Reikai 4455 Napisano 2 Lipca 2022 Ogolnie zasada brzmi tak, ze jesli gwiazda X chce isc do klubu Y to tam trafi. Od kilku lat dobrych jest to liga graczy i to gracze wybieraja sobie kluby, wiec jak bedzie trzeba to te nasze dywagacje ze ktos gdzie moze trafic, a ktos nie bo cos tam, to nie maja znaczenia bo jak bedzie trzeba to beda wymiany miedzy 8 klubami. Dlatego nasz chlopski rozum nie ma sensu i ide o zaklad, ze Durant trafi tam gdzie chce czyli Suns, Miami czy co on tam chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DArmstrong 32 Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) To Kawhi chciał tak bardzo do Raptors? Edytowane 2 Lipca 2022 przez DArmstrong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eF. 145 Napisano 2 Lipca 2022 Gdyby Minnesota miała jaja, to by się pozbyła teraz przereklamowanego w ch*j Townsa za ciekawe assety i mogliby powalczyć. Gobert pod koszem + coraz lepszy Edwards, który jak dla mnie był ich najlepszym grajkiem w PO, to całkiem fajny pomysł. To mogłoby działać, bo Edwards > Mitchell, ale Towns na PF = xDDD. Generalnie Towns do Goberta nie pasuje, a w PO ich szybko wyjaśnią, dlatego ten deal dla Soty jest naprawdę komiczny. Wiadomo, nie wymienią Townsa, bo robią z niego pseudo FP, ale to byłby konkretny ruch dla tej organizacji, a za KAT'a wzięliby na pewno ładną paczkę, bo chłop ma niezłą wartość w tej lidze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4455 Napisano 2 Lipca 2022 12 minut temu, DArmstrong napisał: To Kawhi chciał tak bardzo do Raptors? Nie, to po prostu Pop i jego upartosc. Mogl miec Ingrama np, skonczyl z Derozanem. Wyjatek potwierdza regule. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9036 Napisano 2 Lipca 2022 Źle dzieje w tych Nets. Już pomijając kwestię duetu Kyrie-KD to właśnie znalazłem, że oni nie złożyli żadnej oferty kontraktu dla Bruce'a Browna (sam BB to powiedział), a zamiast tego oddali 1st roundera za Royce'a O'Neala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4455 Napisano 2 Lipca 2022 2 minuty temu, january napisał: Źle dzieje w tych Nets. Już pomijając kwestię duetu Kyrie-KD to właśnie znalazłem, że oni nie złożyli żadnej oferty kontraktu dla Bruce'a Browna (sam BB to powiedział), a zamiast tego oddali 1st roundera za Royce'a O'Neala. No ta 1 runda to dramat za Royca, chyba jeszcze gorzej niz Nuggets i DAJ minuta po rozpoczeciu FA. Druzyna, ktora nie wiadomo co bedzie robila, z trade request gwiazdy, bez pickow, zapewne walczaca o PO lub w przebudowie oddaje swoj 1st rounder za Royca O Neala. Dramat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jendras 4672 Napisano 2 Lipca 2022 Brogdon w Bostonie dla mnie trochę meh, dobry zawodnik, ale z dużym kontraktem, trzydziestką na karku i redflagami zdrowotnymi, które ciągną się za nim jeszcze od czasów NCAA. 40 milionów na duet obwodowy z ławki to też trochę sporo, no ale jeśli Celtom uda się gościa utrzymać w jednym kawałku do play-off, to może być spore wzmocnienie. Osobiście jednak nie wiem, czy dałbym za niego 1st roundera. Gobert w Minnesocie to z kolei pomysł w sam raz na lata 90-te. W dzisiejszej koszykówce granie na dwóch centrów jest mocno problematyczne, zwłaszcza jeśli reszta składu nie jest specjalnie szybka i atletyczna. Lineup z Russellem i Andersonem będzie chyba najwolniejszy w lidze, do tego Towns biegający za wingami - no nie wiem. Gobertowi już się w Utah dostawało za to, że nie wyrabiał w obronie za cały undersized i slow-footed skład, w dodatku zdaje się narzekał, że dostaje za mało piłek, a tu będzie miał przed sobą w kolejce trzech 20 ppg scorerów. Oczywiście Gobert wnosi swoje niezaprzeczalne atuty, ale według mnie to nie będzie wzmocnienie adekwatne do zainwestowanych środków. Za to taki pakiet niechronionych picków tworzy nowy precedens, który zapewne wykorzystać będą próbowali Nets w rozmowach dotyczących Duranta. Suns czy Heat są pewnie zachwyceni. Fajnie, że KD zażądał transferu, tegoroczna klasa FA jest słaba, a tak przynajmniej nie będzie nudno. Wszyscy teraz czekają na to domino, z Kyriem i Aytonem na czele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9036 Napisano 2 Lipca 2022 Teraz, Reikai napisał: No ta 1 runda to dramat za Royca, chyba jeszcze gorzej niz Nuggets i DAJ minuta po rozpoczeciu FA. Ten DAJ w Nuggets to serio na życzenie Jokicia, by mu nabijać on/offy jest;) Taka strategia z advancestatpaddowaniem MVP w RS. Tylko potem przychodzą PO 2 minuty temu, Reikai napisał: oddaje swoj 1st rounder za Royca O Neala Tam chyba szedł jakoś worse Philly/Nets? Ale i tak połączenie odpuszczenia taniutkiego w sumie Browna i oddania 1st za Royce'a wygląda na totalny burdel w biurze GMa (zapewne taki mają). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jendras 4672 Napisano 2 Lipca 2022 Z tym Royce'm to ja mam taką teorię, że Nets dogadali wymianę zanim Durant wyskoczył z trade requestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4393 Napisano 2 Lipca 2022 Godzinę temu, january napisał: A co niby mogą dać Hawks ciekawego za KD? Przecież tam są neutralne w najlepszym przypadku umowy Collinsa i Capeli, brak picków, brak młodych gwiazd... Nie wiem skąd pomysł tu ciekawej paczki dla Nets Nie, żebym twierdził, że Hawks mogą złożyć jakąś super paczkę, bo raczej nie, ale aktualnie mogą wysłać 3 x 1st i pewnie właśnie próbują ogarniać następne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 4765 Napisano 2 Lipca 2022 3 godziny temu, RonnieArtestics napisał: Rozkminiam dalej sobie. Wiecie kto ma w sumie najlepsza paczkę za paczkę Durant + Kyrie … ? Oklahoma City xD milion możliwości… Za samego Durant może: Wiggins kuminga moody wiseman poole + picki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4455 Napisano 2 Lipca 2022 5 minut temu, mac napisał: Za samego Durant może: Wiggins kuminga moody wiseman poole + picki ? Wiggins nie może iść w wymianie z tych samych powodów co Bam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alonzo 3373 Napisano 2 Lipca 2022 Większa ilość picków (możliwe że 2) oraz pewnie brak protekcji wynikała z tego, że Wolves nie chcieli oddać Jadena McDanielsa w tej wymianie. Raczej to on a nie SloMo będzie grał w s5. Ciekawie też może wyglądać gra PnR Russella z Gobertem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vonBaron 189 Napisano 2 Lipca 2022 Marks im dłużej jest GM w Nets tym głupsze ruchy robi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jordan20 433 Napisano 2 Lipca 2022 https://sports.yahoo.com/cavaliers-reportedly-sign-darius-garland-to-franchise-record-193-million-extension-170011024.html ladnie cavs docenili garlanda - 193 mln/5 lat (ale moze wzrosnac do 231 mln z bonusami/dodatkami) https://sports.yahoo.com/report-brooklyn-nets-poked-around-171839920.html nets interesuja sie mylesem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptak 902 Napisano 2 Lipca 2022 5 godzin temu, Jendras napisał: Brogdon w Bostonie dla mnie trochę meh, dobry zawodnik, ale z dużym kontraktem, trzydziestką na karku i redflagami zdrowotnymi, które ciągną się za nim jeszcze od czasów NCAA. 40 milionów na duet obwodowy z ławki to też trochę sporo, no ale jeśli Celtom uda się gościa utrzymać w jednym kawałku do play-off, to może być spore wzmocnienie. Osobiście jednak nie wiem, czy dałbym za niego 1st roundera. Jeżeli Celtics utrzymają swoją formę (czyli zakręca się w okolicach ECF) to ten Puck szału nie zrobi. Nie wiem czy już Gałlinari jest w Bostonie czy nie, ale teraz to tylko jakiegoś kółka na zmianę dla Roba i można spróbować powalczyć o finał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kcp78 650 Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) O co chodzi z tą frazą ('warunki umowy pozostają niejawne') pojawiającą się przy okazji umów z debiutantami (zazwyczaj/wyłącznie?)? Czy chodzi o te widełki w rookie kontraktach (max. 120% kwoty podstawowej)? Z góry dziękuję za objaśnienie kwestii!... Edytowane 2 Lipca 2022 przez kcp78 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josephnba 3667 Napisano 2 Lipca 2022 Zasada jest taka że jak zawodnik chce odejść z klubu to ten klub może mieć nie wiadomo jakie wymagania, ale jest pod ścianą i to właśnie ten klub musi iść na ustępstwa Nets dostali za hardena simmonsa czyli w zasadzie gówno dostali i to w dodatku z depresją Teraz też nie mają za bardzo na co liczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8800 Napisano 2 Lipca 2022 23 minuty temu, josephnba napisał: Nets dostali za hardena simmonsa czyli w zasadzie gówno dostali i to w dodatku z depresją Harden miał pół roku umowy i było wiadomo ,że latem odejdzie za darmo więc Nets robiło nerwowy ruch Durant podpisał niedawmo aneks i ma umowe na kolejne 4 lata. Nie może szantażować Nets. Może się co najwyżej obrazić. Pozycja Nets jest mocna jak chyba nigdy wcześniej w podobnej sytuacji. Dlatego mogą się stawiać a że na dodatek oddali wybory za Hardena to nie moga brać gówno ofert w postaci Herro i wyobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Binio 13 Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) https://twitter.com/wojespn/status/1543335712103317506?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1543335712103317506|twgr^|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nba.com%2Fnews%2Fzion-williamson-pelicans-contract-extension Zion z maxem to lol z rozpaczy czy euforii? Będzie jak z Odenem czy jak z LeBronem i tytuł dla Pelicans? Edytowane 2 Lipca 2022 przez Binio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach