Sebastian 1836 Napisano 2 Stycznia 3 godziny temu, fluber napisał: W takim razie przepraszam ze napisałem że masz lepszego korniszona niż dziadoslaw. Zobaczymy co na to sądy, bo we wrocku już szykują kroki prawne, a pewnie będzie tego więcej; To nic nie da tak jak wszystkie kontrole NIK. Albo się okaże, że dadzą karę w wysokości 5 mld i to pójdzie do budżetu państwa - czyli tam gdzie pójść miało. Kierowcom i samorządom nikt tej kasy nie odda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4503 Napisano 2 Stycznia Oni chyba myślą, że wszyscy ludzie to ich zelazny elektorat który łyknie wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 2 Stycznia 1 minutę temu, Reikai napisał: Oni chyba myślą, że wszyscy ludzie to ich zelazny elektorat który łyknie wszystko. Przecież widzowe dziennika to ich elektorat, skoro do tej pory oglądają to znaczy, że łykną wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 3 Stycznia Mam nadzieję, że doczekam dnia gdy ten facet będzie siedział. https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/cud-cenowyna-orlenie-daniel-obajtek-wydal-oswiadczenie/q5jfhdl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4503 Napisano 3 Stycznia ) Symulacja od 2020 dalej zepsuta, tym razem TVP jest nazywana przez SP ''lewicowej linii'''. Stawiam 100 zl, ze Janusz Kowalski to kryptogej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6581 Napisano 3 Stycznia 1 minutę temu, Reikai napisał: ) Symulacja od 2020 dalej zepsuta, tym razem TVP jest nazywana przez SP ''lewicowej linii'''. Stawiam 100 zl, ze Janusz Kowalski to kryptogej. to oczywiste - Ziobro jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 3 Stycznia 26 minut temu, Reikai napisał: ) Pierwsze zdanie Ziobry właściwie idealnie pasuje do Kościoła katolickiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_secret 292 Napisano 3 Stycznia 32 minuty temu, Reikai napisał: Stawiam 100 zl, ze Janusz Kowalski to kryptogej. A co jeśli Janusz Kowalski będzie naszym Juliuszem Cezarem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4503 Napisano 3 Stycznia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 3 Stycznia Z cyklu państwo PiS Będzie bezpieczniej https://www.rp.pl/policja/art37713261-policjanci-przejda-cwiczenia-z-obslugi-granatnikow Boli Was dupa jeszcze po tym jak Was Obajtek ruchał ? Czy ważniejsze jest to, że Kowalski jest domniemanym pederastą ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6581 Napisano 3 Stycznia 5 minut temu, Sebastian napisał: Boli Was dupa jeszcze po tym jak Was Obajtek ruchał ? Czy ważniejsze jest to, że Kowalski jest domniemanym pederastą ? Od 6 lat piszę że PO/PSL to byli frajerzy, pewnie teraz mają niezły ból dupy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4503 Napisano 3 Stycznia (edytowane) https://tvn24.pl/polska/orlen-lotos-fuzja-najwyzsza-izba-kontroli-pismo-marian-banasia-w-sprawie-orlenu-6589669 Godzinę temu, Koelner napisał: Od 6 lat piszę że PO/PSL to byli frajerzy, pewnie teraz mają niezły ból dupy. Edytowane 3 Stycznia przez Reikai Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 3 Stycznia Związki zawodowe w kopalni Bodganka zarządały 25% podwyżki płac To Ci sami co brali 3 razy dodatki antyinflacyjne i Ci sami, którzy naciskali zarząd spółki do podniesienia cen sprzedaży węgla do "światowego poziomu" Mam nadzieję, że jak koniunktura się skończy to już ani złotówka z naszych podatków nie zostanie wydana na pomoc górnikom. I kolejna dobra wiadomość z państwa PiS. Polska armia kupuje GROTy dla wojska. Z ilości zamówionych sztuk i kwoty jaką zdecydowano się zapłacić wynika, że wojsko kupuje karabinek po preferencyjnej cenie 11 800 zł/szt Na rynku cywilnym ten karabinek kosztuje w okolicach 8700 zł/szt Oczywiście, są różnice - brak selektora ognia. Nie ma to jak zakupy hurtowe dokonywane przez państwo PiS Można liczyć na niższą cenę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptak 903 Napisano 3 Stycznia (edytowane) 25 minut temu, Sebastian napisał: Związki zawodowe w kopalni Bodganka zarządały 25% podwyżki płac To Ci sami co brali 3 razy dodatki antyinflacyjne i Ci sami, którzy naciskali zarząd spółki do podniesienia cen sprzedaży węgla do "światowego poziomu" Mam nadzieję, że jak koniunktura się skończy to już ani złotówka z naszych podatków nie zostanie wydana na pomoc górnikom. I kolejna dobra wiadomość z państwa PiS. Polska armia kupuje GROTy dla wojska. Z ilości zamówionych sztuk i kwoty jaką zdecydowano się zapłacić wynika, że wojsko kupuje karabinek po preferencyjnej cenie 11 800 zł/szt Na rynku cywilnym ten karabinek kosztuje w okolicach 8700 zł/szt Oczywiście, są różnice - brak selektora ognia. Nie ma to jak zakupy hurtowe dokonywane przez państwo PiS Można liczyć na niższą cenę To teraz porównaj oba karabinki. Bo ten na rynek cywilny ma chyba inny kaliber. Nie wiem jaki to ma wpływ na cenę ale różnic jest więcej niż brak selektora ognia. Nie wiem czy akurat Bogdanka nie jest jedną z niewielu w miarę rentownych kopalń. To nie śląskie ryle którym ciągle mało Edytowane 3 Stycznia przez ptak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 3 Stycznia 1 minutę temu, ptak napisał: To teraz porównaj oba karabinki. Bo ten na rynek cywilny ma chyba inny kaliber. Nie wiem jaki to ma wpływ na cenę ale różnic jest więcej niż brak selektora ognia. 5,56 Nato to jest dokładnie to samo co w cywilnej i nie wiem co tu mieliby kombinować. Dodają 6 magazynków czyli 600 zł. Masz prawo wierzyć, że Radom specjalnie zmienia materiały na potrzeby wojska ale biorąc pod uwagę, że sprzedają te karabiny na cywilny rynek amerykański to w to nie wierzę bo tam są na to wyczuleni strasznie i cywile dostają w zasadzie te same akcesoria co wojsko (prócz selektora ognia) No i generalnie - to się zwyczajnie nie opłaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4503 Napisano 3 Stycznia https://www.wykop.pl/wpis/69828761/od-czerwca-w-kazdym-miesiacu-w-okolicach-3-4-tygod/ 17% my ass, żywność to bardziej 30%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptak 903 Napisano 3 Stycznia Godzinę temu, Sebastian napisał: 5,56 Nato to jest dokładnie to samo co w cywilnej i nie wiem co tu mieliby kombinować. Dodają 6 magazynków czyli 600 zł. Masz prawo wierzyć, że Radom specjalnie zmienia materiały na potrzeby wojska ale biorąc pod uwagę, że sprzedają te karabiny na cywilny rynek amerykański to w to nie wierzę bo tam są na to wyczuleni strasznie i cywile dostają w zasadzie te same akcesoria co wojsko (prócz selektora ognia) No i generalnie - to się zwyczajnie nie opłaca. Dobra, moja wina, pomyliłem z klaibrem 7.62. To, że przepłacamy żeby sztucznie zwiększyć zyski państwowej firmy to jak na ten rząd nie jest głupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 1836 Napisano 3 Stycznia 3 minuty temu, ptak napisał: Dobra, moja wina, pomyliłem z klaibrem 7.62. To, że przepłacamy żeby sztucznie zwiększyć zyski państwowej firmy to jak na ten rząd nie jest głupie. Generalnie - to jest mega głupie. Po pierwsze pokazujemy, że jesteśmy w stanie przepłacać Po drugie my nie mamy pieniędzy - naprawdę nie mamy. Na całe zbrojenia musimy wziąć kredyt. Przepłacanie tutaj jest głupie. Biorąc pod uwagę, że karabin ma lepszą lufę i lepszą iglicę niż wersja cywilna, plus selektor ognia, to można przyjąć, że wojsko mogłoby zapłacić tyle ile kosztuje ten karabin w obrocie cywilnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10389 Napisano 4 Stycznia 5 godzin temu, Sebastian napisał: Związki zawodowe w kopalni Bodganka zarządały 25% podwyżki płac To Ci sami co brali 3 razy dodatki antyinflacyjne i Ci sami, którzy naciskali zarząd spółki do podniesienia cen sprzedaży węgla do "światowego poziomu" Mam nadzieję, że jak koniunktura się skończy to już ani złotówka z naszych podatków nie zostanie wydana na pomoc górnikom. Biorac pod uwagę skalę zysków wypracowane przez kopalnię w tym roku to nic dziwnego, że pada taki postulat i górnicy chcą w tych zyskach uczestniczyć. Ile razy musi jeszcze zabraknąć węgla jak w tym roku żeby zrozumieć dlaczego górnictwo musi w kraju funkcjonować i że jest to kwestia bezpieczeństwa energetycznego kraju? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptak 903 Napisano 4 Stycznia 4 godziny temu, fluber napisał: Biorac pod uwagę skalę zysków wypracowane przez kopalnię w tym roku to nic dziwnego, że pada taki postulat i górnicy chcą w tych zyskach uczestniczyć. Ile razy musi jeszcze zabraknąć węgla jak w tym roku żeby zrozumieć dlaczego górnictwo musi w kraju funkcjonować i że jest to kwestia bezpieczeństwa energetycznego kraju? Dać im jeszcze że 2 podwyżki, jakieś dodatkowe ulgi. Wpakowano w tą dziurę 130000000000 a węgla i tak nie ma. Czyli zmarnowane pieniądze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach