Reikai 4455 Napisano 5 Lutego Jak ja go k**** lubię. Fani wychowani na Bryantcie na pewno docenia midrange i te kocie ruchy. Brakowalo go, tylko moglby juz sie nie lamac. Tylko pytanie, co sie stalo z CJem? Jakis taki mocno bezbarwny jest. A, no i oczywiscie przypadkiem jak Valenciunas zszedl i za niego zaczal grac Nance to Pelicans zaliczyli runa i przejeli mecz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4393 Napisano 5 Lutego 12 minut temu, Reikai napisał: no i oczywiscie przypadkiem jak Valenciunas zszedl i za niego zaczal grac Nance to Pelicans zaliczyli runa i przejeli mecz. Jonas jak zawsze król boxa, tylko się to nie przekłada na wygrywanie. Taki rich man's Enes Kanter się z niego zrobił, mam tylko wrażenie, że Griffin nie ogarnia jeszcze, że JV to niestety balast. Jak go podymają trochę w PO i Green będzie nim grał po 10 mpg, to może się ocknie, ale nie byłbym tego pewien mimo wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geronimo 203 Napisano 5 Lutego 3 godziny temu, Reikai napisał: Jak ja go k**** lubię. Fani wychowani na Bryantcie na pewno docenia midrange i te kocie ruchy. Brakowalo go, tylko moglby juz sie nie lamac. Tylko pytanie, co sie stalo z CJem? Jakis taki mocno bezbarwny jest. A, no i oczywiscie przypadkiem jak Valenciunas zszedl i za niego zaczal grac Nance to Pelicans zaliczyli runa i przejeli mecz. Fajnie byłoby go zobaczyć w Lakers po erze Lebrona. Wczoraj, podobnie jak chyba w każdym meczu przeciw LAL, trafiał wszystko i ciągnął Pels jak na lidera przystało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robaq 216 Napisano 5 Lutego Na długo chyba Ibgram nie wrocil Jeśli do tego JOnas wypadnie to widze dużą szanse na zwyciestwo Kings Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4393 Napisano 5 Lutego 3 minuty temu, Robaq napisał: Na długo chyba Ibgram nie wrocil Przecież oszczędzają go tylko w back2back. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robaq 216 Napisano 5 Lutego Możliwe, dzisiaj tez bez Jonasa gdyby nie to ,ze to Kings i tutaj zdarzyć sie moze wszystko to pytałbym czy oni zaczynaja jakoś tankować czy jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bostonian 143 Napisano 6 Lutego Dali rade b2b. Wysokie zwyciestwo i swietne mecze Treya i WHG. Ciekawa probka gry bez Jonasa i moze jednak jakas wymiana sie tutaj wydarzy? Mam nadzieje ze to poczatek powrotu na pozycje zapewniajaca play offs. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robaq 216 Napisano 12 Lutego Wróci na PO czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_secret 287 Napisano 12 Lutego Niesamowite, że on dał rade w sezonie 20/21 zagrać 61 meczy(na 72 możliwe). Pewnie już nigdy się nie zbliży do tego wyniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4393 Napisano 12 Lutego Fajne były te 2 miesiące, gdy był zdrowy, ale to chyba na tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 8165 Napisano 12 Lutego Współczuje jego fanom bo tracimy sporo skilla dla całej ligi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8800 Napisano 28 Lutego Pelicans są 7-19 w 2023 i trudno to wyjaśnić. Ok brakuje Ziona ale poza nim mają pełny skład. CJ Ingram Herbert a tu się nic nie klei Coś co miesiac temu wydawało się absurdalne a teraz jest pewniakiem to Pelicans nawet nie użyją swapu na Lakers bo będa poniżej ich w końcowej tabeli. Fatalnie, bez pomysłu grają Pelicans Ja wiem ,że jeszcze dziś zabrakło Nance Jr ale nie obrona była problemem w tym meczu. Oni po prostu wyglądali fatalnie w ataku. Dawno ich nie oglądałem więc nie mam zamiaru wyciagać wniosków ale NOP mogą nie utrzymać się nawet w play-in .. A że Lakers idą w górę to już naprawdę źle się ten sezon rozwinął dla nich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8095 Napisano 28 Lutego Pelicans mają dużo więcej problemów, rzadko się zdarza tak jak patrzę jednym okiem żeby grali dobrze równocześnie w O i D, ale to -11 net Ingrama i McColluma bez Ziona sytuuje ich tu i teraz bardzo wysoko w hierarchii najbardziej przecenianych zawodników NBA. Śmieszna sprawa po poprzednim sezonie, gdzie jeden miał świetne playoffy, a drugi świetny regular. Jest kilka organizacji, u których nawet jak już jest bardzo dobrze to wszystko musi się w pewnym momencie posypać, i chyba do tego grona należą Pels. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4455 Napisano 28 Lutego Godzinę temu, BMF napisał: Pelicans mają dużo więcej problemów, rzadko się zdarza tak jak patrzę jednym okiem żeby grali dobrze równocześnie w O i D, ale to -11 net Ingrama i McColluma bez Ziona sytuuje ich tu i teraz bardzo wysoko w hierarchii najbardziej przecenianych zawodników NBA. Śmieszna sprawa po poprzednim sezonie, gdzie jeden miał świetne playoffy, a drugi świetny regular. Jest kilka organizacji, u których nawet jak już jest bardzo dobrze to wszystko musi się w pewnym momencie posypać, i chyba do tego grona należą Pels. Troche hot takujesz ta krytyka Ingrama i CJ, tj nie jestem pewien czy to ich nalezy winic(Pels zaczeli ssac jeszcze bez Ingrama, ten 11L streak, a CJ tez gra nie na swojej pozycji i raczej wyglada w miare ok). Geek fani Pelicans zwracaja uwage z tego co czytam na inne rzeczy: - Willie Green i ofensywa jaka proponuje, to jest jakis dramat. Handoff na 9 metrze to wszystko co ma do zaproponowania -Rolesi Pelicans z poziomu top50 impact jak Alvarado spadli na ziemie -CJ jest rozgrywajacym, Ingram musi rozgrywac, bronic, rzucac i zmywac naczynia obecnie -Valenciunas jest jebany na pickach jak malo kto byl kiedykolwiek jebany -Nie mowiac o takim malym szczegole jak brak Ziona Pelicans nie rzucaja za 3, a nie maja tez nikogo by tworzyl jakakolwiek przewage pod koszem obecnie, ciezko tak wygrywac mecze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BMF 8095 Napisano 28 Lutego 3 minuty temu, Reikai napisał: Troche hot takujesz ta krytyka Ingrama i CJ Obaj za cały sezon słabo wyglądają w cyferkach, tak że pewnie cold take'uję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 8165 Napisano 28 Lutego Ja nie rozumiem pozytywnych wpisów o CJ. Gość jest kolejny raz wrzucony w nie swoje buty i to nie może się udać. Jak dla mnie on zawsze był dobrym uzupełnieniem 1-2 liderów jako doskonały sidekick z rozciąganiem gry i częściowym tylko graniu na koźle. Obrona mocno podejrzana od zawsze. Gdy zwiększasz mu volumen z gry nie zyskasz. On ma na tyle pecha ze nikt mu nie stworzył warunków aby uwydatnić zalety tylko co chwila wrzucają pod autobus. On to dobry jest aby uzupełnić takie lakers a nie ciągnąć wózek bez Ziona i poważnego dystrybutora. Nie ta rola nie te zalety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4393 Napisano 28 Lutego Pels przespali trade deadline. Ok, zgarnęli w miarę tanio Richardsona, który jest niezły, ale on tam był po prostu średnio potrzebny. Pels na jego pozycji mają jeszcze Ingrama, Herba, Naji, Danielsa i Murphy. Za to odkąd połamany jest Zion, a Alvarado przestał być magiczny, nie ma kto łamać obrony oraz nie ma rim protectora. Pels są generalnie źle zbudowanym zespołem, jest za dużo wings, a brakuje guardów, shooterów oraz broniących bigs. No i efekt jest taki, że kolejny zespół zacieśnia pomalowane, a Ingram na zmianę z CJem walą mid range jumperki po ISO, bo nic innego nie potrafią wyczarować przez całą akcję. Żaden z nich nie jest naturalnym playmakerem, więc cały zespół strasznie się męczy. Ziona jeszcze z miesiąc nie będzie i to chyba w optymistycznym scenariuszu, a zanim zrzuci rdzę, to będą już plejiny, do których Pels jak tak dalej pójdzie nawet się nie dostaną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 8165 Napisano 28 Lutego Tu brak wzmocnień bije podwójnie bo jak Pels oddadzą miejsce Lakers w play in to tak jakby wywalili swapa do kosza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4455 Napisano 28 Lutego 36 minut temu, ignazz napisał: Tu brak wzmocnień bije podwójnie bo jak Pels oddadzą miejsce Lakers w play in to tak jakby wywalili swapa do kosza. A czy wtedy ten swap nie przechodzi rok pozniej/nie oddaja Lakers calego picku za rok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4393 Napisano 28 Lutego 1 minutę temu, Reikai napisał: A czy wtedy ten swap nie przechodzi rok pozniej/nie oddaja Lakers calego picku za rok? Nie, Pels za rok mają pick Lakers, który mogą odłożyć na 2025. Niezależnie od prawa do swapu. Tak czy siak ten swap na tę chwilę nie ma większego znaczenia, te drużyny będą pewnie dość blisko w tabeli na koniec sezonu. Jeszcze co do Greena, on często podejmuje dziwne decyzje personalne. Kira Lewis w ostatnich tygodniach wyglądał spoko, nie widać śladu po jego kontuzji, jest szybki, potrafi wjechać pod kosz. W nagrodę w ostatnich 4 meczach Kira zagrał 8 minut, choć właśnie kogoś takiego Pels brakuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach