Skocz do zawartości
Reikai

Los Angeles Lakers 2022/2023 - Odkupienie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z najlepszych graczy ever nie zrobi playoffów, bo mu sędziowie nie gwiżdżą fauli, niesamowite. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, ignazz napisał:

Najgorsze jest to ze nie da się z tym nic zrobić. Od lat. 

true, identyczna sytuacja była w meczu o PO z Sotą, gdy tak samo Jokowi zrobił Gibson, pojebane jest to, że mogą te sytuacje naprawić zawsze przy obecnych możliwościach, a nie robią tego nigdy 

liga raczej bankowo chciałaby tu W Lakers, no ale niestety, taki mamy klimat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, BMF napisał:

Jeden z najlepszych graczy ever nie zrobi playoffów, bo mu sędziowie nie gwiżdżą fauli, niesamowite. 

No, serio nie wiem co powiedzieć po tym meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dodam, że to nie była tylko kwestia tego jednego gwizdka, bo cała końcówka była fatalnie sędziowana (choćby kuriozalne decyzje w odniesieniu do Davisa), a ogółem Boston oddał 19 osobistych więcej.

Aż mi się przypomniał mecz finałowy, w którym Leon Powe oddał więcej wolnych, niż cały zespół Lakers.

Gdzieś czytałem, że w meczach sędziowanych przez Erica Lewisa Celtics mają 36-2 od 2020 roku, ale czy to prawda, nie wiem.

Szkoda że przez to szokujący putback Beverley'a zostanie zapomniany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest żenada na poziomie wypowiedzi sędziego, że w RS Dany Green dostałby T, ale w finałach takich rzeczy nie gwiżdże. Przecież var zająłby może 5 minut w całym meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie nie pamiętam już kiedy mecz NBA (oczywiście nie licząc kontuzji jakichś graczy - to jest inna bajka) tak popsuł mi humor jak ten dzisiejszy.

Naprawdę szkoda LeBrona, sędziowie po tym jak skończył 38 lat to już serio mogliby przestać go tak ordynarnie dymać, a mam wrażenie, że w tym sezonie robią to jeszcze ohydniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, bo po meczu z Memphis czy Sacto jakoś świeczek nikt nie palił.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, january napisał:

Ogólnie nie pamiętam już kiedy mecz NBA (oczywiście nie licząc kontuzji jakichś graczy - to jest inna bajka) tak popsuł mi humor jak ten dzisiejszy.

Naprawdę szkoda LeBrona, sędziowie po tym jak skończył 38 lat to już serio mogliby przestać go tak ordynarnie dymać, a mam wrażenie, że w tym sezonie robią to jeszcze ohydniej. 

Jak to wytłumaczyć, ja też mam zepsuty dzień, kolo, który powinien juz od dwóch sezonów spijać drinki na jakieś bezludnej plaży jest wciąż najlepszym graczem, wciąż wykonuje trening o jakim nam śmiertelnikom nawet się nie śni wracając do do domu po pracy, czujemy się zmęczeni, wypompowani, w ogole w tym wieku jest w stanie wciąż przejmować mecz, oby historia tego nie zapomniała....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, BMF napisał:

gdyby grał lepiej, to zrobiłby PO mimo sędziów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Pozioma napisał:

kolo, który powinien juz od dwóch sezonów spijać drinki na jakieś bezludnej plaży jest wciąż najlepszym graczem, wciąż wykonuje trening o jakim nam śmiertelnikom nawet się nie śni wracając do do domu po pracy, czujemy się zmęczeni, wypompowani, w ogole w tym wieku jest w stanie wciąż przejmować mecz,

lance armstrong, geny, etyka pracy, ambicja, wspomaganie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to chyba pierwsza reakcja lebrona, którą akceptuje, aż się płakać chce, zrobił wszystko jak należy, miał prostego layupa, trafiłby go na 100, nawet największy hater to przyzna, to, ze nie wykuwił temu sędziemu w łeb znaczy tylko o jego klasie

11 minut temu, NieMy napisał:

Gdyby tylko o to chodziło to każdy robiłby w 20 sezonie 30ppg. Myślisz, że Lebron czyms się rózni od reszty obecnych gwiazd ligi?

17 minut temu, NieMy napisał:

Skandalem jest, że Ulrich dostał wygrana w TDF będąc na takich samych wspomaganiach, skandalem jest też sprint, gdzie zawieszony został Ben Johnson... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Pozioma napisał:

Myślisz, że Lebron czyms się rózni od reszty obecnych gwiazd ligi?

tak jak napisałem,  ma lepsze geny, etykę  pracy, ambicję i wspomaganie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, lorak napisał:

gdyby grał lepiej, to zrobiłby PO mimo sędziów. 

Coz za błyskotliwy wwniosk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, NieMy napisał:

Zobaczymy jak to będzie wyglądało za 10-15 lat... Absolutnie nie życzę LBJ niczego złego, ale...

• Wilt Chamberlain, który był atletycznym freakiem i osiągał sukcesy sportowe w kilku dyscyplinach, po przekroczeniu 50-tki zaczął mieć poważne problemy z sercem i zmarł w wieku 63 lat właśnie z powodu niewydolności układu krążenia
  • Ronnie Coleman - jeden z najwybitniejszych kulturystów w historii, o legendarnej genetyce i etyce pracy, w wieku 50 lat stał się inwalidą (w 2020 ogłosił że nie może się poruszać samodzielnie).

Zresztą wystarczy spojrzeć na O'Neal'a i Barkleya podczas NBA on TNT - zgarbieni pokracznie drepczą po studiu, często podkreślając że 20+ lat grania w kosza zrobiło z nich pół-inwalidów.

To co robi LBJ jest fenomenalne, ale możliwe że zapłaci za to wysoką cenę w przyszłości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, NieMy napisał:

Lepsze wspomaganie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, T+?%hZ<A<5ZZB~5L napisał:

Zobaczymy jak to będzie wyglądało za 10-15 lat... Absolutnie nie życzę LBJ niczego złego, ale...

• Wilt Chamberlain, który był atletycznym freakiem i osiągał sukcesy sportowe w kilku dyscyplinach, po przekroczeniu 50-tki zaczął mieć poważne problemy z sercem i zmarł w wieku 63 lat właśnie z powodu niewydolności układu krążenia
  • Ronnie Coleman - jeden z najwybitniejszych kulturystów w historii, o legendarnej genetyce i etyce pracy, w wieku 50 lat stał się inwalidą (w 2020 ogłosił że nie może się poruszać samodzielnie).

Zresztą wystarczy spojrzeć na O'Neal'a i Barkleya podczas NBA on TNT - zgarbieni pokracznie drepczą po studiu, często podkreślając że 20+ lat grania w kosza zrobiło z nich pół-inwalidów.

To co robi LBJ jest fenomenalne, ale możliwe że zapłaci za to wysoką cenę w przyszłości...

W polsce prawie 40% mężczyzn nie dożywa emerytury, także nie wiem co lepsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, T+?%hZ<A<5ZZB~5L napisał:

Jeśli masz 216 cm wzostu i ruszasz się jako tako w wieku 50 lat, to wg mnie sport nie zrobił Ci krzywdy, z resztą ostatnie zdjecia Shaqa z siłowni są dość imponujące, kolo o skłonnościach do tycia jest w formie przynajmniej z końca kariery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Pozioma napisał:

Lepsze wspomaganie?

pewnie kolo z majątkiem miliarda zielonych kupuje w darknecie lub od ziomków  z siłki xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież Ty zarabiasz 10k miesięcznie a ja tylko 6, czy to oznacza, że ja pije Kustosza z biedry a Ty Tyskie? Dlaczego RW notuje obecnie taki zjazd formy? A przecież bazował na atletyzmie tak samo jak Lebron? Ma gorszych kolegów na siłce czy za mało kasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Pozioma napisał:

Dlaczego RW notuje obecnie taki zjazd formy? A przecież bazował na atletyzmie tak samo jak Lebron? Ma gorszych kolegów na siłce czy za mało kasy?

ma gorsze geny, mniejszą ambicję, mniejszą etykę pracy i gorsze wspomaganie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi