Skocz do zawartości
dannygd

Kubica znów w F1!

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Reikai napisał:

Dobrze, że Max sie ostatnio mu odwdzięczył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Cardi napisał:

Nie będzie. Dyzma spowoduje, że Ferrari bedzie jeszcze śmieszniejsze.

Szczerze? Może naiwnie ale liczyłem, że wezmą Budkowskiego, który wydaje mi się byłby lepszym wyborem niż Fred a i dodatkowo miał już okazję pracować w Ferrari.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Pepis21 napisał:

Szczerze? Może naiwnie ale liczyłem, że wezmą Budkowskiego, który wydaje mi się byłby lepszym wyborem niż Fred a i dodatkowo miał już okazję pracować w Ferrari.

Też na to liczyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle ciekawie co się z nim dzieje teraz, bo po tym jak odszedł z Alpine to zniknął trochę z radarów medialnych. Był niedawno w ddtvn ale mówił głównie o F1 nie o sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubica oficjalnie zakończył karierę w F1 i skupi się na WEC a Orlen za to przeszedł z Alfa Romeo (które w ich miejsce podpisali firmę zajmująca się crypto czyli Stake'a) do AlphaTauri. Możliwe iż będą któregoś z Polskich juniorów wcisnąć do akademii Red Bulla tym ruchem.

Ciekawe też czy umowa z AT to też nie są jakieś podwaliny pod wejście w RBR. Grubo by było gdyby tak się stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Pepis21 napisał:

Możliwe iż będą któregoś z Polskich juniorów wcisnąć do akademii Red Bulla tym ruchem.

Mamy wogóle kogoś o kim można myśleć realnie, że się przebije na zaplecze, powiedzmy w okolice kierowcy nr 3 i z jakimiś tam szansami na start kiedykolwiek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, vero1897 napisał:

Mamy wogóle kogoś o kim można myśleć realnie, że się przebije na zaplecze, powiedzmy w okolice kierowcy nr 3 i z jakimiś tam szansami na start kiedykolwiek?

Talent-wise nazwiska są, ale problemem są pieniądze, z potężnym budżetem trzeba wejść do F3, a co dopiero wyżej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, vero1897 napisał:

Kacper Sztuka i Tymek Kucharczyk. Sztuka sezon temu jeździł we włoskiej F4 i zajął 6 miejsce w generalce wygrywając dwa wyścigi a Kucharczyk jeździł w hiszpańskiej F4 i zajął 3 miejsce w generalce wygrywając jeden wyścig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi