Skocz do zawartości
lorak

Curry > Jordan

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem mi sie wydaje, ze w dzisiejszej grze Kura by zmiażdżył Magica, reszte argumentow jutro xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, steve napisał:

nie wiem mi sie wydaje, ze w dzisiejszej grze Kura by zmiażdżył Magica, reszte argumentow jutro xD

no tak porownujac 1 do 1 graczy (z ~'tego samego tiera') ktorych prime dzieli 30 lat w 95% przypadkow porownanie wyjdzie na korzysc tego 'nowszego' (bo gra in general sie poprawia), dlatego takie porownania nie maja sensu (bo mozna dojsc do wnioskow-potworkow w stylu Gortat > Mikan).

* ofc nie mozna isc w inna skrajnosc i porownywac tez 1 do 1 'accolades' i statow (np mistrzostwa z czasow Russella sa mniej warte niz te z dzis)

Edytowane przez julekstep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, julekstep napisał:

no tak porownujac 1 do 1 graczy (z ~'tego samego tiera') ktorych prime dzieli 30 lat w 95% przypadkow porownanie wyjdzie na korzysc tego 'nowszego' (bo gra in general sie poprawia), dlatego takie porownania nie maja sensu (bo mozna dojsc do wnioskow-potworkow w stylu Gortat > Mikan).

* ofc nie mozna isc w inna skrajnosc i porownywac tez 1 do 1 'accolades' i statow (np mistrzostwa z czasow Russella sa mniej warte niz te z dzis)

ale w sumie czemu nie? jesli ktos jest lepszy to jest lepszy i koniec kropka, po co usprawiedliwiac typu ten typ był lepszy bo grał w 80s, ale tak naprawde był gorszy..

moze i Gortat byl lepszy niz Mikan tak naprawde nie znam sie na czasach starozytnych, wiec to zalezy jak na to spojrzec...

point is whos better a nie kto gral w lepszych/łatwiejszych czasach, moze i Otto Porter jest lepszy niż Bob McAdoo

imo własnie trzeba promowac dzisiejsze czasy, bo takiego skilla jak dzisiejsi gracze maja to nigdy nie było, jakby dzisiejsi superstarzy mieli zagrac w gierke ze starymi to by sie śmiali w sumie, zresztą tak samo potem ktoś wyjeżdża ze Russell> James i to jest obusieczny argument

Edytowane przez steve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, steve napisał:

jesli ktos jest lepszy to jest lepszy i koniec kropka... 

...to zalezy jak na to spojrzec...

Okrutne brednie wypisujesz. Nawet żeś nie spostrzegł, że sam sobie zaprzeczyłeś (zdanie po zdaniu). Ja pi****le! Dramat, k****! Całkiem nie rozumiesz logiki języka, którym się posługujesz 😔...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, steve napisał:

ale w sumie czemu nie? jesli ktos jest lepszy to jest lepszy i koniec kropka, po co usprawiedliwiac typu ten typ był lepszy bo grał w 80s, ale tak naprawde był gorszy..

moze i Gortat byl lepszy niz Mikan tak naprawde nie znam sie na czasach starozytnych, wiec to zalezy jak na to spojrzec...

point is whos better a nie kto gral w lepszych/łatwiejszych czasach, moze i Otto Porter jest lepszy niż Bob McAdoo

imo własnie trzeba promowac dzisiejsze czasy, bo takiego skilla jak dzisiejsi gracze maja to nigdy nie było, jakby dzisiejsi superstarzy mieli zagrac w gierke ze starymi to by sie śmiali w sumie, zresztą tak samo potem ktoś wyjeżdża ze Russell> James i to jest obusieczny argument

wtedy wszelkie GOAT- related gadki nie maja wiekszego sensu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom intelektualny niektórych użytkowników forum zaprawdę stoi na niewysokim poziomie...

To czy dany zawodnik był dobry lub słaby można ocenić tylko porównując go do zbioru czynników występujących w danej chwili, lub czasookresie. Wszyscy najlepsi zawodnicy byli najlepsi tylko i wyłącznie dlatego, że wyróżniali się w danym czasie spośród innych. Byli tylko tak dobrzy i aż tak dobrzy, jak wymagała od tego sytuacja i konkurencja (taktyka, styl gry, intensywność, nasycenie tzw. "talentem" etc.). 

Nie można wyjąć zawodnika A ze zbioru A-Z i zawodnika 1 ze zbioru 1-23 i ich zestawić ze sobą, ponieważ nie tylko są całkowicie od siebie różni, ale same zbiory są zupełnie różne. Jedyne co ma jako taki sens to porównywanie zawodników z dwóch sąsiadujących dekad. Przerwa na poziomie dekady czyni tego typu porównania bezsensownymi (lata 80-te vs. 00-ne, lata 90-te vs. 10-ne).

Aby to spróbować lepiej zrozumieć polecam poniższe video i krótką dyskusję Dana Patricka z Reggie Millerem nt. dlaczego Bill Laimbeer nie jest HOF, a Ben Wallace tak? Jedną z pobocznych konkluzji było to, że Laimbeer doskonale odnalazłby się w dzisiejszej koszykówce pod względem ataku, ale byłby kompletnie nieprzydatny w defensywie, z uwagi na obecną "miękką" grę. Z jednej strony to ciekawie brzmiące "ćwiczenia logiczne", ale z drugiej kompletna strata czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, julekstep napisał:

Curry raczej na poziom teammejtsow przez okres swojego prime'u tez nie moze narzekac :)

Dokładnie. Ogólnie nikt nie wygrywa mistrzostwa sam, zawsze ma (w stosunku do średniej ligowej) nieźle/dobre/świetne wsparcie i nawet najlepszy PG (b2b mvp) nie dał rady zrobić mistrzostwa sam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, blackmagic napisał:

i nawet najlepszy PG nie da rady zrobić mistrzostwa sam. 

Poprawione 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, LAF napisał:

Poprawione 😃

Jesteś niereformowalny... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kcp78 napisał:

Jesteś niereformowalny... 

Ja żartowałem. Nie zawsze wszystko pisze poważnie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, LAF napisał:

Ja też! 😀... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ale w The Portal Magic grał 1-1 z Luką a nie z Currym, więc zła dyskusja panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce mi się za bardzo wchodzić w tą dyskusje cp3 vs Curry

Ale steph w tych finałach jesli chodzi o atak byl profesorem a do tego osiagnal swoj peak w obronie, to w jakiej formie fizycznej byl jak każdy miesien byl wyciety i napiety i jak dobrze ciagnal caly atak jednoczesnie bedac targetowanym przez najlepsze duo skrzydlowych Brown Tatum ktore musial co chwile kryc na switchach to jest na prawde impressive shit, z resztą od dawna ma niesłusznie zła opinie w obronie 

W ogóle Kerr widac też nawet Poolowi natlukl do głowy bo w g6 bronił

Cytat

From the time he walks in this facility, the first place he goes — to the locker room, get dressed, and into the weight room. I think as much as it’s shown on the offensive end — where he’s finishing and he’s knocking guys off their feet, bigger guys off their feet — I think it’s shown even more in his defense. And I think that is the most beautiful thing, to watch a guy put the work in, and the improvements he’s made on defense. I’ve said it before, he is one of our best defenders.”–Draymond 

Green said that Curry moves much better laterally, a key skill on defense, and he credited Curry’s newfound leg strength. As for arm days, Green revealed that Curry does his dumbbell bench press with 100-pound weights. That’s certainly no easy task.

Curry’s noticeable uptick in weight-room activity started sometime last year, according to Green. It’s no surprise that with Curry’s competitiveness, he doesn’t want to be anything close to a weak link on defense, or anywhere else for that matter.

“Steph’s a winner. He wants to win. And he understands the importance of having a great defense if you’re going to win. On the flip side of that, for all these years, you’ve had teams pick on him [on defense]. Again, Steph’s a competitor. You’re not just going to keep singling him out and he’s just going to take that.”–Draymond Green

Malika Andrews

Cytat

Green said that Curry moves much better laterally, a key skill on defense, and he credited Curry's newfound leg strength. As for arm days, Green revealed that Curry does his dumbbell bench press with 100-pound weights. That's certainly no easy task.24 Dec 2021

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, julekstep napisał:

wtedy wszelkie GOAT- related gadki nie maja wiekszego sensu :)

nieprawda, Jokic << Curry hue jutro pokontynuuje rozmowe ;)

błagam bez tematu Steph or CP3...

Edytowane przez steve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, steve napisał:

nieprawda, Jokic << Curry hue jutro pokontynuuje rozmowe ;)

błagam bez tematu Steph or CP3...

Jokic vs Embiid 🤣🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, LAF napisał:

czasem mam wrażenie, że 99% piszesz niepoważnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, LAF napisał:

To kto niby jest w TOP 3 PG ? Pytam serio. Luka to nie jest PG jakby co 

Curry, Luka, Morant. W tym sezonie na 100%. I dlaczego niby Luka nie jest rozgrywającym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, iglo13 napisał:

Curry, Luka, Morant. W tym sezonie na 100%. I dlaczego niby Luka nie jest rozgrywającym?

dla wielu ludzi "bo biega na boisku koło niego jakiś niższy ziomek" (w sensie: zgadzam się, że to bez sensu). Btw to samo było z Hardenem przez większość kariery. Dla mnie Luka czy Harden to pełnoprawni PG. Tak samo jak np Magic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, iglo13 napisał:

I dlaczego niby Luka nie jest rozgrywającym?

Luka to combo. Takim samym combo jest DB a nikt nie rozpatruje DB jako PG. do tego na parkiecie z Brunsonem to Brunson rozgrywa głównie i w Dallas grał głównie na pozycji SG ponad polowe minut jakie spędził na boisku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi