Pepis21 Co innego gdyby powiedział że jest Polakiem. A dla mnie Sochan to Polak i tyle. Można nigdy nie być nawet w PL, a być Polakiem. Zaraz dojdziemy do tego, że Mickiewicz to nie był Polak tylko Litwin/Białorusin. Adam Kowancki tez nie jest Polakiem? Edytowane 10 Października 2022 przez steve Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danny 946 Napisano 10 Października 2022 3 godziny temu, jack napisał: Trudno pamiętać coś czego nie było. Za to pamiętam, że Szwedzi uważali go za Szweda. On sam się uważa za Szweda, a przynajmniej tak podaje w dokumentach jak jedzie do Ruskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach