julekstep 11593 Napisano 2 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, jack napisał: Ty serio łapiesz się na to, że są jacyś obcy, źli i dobry PiS? Przecież Czarnek to ta sama linia zjebów co Tarczyński i Brudziński. a co takiego strasznego zrobił Tarczyński? zawsze b.dobrze prezentuje się na wszelkich wywiadach zagranicznych a za akcję z Decapitated ma propsa na zawsze Edytowane 2 Lutego przez julekstep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 1130 Napisano 3 Lutego 6 godzin temu, jack napisał: Ty serio łapiesz się na to, że są jacyś obcy, źli i dobry PiS? Przecież Czarnek to ta sama linia zjebów co Tarczyński i Brudziński. Ja też nie widzę różnicy cała ta banda jednakowo pojebana,a ten ich groteskowy mini fuhrerek to zjeb do kwadratu.Nawet ta ich religijność jest tak słabo udawana ,że moim zdaniem są to ludzie zepsuci do szpiku i głęboko w sercu niewierzący cyniczni złodzieje .,Jeżeli któryś się wyróżnia pozytywnie w tym zasranym towarzystwie to chyba jedynie Dworczyk ,.W jego emailach widać że koleś jest ogarnięty i trzeźwo ocenia rzeczywistość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1801 Napisano 3 Lutego (edytowane) 8 godzin temu, julekstep napisał: a co takiego strasznego zrobił Tarczyński? zawsze b.dobrze prezentuje się na wszelkich wywiadach zagranicznych a za akcję z Decapitated ma propsa na zawsze Mówisz o Tarczyńskim w miejscu do którego Czarnek dopiero za zasługi trafi. Teraz Czarnek jest na etapie bezczelnego krzykacza biorącego wszystko na klatę i wygadującego najgorsze bzdury. W PISie doceniają takich walczaków zapewniając i miękkie lądowanie, gdy już mało kto będzie mógł patrzyć na nich bez obrzydzenia. 10 godzin temu, fluber napisał: Faktem jest że za 3 najgorzej oceniane przez naukowców obszary w Polsce odpowiada solidarna polska Tylko, że ich praca w tych obszarach to nie jest coś niezgodnego z kierunkiem PISu. Edytowane 3 Lutego przez jack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10148 Napisano 3 Lutego 38 minut temu, jack napisał: Tylko, że ich praca w tych obszarach to nie jest coś niezgodnego z kierunkiem PISu. Gowin jako minister działał niezgodnie z kierunkiem PiSu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1801 Napisano 3 Lutego Godzinę temu, fluber napisał: Gowin jako minister działał niezgodnie z kierunkiem PiSu? Gowin to miękiszon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11593 Napisano 3 Lutego 2 godziny temu, jack napisał: Mówisz o Tarczyńskim w miejscu do którego Czarnek dopiero za zasługi trafi. Teraz Czarnek jest na etapie bezczelnego krzykacza biorącego wszystko na klatę i wygadującego najgorsze bzdury. W PISie doceniają takich walczaków zapewniając i miękkie lądowanie, gdy już mało kto będzie mógł patrzyć na nich bez obrzydzenia. aha czyli bez konkretów zaskoczyłeś mnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolader 915 Napisano 3 Lutego 21 minut temu, julekstep napisał: aha czyli bez konkretów zaskoczyłeś mnie! Może nie smakują mu kabanosy Tarczyński Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3756 Napisano 3 Lutego ja pi****le Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1777 Napisano 3 Lutego 21 minut temu, Reikai napisał: ja pi****le Wczoraj to wrzucałem, ale to nie jest do końca jasna sytuacja bo ta kasa jeszcze nie poszła. Natomiast dość niefajne jest to, że NCBiR nie chce podać szczegółów. Jest to o tyle dziwne, że w przypadku innych dotacji te szczegóły zazwyczaj są jawne i klarowne. Zobaczymy jak się to rozwinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6209 Napisano 3 Lutego 58 minut temu, kolader napisał: Może nie smakują mu kabanosy Tarczyński Reklama jest najniższych lotów i strasznie irytująca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10148 Napisano 3 Lutego 3 minuty temu, Sebastian napisał: Wczoraj to wrzucałem, ale to nie jest do końca jasna sytuacja bo ta kasa jeszcze nie poszła. Natomiast dość niefajne jest to, że NCBiR nie chce podać szczegółów. Jest to o tyle dziwne, że w przypadku innych dotacji te szczegóły zazwyczaj są jawne i klarowne. Zobaczymy jak się to rozwinie. Dla mnie to jest niepojęte biorąc pod uwagę czego zwykle wymaga NCBiR w różnych konkursach i jak rygorystycznie je realizuje. To jest totalny przekręt jeżeli ta kasa tam pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1777 Napisano 3 Lutego (edytowane) 6 minut temu, fluber napisał: Dla mnie to jest niepojęte biorąc pod uwagę czego zwykle wymaga NCBiR w różnych konkursach i jak rygorystycznie je realizuje. To jest totalny przekręt jeżeli ta kasa tam pojdzie Wczoraj myślałem podobnie - dziś już nie mam 100% pewności, że to jest przekręt. Śmierdzi mi to, że ukrywają szczegóły a mogliby przecież przeciąć spekulacje podając wszystkie informacje. A co się dzieje z tym tematem https://wyborcza.pl/7,75398,29356747,nawet-pfron-nie-wie-jaki-sprzet-kupiono-dla-niepelnosprawnych.html ? Niby jest coś takiego https://www.gov.pl/web/rodzina/ulatwiony-dostep-do-sprzetu-dla-osob-niepelnosprawnych ale prócz komunikatów szczegółów brak. Edytowane 3 Lutego przez Sebastian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7532 Napisano 3 Lutego 5 minut temu, Sebastian napisał: Wczoraj myślałem podobnie - dziś już nie mam 100% pewności, że to jest przekręt. Śmierdzi mi to, że ukrywają szczegóły a mogliby przecież przeciąć spekulacje podając wszystkie informacje. tzn? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3756 Napisano 3 Lutego https://wiadomosci.wp.pl/burza-wokol-willi-plus-tak-kupowano-nieruchomosc-we-wloclawku-6862246451579456a Moje miasto takie piekne. @Koelner pamietasz Tramp? Mowilem, oligarchowie na pelnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8578 Napisano 3 Lutego 23 minuty temu, Sebastian napisał: Wczoraj to wrzucałem, ale to nie jest do końca jasna sytuacja bo ta kasa jeszcze nie poszła. Natomiast dość niefajne jest to, że NCBiR nie chce podać szczegółów. Jest to o tyle dziwne, że w przypadku innych dotacji te szczegóły zazwyczaj są jawne i klarowne. Zobaczymy jak się to rozwinie. Wiesz ale tam jest sporo dziwnych dotacji. Firmy zakładane przez zaprzyjaźnionych dziennikarzy tzn fundacje. I po 3 dniach dostaje miliony na konto w konkurse w którym gro punktów dostaje sie za doświadczenie. w ogóle tłumaczenie Morawieckiego a potem TVP pokazuje ,że temat jest ostro zamiatany pod dywan i nawet jawnie kłamią wbrew faktom ,że kasa idzie tylko do fundacji z doświadczeniem Ba większosć tych dotacji miało opinie negatywną ale i tak dostały a fundacje z doświadczeniem w ochronie zdroiwa psychicznego mimo pozytywnych opinii pieniędzy finalnie nie dostały Ta sprawa z daleka śmierdzi. I niekoniecznie korupcją tylko po prostu przewaleniem pieniędzy państwowych . Jakie to wiadomości sprawiły, że dla Ciebie nie jest dziwne otrzymania dużej dotacji dla fundacji założonej kilka dni wcześniej i nie posiadającej żadnego doświadczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DRK 257 Napisano 3 Lutego Godzinę temu, Reikai napisał: ja pi****le Tu 10 dni. 29 minut temu, ely3 napisał: I po 3 dniach dostaje miliony na konto Tu 3 dni. Nie ma się co dziwić. Wyraźnie w nazwie programu piszą że to ,,szybka ścieżka". Taka innowacyjna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1777 Napisano 3 Lutego Godzinę temu, RappaR napisał: tzn? Podobno NCBiR nie widzi problemu w tworeniu spółek celowych bez żadnego kapitału na potrzeby pojedynczego projektu. Dla mnie to bardzo dziwne - przy wszystkich dofinansowaniach do jakich startowałem było sporo pytań odnośnie historii działania firmy, możliwości finansowych, umocowania na rynku itp. Tutaj tego podobno nie ma. Czy ma to związek z tym, że ma to być wsparcie badań ? Nie wiem. Ale w związku z tym faktem stwierdzam, że wolę poczekać z osądem na szczegółowe wyjaśnienia. Na pewno NCBiR wyjaśni ile wniosków złożono w "czasie dodatkowym" ile z tych wniosków złożonych po czasie otrzymało ocenę pozytywną. Wczoraj była też informacja, że wniosek otrzymał 10 punktów na chyba 50 możliwych. Trochę mnie to zastanawia - czy aby nie jest tak, że te dofinansowania nie są zbyt wąsko reklamowane, że można dostać tak mało punktów i rekomendację ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8578 Napisano 3 Lutego 5 minut temu, Sebastian napisał: że można dostać tak mało punktów i rekomendację ? A to nie jest tak ,ze te wnioski miały negatywne rekomendacje a potem nagle były zamieniane na pozytywne. Bo z tego co słyszałem to projekty z większa ilością punktów dotacji nie otrzymywały a te z mniejsza i nawet pierwotnie negatywną opinią już tak 6 minut temu, Sebastian napisał: spółek celowych bez żadnego kapitału na potrzeby pojedynczego projektu Ale tu problemem chyba było głównie to ,ze tworzyli je ludzie , którzy nigdy wcześniej nie zajmowali się daną tematyką. Zerowe doświadczenie . Ani jednego wcześcniejszego projektu . Zero merytorycznego zaplecza a pieniądze płynęły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1801 Napisano 3 Lutego 3 godziny temu, julekstep napisał: aha czyli bez konkretów zaskoczyłeś mnie! Chłop chciał się bić z Wałęsą! Serio masz wątpliwości, że to polityczny zadymiarz? To, że wybija się na tle rodzimych polityków znajomością języka angielskiego tego nie zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1777 Napisano 3 Lutego 17 minut temu, ely3 napisał: Ale tu problemem chyba było głównie to ,ze tworzyli je ludzie , którzy nigdy wcześniej nie zajmowali się daną tematyką. Zerowe doświadczenie . Ani jednego wcześcniejszego projektu . Zero merytorycznego zaplecza a pieniądze płynęły To jest spółka celowa Ely - zakładasz ją na kogo chcesz, można nawet na sprzątaczkę w firmie jak się zgodzi. O ile oczywiście w tym przypadku mamy do czynienia ze spółką celową. Jeśli tak to wyjdą powiązania z innymi firmami dość szybko. 19 minut temu, ely3 napisał: A to nie jest tak ,ze te wnioski miały negatywne rekomendacje a potem nagle były zamieniane na pozytywne. Bo z tego co słyszałem to projekty z większa ilością punktów dotacji nie otrzymywały a te z mniejsza i nawet pierwotnie negatywną opinią już tak To chyba nie ta sama sprawa. Są dwie podobne sprawy w tym samym czasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach