Skocz do zawartości
Borys

Polityka w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, fluber napisał:

To nie jest w ogóle ta sama kategoria. Prawda może być i wielki wybuch i katolicki Bóg

Zaczęliśmy od tego, że KK ma problem z dotarciem do młodych ze swoją wersją boga. Fajnie wyłożyłeś, że ta koncepcja jest nie do zrozumienia. A to tylko dla niej gorzej. Ja wiem, że jak kiedyś się coś nie kleiło to można było zrzucić winę na głupotę rozkminiającego i nawet o to chodziło. Ale jeśli dziś nie da się wygooglować odpowiedzi to znaczy, że ktoś przekombinował na zasadzie odpowiedzi - nie bo nie.

5 minut temu, fluber napisał:

To są bajki bez żadnej głębszej myśli:) 

Po prostu mniej nad nimi majstrowano i nie robiła tego tak świetna organizacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, jack napisał:

Zaczęliśmy od tego, że KK ma problem z dotarciem do młodych ze swoją wersją boga. Fajnie wyłożyłeś, że ta koncepcja jest nie do zrozumienia. A to tylko dla niej gorzej. Ja wiem, że jak kiedyś się coś nie kleiło to można było zrzucić winę na głupotę rozkminiającego i nawet o to chodziło. Ale jeśli dziś nie da się wygooglować odpowiedzi to znaczy, że ktoś przekombinował na zasadzie odpowiedzi - nie bo nie.

Daj w tej chwili dowolnemu dorosłemu do przeczytania wprowadzenie do chrześcijaństwa Ratzingera. Nie zrozumie z tego w większości prawie nic. A to tylko wprowadzenie. Ale dlaczego ma to źle świadczyć o Bogu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, jack napisał:

Ale jeśli dziś nie da się wygooglować odpowiedzi to znaczy, że ktoś przekombinował na zasadzie odpowiedzi - nie bo nie.

może to też oznaczać że Google nie chce żebyś coś wygooglował :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, julekstep napisał:

No bo szybko stracili ludzi od PRu i nie miał kto tego dodać :(

Nie tak szybko - trochę to działało ;) 

Prawda czasu - prawda ekranu. 

W tym tempie nasz lokalny Jehowa też traci PR i będziemy musieli nawalać głowami w chodnik jak Allah nakazuje.. :( Kto ma pilota - ten ma władzę (że znów posłużę się klasykiem). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, fluber napisał:

Daj w tej chwili dowolnemu dorosłemu do przeczytania wprowadzenie do chrześcijaństwa Ratzingera. Nie zrozumie z tego w większości prawie nic. A to tylko wprowadzenie. Ale dlaczego ma to źle świadczyć o Bogu? 

Ja wiem dlaczego!

Bo wybrał na papieża typa, który nie umie zrozumiale przekazywać myśli.

TROSZKĘ PRZYPAŁ JAK NA WSZECHMOCNEGO! xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, julekstep napisał:

No bo szybko stracili ludzi od PRu i nie miał kto tego dodać

nie tyle szybko, bo przecież religie politeistyczne istniały dłużej niż mono, tylko znajdowały się na innym etapie rozwoju ludzkości, gdy i ludzi było mniej, i myśl (pismo) nie była tak rozwinięta. teraz kolejnym etapem ewolucji tych światopoglądów religijnych jest odrzucanie także bogów mono, bo żaden nie jest potrzebny ani do tłumaczenia świata, ani do moralności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, julekstep napisał:

Ja wiem dlaczego!

Bo wybrał na papieża typa, który nie umie zrozumiale przekazywać myśli.

TROSZKĘ PRZYPAŁ JAK NA WSZECHMOCNEGO! xD

Problemem jest to że ludzie nawet nie chcą po to siegnac:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, fluber napisał:

Problemem jest to że ludzie nawet nie chcą po to siegnac:/

no skoro nawet ortodoksyjni katolicy reklamują to tekstami typu 'PRAWIE NIKT NIE ZROZUMIE!' to w sumie co w tym dziwnego? :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no skoro nawet ortodoksyjni katolicy reklamują to tekstami typu 'PRAWIE NIKT NIE ZROZUMIE!' to w sumie co w tym dziwnego? :P 

Ale te osoby nie znają mojej opinii:) 

Franciszek pisze bardzo przystępne gaudete et Exsultate i też prawie nikt nie czyta:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, quevas napisał:

Przedawkował TVP Info :

"Polska Agencja Prasowa dotarła do zdjęcia listu, który zostawił zmarły mężczyzna. W odręcznie napisanej notatce widnieje data 18.09.2021 oraz miejscowość. "Oddałem życie jako protest przeciwko strajkowi służby zdrowia (bo jest polityczny przeciw Polsce PiS)!" - napisano w liście. Poniżej znajduje się imię i nazwisko zmarłego oraz jego data urodzenia"

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27586559,wypadek-w-bialym-miasteczku-przed-kancelaria-premiera-media.html#do_w=46&do_v=306&do_st=RS&do_sid=286&do_a=286&do_t=16&do_g=5&do_s=B&s=BoxNewsLink

Kurski i jego pazerna na kasę młodzież na 30-letnich kredytach [już nawet żenią  się między sobą, jak w klanie mafijnym, aby mieć dwie lukratywne pensje w domowym budżecie] mają kolejnego trupa na rozkładzie

Sądząc z zakresu i wścieklizny propagandy : zamach na Tuska rękoma pisowskich psychopatów sprzed telewizora wisi w powietrzu, nawet broń już mają

ZWYKŁY SZARY CZŁOWIEK 2.0?

wtedy jak denat był antypisem to też była wina pisu z tego co pamiętam

jak to wszystko można ładnie dopasować do swoich bzdur - wystarczy mocno chcieć! ❤️ 

ale dobrze wiedzieć, że bycie pisem zabija po 90tce (gdzie jako antypis jesteś w grupie ryzyka 40 lat wcześniej!)

Edytowane przez julekstep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, quevas napisał:

zabić się w akcie sprzeciwu wobec PIS czy dla PIS poparcia - na jedno wychodzi

PIS i TVP zabijają, takie są fakty

xDDDD

swoją drogą dobry lol content https://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Szczęsny

ależ antypisy dbają o reklamę swojego męczennika -> ciekawe jak mocno kciuki trzymają za kolejnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Cardi napisał:

Rynek zweryfikował :)

nom

wg rynku Grześ jest tylko 3x gorszy od Margot ❤️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, julekstep napisał:

nom

wg rynku Grześ jest tylko 3x gorszy od Margot ❤️ 

Pewnie dlatego, że zebrał mniej kasy? :) Ile zarabiasz? Sprawdzimy czy jesteś gorszy ode mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Cardi napisał:

Pewnie dlatego, że zebrał mniej kasy? :) Ile zarabiasz? Sprawdzimy czy jesteś gorszy ode mnie. 

5 zeta za godzine

ale ja nie uwazam ze rynek cokolwiek weryfikuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 zeta za godzine

ale ja nie uwazam ze rynek cokolwiek weryfikuje

Ale uważasz, że jest 3x gorszy bo zebrał mniej kasy. Pokrętna logika :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Cardi napisał:

Ale uważasz, że jest 3x gorszy bo zebrał mniej kasy. Pokrętna logika :) 

przeciez to ty zasugerowales ze rynek cos weryfukuje za pomoca zrzutek internetowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, julekstep napisał:

przeciez to ty zasugerowales ze rynek cos weryfukuje za pomoca zrzutek internetowych

Zweryfikował decyzję prezydium sejmu o pozbawieniu Brauna uposażenia. Rynek wyrównał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi