Skocz do zawartości
RonnieArtestics

Indiana Pacers 2022/23

Rekomendowane odpowiedzi

@ely3

to ja chętnie się dowiem na co liczą kibice Sacto ;)  hehe, co ich zadowoli?

wracajac do Indiany, fajnie byłoby obudować Hali i Mathurina, bo na tym można zdecydowanie trzon budować na coś więcej niz wejscie tylko wejscie do PO i radosc z tu i teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Robaq napisał:

@ely3

to ja chętnie się dowiem na co liczą kibice Sacto ;)  hehe, co ich zadowoli?

wracajac do Indiany, fajnie byłoby obudować Hali i Mathurina, bo na tym można zdecydowanie trzon budować na coś więcej niz wejscie tylko wejscie do PO i radosc z tu i teraz

Nie znam nikogo z Kalifornii. Znam tylko ludzi z Ohio ( ale z rejonu Monroe- Columbus) , Pitsburga  i Indiany. Pacers mają młody trzon. Sam naturalny rozwój tych kolesi powinien im dać duży kop. Do tego im brakuje dobrej czwórki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę ,że fani Pacers się gdzieś pochowali a ten zespół jest najbardziej fun do oglądania w NBA

Sam mecz to była niezła oscylacja . Raz jedni robili 10-0 raz drudzy. Pod koniec 3 kwarty była taka dość szalona akcja Mitchella, który specjalnie walnął o tablicę by zebrać idobić tylko nie bardzo miał jak to podał do Okoro na niezły wjazd. Carlisle się wściekł bo uważał ,ze tam powinni gwizdnąć kroki Mitchellowi. Efekt był taki ,że dostał dwa techniki i został odesłany na trybuny czy do szatni. Pacers wyglądali na zlamanych. Nie dość ,że 96-91 w 5 sekund zrobił się remis to jeszcze 4 kwartę Cavs zaczęli od 10-0

Inna sprawa ,że Mitchell już pod koniec 3 kwarty wyglądał na padnietego i ledwo oddychał i w połowie tej 4 kwarty chyba niepotrzebnie grał hero ball skoro już ledwo dychał. Z drugiej gwizdnięty goaltending Okoro to mocne zdziwko. Nie dość ,że piłka odbiła się od dolnej krawędzi tablicy to jeszcze była poniżej kosza. To była bardziej zbiórka. Co nie zmienia faktu ,że Pacers potrafią odpalić czasem niesamowitą energię

Mathurin już teraz wygląda lepiej niż taki Green z Rockets a w teorii większy talent ma Green. Haliburton w Pacers rozwinął się na All Stara.. Nawet jeśli nie dostanie się jako starter to na bank trenerzy go wybiorą. Niesamowity rozwój tego zawodnika. Wiadomo, że przy Foxie by się tak nie rozwinął i dlatego Kings wtedy powinni szukać kupca na Foxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dziś nadrobiłem braki w Pacers i cholera pechowa ta kontuzja Haliburtona

Nie mogę odszukac informacji jak długo go nie będzie ale dla Indiany to spory cios... Z nim najpewniej byliby tym szóstym zespołem. A teraz to nie waidomo. Spora strata . Oby szybko wrócił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Charania wlasnie podal, ze ewaluacja za 2 tygodnie, wiec pewnie z miesiac  outu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny deal dla Pacers. Dzięki użyciu obecnego capspace w kolejnych 2 sezonach dalej będą mieli Mylesa za 20mln rocznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna umowa dla Pacers. Chyba ,że ten ostatni rok to opcja zawodnika ale i tak lepiej bo przedłużyli, Teraz tylko czekać na powrót Hali bo bez niego niestety są słabi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW

Bomba te przedłużenie, brawo Pacers. Teraz czysta głowa Turnera do końca sezonu, świetnie. 

No okradli chłopaka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam poczucie, ze to wielkie pieniadze są i mimo wszystko czy on na to zasluguje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znałem tej sztuczki aby wrzucając cap space obniżyć przyszłe lata 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Robaq napisał:

ja mam poczucie, ze to wielkie pieniadze są i mimo wszystko czy on na to zasluguje?

20 mln za top role-playera centra to znikome pieniądze.

Ogólnie Pacers wiedzieli, że powinni (to jest korzystne finansowo) dobić do salary floor i to właśnie zrobili (wciąż mają 10-11 baniek capspace co najlepsze jak dobrze liczę).
Dzięki temu mają Mylesa za 40/2, co jest imo lepsze niż branie jakichś bieda assetów.

I wciąż mogą nim handlować co najlepsze. To byłaby dobra wywrotka, jakby teraz go do Lakers z Hieldem sprzedali po extension 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za taka sztuczkę to jeszcze powinni brać dopłatę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ignazz napisał:

To już było chyba przerabiane przy Covington z Sixers :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, january napisał:

20 mln za top role-playera centra to znikome pieniądze.

Nom a jakie było oburzenie kibiców Lakers jak napisałem o takim scenariuszu, że Indiana nic nie musi a może Turnera przedłużą za nie duże pieniądze 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, ignazz napisał:

Nick Collison w Thunder był chyba pierwszy. Kiedyś tak Jazz próbowało z Hillem ale ten się uparł na maxa więc wzięli Rubio dokładnie w salary space. To się praktykuje tylko rzadko kto ma wolne.

Dla Turnera to plus bo już dostał większosć wypłaty tzn w tym sezonie. A co do Mylesa to pisałem wcześniej ,ze mowa ciała mówi jasno ,ze jest szczęsliwy w tej Indianie. I był pewnie wkurw o te handlowanie ale ekipa z Hali i młodymi wygląda po prostu zbyt dobrze by pchać się na cieknące łajny z LA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony czy teraz nie byłoby latwo pchnąć Hielda i Turnera za spadajacy kontrak Westbrooka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Robaq napisał:

Z drugiej strony czy teraz nie byłoby latwo pchnąć Hielda i Turnera za spadajacy kontrak Westbrooka?

Ale po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po picki post LeBron 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, matek napisał:

Po picki post LeBron 

A Indiana tankuje czy walczy? Bo wszystko wskazuje, że nie tankuje.

Lakersi nie chcieli dać dwóch, myśleli, że jeden wystarczy, Indiana ładnie zaczęła, Turner przedłużył i Lakersi zostali ze swoimi pickami. Tak to wygląda.

Podobno Indiana nie miała wyjścia, podobno miała stracić Turnera za free, podobno się nie sprawdziło 🙂

Może też nigdy nie byli zainteresowani 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Tecu napisał:

Może też nigdy nie byli zainteresowani

Byi ale dwoma niechronionymi a Lakers nie chciało dać obu więc temat upadł. Lakers myślało, że Pacers jest na musiku i tyle. Hali zaczął fajnie ale jednak odkąd on wypadł to Pacers ma fatalny bilans i nie wygląda to dobrze. Więc Pacers mogą tankować dopóki będą mieć Haliburtona poza grą. Ale nie oddadzą Turnera by sie osłabić bo ten draft poza Victorem nie oferuje centrów więc oni by się osłabili na lata a to nie ma sensu bo on ze zdrowym Haliburtonem będą znowu w TOP6 Wschodu z szansami na wiecej bo są młodzi i będą tylko lepsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi