Skocz do zawartości
ely3

Draft 2022

Rekomendowane odpowiedzi

No i gdzie ten trade na lini Spurs - Hornets ? # uwolnićSochana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Pepis21 napisał:

No i brawo, jest top 10, tak jak się spodziewałem gadając z kumplem, że albo pójdzie z 9 albo z 11 (zbieżność przypadkowa).

Swoją drogą ktoś pamięta, że Lampe swego czasu był nawet do top 5 typowany?

yep i na pewno by poszedł wyżej gdyby nie kontrakt z Realem, nie bez powodu był zaproszony do green roomu i na sesję zdjęciową przed draftem

każda okazja jest dobra żeby wrzucić to zdjęcie

LTbzRnQ.jpg

Edytowane przez danny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, danny napisał:

każda okazja jest dobra żeby wrzucić to zdjęcie

A na środku Milicic, draftowy koszmar Pistons ech

Ale warto zobaczyć rozmiary tych garniaków - bezcenne 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze na powyższym zdjęciu jest Polak, który jako pierwszy miał iść w loterii, a już na pewno co najmniej w pierwszej rundzie. I czekaliśmy na spełnienie tego proroctwa do wczoraj.

Co do draftu to potwierdziło się, że "Magic don't leak anything". Paolo był właściwie poza rozważaniami o wybór z nr 1. Od początku "insiderzy" twierdzili, że wśród sztabu Magic są dwie frakcje: jedna za Chetem, a druga za Jabarim i że to raczej będzie Jabari. Woj jeszcze parę godzin przed draftem pisał, że Jabari. Ogólnie nie wiem po co ta cała zasłona dymna, ale może liczyli, że dzięki temu uda się coś ugrać, a poza tym po co ułatwiać zadanie innym. No i ciekawe, że Jabari miał normalny workout + spotkanie z dziennikarzami, czyli full wypas. Chet nie wiadomo co miał, ale był w Orlando przez kilka dni. A z Banchero kontaktowali się przez... Zooma.

Ktoś kiedyś powiedział, że 90% pracy którą musisz wykonać, żeby odnieść w NBA sukces, jest do zrobienia już jak jesteś w tym NBA (czy jakoś tak to szło ;)). Banchero ma sporo braków, więc teraz pozostaje cierpliwie czekać do jakiego poziomu dojdzie. Ale z wyboru jestem zadowolony. Banchero ma z TOP3 największy potencjał na bycie pierwszą opcją i ogólnie to jednak był to wybór przeze mnie preferowany (choć to się zmieniało i zależało, którą nogą akurat wstałem i na którym boku spałem). Pozostaje marzyć, że będzie to coś więcej niż Julius Randle 2.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, spabloo napisał:

Paolo był właściwie poza rozważaniami o wybór z nr 1

Ja go miałem jako Number One. 

E7AA4E8B-38BB-4F06-835B-846E7DEAAD1E.thumb.jpeg.6ff6b94382a8c9b3168ba3160e77e7e2.jpeg

Ten draft lepszy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, LAF napisał:

No tak, zapomniałem o Tobie 😁. Chociaż po pierwsze chodziło mi o mocki, a nie big board, a po drugie sam zdaje się pisałeś, że poza Banchero, to za wiele nie analizowałeś 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, spabloo napisał:

poza Banchero, to za wiele nie analizowałeś 😉.

Jeszcze miałem na oku nowego Poole’a 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstępnie najwięksi wygrani draftu to oczywiście Pistons. Ivey powinien tam świetnie pasować, za Durena też wiele nie dali, i choć nie jestem jego fanem, to sam ruch po niego wygląda nieźle.

OKC też ładnie poszli w graczy z dużym upside oraz zgarnęli mojego ulubieńca, czyli Jalena Williamsa.

Pelicans zrobili swoje - wzięli kogo chcieli (Daniels), zgarnęli zaskakująco nisko Liddella, a potem jeszcze podpisali na two-way kolejnego kocura - Seabrona. Dobra robota.

Sochan trafił tam, gdzie chciał, a Spurs akurat potrzeba było kogoś w jego typie, także raczej win-win i dobre miejsce do spokojnego rozwoju.

Tak jak rok temu, tak i w tym nie bardzo ogarniam po co Grizzlies robili trade up po LaRavię, mocno wątpię, żeby ktoś go wziął z #22.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, karpik napisał:

Wstępnie najwięksi wygrani draftu to oczywiście Pistons. Ivey powinien tam świetnie pasować, za Durena też wiele nie dali, i choć nie jestem jego fanem, to sam ruch po niego wygląda nieźle.

OKC też ładnie poszli w graczy z dużym upside oraz zgarnęli mojego ulubieńca, czyli Jalena Williamsa.

Pelicans zrobili swoje - wzięli kogo chcieli (Daniels), zgarnęli zaskakująco nisko Liddella, a potem jeszcze podpisali na two-way kolejnego kocura - Seabrona. Dobra robota.

Sochan trafił tam, gdzie chciał, a Spurs akurat potrzeba było kogoś w jego typie, także raczej win-win i dobre miejsce do spokojnego rozwoju.

Tak jak rok temu, tak i w tym nie bardzo ogarniam po co Grizzlies robili trade up po LaRavię, mocno wątpię, żeby ktoś go wziął z #22.

Ja tam czekam na minuty Pokusevski-Homlgren ;)

Edytowane przez kolader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, LAF napisał:

E7AA4E8B-38BB-4F06-835B-846E7DEAAD1E.thumb.jpeg.6ff6b94382a8c9b3168ba3160e77e7e2.jpeg

Ten draft lepszy 

dzieciaku...

maxresdefault.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, kolader napisał:

Ja tam czekam na minuty Pokusevski-Homlgeen ;)

Jak staną blisko siebie to może sędzia ich policzy jako jednego gracza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co Sochan w pierwszym roku 0 minut i dopiero w drugim wchodzi do rotacji po all star game ? 😛

Troszkę sarkastycznie. Ale boje się ze skończy w pierwszym roku jak każdy rookie w Spurs. Wiem że to bardziej kompletny grajek, niż taki Keldon, Lonnie jak przychodzili, no ale na 30 min w pierwszym roku chyba nie ma co liczyć ? 

Edytowane przez RonnieArtestics

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech dostanie nawet koło 20min - będzie super

poza tym trafił do Spurs, którzy są znani z umiejętności naprawy rzutu - przykład Leonarda - mam nadzieję, że Chip weźmie go w obroty i stanie się jeszcze lepszy :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie highlight nocy to fakt, że Sixers będą mieć teraz na ławce duet Milton-Melton.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Reikai napisał:

Sochan, Wesley.

@ignazz możesz opijac draft

Podejrzewam, że Sochan tez opijał … ze smutku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Szulim napisał:

Niech dostanie nawet koło 20min - będzie super

poza tym trafił do Spurs, którzy są znani z umiejętności naprawy rzutu - przykład Leonarda - mam nadzieję, że Chip weźmie go w obroty i stanie się jeszcze lepszy :D 

XD jakie 20 min, byku.

dejounte 8,5 min

keldon gdyby nie później bubble to grał tylko w garbage

lonnie Walker 6 min

tre Jones 7 min 

kazdy z nich gdy tylko dostał szanse coś tam pokazywał - albo potencjal (Murray, Walker) albo od razu dawał quality minutes (Tre, Keldon) wiec to nie jest tak ze byli słabi i dlatego nie grali.

Dla mnie obstawianie dla niego 20 min w rookie year u popa, to jest zycie marzeniami :D  

Start kariery będzie wiec raczej powolny, ale oczywiście w przyszłości się powinien odbić. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, LAF napisał:

Podejrzewam, że Sochan tez opijał … ze smutku. 

Raczej nie, bardzo chciał trafić do Spurs, w maju był w ich siedzibie i byl pod wrażeniem. Na smutnego nie wyglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Jendras napisał:

Dla mnie highlight nocy to fakt, że Sixers będą mieć teraz na ławce duet Milton-Melton.

Jeśli to gra słowna, to nic nie przebije OKC i wyboru w tym drafcie Jalena Williamsa i Jaylina Williamsa 😀.

A jeszcze z innych ciekawostek związanych z nazwiskami, to brat Mobley'a dołącza do niego w Cavs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Reikai napisał:

Raczej nie, bardzo chciał trafić do Spurs, w maju był w ich siedzibie i byl pod wrażeniem. Na smutnego nie wyglądał.

Hmm to dziwne. Biorąc pod uwagę, że Rookie w Spurs są w głównej mierze kibicami niż graczami 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi