LeweBiodroSmoka 10154 Napisano 14 Lutego 2020 https://www.lollapaloozade.com/ bilety na koncert w Krakowie chyba rozeszły się w 2 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucas 3211 Napisano 15 Lutego 2020 https://www.facebook.com/TheRealNBATrashTalk/photos/a.545918558766709/3816999881658544/?type=3&theater Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 8165 Napisano 15 Lutego 2020 3 godziny temu, Lucas napisał: https://www.facebook.com/TheRealNBATrashTalk/photos/a.545918558766709/3816999881658544/?type=3&theater Komentarze dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5848 Napisano 23 Lutego 2020 mam jedno pytanie i jeden fun fact: czemu Doris Burke jest color commentatorem na meczach NBA? rozumiem jak by była tym głównym, play-by-playem czy jak się mówi, ale kim ona była w zawodowej koszykówce kiedykolwiek? co ona tam robiła? jakie experckie opinie ona jest w stanie wygłosić? nie wiem, nie rozumiem, czy ktoś mi wytłumaczy czemu ona tam jest poza parytetami czy innymi tego typu? i druga sprawa: w poszukiwaniu odpowiedzi na postawione powyżej pytanie - nie jestem w ciemie bity, jest rok 2020 etc, więc nie pierdoliłem się w tańcu i wpisałem w google frazę 'doris burke wikipedia', po czym przeszedłem do wyszukanego artykułu, i tam, pośród osiągnięć Doris w kobiecej NCAA (nie, nie uważam żeby to z kogolwiek robiło experta nt. NBA) i innych tego typo faktów przeczytałem coś takiego: Personal life Doris married Gregg Burke in 1989 and divorced in 1990. The couple remarried in 1991 and divorced again the same year Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość (Przemek...) 7047 Napisano 23 Lutego 2020 11 godzin temu, rw30 napisał: czemu Doris Burke jest color commentatorem na meczach NBA? Ona czy Reggie Miller? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5848 Napisano 23 Lutego 2020 5 godzin temu, Przemek_Orliński napisał: Ona czy Reggie Miller? yyyyyyy że co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość (Przemek...) 7047 Napisano 23 Lutego 2020 2 godziny temu, rw30 napisał: yyyyyyy że co? Kto jest gorszy na mikrofonie? Ona czy "Are you kidding me?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5848 Napisano 23 Lutego 2020 wiesz, nie wszystkich 'kolorów' trzeba lubieć, ja za Millerem też długo nie przepadałem i ciągle moim ulubionym nie jest, ale pewnie trochę się przyzwyczaiłem i mnie nie wkurza , ale ludzie tacy jak Reggie Miller czy masa innych która się tam kręci w okolicach mikrofonu którzy rozegrali X sezonów w NBA potrafią podać podczas meczu takie rzeczy, że żaden expert żurnalista na to nie wpadnie. Bo nie był, nie widział etc. Dlatego kolor jest kolorem (dorzucanie ciekawych spostrzeżeń czy faktów ze swojej kariery) a główny jest głównym ( i ten ma mieć fajny głos, budować napięcie etc), i to daje fajną kombinację. Choć w sumie wole dwóch kolorów (czasem bodajże wtorkowe mecze są robione w tym formacie, nie pamiętam czy to jest z NBA TV czy z TNT gdzie są sami 'kolorzy' i chyba Greg Antony jako niby główny .... brakuje komentarzowi trochę płynności ale w sumie można się naprawde sporo dowiedzieć... np McHale fajnie bardzo tam wypadał) niż dwóch głównych a Doris to takie ani jedno ani drugie, ale jeśli już to bardziej główny. Co daje komu Doris Burke jako kolor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chytruz 7025 Napisano 23 Lutego 2020 19 minut temu, rw30 napisał: Co daje komu Doris Burke jako kolor? Zmienia color commentator w color comwomentator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5848 Napisano 23 Lutego 2020 4 minuty temu, Chytruz napisał: Zmienia color commentator w color comwomentator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2717 Napisano 25 Lutego 2020 Zion waży 136 kg przy 198 cm wzrostu, tyle co kobe, kobe wazyl 96 Shaq 140 sie krecil przy 216 wzrostu nie wierze ze gosc sie nie rozjebie w tym sezonie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość eF. Napisano 25 Lutego 2020 4 godziny temu, Kubbas napisał: Zion waży 136 kg przy 198 cm wzrostu, tyle co kobe, kobe wazyl 96 Shaq 140 sie krecil przy 216 wzrostu nie wierze ze gosc sie nie rozjebie w tym sezonie przecież gość już się rozjebał w tym sezonie i opuścił ponad 40 meczów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2717 Napisano 26 Lutego 2020 8 godzin temu, eF. napisał: przecież gość już się rozjebał w tym sezonie i opuścił ponad 40 meczów łał rly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2717 Napisano 27 Lutego 2020 Dzisiaj tak sobie przeglalem jak rzeczy sie maja na wschodzie, i patrze na tabele a tu Wizards sa na miejscu 9, a Magic na 8 czy wschod kiedykolwiek bedzie dobry? ogladajac te zespoly w tym sezonie bylem pewien ze sa na dnie ligi i walcza o loterie to jest jakas komedia, jak na to nie bedziemy patrzec przy glosowaniu na mvp, to jest kpina jakas Toronto polamane z Siakamem i Lowrym ktory wrocil do swojego c***owego poziomu odkad Kawhi odszedl sa 2 w konferencji, to jest na prawde kpina Bucks bez Giannisa byliby 1 zespolem sick shit, na prawde jestem w szoku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Lutego 2020 przede wszystkim wschód poszedł w defensywę i aż 7 zespołów z 10 najlepiej broniących znajduje się tutaj i wszystkie są w play-offach na ten moment (13 miejsce Heat to najniższe z est PO teams) 3 minuty temu, Kubbas napisał: Toronto polamane z Siakamem i Lowrym ktory wrocil do swojego c***owego poziomu odkad Kawhi odszedl sa 2 w konferencji, to jest na prawde kpina polecam przynajmniej odstawić twarde narkotyki a potem zagłosować na Nurse'a w COTY albo Masai w EOTY 4 minuty temu, Kubbas napisał: Bucks bez Giannisa byliby 1 zespolem do PO pewnie weszliby i to na zachodzie możliwe że też śmieszne jest czytać wypociny o braku obrony a potem widzieć takie wpisy, które nie mają żadnego podłoża merytorycznego, zresztą 8th seed na zachodzie to też kabaret i te same argumenty można przypisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2717 Napisano 27 Lutego 2020 A gdzie ja mowie ze Nurse nie jest zajebisty? Poszli w defensywe w ofensywnej lidze i oba zespoly w porownaniu z koncowka zespolow z zachodu sa zalosne malo koszykowki ogladasz, duzo statow przegladasz, roznica miedzy koszykowka jaka gra Memphis a Orlando jest miazdzaca pozostan przy rozdawaniu reakcji lepiej ci to idzie niz odpisywanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Lutego 2020 25 minut temu, Kubbas napisał: malo koszykowki ogladasz, duzo statow przegladasz, roznica miedzy koszykowka jaka gra Memphis a Orlando jest miazdzaca w dupie byłeś gówna nie widziałeś, ale wymądrzanie idzie Ci bardzo dobrze, zwłaszcza na tematy, o których pojęcia nie masz nie ma znaczenia jak klepiesz lamusów, ważne są zwycięstwa a przed Memphis teraz najgorszy kalendarz w lidze a Orlando jest po drugiej stronie tego zestawienia i patrząc z prostej perspektywy zwycięstw póki co to tylko 2W różnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość eF. Napisano 27 Lutego 2020 Toronto ma chyba najlepszą defensywę na Giannisa w lidze, ale faktycznie są c***owi. Robią bilans 42-16 (trzeci w lidze), ale w sumie to są słabi. Po drodze ograli choćby Lakers w Staples Center, ale to nic nie znaczy. Ich bilans z zachodem to 12-7, MARNOŚĆ! Praktycznie przez cały sezon grają osłabieni, ale sami wiecie - c***owi! Lowry gra zajebisty sezon, zasłużone ASG? W życiu, marny grajek. OG Anunoby to świetny defensor? Nope, jest c***owy jak całe Raptors. I jeszcze ten Ujiri. Pozwolił odejść Leonardowi, nie kiwnął palcem, aby wzmocnić team. A takie 'wynalazki' jak Terance Davis, Matt Thomas, Chris Boucher? Dno, to poziom G-League. Bilans tej ekipy to kpiny! Adam Silver out! Wschód to Uganda, Zachód to ZEA. DAMN. Nie wiem jak można niedoceniać tej ekipy, i tego co robi z nimi Nurse. SRS - 3 miejsce w lidze, Drtg - 2 miejsce. Raptors zasługują tylko i wyłącznie na szacunek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kubbas 2717 Napisano 27 Lutego 2020 5 godzin temu, eF. napisał: Toronto ma chyba najlepszą defensywę na Giannisa w lidze, ale faktycznie są c***owi. Robią bilans 42-16 (trzeci w lidze), ale w sumie to są słabi. Po drodze ograli choćby Lakers w Staples Center, ale to nic nie znaczy. Ich bilans z zachodem to 12-7, MARNOŚĆ! Praktycznie przez cały sezon grają osłabieni, ale sami wiecie - c***owi! Lowry gra zajebisty sezon, zasłużone ASG? W życiu, marny grajek. OG Anunoby to świetny defensor? Nope, jest c***owy jak całe Raptors. I jeszcze ten Ujiri. Pozwolił odejść Leonardowi, nie kiwnął palcem, aby wzmocnić team. A takie 'wynalazki' jak Terance Davis, Matt Thomas, Chris Boucher? Dno, to poziom G-League. Bilans tej ekipy to kpiny! Adam Silver out! Wschód to Uganda, Zachód to ZEA. DAMN. Nie wiem jak można niedoceniać tej ekipy, i tego co robi z nimi Nurse. SRS - 3 miejsce w lidze, Drtg - 2 miejsce. Raptors zasługują tylko i wyłącznie na szacunek. no widzisz, wlasnie takie zawsze byly realia wschodu jak Lebron sie po kazdym przejezdzal, sa fajni, ale fajni na wschod Cytat 1. Los Angeles Lakers 2. Denver Nuggets 3. Los Angeles Clippers 4. Houston Rockets 5. Oklahoma City Thunder 6. Utah Jazz 7. Dallas Mavericks kazda z tych ekip robi ich w po w 7 meczowej serii, takie sa realia mozna by sie pewnie pospierac jeszcze czy Pelicans by ich nie popchneli przy tym co gra Zion mowisz o tym ze byli oslabieni prawie caly sezon, to wlasnie pokazuje jak slaby jest wschod ze nadal trzymaja drugi seed mimo ze caly sezon sa polamani i nie maja juz Kawhia nigdzie nie napisalem ze Nurse jest c***owy, c***owy to jest Budenholzer co moze znowu wyjsc w tych po Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raven2156 1603 Napisano 1 Marca 2020 Chyba temat nie był poruszany a z racji, że dość mocno interesuje się również NHL i NFL chciałbym was zapytać o wasze zdanie na temat dywizji. Oglądam właśnie NHL i do głowy przyszło mi takie pytanie. A mianowicie czy aby Dywizje w NBA mają jeszcze sens? Do czego pije? Chodzi o to, że w NFL podział na dywizje jest bardzo, bardzo ważny - na podstawie dywizji drużyny bezpośrednio trafiają do Playoffs (4 dywizje - 4 najlepsze drużyny + 2 „dzikie karty”). W NHL dywizje również mają spore znaczenie. Oprócz klasycznego podziału na Konferencje to jednak po 3 najlepsze drużyny z obu dywizji z danej konferencji trafiają do Playoffs + 2 dzikie karty (może się wydarzyć, że 5 z 8 drużyn z danej dywizji trafi do Playoffs). Jak widać w obu tych przypadkach dywizje są bardzo ważne a nawet powiedziałbym elementarne i kluczowe. Jeżeli chodzi o NBA tutaj podział konferencji na 3 dywizje nie ma takiego znaczenia. Tak na dobrą sprawę oprócz tego, że takie mecze (wewnątrz dywizji) są bardziej „hype’owane” i musi się ich odbyć 4 w sezonie z każdą drużyną z tejże dywizji nie ma to większego sensu. Przypadek w którym z danej dywizji w pierwszej 8’mce nie pojawi się żadna z drużyn a zatem „wypchnie” 8’mą na korzyść np. 9’tej jest bardzo, bardzo rzadki. Dywizje które obserwujemy są mniej lub bardziej wyrównane i zdarza się to bardzo rzadko (ostatni raz kilka lat temu kiedy z dywizji Southwest zakwalifikowały się wszystkie drużyny i tym samym zabrakło miejsca dla zwycięzcy jednej z pozostałych dywizji). Wtedy faktycznie 8’my seed musiał ustąpić miejsca. Musimy jednak przyznać - takie sytuacje są wyjątkowo rzadkie. Wracając więc do pytania - czy dywizje w NBA mają jeszcze sens? Co sądzicie na ten temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach